Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

allahım bebeklerinizi kucağınıza hayırlısıyla almayı nasip etsin

benim 5 denemem olcak inşallah ekim gibi düşünüyorum allah nasip ederse muhtemelen dr bu sefer pgt önerecek diye düşünüyorum

pgt hakkında bilgi verirmisiniz yumurta toplandıktan sonra ne kaadar bekliyosunuz bir sonraki aydamı transfer ediliyo ekstra ücret alınıyo sanırım ne kadar acaba

çok heycanlıyım sabırla bekliyorum bu sefer bebişime kavuşacakmışım gibi geliyo inşallah

ayyyy trkuazzz canım nasıl sevindim nasıl sevindim inan sanki benimmiş gibi.rabbim sağlıkla tamamına erdirsin.senin haberini okumak için yemeğin altını tutturdum:)))))

kızlaaar transferim oldu bugün,yatıyorum şimdi

5 taneden 2 tanesi iyi dediler, ama diğer 3 ünü dondurmaya gerek görmediler

onlar o kadar iyi değilmiş,ki pgt ye rağmen,aslında bu biraz canımı sıkmadı değil

hayırlısı rabbimden artık,dualarınızı eksik etmeyin.....

Rabbim hepimizin yüzünü güldürür inşallah

inşallah tutunacaklar çok rahat ol içini ferah tut olacak gözüyle bak Allahım gönlündekini hakkında hayırlı eder inşallah

Selam Canim Ben memorialde yaptirdim 4 ve 16 kromozomlara translokationlu bende 12 yumurtam toplandi 9 tanesi dollendi 5 Tane 3 gune gitti pgd yapildi ve bes emriodada sorun cikti Transfer iptal edildi ve Biz sooooook olduk 5 gunde hepsi yok olmustu bana 23% Sansiniz var dediler Benim ilk Tecrubem boyleydi

Selo ben de Ataşehir Memorialde yaptırdım 7 dolu yumurtam çıktı. 6 sı dölllendi. 5 i 3. güne gitti ve pgt ye gitti. 4 ü incelenmiş. 2 sağlıklı 2 sağlıksızdı 5. gün gittiğimizde gelişimleri durmuş ve transferim iptal edildi eşimde mozaiklik vardı. %50 46 xy, %48 47 xyy,%2 48 xyy idi...
2 tane sağlıklı çıktı deyince şükür dedik ama ile başlayan cümle çok üzmüştü bizi.

Bir de fishle bakıldı bize size hangi yöntemle bakıldı? Ben artık şunu düşünmeye başladım.. 24 şure ile tüm kromozomlara bakılıyor... Çok iyi. Ama dezavantajı da şu: Yaşsmla bağdaşan ve bağdaşmayan anomaliler tespit edildiği için sağlıklı embriyo şansı azalıyor yani arada yaşamla bağdaşan anomalili embriyolar da dışlanıyor ve gidince sağlıklı hiç yok cevabı alınıyor. Maddi ve manevi çok yıpratıcı bir süreç. Bir de azsa embriyo sayısı samanlıkta iğne aramak gibi bir şey oluyor bence...

Kızlarrr bugün gerçekten benm için çok zor bi gündü..bebegime bişey oldu sandım ve çok telaşlandımm.Öglen doktorumu aradım doktorum bana onun ilaçlardan (crinone jelden)kaynaklanacagınıı,bebegin suyunun olmayacagını söyledi.Çünkü rahim agzım kaplıymış,herhangi bi sıkıntımda yokmuş..Ama yinede emn olmak için pazartesi çagırdı hastaneye 15:30da randevum var.
Dedigine göre rahmi temizliycekmiş ,ilacın kalıntılarını..
Çok dua ettim rabbim geri çevirmesin.Şimdi yok akıntım kesildi çok şükür.
Bu arada kızlar eşim bebegiimize isim buldu ve çok istiyor..
EYLÜL BEBEK:16:

