Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Düşündüklerinde tamamen haklısın. Tıp ve özellikle de tüp bebek ya tutarsa terimne çok yakın bir şekilde ilerliyor. Çünki yaratmak Allaha mahsus bir şey, ve O istemedikce hiç kimse onu oldura bilmez. Tüp bebek başarısızlıklarının bir çok bilinen nedenleri var. Amma bilinmeyen nedenleride var. Tüp bebeğin amacı sadece döllenmeği gerçekleştirmek ve gelişmiş embrioyu rahime brakmak. Oysa bir bebeğin oluşması için aklımızın eremeyeceği kadar çok etken var, en büğüyü de ona can verilmesi. Belki izlemişsindir, insanın yaratılış mucizesi belgeselini. Sade bir dille sade bir şekilde acizliyimizi gözler önüne seriyor.

Olmamasına geldikte, bilinen bir çok nedenler var. En başlıcası genetik sorun, hormonal düzensizlik, rahmin gerekli kalınlığa ulaşmaması, kadın rahminin embrioyu yabancı bilip mahf etmesi, tüplerde iltihaplanmalar, polipler, rahmin şeklini bozan miomlar, kan pıhtılaşmasının olması, dediğin gibi pgt zamanı zedelenme.... Bunların bazıları zamanında tespit edilmediğinde tüp bebek başarısızlıklarına yol aça biliyor. Ancak mesele şu ki, tespit edilip de tutmayanlar da var. Yani tıp da bir yere kadar gide biliyor. Hiç bir doktor 100 % garanti veremez, verse bile o gerçek doktor olamaz. Yine başa döndüm. Her şeyden önce Allahın ol demesi lazım (musliman hekim ve islam alimi ibn Qeyyim demiştir, kim çocuğunun olmasını istiyorsa Allahtan bağışlanma dilesin ve çok sadaka versin, İbn Abbasa çocuğunun olmamasını diyen şahsa, İbn Abbas Allahtan bağışlanma dile demiş). Tüpde başarısız olupta doğal yolla gebe kalanlar o kadar çok ki...

Fiyatlara gelince, kazancı da, zararı da sana ait olan kumar oynuyor gibi. Kazana da bilirsin, kayb ede de. Şu bir gerçek ki, tıbbi olarak bundan başka yol gözükmüyor. Becerdiğimiz yere kadar götürmeğe mecburuz.

Benim yazdığım rakam toplu alınan rakamdı. Embirio başına alınan yerlede embri sayısına göre rakam değişiyor. Mesela senin 3 embiriona pgt yapılacaksa ücrette doğal olarak düşüyor (mesela yalnış hatırlamıyorsam Memoryal Şişli hastanesinde embrio başına array için 350 dolar alınıyor). Tabii say artıkca ücrette artıyor.

Neyse uzun oldu, Allahtan dilerim tedavin maddi, manevi ve fiziki açıdan kolay ve sonu sağlıklı bebişli olur. Allah yardımcınız olsun.

sağol sümeyyecim. İnşallah. tabi önce onun ol demesi ile muhakkak ki.. Memorial şişliyi aramıştım bende ama cevap alamamıştım. verdiğin bilgiler için çok teşekkur ederim. çok naziksin. zaman ayırıp ayrıntılı yazmışın. bu bile bana güç verdi. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

arkadaşlar merhaba
bende de 45 xx 13 14 kromozomlarda tranlokasyon var bende 3 kez kendiliğimden hamile kaldım ama 8 haftalıkken kalp atışları yok diye alındı. İlk kan pıhtılaşması var dendi son gebeliğimde igne kullandım yine olmadı sonra doktorum genetiğe yönlendirdi sonuç 45xx
allah büyüktür inş hayırlıs ıolur ben giresundayım ama tedavi için ankaraya gelmeği düşünüyorum gata , hacettepe, yada centrum tüp bebek merkezi siz nereyi tavsiye edersiniz bide bize rapor çıkıyor mu çıkıyorsa nasıl rapor için şartlar var ya aşılama yapmış olmak gibi bana aşılama yapılmadı rapor çıkmaz mı yani
allah hepimizin yardımcısı olsun

