Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Eşim taa haberi ilk duyduğundan sonuna kadar hep rahat karşıladı. Kader dedi. Önümüze bakıcağız dedi. Taaki ona böyle bir şey de yapıla bilirmiş deyinceye kadar. Üzüldü. Doktorlara kızdı... çok çabuk vaz geçtikleri için. Ablamın küçük kızları bile kendi akılları ile bebeğin suyunu artırmağın yollarını annelerine bildirirken, bizim güvendiğimiz doktorlar bu konuda tek laf etmediler. Hemen vaz geçtiler. Biliyorum hepsi birer kader. Tüm hatalar yaşamalı olduğumuzu yaşamak içindi. Bebeğim en iyi ellerde olsa bile zamanı dolunca mutlaka gidicekti, onu hayatta 1 saat fazla tuta bilecek hiç bir kuvvet yok. Sadece kurtarıla bilme ihtimali varken, kalbi attığı halde tek yolun suni doğum olmadığını bilmek açıkçası içime oturdu. Hemen toparlanmak, ayağa kalkmak istiyorum. Acı çekmemek, normale dönmek bir az zaman alıyor işte...

Sizin güzel haberlerinizi bekliyorum. Siz önden emin adımlarla gidin ben de arkanızdan gelicem inşeAllah.

Kesinlikle kendimi suçlamıyorum. Beklenmedik gelişmeler, ani verilen kararlar, o anki durumum, kayb ettiğimi hemen kabullenmem, karşılaşmak istemediğim çok korktuğum haller, insanların baskıları... Bütün bunlar öyle olmasını gerektirdi. Keşke Allah katında o anki durumum mazeret olsa. Ancak islami açıdan da atan kalbin durdurulması doğru değil. Hele çaresi varmışken. Oysa ben tıbbı hiç bir başka yolun olmadığını biliyordum. Bebeğin gitmesinden daha çok yapılan hatalar yakıyor içimi. Ama geçicek. Tedavi için araştırmalara başladığımızda daha iyi olucağım. Bu gün bile olduğum duruma çok iyiyim, dolduğum zaman yazdıklarıma bakmayın. Az bir az toparlanıyım, zaman kayb etmeden arı sütü, bal, polen karışımı, geçen sefer kullandığım bitkisel çay karışımlarını kullanmaya başlıycağım. Yani hayattan hiç kopmadım. Sadece hafif yaralandım ve yeri bazen çok acıyor.

Sizlerin güzel haberleri beni daha da güçlendirecek. Takipteyim. Tedaviye başlayan tüm arkadaşlara başarılar diliyorum.
Sumeyye gececek. Bu aci azalacak. Yeni umutlarla yeniden baslayacaksin. Ama ince bir sizi hep kalacak. Benim gibi yapma. Icine atma sakin. Ben esim ve ailem halime cok uxuluyor diye icime attim. Aglamayi kestim. Bu konuyu konusmadik. Iyilestim sandim. Megerruhum hastalanmis. Su an terapiye gidiyorum. Imkanin varsa psikologa git derim. Orada konusmak bile icindeyi aciyi atmana yardimci olabilir.
armaan
akasya

sagolun

insallah hayirlisi olur ben ekim ayinda gelmeyi dusunuyorum ama dedigim gibi dr cumhur beylen iletisim birden kesilince cekiniyorum aramaktan

bana adetimin 2 veya 3 gun orda olmami soylediler peki erken gitsem olur mu? en azindan genetik olarak bakilir veya tup bebege gecmeden once belki gereken tahliler yapilir

20 gun yeterli mi sizce? genetik sonuclari almak icin ne kadar beklemek gerekiyor?

ekim ayinda memorialde tedaviye basliyacak olan var mi>?

Inci aciklamis. Benim tek gen hastaligim var. Mutasyon sonucu icin 2 ya da 3 ay bekledim. Set up icinde 3 ay. Kan testleri uzun surecler. Sen en kisa surede Cumhur beyi ara. Genetik hallolmadan tup bebek yaptiramazsin

Sumeyye gececek. Bu aci azalacak. Yeni umutlarla yeniden baslayacaksin. Ama ince bir sizi hep kalacak. Benim gibi yapma. Icine atma sakin. Ben esim ve ailem halime cok uxuluyor diye icime attim. Aglamayi kestim. Bu konuyu konusmadik. Iyilestim sandim. Megerruhum hastalanmis. Su an terapiye gidiyorum. Imkanin varsa psikologa git derim. Orada konusmak bile icindeyi aciyi atmana yardimci olabilir.