Canım crinone jel yapar... Ama şu noktada dr n hatalı. Rahim ağzı sabah kapalı olup akşama doğum yapanlar da var...

benim 5 denemem olcak inşallah ekim gibi düşünüyorum allah nasip ederse muhtemelen dr bu sefer pgt önerecek diye düşünüyorum

pgt hakkında bilgi verirmisiniz yumurta toplandıktan sonra ne kaadar bekliyosunuz bir sonraki aydamı transfer ediliyo ekstra ücret alınıyo sanırım ne kadar acaba

çok heycanlıyım sabırla bekliyorum bu sefer bebişime kavuşacakmışım gibi geliyo inşallah
ına alıyor...
3. gün pgt ye gitti benimkiler 5. gün transferi yapılacaktı. pgt için ben fish tekniğine 1800 tl ödedim. fiyat merkeze ve yönteme göre değişiyor. bazı yerler embriyo baş

kızlar 100 tane daha okudum 400 etti tefriciyem...

Selam Canim Ben memorialde yaptirdim 4 ve 16 kromozomlara translokationlu bende 12 yumurtam toplandi 9 tanesi dollendi 5 Tane 3 gune gitti pgd yapildi ve bes emriodada sorun cikti Transfer iptal edildi ve Biz sooooook olduk 5 gunde hepsi yok olmustu bana 23% Sansiniz var dediler Benim ilk Tecrubem boyleydi

aslında bende memorıalı dusunuyorum ben burdurda oturuyorum ama kısın ailemın yanına adanaya gıdıyorum adana başkent hastanesınde de yaptırabılırım ankarayla baglantılı calısıyorlar bana da sansımın yuzde otuz oldugunu soyledıler sorun bende 10 ve 18 kromozomlarda resiprokal translakosyon var erkekde olunca sans daha yuksekmıs oyle okudum bazı yerlerde canım memorıal da toplam pgt fıyatı ne kadar yaptırdın burda kadında problemı olupta ılk denemede hamıle kalanlar var mı sen normal yolla hız hamıle kalabılıyomusun pekı cok soru sordum galıba sımdıden tesekurler

Kizlar merhaba ben araniza yeni katiliyorum ve malesef bende sizler gibi iki dega bos gebelik gecirdim tup bebekten dolayi
Doktorum test yaptirdi kan topaklanmasi ve kromozon testi, kan topaklanmam yokmus ama kromozon testimi bilmiyorum sonradan gelecekti raporu ve yarin doktoru arayip sormam lazim.. :50: :50:
Eger kromozon bozuklugu varsa pgt cokmu uzun suren bir tedavi? Ve herzaman basari elde edilirmi?
Kusura bakmayin buladar soru icin ama benim durumumu siz anlarsiniz :43:

ayyyy trkuazzz canım nasıl sevindim nasıl sevindim inan sanki benimmiş gibi.rabbim sağlıkla tamamına erdirsin.senin haberini okumak için yemeğin altını tutturdum:)))))

onlar o kadar iyi değilmiş,ki pgt ye rağmen,aslında bu biraz canımı sıkmadı değil

turkuaz hadi geçmiş olsun
çok şükür 2 tane embriyonu transfer etmişler
diğerlerini gerek görmedilerse üzülme buna bunda da vardır bir hayır
eğerki boş yere dondursalardı daha mı iyi olurdu
inş. hiç birisine gerek kalmadan ikiz haberini verecksin bize
dualarımız sennle
5.gün embriyosu olduğu için on gün sonra test yapcaksın sanırım
RABBİM yardımcın olsun

