- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #29.661
Telefondan anca bu kadar oluo 2 kere yüklemişim
Allahım isteyen herkese versin inşallah bu duyguyu
Sağolasın, yazdıkların elbette bizlere umut oluyor. çok sevindim sizin adınıza. daha önce hikayeni topiğin en başından okumuştum. sen tüp denemelerini nerede yaptırmıştın? evliliğinin kaçıncı yılında hamile kaldın? ben de 7 yıllık evliyim.ilk 2 yıl korunduk.korunmayı bıraktığımız ay hamile kalmışım. tabi o zaman yaşım 30du. zaten 28 yaşımda evlendim. boş gebelik oldu bebek düştü. kürtaj falan derken 3 ay bekleyin dediler. sanki hemen olacakmış gibi yine korunduk. sonra 1 yıl bu ayolur önümüzdeki ay olur diye bekleyerek geçti. sonra iltihap şüphesiyle eşime sperm testi yapıldı varikosel olduğu ortaya çıktı. ameliyat mı olsamı olmasamı derken 1 yıl geçti. ameliyata karar verdik ameliyat oldu .sonra 1 yıl düzelmesi için bekleyin dediler. derken olmayınca ben de ileri araştırmalar hsg, histeroskopi falan... 1 aşılama oldu negatif. sonra tüpe geçtik. embriyo sayısı 10 tane kalitesi çok güzel dediler. 2 tane transfer oldu sonuç negatif. 5 tanesi donduruldu.negatiften sonra eşim ve bana kromozom testi yapıldı. bende translokasyon oplduğu ortaya çıktı. sonraki deneme için pgt yapmaya karar verildi. sonraki donmuşlarla olan denemede embriyolar çözülünce pgt yapılamadan ölmüşler. tranfer iptal oldu. 2. deneme için yeniden başladık herşeye. bu arada yaş 35 oldu. bu uğraşlarla 5 yıl geçmiş. tabi bu sefer 5 olgun yumurtam oldu. 5. güne sadece 1 tanesi gitti ona da pgt yapılınca trizomi13 çıktı. transfer yine iptal oldu. 5 yıldır uğraşlarla elde var 0. tekrar denemek için eylülü bekliyorum. sen kaç yıl sonra kavuştun bebişine. önerilerin varsa açığım. sevgiler...