Tafsiyelerin için çok teşekkür ederim. Rabbim yardımcın olsun. Terapiye gitmen çok iyi olmuş. Sağlam ruh, sağlam beden demektir. Senin neler çektiğini tahmin ede biliyorum. Ben en başından bu yana hiç içime atmadım, ağlamak istediğimde doyasıya ağladım. Zaten yanımda yalnız eşim vardı ve o da Allah razı olsun, bana kızmadı, doğal karşıladı. Üzüldüğünü bile belli etmedi. Benden daha güçlüymüş. Bu da benim için bir avantaj oldu. İstediğim gibi ağladım. Şu an daha iyiyim elhamduLillah. Tedavi için planlar yapıyorum ve iyi geliyor. Chnb doktor tafsiyye etti (riskli gebelik uzmanı), inşeAllah onunla görüşmek istiyoruz. İnsan karşısına hedef koyunca daha iyi düşüne biliyor.

Sana başarılar diliyorum. Bu arada opun ne zaman?

Son düzenleme:
iyi akşamlar kızlar nasılsınız :16::16: birazdan geçmişi okucam bende bi kaç gün yoktum :34:

çarşamba akşamı eşim geldi benimde görevden 1 aylık hasrett sona erdii diyordum içim rahat huzurluydum hatta komutanı (amiri ne derseniz neyin artık) cuma günüde izin vernişti.. yani görevden geldi diye tatil matil yok yine eski mesai saatine gidecekti..neyse cuma tekrar haber geldi .. ağustosun ortasında gidecekleri görevi öne almışlar ve ben az önce eşimi yine uğurladım göreve taa bayramdan sonraya gelecekler(45günlüğüne gitti) :43: :43:tüp bebeğide askıya aldık :5:karayoluyla yanıma gelmesi onun için tehlike demek.tsk bizim pgtli tüp bebek için eşime uçak kaldırcak değilya. :50: o yüzden bayramdan sonraya kaldık :24::24::24:

hayırlısı olsunnn... her zaman diyorum geç olsun da güç olmasın yeterki.. :34::24: vardır herşeyde bir hayır :6:

perşembe kist kontrolüm vardı kist mist yokmuş doktor iice aradı taradı ,canım yansada pek umursamadım kistim yokmuş çok sukur dedim iç,imden..sonra 9.56lık değerdede kist olmazmış zaten ben böle :53::53: (bana bakan doktor tatile çıkmış bana başka doktor bakmıstı perş.gunu)

şimdide kanamam kesilmedi :50:s anırım doktor canımı yaktığında rahim duvarımı zedelemiş diye tahmin ediyorum (daha öncede böyle olduğunda acile gittimizdeki doktor öyle demişti çünkü) . adet kanaması değil yani.. parlak kırmızı ve akışkan baya bir sulu diyeyim kanamam oluyor . ne zaman geçer bilemiyorum bir ihtimalde o karıştırıp yuttuğum otlarmı yaptı acaba diye düşünüyorum.. :26:
zaten daha karıştırıp yutmucam hiç birşey yaa.. hayatımda ilk defa yaptım onunda zararı gördüm sanıyorum.

aynı hastanede kalmaya karar verdik.. zaten mecburen beklicez (eşimle konustuğumda yine aynı hesaba belkide daha fazlaya denk gelcek dedi oyuzden beklıyoz bakam)

benden havadis bu kadar sizlerde iyisinizdir insallah :16:

ben bi geçmişe uçayım şimdi :10::21:

Herkese merhaba sabah minik embriyolarımı aldım...inşallah bugün 4 kişilik ailemizin başlangıcı olmuştur.

canımmm hayırlı olsunnnn ,çok sevindimmm :16::16::16: Allah tamamına erdirsin :49::nazar::emir_bebek::emir_bebek::nazar:
Canım sen yine de dr ne sor bitkisel şeylerin de dozunda olmazsa zararı var...