Kızlarrr bugün gerçekten benm için çok zor bi gündü..bebegime bişey oldu sandım ve çok telaşlandımm.Öglen doktorumu aradım doktorum bana onun ilaçlardan (crinone jelden)kaynaklanacagınıı,bebegin suyunun olmayacagını söyledi.Çünkü rahim agzım kaplıymış,herhangi bi sıkıntımda yokmuş..Ama yinede emn olmak için pazartesi çagırdı hastaneye 15:30da randevum var.
çok geçmiş olsun .gerçekten çok zor bir durum ama doktoruna güven o en iisini biliyordur
bence de su değildir
ilaç kalıntılarını temizlerse senin de için rahat eder böylece
eylül bebek inş. hayırlısı ile sağlıkla gelir
pazartesi yine haber ver bize

maşallah embiriyoların sağlıklı çıkmış transferin hayırlı olsun canım:34:

nazefsayı merak etmiştim hala dr gitmemiş inş güzel haberlerle gelirsin canım o amniyo sıvısı hiç ağrılı olmuyor sanırım bende olmamıştı altıma kaçırıyorum vs ne oldugunu anlamadan boşalmıştı:20::20:

2günlük duran kanamam yeniden başladı artık 2ayı doldurdum gelmez demiştim ama yine geldi 2gün duruyor tekrar başlıyor:43::43:hemde pıhtılı korkudan ölecem yaa bune böyle 3 iğnede kar etmiyor gündelik:43::43::43::43:

geçmiş olsun rana
doktorunu aradın mı
doktoruna tekrar görün istersen
inş. bir sıkıntı yoktur

dualarımız sennle
RABBİM yardımcın olsun

çok geçmiş olsun .gerçekten çok zor bir durum ama doktoruna güven o en iisini biliyordur
bence de su değildir

geçmiş olsun rana
doktorunu aradın mı
inş. bir sıkıntı yoktur

saol canım arıyorum drumu iğneleri kullanıyorsun demi diyor evet diyoruz artık gelinde görüyüm demiyor başka drlarda düşük tehlikesi diyip geçiyor o yüzden

ne dra gidiyorum nede arıyorum kanamam coşup duruyor böyle başından geçen varmı diye araştırıyorum nette bulamıyorum pıhtı gelmesi canımı sıkıyor yolunda gitmeyen bişeyler var ama sonum hayırlı olsun:26: 1hafta var kontrolüme daha ozamana kadar ne olcak bakalım:43::43:

sen nasılsın bebişlerin ne durumda?:nazar::nazar:

nazefsa evet jeldende kaynaklanabilir canım o sorun ama chnb dediği gibi rahimin ne zaman açılıp kapanacagı belli olmuyor hele su meselesinde enterasan benimki önce açılıp boşalmış sonra kapanmıştı ilkinde:14: aman jelden nefret ediyorum zaten çok birikme ateş tahriş ne varsa yapar bende neyseki ben çoktan iğnlerine geçtim kanamam olunca emilimi olmaz diye verdi drum günde 3kez vurunuyorum:52::52:

dualarımız sennle
RABBİM yardımcın olsun

bence de su değildir

geçmiş olsun rana
doktorunu aradın mı
inş. bir sıkıntı yoktur

Sagol cnmmm bnmmm..Benmde yüregim rahat ama yinede korku oluyor insanda rabbim bebeklerimizi esirgesin.Eylül ismi kuranda geçiyormu acaba?

saol canım arıyorum drumu iğneleri kullanıyorsun demi diyor evet diyoruz artık gelinde görüyüm demiyor başka drlarda düşük tehlikesi diyip geçiyor o yüzden

ne dra gidiyorum nede arıyorum kanamam coşup duruyor böyle başından geçen varmı diye araştırıyorum nette bulamıyorum pıhtı gelmesi canımı sıkıyor yolunda gitmeyen bişeyler var ama sonum hayırlı olsun:26: 1hafta var kontrolüme daha ozamana kadar ne olcak bakalım:43::43:

nazefsa evet jeldende kaynaklanabilir canım o sorun ama chnb dediği gibi rahimin ne zaman açılıp kapanacagı belli olmuyor hele su meselesinde enterasan benimki önce açılıp boşalmış sonra kapanmıştı ilkinde:14: aman jelden nefret ediyorum zaten çok birikme ateş tahriş ne varsa yapar bende neyseki ben çoktan iğnlerine geçtim kanamam olunca emilimi olmaz diye verdi drum günde 3kez vurunuyorum:52::52:

