Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

canım eşin gibi dengeli translokasyonu olan embriyo da sağlıklı sayılıyo pgt de.
fish veya 24 sure ayırt edemiyo bunu.

burda bi arkadaş pgt ile ikizlerine hamile kaldı, yine de amniyosentez yapalım demiş dr.u yaptırdı.
kızı sağlıklı, oğlu babası gibi taşıyıcı çıktı.

taşıyıcı ayırt ediliyo olsa pgt baya bay güçlü bi yöntem olurdu, nesilden nesile geçişini önlerdi sorunun. ilerde olur belki.

translokasyon anne babadan da geçebilir, bu anlattığım durumdaki gibi, o defada da oluşabilir.
döllenme esnasında bi kromozom parçasının yanlış yere yapışması bu sonuçta.

bizi resmen kandırmışlar o zmn :)

Son düzenleme:
inci nasılsın canım?
ben bugünlerde çok gerginim, eşime de çatamıyorum o da stresli.
sanırım hormonlardan da oluyor.

inci nasılsın canım?

İçinde bulunduğun durum kolay değil
Stresli olmakta yerden göğe haklısın
Hem bebeği kaybetme korkusu
Hemde hamilelik gereği

inci nasılsın canım?

Çok şükür canım. Gergin hissetmen çok normal. Beynini bir sürü sorunun kemirdiğine eminim. Maşallah 13.haftaya gelmişsiniz. İnşaallah sonuna kadar böyle gider. Ailelere söylediniz mi?

İçinde bulunduğun durum kolay değil
Stresli olmakta yerden göğe haklısın
Hem bebeği kaybetme korkusu
Hemde hamilelik gereği

durumun stresinden ayrı annemi özledim.
bebeğin durumuna harcıyorum sanırım bütün gücümü en ufak konuda güçsüz kalıyorum.
hele okul öyle zor geliyor ki.
bir de kilo aldım, hamile misin dedi okulda arkadaşlar, değilim diye yalan söyledim.
söylemek için erken daha.
milletin hamile olduğumu farketmesinden bile mutsuz oluyorum.
çok kastım sanırım kendimi.

basit şeyler tabi bunlar da insan bunalıyo ya, inş tek derdim bu olur.

sen nasılsın merve? ne kaldı adete?

Çok şükür canım. Gergin hissetmen çok normal. Beynini bir sürü sorunun kemirdiğine eminim. Maşallah 13.haftaya gelmişsiniz. İnşaallah sonuna kadar böyle gider. Ailelere söylediniz mi?

sadece anneme söyledim.
kardeşimle hergün konuşuyoruz ona bile söylemedim.
bana kalsa doğunca söylicem.

petunya canım sizdeki translokasyon neydi?
son zamanlarda baya çoğaldık, aklımda tutamıyorum, daha önce sormuşsam kusura bakma.

benim eşimde 13-14 dengeli translokasyon var.
2 düşüğüm var, bi kere pgt denedik, 7 embriyoda sağlıklı çıkmadı.
şimdi doğal yolla hamileyim. 13.haftadayız.
ilk defa böyle ilerledik, hep 7. haftada kalbi duruyodu.
inş sonu da güzel olur.

doğal denemek de mantıklı bizim durumumuzda ama kötü ihtimalleri düşününce kafası karışıyo insanın.
eşle beraber bi yolu seçmek lazım. zor karar

5-18 dengeli translokasyon ben hiç hamile kalmadım zaten 1,5 senelik evliyiz daha yeni çocuk istemeye başladık karşımıza bu çıktı hiç tüp bebek denemem de yok o yüzden
ben hep hiç düşüğüm yok rahim zarar görmedi acaba daha mı iyi olur diye düşündüğümden hemen tüp bebek yapalım dedik ama dr böyle diyince aklımız doğal yola kaydı bakalım bekleyip göreceğiz :) cnm ya inş ben de senin gibi şanslı olurum dr bana hamile kalırsan ve sorunsuz devam ederse 16. haftada amniyosentez yaparız sağlığından emin oluruz dedi sen de yaptıracaksın değil mi?

durumun stresinden ayrı annemi özledim.
bebeğin durumuna harcıyorum sanırım bütün gücümü en ufak konuda güçsüz kalıyorum.
hele okul öyle zor geliyor ki.
bir de kilo aldım, hamile misin dedi okulda arkadaşlar, değilim diye yalan söyledim.
söylemek için erken daha.
milletin hamile olduğumu farketmesinden bile mutsuz oluyorum.
çok kastım sanırım kendimi.

basit şeyler tabi bunlar da insan bunalıyo ya, inş tek derdim bu olur.

sen nasılsın merve? ne kaldı adete?