Merhabalar Bayanlar, belki hatirlarsiniz temmuz basi gibi 6 haftalik bebegimi dusuk yapmistim, ondan 1 ay sonra tam gunumde adet oldum ama dusukten sonraki ikinci adet gunum geceli tam 27 gun oldu. Hamilelik testide yapiyorum ve negatif cikiyo. Doktora sordum kasima kadar adet olmazsan gel dedi. Sanirim adet olamadigim icin vucut sicakligimi normalden yuksek hissediyorum surekli serin yerlerde bulunma ihtiyaci hissediyorum. Bu kadar gecikme normal midir ? Bilgisi olan arkadaslar yardimci olabilirse sevinirim.

Tesekkurler

Merhabalar Bayanlar, belki hatirlarsiniz temmuz basi gibi 6 haftalik bebegimi dusuk yapmistim, ondan 1 ay sonra tam gunumde adet oldum ama dusukten sonraki ikinci adet gunum geceli tam 27 gun oldu. Hamilelik testide yapiyorum ve negatif cikiyo. Doktora sordum kasima kadar adet olmazsan gel dedi. Sanirim adet olamadigim icin vucut sicakligimi normalden yuksek hissediyorum surekli serin yerlerde bulunma ihtiyaci hissediyorum. Bu kadar gecikme normal midir ? Bilgisi olan arkadaslar yardimci olabilirse sevinirim.

Tesekkurler

Ben kürtajdan sonra yaklsşık 2 ay donra adet olmustum ama bende kürtaj sözkonuduydu kürtajdan sonra 45 hün olmazsan gel diyorlar öncdden düzensizliğin var mıydı

Nasılsın uzun zamandır sakin topik yazısamadık bebiş ve ve sağlıktasınızdır inşallah...
Sizin ivf kliniğinde nasıl oluyor doğum için baskadına mı yönlendiriyorlar sen kendin mi buluyosun doğum için dru
Belki daha erken ama aklıma takıldı benim hastanedekilerle de konusmadım henüz

Son düzenleme:
13.14 kromozomlarda translokasyon var canım bizde.evet raporlu yaptırdım.ama genetik problem olunca rapor çıkartmak zor oluyor diyorlar.biz raporu sperm azlığından çıkarmıştık.her ihtimale karşı eşimde kanda verdi genetik problem varmı diye.1. tüp bebek tedavisi sırasında anladık sorun olduğunu.sizde sorun kimde ve hangi kromozomlarda?

hutici merhaba benimde 13 ve 14 kromozomlarda tranlokasyon var bende yeni öğrendim ankaraya gelmeği düşünüyorum şimdi tedavi içinde bana rapor çıkmadığını söylediler bi yolu var mı çıkarmanın yardımcı olur musun

Nasılsın uzun zamandır sakin topik yazısamadık bebiş ve ve sağlıktasınızdır inşallah...
Sizin ivf kliniğinde nasıl oluyor doğum için baskadına mı yönlendiriyorlar sen kendin mi buluyosun doğum için dru
Belki daha erken ama aklıma takıldı benim hastanedekilerle de konusmadım henüz

İnci ve yavrusu iyiler çok şükür. Kendisi yazana kadar haber veriyim dedim. Siz nasılsınız? Bebiş nasıl? Test sonucunuz ne zaman çıkıyor? Allah kolaylık versin.

Bende 1 düşükten sonra tüp bebek yaptırdım.3 tane 1.kalite embriyo oluştu.PGT yaptırdım.1 tane sağlıklı geldi.Oda maalesef tutunmadı.Ankara'da yaptırmıştım.Burdaki doktorum keşke PGT yaptırmasaydın.Senin yaşında bu sayı oldukça iyi.Hepsini tranfer ettirseydin dedi.Kafam karıştı benimde şimdi.Tekrar tüp denesem mi bu sefer PGT yaptırmasam mı diye düşünüyorum.Ama tekrar düşük yaşamakda istemiyorum.Yaştan dolayı yumurta kalitem iyi değil sanırım.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Rabbim bir daha böyle sıkıntılar yaşatmasın.