Kuzum bende 3 ay bitene kadar 4günde bir vuruldum proluton.Ama artık bitti çok şükür.jeldendir inşallah diye düşünüyorum bugün 3te randevum var.Senin kanaman ne durumda canımm.Bak ben hastanede biri ile tanıştım.kadınında ilk 3 ay kanamalı ve pıhtılı geçmiş ama şimdi 7 aylık olmuş bebegi maşallah.. sende iiçini rahat tut kuzumm bol bol dua et..:16:

sen deseydin keşke ben gelmek istiyorum çok stresliyim diye o zaman belki gel derdi
ya da sen doktoru bekleme çık git muayenehaneye
çok stres yaptım geldim de
inş.RABBİM meleğini korur
çok şükür benimkiler en son bir hafta önce iilerdi ama şimdi nasıllar bilmiyorum
inş. iidirller:nazar::nazar:

Sagol cnmmm bnmmm..Benmde yüregim rahat ama yinede korku oluyor insanda rabbim bebeklerimizi esirgesin.Eylül ismi kuranda geçiyormu acaba?

Kuzum bende 3 ay bitene kadar 4günde bir vuruldum proluton.Ama artık bitti çok şükür.jeldendir inşallah diye düşünüyorum bugün 3te randevum var.Senin kanaman ne durumda canımm.Bak ben hastanede biri ile tanıştım.kadınında ilk 3 ay kanamalı ve pıhtılı geçmiş ama şimdi 7 aylık olmuş bebegi maşallah.. sende iiçini rahat tut kuzumm bol bol dua et..:16:
jeli neden kullanıyorsun nazefsa
ben progestanı bıraktım çünkü ondan soruyorum
jel de aynısı değilmi 3 aydan sonra bırakılmıyormu
eğer RABBİM bu bebekleri istiyorsa kaderimizde varsa pıhtıymış kanamaymış boş
inş.RABBİM meleklerinizi koruyacak
eylül KURANDA geçmiyor ama illa geçmesi şart değil ki
güzel ve anlamlı bir isim olsun yeterli

herkese günaydın

28 Temmuz 2012 tarihli açıklamamızda bildirilmiş olanlara ilaveten uygunsuzluk tespit edilen damacana suyu markaları şunlardır:

"Gençsu", "Karlık Madran", "Alka Madran", "İvriz Su", "Beysu", "EDK Lara", "Hünkar", "Revan", "Buzdağı", "Kardelen", "İdeal", "Hazar Vox Nida", "Bahçeayran", "Esensu Özayran", "Kabalak"

hamileler için çok sakıncalıymış haberiniz olsun

Son düzenleyen: Moderatör:

Merhaba Meral. 5 deneme 5 hayal kırıklığı, Allah yardımcın olsun. Embriyo oluştuktan sonra genelde 3.gün pgt'ye gidiyor. Sonuç 1 günde çıkıyor. 4. veya 5.gün transfer ediliyor. Tedavi dışında ücret ödüyorsun bu da merkezden merkeze değişiyor. Bazısı toplu ücret alırken bazısı embriyo başına alıyor. Ben ilk denememde fish yöntemi için (9 kromozoma bakılıyor) embriyo başına 150 euro, ikinci denememde array-CGH yöntemi için (tüm kromozomlara bakılıyor) embriyo başına 350 dolar ödedim.

aslında bende memorıalı dusunuyorum ben burdurda oturuyorum ama kısın ailemın yanına adanaya gıdıyorum adana başkent hastanesınde de yaptırabılırım ankarayla baglantılı calısıyorlar bana da sansımın yuzde otuz oldugunu soyledıler sorun bende 10 ve 18 kromozomlarda resiprokal translakosyon var erkekde olunca sans daha yuksekmıs oyle okudum bazı yerlerde canım memorıal da toplam pgt fıyatı ne kadar yaptırdın burda kadında problemı olupta ılk denemede hamıle kalanlar var mı sen normal yolla hız hamıle kalabılıyomusun pekı cok soru sordum galıba sımdıden tesekurler

Evet Sevda Memorial'de ilk denemede hamile kalanlar var. Bizler gibi kalamayanlar da :( Pgt ücreti embriyo başına ödeniyor. Fish yöntemi 150 euro, array-CGH 350 dolar.