15 Tatilde annengil gelmemişmiydi?
Canım kendini bu kadarda kasma
Belki bayan arkadaşalrın anlamıştır.
Bende annemgilden uzağım bazen uzak olmak iyi
Bazen insanı yoruyor
Günüm geçti ama olacakmışım gibi sanki
Ağrılarım var.Hayırlısı ya
Artık takmayacağım olursa olur olmazsa olmaz
Bu dünyaya sadece çocuk sahibi olmak için gelmiş DEĞİLİM
kendimi o kadar odaklamışımki buna
Ben benden vazgeçmişim...

Öğretmenlik zor iş vallahi. Allah yardımcınız olsun. Branşın neydi senin? Ne kadar zor zamanlar geçiriyoruz değil mi... İnsan düşünmekten hamileliğin tadını bile çıkaramıyor. Ama maşallah, sonuna kadar böyle sürer umarım. Yakında cinsiyeti de belli olur :)

5-18 dengeli translokasyon ben hiç hamile kalmadım zaten 1,5 senelik evliyiz daha yeni çocuk istemeye başladık karşımıza bu çıktı hiç tüp bebek denemem de yok o yüzden
ben hep hiç düşüğüm yok rahim zarar görmedi acaba daha mı iyi olur diye düşündüğümden hemen tüp bebek yapalım dedik ama dr böyle diyince aklımız doğal yola kaydı bakalım bekleyip göreceğiz :) cnm ya inş ben de senin gibi şanslı olurum dr bana hamile kalırsan ve sorunsuz devam ederse 16. haftada amniyosentez yaparız sağlığından emin oluruz dedi sen de yaptıracaksın değil mi?
yaptırıcaz sanırım.
dr.um yaptırmamak çok cesurca olur, yaptır sonra hamileliğin tadını çıkar diyo.
ama sağlıksız çıksa da aldırmıcam gibi düşünüyorum, bu durumda amniyo riski almak saçma geliyo.
ama yaptırmak lazım.
hiç denemeden nasıl öğrendiniz peki, niye test yaptırdınız?

15 Tatilde annengil gelmemişmiydi?
Canım kendini bu kadarda kasma
Belki bayan arkadaşalrın anlamıştır.
Bende annemgilden uzağım bazen uzak olmak iyi
Bazen insanı yoruyor
Günüm geçti ama olacakmışım gibi sanki
Ağrılarım var.Hayırlısı ya
Artık takmayacağım olursa olur olmazsa olmaz
Bu dünyaya sadece çocuk sahibi olmak için gelmiş DEĞİLİM
kendimi o kadar odaklamışımki buna
Ben benden vazgeçmişim...
ben gitmiştim tatilde. ama şimdi çok özlüyorum, 2 saat fln olsa haftasonu gidip gelsek ne güzel olurdu.
hamile miyim diye düşünmediğimde hamile kalıyorum ben, sen de çok beklentide değilsin, inş senin de öyle olur.

Öğretmenlik zor iş vallahi. Allah yardımcınız olsun. Branşın neydi senin? Ne kadar zor zamanlar geçiriyoruz değil mi... İnsan düşünmekten hamileliğin tadını bile çıkaramıyor. Ama maşallah, sonuna kadar böyle sürer umarım. Yakında cinsiyeti de belli olur :)
matematik branşım.
biraz hızlı kilo aldım, millet hemen anladı, zaten meraklılar kaynana gibi sorup duruyolardı.
doğana kadar karnımı saklasam keşke:1:

yaptırıcaz sanırım.
dr.um yaptırmamak çok cesurca olur, yaptır sonra hamileliğin tadını çıkar diyo.
ama sağlıksız çıksa da aldırmıcam gibi düşünüyorum, bu durumda amniyo riski almak saçma geliyo.
ama yaptırmak lazım.
hiç denemeden nasıl öğrendiniz peki, niye test yaptırdınız?