Eğer tekrar düşük yapmak istemiyorsan Pgt bir alternatif ola bilir. Ama yine de kesin çözüm değil. Dr kendine göre haklı, sağlıklı olan zaten tutunacak, olmayan tutunmayacak. Pgt de bazen yalnışlıklar yapıla biliniyormuş. Yumurta sayısı az olunca hepsini değerlendirmekte fayda ola bilir. Ama ileri yaş döneminde genetik sorunlu gebelik de ola bilir. Aldırmak ve ya aldırmamak gibi zor bir mesele karşısında kalına bilir. Bu verileri göz önünde bulundurup bir karar verilmeli.

İstihare namazı kıl. İnşeAllah en doğru kararı verirsin. Allh yardımcınız olsun.

Kızlar selam

Bugün yumurtalar toplandı. 2 tane yumurta toplanmış. Oldukça az bir sayı sanırım, değil mi?:(
Bölünme olur mu, embriyo oluşur mu bunları bekliycez galiba.
Doktorum biçok alternatiften söz etti. 1 umurta oluşursa pgt ye sokar mıyız bilmiyorum dedi.

Daha önceki kürtaj sonrası kadar kanamam var bu arada.
Normal mi?

Kızlar selam

Bugün yumurtalar toplandı. 2 tane yumurta toplanmış. Oldukça az bir sayı sanırım, değil mi?:(
Doktorum biçok alternatiften söz etti. 1 umurta oluşursa pgt ye sokar mıyız bilmiyorum dedi.

Normal mi?
Va aleykum es Selem.
Allah yumoşlarına bereket versin. Dilerim ikisi de güzel bir şekilde döllenir, pgt yapılır ve sağlıklı çıkar. Önemli olan kaliteli olması. Allah bu yumoşlarını bebiş olarak kucağına versin.

Kanaman fazlaysa doktora danış. Çok fazla olmaması lazım. Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
İnci ve yavrusu iyiler çok şükür. Kendisi yazana kadar haber veriyim dedim. Siz nasılsınız? Bebiş nasıl? Test sonucunuz ne zaman çıkıyor? Allah kolaylık versin.
Sümeyyecim sağol canım cevabın için sen nasılsın hersey yolundadır inşallah
Bizim karyotip analizi dün çıktı çok şükür fish analizini doğruladı sonuçlar iyi geldi ptesi kontrolümüz var ayrıntılı kalp musynesi inşallah onlar da iyi geçer :nazar: dualarınızı bekliyoruz iikimiz de
Kızlar selam

Normal mi?
İzzcim hayırlı olsun benim de sadece 2 yumurta toplanmıştı ve pgt olmadan 2. Günde transfer oldu çok şükür şimdi 3 ayı geçtik hayırlısıyla sağlıkla inşallah sen de iyi haberler alırsın canım :nazar:

Bizim karyotip analizi dün çıktı çok şükür fish analizini doğruladı sonuçlar iyi geldi ptesi kontrolümüz var ayrıntılı kalp musynesi inşallah onlar da iyi geçer :nazar: dualarınızı bekliyoruz iikimiz de
ElhamduLillah. Çok sevindim canım. O kadar çok korkuyordum ki, kötü bir şey çıkar diye, cevaba kadar hiç bir şey yazmak içimden gelmiyordu. Çok şükür. Rabbim hayırlısı ile kucağına almanı da nasip eylesin. İçin bir az rahatlamıştır artık.

Ben de çok şükür iyiyim. Her şey yolunda sayılır. Kısmetse ekim adeti ile tekrar tedaviye başlamayı düşünüyoruz. Allah hayır neredeyse onu nasip eylesin.

Va aleykum es Selem.
Allah yumoşlarına bereket versin. Dilerim ikisi de güzel bir şekilde döllenir, pgt yapılır ve sağlıklı çıkar. Önemli olan kaliteli olması. Allah bu yumoşlarını bebiş olarak kucağına versin.

