- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #7.461
Arkadaşlar merhaba
umarım herkes iyidir...uzuuuuuuuuun uzzzzuuuun yazmışsınız okudum ama birbirine girdi geçmiş :)
Çok fazla kalamıyorum...doktorun verdiği ilaçlar çok dokundu...bütün gün istifra ediyorum...en sonunda biosteron 25 i kesti..bakalım yarın nasıl olacak...herkese çok selammm!!!
Canım beğenmez olur muyum? Voltaj düştü yorum yazamadan kapandı:)) Sen soruma cevap ver bakayım: Niye evde test yapmıyorsun? Çıkar varsa... Parça beni lise yıllarıma götürdü... Arif Susam, Cengiz Kurtoğlu, Selami Şahin...
Niyet ettik bakalım önümüzdeki aya :) Eşimin ısrarlarına karşı gelemedim.
160 mıBenimki iyiymiş o zaman :) Burdaki doktorlardan birine sordum bakalım ne cevap gelecek...
Arkadaşlar merhaba
umarım herkes iyidir...uzuuuuuuuuun uzzzzuuuun yazmışsınız okudum ama birbirine girdi geçmiş :)
Çok fazla kalamıyorum...doktorun verdiği ilaçlar çok dokundu...bütün gün istifra ediyorum...en sonunda biosteron 25 i kesti..bakalım yarın nasıl olacak...herkese çok selammm!!!
yumurta rezervini gösteriyosa da senin doğal yolla hamile kalma şansın tüpten fazla gibi bu durumda.
Niye böyle düşündün?
Doğal da zor demiş ama. Niye zor ded acaba anlamadım yumurta kalitem mi düşüyor da döllenemeyecek dersin?
amh değerimle ben 40 yaş üstü kadına yakınım o yüzden benim yaşıtlarımdan daha çok anomalili bebek olma ihtimali var diye düşünmüştüm o da yok normal yaşıtlarınla aynı demiş...
baya canım doğal şansın daha yüksek bence. kolay hamile kalıyosun zaten.
6 ayda 1 sağlıklı yumurta üretsen yeter bi tane, olacağı varsa olur.
6 ay abartı oldu tabi.
hormonsuz kendi vücudunun ürettiği yumurtanın sağlıklı olma ihtimali daha yüksek.
ama tüp bebek doğal bi süreç olmadığından herşey etkiliyo başarıyı.
sonuçta ben de yorum yapıyorum sadece, bence çok takılma bunlara.
Canim merhaba,kendiliğinden gebelik ihtimali de çok zor olmakla birlikte
Böyle demiş, amh değerim nedeniyle tüp bebek ihtimalimi de fazla bulmamış ben mi yanlış anladım. İşin ilginç yanı ben 2 yıl içinde 2 kez doğal hamile kaldım. Hala aklım almıyor. Bu cevaba üzüldüm aslında...
bunu bende bazen senin adina dusunuyorum guzelim. Saglikli bir evladin var cok sukur. Hani kolay yoldan olabilecek olsa 2. Bir cocuk cok guzel ama bunca zorluga da deger mi acaba ? Bir cocugun var diye boyle diyorum. Ama demek cok istiyorsun ki bu kadar zorluga ragmen ugrasiyorsun, o yuzden belki de sorgulamaman gerek. Istiyorsun ve deniyorsun.Bunları görünce vaz geçesim geliyor. Niye bu kadar uğraşıyorum ki diyorum(
amh degerinin dusuk olmasi yumurta kalitesinin dusukolmasina mi sebep olur yoksa yumurta rezervi ile alakali bir deger mi ,onu bilmek gerek bence. Onu bir ogren istersen kafandaki sorunun yanitini daha kolay bulmak icin Chnbcim.Bakalım canım. Ömrümün en güzel yıılarını harcıyorum her geçen gün neler çıkıyor. Her halde gelişimi de amh değerimin düşük olmasından kaynaklanan yumurta kalitesizliği bence. Sanırım hep böyle gelişimleri duracak tüp bebek denesemde...
yumurta rezervini gösteriyosa da senin doğal yolla hamile kalma şansın tüpten fazla gibi bu durumda.
Niye böyle düşündün?