Kizlar merhaba ben araniza yeni katiliyorum ve malesef bende sizler gibi iki dega bos gebelik gecirdim tup bebekten dolayi
Doktorum test yaptirdi kan topaklanmasi ve kromozon testi, kan topaklanmam yokmus ama kromozon testimi bilmiyorum sonradan gelecekti raporu ve yarin doktoru arayip sormam lazim.. :50: :50:
Eger kromozon bozuklugu varsa pgt cokmu uzun suren bir tedavi? Ve herzaman basari elde edilirmi?
Kusura bakmayin buladar soru icin ama benim durumumu siz anlarsiniz :43:

Merhaba Tripbel. Pgt sonucu 1 günde çıkıyor. Başarı durumuna gelince her tedavide farklılık gösteriyor.

Herkese günaydın :16:

Bu bebek sağlıklı inş hazadem. Dediğin gibi hayırlı ve sağlıklı bir evlat olsun da ister kız ister erkek olsun.
İnşallah incim inşallahh kız erkek isteme şansımız yok bizim yeterki sağlıklı olsunnn..
Amniyo testi yaptıranlarda ben de bir kişi okudum etrafımda hatta görümcem yaptırdı sorun çıkmadı....
Canım zor bir karar bu örnek kötü oldu annen de endişeleniyor tabi...
kızların dediği gibi annei de yanında dr ye götür... gerekirse 1-2 gün hastanede gözetimde olursun...
bu arada 100 artı 100 artı 100 yani 300 okudum tefriciye...
Ewet bir çok kişinin sorunlu olmuo benimde bir çok kuzenim akrabam yaptı sorun olmadı bakalım artık hayırlısı ya ..

Canımm çok sewindim hayırlı olsunnn ikizlerinnn :emir_bebek::emir_bebek:
Allahım inşallah sağlıkla sana tutunurlar dualarımız seninle .
Canım keşke beklemeseydinde gitseydinde gitseydin ..
Neyse bugün hayırlı haberlerle gel inşallahhh ..
Eylül isminede bayılıorum bu arada inşallah sağlıkla gelir:nazar:

Hazadem günaydın. Nasılsın? Kuzeninin eşini soracaktım. Bebek ne durumda?

Günaydın incimmm,
Canım cuma günü heyet bekleme kararı almış şuan 24 haftalık sanırım 1 ay daha yaşarsa suyu yeterse alıcaklarmış bekliolar naapsınlar moralman düzeldiler biraz ama kanama durdu suda durdu inşallah sağlıkla dewam eder.

Günaydın incimmm,
Canım cuma günü heyet bekleme kararı almış şuan 24 haftalık sanırım 1 ay daha yaşarsa suyu yeterse alıcaklarmış bekliolar naapsınlar moralman düzeldiler biraz ama kanama durdu suda durdu inşallah sağlıkla dewam eder.

İnş erken doğuma gerek kalmaz. Allah yardımcısı olsun.

Günaydın incimmm,

günaydın hazade
RABBİM yardımcısı olsun inş.

göbeğimde gerilme ve içi doluluk başladı sanırım
kilo almadım ama geceleri uyuyamıyorum
bi o yana bi bu yana dönüyorum
rahat yatamıyorum bi türlü gecede on kere dönüyorum
rahimde de büyüme ve gerilme oluyor sanırım
sizde de oluyor mu

bi de naz özellikle sen oku bunu
çatlak kremleri kullanıyordun
bir çoğunda paraben varmış haberin olsun
az önce araştırdım da