- 15 Haziran 2012
- 1.899
- 259
- 173
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #30.221
merhaba armaan
benim eşimde dengeli translokasyon taşıyıcılığı var normal yolla hamile kaldım ben
hamileliğim boyunca perinatoloğa gittim dr um amniyosentezi önermişti bana risk açısından
bilinmeze doğru gideceğime kendimi yiyeceğime ne olduğunu bilip hazırlanmak daha mantıklı geliyor bana
o yüzden 16. haftamda amniyosentez yaptırdım
2 dk anca sürdü iğne batışının acısı kan alma gibi sadece rahim duvarından girerken çok hafif elektrik çarpmış gibi oluyorsun o kadar
sonraki birkaç gün dinlen dedi drum ama ben yatmadım hiç neredeyse çok şükür kanamam da olmadı atlattık
sonuç kızım da babası gibi taşıyıcı sadece 4 hafta zorluk çektim sonuç gelene kadar hayati açıdan riskli bir durum olmadığı için
aldırıp aldırmama kararı arasında kalmadık ama kalsak da ne yapacağımızı konuşmuştuk daha önce eşimle
tıp teknolojik açıdan bu kadar ileriyken bize çoğu cevabı veriyorken kenarda oturup beklemek bana garip geliyor
bebek sahibi olmak için maddi manevi canımızı dişimize takıyoruz hamile kalınca herşey bitiyor hiç test yaptırmıyoruz
bu bir çelişki değil mi? elimizde imkan varken yaptırmamak? kendimizle ilgili olsa her testi yaptırmaz mıyız?
yazdıklarım benim düşüncelerim kimse yanlış anlamasın herkesin düşüncesine saygım var
ama imkan varken yaptırma bence denmesi bebeğe yapılmış en büyük haksızlık gibi geliyor bana
kendinizi onun yerine koyup öyle cevap verin...
Yaptırma deyenlerden biri benim. Ve yaptırma derken tamamen bebek açısından diyorum. Hiç kimsenin yaşam şansını almaya hakkımız yok. Allah ona can vermişse o canı almakta Allaha aitdir. Ve amniyo yaptırmanın bebeğe hiç bir yararı yoktur. Yaptırma nedeninin sağlıksız olduğu zaman aldırmak için olduğunu hatırlatırım. Hiç bir zaman bebek iyi olsun diye amniyo yaptırılmaz. İyiyse zaten bir şeye gerek yok, değilse de aldırılmasa bile o kadar zaman annenin stresini taşıyıcak. Her kesin kararı kendine ait. Yalnız kimse aldırmağın bebek için yararlı olduğunu savunamaz. Hiç bir hastalık bireğin kendi için ölümden fena olamaz. En ağır hastalığı yenmek için insan elinden geleni yapar. Gidip de kendini öldürmez. Doğulmamış bebeği insan zann etmemek ve ölmeğin onun için daha iyi olduğunu savunmak ta yanlış. Kendimiz açısından amniyo yaptırmanın daha iyi olduğuna dair türlü-türlü mazeretimiz ola bilr. Ancak bebek açısından asla.