Doğal da zor demiş ama. Niye zor ded acaba anlamadım yumurta kalitem mi düşüyor da döllenemeyecek dersin?
amh değerimle ben 40 yaş üstü kadına yakınım o yüzden benim yaşıtlarımdan daha çok anomalili bebek olma ihtimali var diye düşünmüştüm o da yok normal yaşıtlarınla aynı demiş...
Canim ben kacirdim sanirim . Sen ne ilaci kullaniyorsun?gecmis olsunArkadaşlar merhaba
Kızlar merhabalar,
Bir gün giremedim çok şeyler yazmışsınız, hiçbirşeye bakamadım bende, işlerimi toparladım, dosyamı hazırladım, yarın sabah erkenden istanbul a kısmetse...
Dönünce yazarım başımdan geçenleri umarım güzel şeyler olur, artık biraz rahatlamak istiyorum.
Ben gelene kadar kendinize iyi bakın, umutlu olun, çok fazla şeyi düşünüp canınızı sıkmayın, hepimizin duaları kabul olur umarım..
Geçmiş olsun canım. Dikkat et kendine. Dinlen...
Çok çok aleykümselam
Canım demekki bünyene ağır geldi kaldıramadın
Geçmiş olsun
Canim ben kacirdim sanirim . Sen ne ilaci kullaniyorsun?gecmis olsun
selam Laveque...Nisan ayında 2. deneme başlayacak...o yüzden doğum kontrol hapı, coraspirin, folikasit kullanıyorum..bunun yanında koenzim q 10 ve biosteron kullanıyordum ama biosteron ağır geldi...istifra ettim her içtiğimde...Öyle işte
Canim merhaba,
Cevap biraz anlasilmasi zor. Sana sunu soyleyecegim ben sadece, diyorsun ki amh degerim dusuk diye benim yumurta kalitem ve / veya rezervim 40 yas ustundeki kadinlara es. Benim 40 yas ustunde hamile kalan ve doguran bir suru arkadasim var. Senin de etrafinda vardir mutlaka. Hadi sana unlulerden ornek vereyim, Yesim Salkim mesela veya tup bebekle ikizlere hamile kalan bir bayan vardi simdi yalan dunyada oynuyor... Benim bir arkadim 1 ay once dogurdu , 70 dogumlu... Yani 40 yasinin ustunde olmak hamile kalmaya engel degil ki.Tamam 20 li yaslara gore tabi ki rezerv de azaliyor kalite de ama 20 li yaslarda olup hamile kalamayan onlarca insan yok mu? O yuzden biraz daha genis bakmaya calis olaya, tepeden yani, kusbakisi. Tamam amh degerin dusuk ama yumurtluyorsun...elbet kaliteli yumurtan da olacak , nasil elbet biz translokasyonsuz embryo bulacagiz diyorsak ayni sey.
Yumurta kalitesini arttirmak icin de bir suru yontemler var , okuyorum, emininm sen de okumussundur. Onlari ye ic...sogan kuru yap ne bileyim incir kuru yap. Yapabileceklerin var bence. Caresiz degilsin.
bunu bende bazen senin adina dusunuyorum guzelim. Saglikli bir evladin var cok sukur. Hani kolay yoldan olabilecek olsa 2. Bir cocuk cok guzel ama bunca zorluga da deger mi acaba ? Bir cocugun var diye boyle diyorum. Ama demek cok istiyorsun ki bu kadar zorluga ragmen ugrasiyorsun, o yuzden belki de sorgulamaman gerek. Istiyorsun ve deniyorsun.
amh degerinin dusuk olmasi yumurta kalitesinin dusukolmasina mi sebep olur yoksa yumurta rezervi ile alakali bir deger mi ,onu bilmek gerek bence. Onu bir ogren istersen kafandaki sorunun yanitini daha kolay bulmak icin Chnbcim.
Canim ben kacirdim sanirim . Sen ne ilaci kullaniyorsun?gecmis olsun
guzel haberlerle gel insallah aydancim.
Seninki kaç ki canım?hadi bakalım hayırlısı.
sen mayıs gibi felan düşünüyordun.
inş bu kez hayalleriniz gerçekleşir
Kızlar merhabalar,
Bir gün giremedim çok şeyler yazmışsınız, hiçbirşeye bakamadım bende, işlerimi toparladım, dosyamı hazırladım, yarın sabah erkenden istanbul a kısmetse...