sormaa yaa galiba zararı dokundu bile :50: kanamamın seyrı değişti adet kanı değil daha parlak kırmızı ve durulaştı öyle söyleyeyım..insallah ramazana kadar gecer... oruclarımdan kalmak istemiyorum cunku :50:

akasyam yumoşların senın canından can olsun dünyaya gelsinler insallah :49::nazar: işlerin rast gitsin.. :nazar::nazar::nazar:

sümeyyecim masallah çok güçlüsün :nazar: şimdi daha iyisin insallah :16: Rabbim sana sabır ve yüreğindeki yangını söndürecek hayırlı bir evlat versin :emir_bebek::nazar: yazdıklarını okudum ve bı an kendimi hatırladım annemle tlfda konusurken gözyaşlarım yanaklarımdan akardı ama belli etmezdim , sesimi zor kontrol ederdim titremesin diye.. sanki düşen bebek benim değilmiş gibi gayet rahattım , o zamanlar ebru kursuna gidiyordum dahada sarıldım ebrular yaptım ney eşliğinde .. bu bana çok iyi gelmişti.. artık çevremdeki renkler siyah-beyaz değil ,gri değil kendi renklerine bürünmüşlerdi (dünyam solmuştu kısaca,renkler solmuştu etrafımda )salonumdaki kırmızı koltuklarım gözüme gri geliyordu yani öyle söyleyeyim..
ileriye yönelik planlar yapman çok güzel bu senın çabuk toparlanmanı sağlayacaktır insallah.. eğer istersen arada yotubeden mutluluk ses telkin videoları dinleyebilirsin , gözlerini kapat ve sese odaklan sadece.. (ben arada yapıyorum itiraf edeyim çok iyi geliyor)

hasret ve limonciçeği sizerde hoşgeldiniz :16:

incim
sen nasılsın?bulantıların geçtimi?

iyi akşamlar kızlar nasılsınız :16::16: birazdan geçmişi okucam bende bi kaç gün yoktum :34:

çarşamba akşamı eşim geldi benimde görevden 1 aylık hasrett sona erdii diyordum içim rahat huzurluydum hatta komutanı (amiri ne derseniz neyin artık) cuma günüde izin vernişti.. yani görevden geldi diye tatil matil yok yine eski mesai saatine gidecekti..neyse cuma tekrar haber geldi .. ağustosun ortasında gidecekleri görevi öne almışlar ve ben az önce eşimi yine uğurladım göreve taa bayramdan sonraya gelecekler(45günlüğüne gitti) :43: :43:tüp bebeğide askıya aldık :5:karayoluyla yanıma gelmesi onun için tehlike demek.tsk bizim pgtli tüp bebek için eşime uçak kaldırcak değilya. :50: o yüzden bayramdan sonraya kaldık :24::24::24:

hayırlısı olsunnn... her zaman diyorum geç olsun da güç olmasın yeterki.. :34::24: vardır herşeyde bir hayır :6:

perşembe kist kontrolüm vardı kist mist yokmuş doktor iice aradı taradı ,canım yansada pek umursamadım kistim yokmuş çok sukur dedim iç,imden..sonra 9.56lık değerdede kist olmazmış zaten ben böle :53::53: (bana bakan doktor tatile çıkmış bana başka doktor bakmıstı perş.gunu)

şimdide kanamam kesilmedi :50:s anırım doktor canımı yaktığında rahim duvarımı zedelemiş diye tahmin ediyorum (daha öncede böyle olduğunda acile gittimizdeki doktor öyle demişti çünkü) . adet kanaması değil yani.. parlak kırmızı ve akışkan baya bir sulu diyeyim kanamam oluyor . ne zaman geçer bilemiyorum bir ihtimalde o karıştırıp yuttuğum otlarmı yaptı acaba diye düşünüyorum.. :26:
zaten daha karıştırıp yutmucam hiç birşey yaa.. hayatımda ilk defa yaptım onunda zararı gördüm sanıyorum.

aynı hastanede kalmaya karar verdik.. zaten mecburen beklicez (eşimle konustuğumda yine aynı hesaba belkide daha fazlaya denk gelcek dedi oyuzden beklıyoz bakam)

benden havadis bu kadar sizlerde iyisinizdir insallah :16:

ben bi geçmişe uçayım şimdi :10::21:
İskorpitcim Allah kavustursun canım... Saya saya geçircez günleri napcaz bana da zor geçti ocaktan bu yana günlr ama sayılı gün geçiyo işte hayırlısıyla geçsin mutlu geçsin canım sonunda muradımıza erelim de...
Geçmiş olsun bi süre bitki çaylarına falan dikkat et belki kan sulandırıcı etkisi olan vardır .