ben gitmiştim tatilde. ama şimdi çok özlüyorum, 2 saat fln olsa haftasonu gidip gelsek ne güzel olurdu.
hamile miyim diye düşünmediğimde hamile kalıyorum ben, sen de çok beklentide değilsin, inş senin de öyle olur.

matematik branşım.
biraz hızlı kilo aldım, millet hemen anladı, zaten meraklılar kaynana gibi sorup duruyolardı.
doğana kadar karnımı saklasam keşke:1:
Kız çocuğunda yine daha yaygın oluyoda
Erkek çocugunda top gibi oluyor karnın valla
Olsun çıksınnn kızz ben olsam ittire ittire yürürüm karnımıı:9:

:) Yaz tatili girecek araya ama o zamana kadar çoktan çıkmış olur, merakları giderilir :1:

inş sağlıkla devam ederiz.. küserler bana ozaman söylemedim diye, küssünler derdim bu olsun napim :1:

eşimle bebekle ilgili bi laf etsek hemen inş sağlıklıdır, hele sağlıklı olduğu belli olsun da deyip lafı tıkıyoruz.
millet isim cinsiyet derdinde.
cinsiyeti belli, dr gördü heralde ama söylemedi, sormam hiç önemi yok sağlıklı olsun da.

inş sağlıkla devam ederiz.. küserler bana ozaman söylemedim diye, küssünler derdim bu olsun napim :1:

eşimle bebekle ilgili bi laf etsek hemen inş sağlıklıdır, hele sağlıklı olduğu belli olsun da deyip lafı tıkıyoruz.
cinsiyeti belli, dr gördü heralde ama söylemedi, sormam hiç önemi yok sağlıklı olsun da.

Bizim için en önemlisi sağlık, lafta herkes için öyle de milletin tuzu kuru olunca kız mı erkek mi derdine düşüyorlar. Doğurduktan sonra çok geçmeden 2. ne zaman diye sormaya başlarlar :37:

Ayy çok duygulandım şimdi
Bizim evde de aynı hayal kurarız eşimle
Kızım olursa şöyle oğlum olursa şöyle
Sonra kendimize geliriz
Aman hele bi sağlıcakla gelsinde deriz
İnşallah canım Rabbim gönlüne göre versin
Yavrunu sağlıcakla hayırlısıyla kucağına alırsın

Bu topikte bir gün evlatlarımız hakkında konuşabilecek miyiz acaba :31:
inş canım hepimiz yazıcaz buraya güzel haberleri.
bana şimdi şaka gibi hamilelikten bahsetmek fln.
hatta yanlış bişey yapıyorum gibi geliyo buraya yazarken.
bahsetmemeliyim, kimse bilmemeli vs.

Kız çocuğunda yine daha yaygın oluyoda
Erkek çocugunda top gibi oluyor karnın valla
Olsun çıksınnn kızz ben olsam ittire ittire yürürüm karnımıı:9:
ah işte kötü ihtimalleri düşününce çıkmasın istiyosun karnın fln.
düşünsene karnın çıkıcak 5.aydan sonra bebeğin alıncak.
allah korusun.

Belkide hiçbir zaman bi evladımız olmayacak...
Kader bu...

Bunu söylersek baştan pes etmiş oluruz. Evet ne yaşayacağımızı bilemiyoruz ama inşaallah bizlerin de nasibinde sağlıklı, hayırlı evlat(lar) vardır... İnşaallah bizler de Rabbimin izni ve duaların gücüyle anne oluruz.

Belkide hiçbir zaman bi evladımız olmayacak...
Kader bu...

Waaawww Merveeecikkk ne yaptın sen. :36:Gece gece çok ağır olmuş bu :1: Zaten tez yazmaktan beynim durdu.:37: Sen de karamsar olma lütfen. Moral verelim birbirimize. Olmazsa dünyanın sonu değil ama olmayacağı kesinleşince dertlenelim bence

Back
X