Dönünce yazarım başımdan geçenleri umarım güzel şeyler olur, artık biraz rahatlamak istiyorum.
Ben gelene kadar kendinize iyi bakın, umutlu olun, çok fazla şeyi düşünüp canınızı sıkmayın, hepimizin duaları kabul olur umarım..
Kızlar selamlar ;
İyi haberlerle gelmek isterdim ama maalesef çok üzgünüm.Genetik test sonucumu Cumhur Bey'e yorumlattım. Ana mutasyon haricinde bir de gölge mutasyon gibi birşey bulunduğunu söyledi. Çok çok düşük bir ihtimal olmakla birlikte bu mutasyon farklı bir dizinde ise benim hiçbir zaman sağlıklı çocuğum olamazmış. yani tüp bebek pgt de de bulamazmış. %99,9 böyle bişey olmaz ama küçük de olsa ihtimal var dedi. Bunu da ancak yumurtaları toplayıp polar body ( sanırım böyle yazılıyor ) yapıldığında anlayabilirmiş. Öncesinde anlaması mümkün değilmiş. Öte yandan benim hastalığın Set Up'ı için kanı Amerikaya göndereceklermiş. Bunun için 3630 Dolar istendi Bu bana çok büyük sürpriz oldu.Beklemediğim bir harcama idi.
Nur Hanım ile yaptığım görüşme iyi geçti. Hamilelik riskli ama riskli doğum uzmanı takip eder dedi. Şimdiden düşünme dedi. Rahim ve yumurtalıklar çok iyiymiş. Ama yumurta çok fazla dedi. Bir hastalık ismi söyledi. Karın su toplayabiliyormuş. çok yumurta olduğundan. İsmini unuttum şimdi. Onun için ilaç verdi. Ayrıca folik asit verdi. Ve boy kilo endeksimde kilom fazlaymış. En az 5 kilo vermen lazım dedi. Nur Hanım güzel şeyler söyledi ama genetik de duyduğum o çok küçük risk beni mahfetti. Şu an o kadar üzgünüm ki.. Ya hiçbir zaman sağlıklı çocuğum olamayacaksa.. Ne düşünürüm ne hissederim bilmiyorum..
30 benimki canım.
Güzel haberlerle gel inşaallah...
Akasyacım ne diyeceğimi bilemedim :26: Ancak çok düşük bir ihtimal vermiş ve bu bence güzel bir şey. Evet risk var diyor ama risk yüzdesi çok düşük, lütfen üzülme.
İnciciğim en kötüsü de yumurta toplanma işlemi bitip test edilmeden bunu öğrenemeyeceğim. %50 riske evet hazırlamıştım kendimi. Bu %100 olayını hiç düşünmemiştim. Çok düşük bir ihtimal verdi. Hatta o mutasyonu dikkate bile almadım dedi. Dedi amaaaaa ufacık riski de gözardı etmedi. Normalde ağustosta tüp bebek yapacaktım. Ama bu belirsizliğe dayanamam. Sanırım 2. test sonucu gelir gelmez yaptıracağım. Gerçeği öğrenmek istiyorum. Bekleyiş, şüpheler insanı kahrediyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun....
İnciciğim en kötüsü de yumurta toplanma işlemi bitip test edilmeden bunu öğrenemeyeceğim. %50 riske evet hazırlamıştım kendimi. Bu %100 olayını hiç düşünmemiştim. Çok düşük bir ihtimal verdi. Hatta o mutasyonu dikkate bile almadım dedi. Dedi amaaaaa ufacık riski de gözardı etmedi. Normalde ağustosta tüp bebek yapacaktım. Ama bu belirsizliğe dayanamam. Sanırım 2. test sonucu gelir gelmez yaptıracağım. Gerçeği öğrenmek istiyorum. Bekleyiş, şüpheler insanı kahrediyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun....
chnb bu kadar düşünüp yıpratma kendini. Sinirlerin laçka olacak canım. Yaş önemli ama 40'ından 45'inden sonra doğuran o kadar çok kadın var ki... Halam 4 çocuk sahibi. 3.'den sonra çocuk defterini kapatmıştı. Ama hiç beklemediği bir anda 4. geldi. Doğurduğunda 39 yaşındaydı. Nasipte varsa sen istemesen de beklemesen de geliyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?