İskorpitcim Allah kavustursun canım... Saya saya geçircez günleri napcaz bana da zor geçti ocaktan bu yana günlr ama sayılı gün geçiyo işte hayırlısıyla geçsin mutlu geçsin canım sonunda muradımıza erelim de...
Geçmiş olsun bi süre bitki çaylarına falan dikkat et belki kan sulandırıcı etkisi olan vardır .

sağol şekerim :16::16: bekleme kısmı sabretmek falan zooorrr yanii ama mecburuuz zaten benim başka seçeneğimde yok :9::9: ramazanda geldi iyi dedim oruclarımıda tutabilcem teselli ediyom işte kendimi..züğürt tesellisi benimkisi :34::1:
yeşil çay bile içmiyorum kanamamı çoğaltacak diye :45:rahimim ağrıo ara sıra geçiyordur sanırım diyorum kendime kendime napayım :26:kaş yapayım derken göz çıkarttım aferim bana :46: neyse dersimi aldım daha yapmam :20::23:

Merhaba canım hoş geldin. Öncelikle geçmiş olsun, Allah bir daha yaşatmasın.
Armaanın dediği gibi tedaviye başlayabilmen vücudunun, reglinin düzene girmesiyle ilgili.
Rahimle, tahlillerle, yumurtalarla ve spermle ilgili bir sıkıntı yoksa adet olduğunda başlayabiliyorsun. Sana büyük ihtimalle kısa protokol uygulanır. Pgt zaten tüp bebek sürecinde devam eden bir işlem, 1 günde sonuç çıkıyor. Volkan Bey'e pgt yaptıran arkadaşlar var, memnunlar. Bana kalırsa pek böyle kürlere girme doktora danışmadan. Allah yardımcın olsun...

hosbuldum inci tanesi amin insallah Rabbim kimselere yasatmasın. Ben biraz dusundum ve seneye yaptrmaya karar verdım hem o zamana kadar su fazla olan kilolarımı verırım hemde işlerimi hafifletmiş olrum yani tedavi için fiziksel ve ruhsal olarak daha hazır olurum dye dusundum. Tabi bu arada inşallah rabbim kolaylık verir de atlatabilirim su dusuk olayını halen bu uzuntuyu dındırmenın tek yolunun bir daha hamile kalmakla gececegini hissediyorum, ama benim için mantıklı olan önümüzdeki seneyi beklemek. Sizi takip edicem inşallah, hepinizin güzel haberlerini okuycam burdan inşallah :)

Son düzenleme:
ya arkadaşlar bu ay tedaviye başlama noktasında kararsız kaldım.kullanılan ilaç ve iğneler acaba orucu bozuyormu?orucu tutacağım..ağızdan alınıp mideye giden ilaç varmı.şu an sadece folik asit kullanıyorum. folik asiti doktor devam derse iftar yada sahurdada alabilirim diye düşünüyorum. ancak diğer iğne ve ilaçlar konusunda hiçbir fikrim yok.aslından ilaç ve iğnelerin isimlerini bile bilmiyorum.kısa protokol olacak.yani acaba bu ilaç ve iğneleri iftar ve sahur arasında halletsek acaba tedavi için bir sıkıntı oluştururmu.birde bu şekilde olsa dahi oruçlu olmak yumurtaların sayı ve gelişimine olumsuz bir etki verirmi. beklemekte istemiyorum aslında.ama dünyanında parasını veriyoruz + manevi yıpranma.acaba beklemelimiyim

ya arkadaşlar bu ay tedaviye başlama noktasında kararsız kaldım.kullanılan ilaç ve iğneler acaba orucu bozuyormu?orucu tutacağım..ağızdan alınıp mideye giden ilaç varmı.şu an sadece folik asit kullanıyorum. folik asiti doktor devam derse iftar yada sahurdada alabilirim diye düşünüyorum. ancak diğer iğne ve ilaçlar konusunda hiçbir fikrim yok.aslından ilaç ve iğnelerin isimlerini bile bilmiyorum.kısa protokol olacak.yani acaba bu ilaç ve iğneleri iftar ve sahur arasında halletsek acaba tedavi için bir sıkıntı oluştururmu.birde bu şekilde olsa dahi oruçlu olmak yumurtaların sayı ve gelişimine olumsuz bir etki verirmi. beklemekte istemiyorum aslında.ama dünyanında parasını veriyoruz + manevi yıpranma.acaba beklemelimiyim

Öncelikle sana tedavinde başarılar dilerim. Rabbim bu tedavini sağlıklı bebeğine kovuşmana vesile eylesin. Amin.

İlaçlar için endişe etme. Ben geçen sene Ramazanda tedavi olmuştum. Opu ve transfer dışında tüm oruçlarımı tuttum elhamduLillah. Ağızdan alınan ilaçlar olucak, onları sahur ve iftarda kullana bilirsin. Vurulacağın iynelerse (qıda içerikli olmadıkca-tüp bebekte sadece hormonal iyneler kullanılır) inşeAllah orucu bozmuyor.

Ayrıca kalitenin bozulacağını sakın düşünme. İlk tedavim Ramazanda idi 11 yumrtam döllenmişdi, ikincisi yeyip-içilen bir zamanda idi 9-u döllendi. Rabbim ona ibadet ettiği için kulunu sıkıntıya sokmaz. Allah Subhenehu Teale yardımcın olsun. Bu ay bereket ayıdır. Bu ayın bereketi sana ve tedavide olan tüm arkadaşlara sağlam ve salih evlat olarak tecelli etsin. Amin.

Kızlar tanıdık, tanışmadık herkese merhaba yeniden,

Çok daha iyi olduğum için kısaca bir yazayım istedim, ne oldu bitti...

PGT ye başlamak üzereydim... İlaçlarımı bile almıştım. Hormon tahlili erken menapoz uyarısı verdi ve doktorumun o aydan umudu olmayınca 1ay ertelemiştik pgt yi. ve bilenler biliyor şiddetli bir morfoloji problemimiz de var, 1 yıldır hamile kalamıyordum. Doktorum şok oldu, o ay yumurtlamış olmama bile inanamıyor, hamile kalmışım. Tam pgt için hazırken...

Neyse umutlar, tedirginlikler, karışık duygularla 2,5 ayı tamamladık. Ya düşerse korkusu her lavaboya gidişte.. Kalp atışını duymak ne başka bişeymiş ya!! Uzatmayayım, 3.ayın başında kalbimiz durdu... Ve yine kürtaj...

Heyecanlı umutlu bekleyişlerin arasında, duygu yoğunluğum da fazla olduğundan negatif enerji yüklemiyim diye foruma çok yansıtmak istemedim. Paylaşmadan da edemiyorum, bir mesajla özet geçiym dedim. Üzerinden 3 hafta geçti kürtajın. Ve gerçekten toparladım çok şükür, iyiyim.

İnşallah toparlanıp adet düzene girdikten sonra ve hormonlar uygun olursa ilk fırsatta pgt...

Sizler ne durumdasınız?
inci iyi gidiyo dimi ?
sumeyye seni çok tanımıyorum ama son msja üzüldüm. Bundan sonrası için Allah yardımcın olsun.
akasyaaa, sen napıyosun?
lave, tulip, hituci, delikız, merve, naz, mattika herkeş napıyo?

Öncelikle sana tedavinde başarılar dilerim. Rabbim bu tedavini sağlıklı bebeğine kovuşmana vesile eylesin. Amin.

İlaçlar için endişe etme. Ben geçen sene Ramazanda tedavi olmuştum. Opu ve transfer dışında tüm oruçlarımı tuttum elhamduLillah. Ağızdan alınan ilaçlar olucak, onları sahur ve iftarda kullana bilirsin. Vurulacağın iynelerse (qıda içerikli olmadıkca-tüp bebekte sadece hormonal iyneler kullanılır) inşeAllah orucu bozmuyor.

Ayrıca kalitenin bozulacağını sakın düşünme. İlk tedavim Ramazanda idi 11 yumrtam döllenmişdi, ikincisi yeyip-içilen bir zamanda idi 9-u döllendi. Rabbim ona ibadet ettiği için kulunu sıkıntıya sokmaz. Allah Subhenehu Teale yardımcın olsun. Bu ay bereket ayıdır. Bu ayın bereketi sana ve tedavide olan tüm arkadaşlara sağlam ve salih evlat olarak tecelli etsin. Amin.

canım ben iğnenin orucu bozduğunu biliyorum. eğer mahsuru yoksa ramazandan sonraya ertelemeni tavsiye ederim. istersen sen de biraz sor yada araştır. sevgilerimle...

canım ben iğnenin orucu bozduğunu biliyorum. eğer mahsuru yoksa ramazandan sonraya ertelemeni tavsiye ederim. istersen sen de biraz sor yada araştır. sevgilerimle...

Yok. Ben kendimden demedim. İlim ehlinden sorulmuş bir soru. Eğer iynenin qıda ve ya güçlendirici içeriği yoksa orucu bozmuyor (ancak bu fıkhi bir mesele, ihtilaf olması normal). Yoksa tüp bebeğe göre oruçlardan vaz geçicek değildim. Hatta başladığımızda ertelemek bile istemiştim. Bulursam bu konu ile ilgili fetvayı eklerim.

Ramazan ayı gündüz vaxtı iynə vurdurmaq haqda.
1. Sual: Oruc olarkən müalicə üçün vurulan iynələr oruca təsir edirmi?
Cavab: Müalicə üçün vurulan iynələr iki növdür: Birinci növ, yemək və içməyi əvəz edən qidalandırıcı iynələr. Bu növ iynələr yemək-içmək mənasında olduğu üçün onları qəbul etmək orucu batil edir. Ikinci növ, yemək içməyi əvəz etməyən qeyri qidalı iynələr. Belə iynələr yemək içməyi əvəz etmədiyi üçün onların qəbulu orucu batil etmir.
(Şeyx: İbn Useymin).

tercüme edilirse...

Ramazan ayı oruçluyken iyne yaptırmak

1. sual. Oruc olarken tedavi amaçlı iyne orucu bozuyormu?

cevap: Tedavi için yapılan iyneler iki türlüdür. Birincisi yemek ve içmeğin yerine geçen besleyici iyneler. Bu tür iyneler yemek-içmek anlamında olduğu için onları yaptırmak orucu bozar. İkinci tür, yemek ve içmeğin yerine geçmeğn besin dışı iyneler. Bu tür iyneler yemek-içmeği karşılamadığı için onların yapılması orucu bozmaz. (Şeyh: İbn Useymin)

Fetvayı veren Suudi Arabıstanın büyük şeyhi ve alimidir. Allah rahmet eylesin.

PGT ye başlamak üzereydim... İlaçlarımı bile almıştım. Hormon tahlili erken menapoz uyarısı verdi ve doktorumun o aydan umudu olmayınca 1ay ertelemiştik pgt yi. ve bilenler biliyor şiddetli bir morfoloji problemimiz de var, 1 yıldır hamile kalamıyordum. Doktorum şok oldu, o ay yumurtlamış olmama bile inanamıyor, hamile kalmışım. Tam pgt için hazırken...

Neyse umutlar, tedirginlikler, karışık duygularla 2,5 ayı tamamladık. Ya düşerse korkusu her lavaboya gidişte.. Kalp atışını duymak ne başka bişeymiş ya!! Uzatmayayım, 3.ayın başında kalbimiz durdu... Ve yine kürtaj...

Heyecanlı umutlu bekleyişlerin arasında, duygu yoğunluğum da fazla olduğundan negatif enerji yüklemiyim diye foruma çok yansıtmak istemedim. Paylaşmadan da edemiyorum, bir mesajla özet geçiym dedim. Üzerinden 3 hafta geçti kürtajın. Ve gerçekten toparladım çok şükür, iyiyim.

İnşallah toparlanıp adet düzene girdikten sonra ve hormonlar uygun olursa ilk fırsatta pgt...

Sizler ne durumdasınız?
inci iyi gidiyo dimi ?
sumeyye seni çok tanımıyorum ama son msja üzüldüm. Bundan sonrası için Allah yardımcın olsun.
akasyaaa, sen napıyosun?

mrb izz. mesajın çok heyecanlandırdı beni ama sonunu okuyunca üzüldüm. şimdi iyi olmana sevindim. daha önce hamile kalmışmıydın yoksa bu ilk miydi? belkide senin kısmetinde pgt iledir.

ben iyim şükür. oğlum 19 günlük oldu. süt sıkıntımız var biraz.

mrb izz. mesajın çok heyecanlandırdı beni ama sonunu okuyunca üzüldüm. şimdi iyi olmana sevindim. daha önce hamile kalmışmıydın yoksa bu ilk miydi? belkide senin kısmetinde pgt iledir.

ben iyim şükür. oğlum 19 günlük oldu. süt sıkıntımız var biraz.

Aaaa maşallah, doğuma az kalmıştır diyodum ama haftalar geçmiş.
Adını ne koydunuz? Sağlığınız yerinde mi tulip? Allah sağlıklı, analı, babalı büyütsün...

Bu 2. kürtaj tulip.. İnşallah 3.de kısmet olur. İlaçlar 3 aydır buzdolabında bekliyo:)

Bu 2. kürtaj tulip.. İnşallah 3.de kısmet olur. İlaçlar 3 aydır buzdolabında bekliyo:)

Allah yardımcın olsun. Rabbim içini ferahlatsın. Dilerim en kısa zamanda sen de sağlıklı evladına kovuşursun.

Akasya.... Kendinden haber ver. Tedavi ne durumda? Nasıl gidiyor?

Sizler ne durumdasınız?
inci iyi gidiyo dimi ?
akasyaaa, sen napıyosun?
tıla

Canım geçmiş olsun çok üzüldüm peki genetiğe gitti mi bebek? Neden düşmüş genetik değilse pıhtılaşman var mıydı?
Bu arada bu durum sıkıntılı. Menopoz sınırında olunca yumurta fazla olmuyor bende de aynı sorun vardı 0.3 tü amh m. 7 toplandı 6 döllendi 5. gün 0 kaldı.:(( Sonra 2 ay sonra doğal kaldım. O yüzden genetik olarak dünyaya geldiğinde sorun teşkil edecek bir durum yoksa sırf düşük yaptırıyorsa her ne kadar zor bir süreç olsa da doğal da denemeni tavsiye ederim. Normalde etmem ama rezerv sorunu olduğu için. Ya da birkaç tur dönen var tedavide onu da sor...

tıla

Canım geçmiş olsun çok üzüldüm peki genetiğe gitti mi bebek? Neden düşmüş genetik değilse pıhtılaşman var mıydı?
Bu arada bu durum sıkıntılı. Menopoz sınırında olunca yumurta fazla olmuyor bende de aynı sorun vardı 0.3 tü amh m. 7 toplandı 6 döllendi 5. gün 0 kaldı.:(( Sonra 2 ay sonra doğal kaldım. O yüzden genetik olarak dünyaya geldiğinde sorun teşkil edecek bir durum yoksa sırf düşük yaptırıyorsa her ne kadar zor bir süreç olsa da doğal da denemeni tavsiye ederim. Normalde etmem ama rezerv sorunu olduğu için. Ya da birkaç tur dönen var tedavide onu da sor...

Chnb saolasin...
Hatirliyorum senin surecini de.
Maalesef translokasyonda bebegin genetigi de dusuk bi ihtimal de olsa risk tasidigi icin gozumu karartamiyorum...
Bu arada daha once hicbir doktor bundan bahsetmemisti genetikcim soyledi. translokasyon, zaman zaman yumurtlama duzenini bozarak erken menapoz izlenimi verebiliyormus. Donemsel olarak sadece...
Adet duzene girince pgt ye niyetlendim ama... bakalim...

Sen nasilsin chnb, uzun zaman oldu gormeyeli seni...

Back
X