Kanaman fazlaysa doktora danış. Çok fazla olmaması lazım. Geçmiş olsun.

İzzcim hayırlı olsun benim de sadece 2 yumurta toplanmıştı ve pgt olmadan 2. Günde transfer oldu çok şükür şimdi 3 ayı geçtik hayırlısıyla sağlıkla inşallah sen de iyi haberler alırsın canım :nazar:

2 yumurtanin 1i dollenmis.
Onda 8li bolunme olup olmadigina bakilicakmis bugun, bu ne demek bilmiyorum, 8li bolunme olursa pgt ye girebilir ancak dedi.

Ilaclara cevabim cok kotu ve dengesizmis..
Bu yuzden tup ve pgt nin bana uygun bi yontem olmadigi anlasilmis:( ....bi daha pgt dusunemiycekmisiz....... zaten yumurta toplama sonrasi ölümlerden dondüm diyebilirim... kurtaj hicbiseymis dedim kendime. bilgi olsun diye yaziyorum. Bi baskasinda benzer komplikasyonlar olursa yalniz olmadigini bilsin diye. Yalniz anladigim şu ki, biz istisnayiz. Yani pgt dusunenin de gozu korkmasin cunku cogu kisi hicbisey hissetmiyomus bile islem sonrasi.

Durum boyle olunca o bi tanecik yumurtanin bolunmesi, sonra pgtden saglikli ve sapasaglam cikmasini, sonra transferi ve tutunmasina oyle cok oyle cok ihtiyacim var kii... bi daha pgt olamiycakmis cunku...insallah olur yaaa.

Haber geldikce yazarim.

Dua eder misiniz bana?

Onda 8li bolunme olup olmadigina bakilicakmis bugun, bu ne demek bilmiyorum, 8li bolunme olursa pgt ye girebilir ancak dedi.

Bu yuzden tup ve pgt nin bana uygun bi yontem olmadigi anlasilmis:( ....bi daha pgt dusunemiycekmisiz....... zaten yumurta toplama sonrasi ölümlerden dondüm diyebilirim... kurtaj hicbiseymis dedim kendime. bilgi olsun diye yaziyorum. Bi baskasinda benzer komplikasyonlar olursa yalniz olmadigini bilsin diye. Yalniz anladigim şu ki, biz istisnayiz. Yani pgt dusunenin de gozu korkmasin cunku cogu kisi hicbisey hissetmiyomus bile islem sonrasi.

Durum boyle olunca o bi tanecik yumurtanin bolunmesi, sonra pgtden saglikli ve sapasaglam cikmasini, sonra transferi ve tutunmasina oyle cok oyle cok ihtiyacim var kii... bi daha pgt olamiycakmis cunku...insallah olur yaaa.

Haber geldikce yazarim.

Dua eder misiniz bana?

Allah o tek embriona can versin. Senin yaşadığın stressi az da olsa tahmin ede biiyorum. Pgt sonucu beklemek çok zor, üstelik elde tek embrio varsa. Ama Allah büyük. O isterse tek olan embrionu sana evlat yapar.

8 hücreye bölünme sanırım 3.gün embriosu ( 8 hücreli oluyor) demek istemişler. 8 hücreli olunca embriodan biopsi alınıyor. Allah yardımcın olsun. Annelerin duası kabul olur. Tek bebişin için dua et.

Haber geldikce yazarim.

Dua eder misiniz bana?

İzzcim inşallah hayırlısıyla sağlıkla sonuna kadar ulaşır embriyon. Kolay olmayan bi yol bu ama umutsuzluğa düşmemek lazım
Benim de sadece iki yumrta olunca öncekilere göre çok az umudumuz kırıldı ama yola devam ettik sonra test günümde henuz testi yaptırmadan kanamam oldu tamam rehl oldum dedim olmadı dedim bi baktık pozitşf
Önceden kötü bi tecrübemiz olunca kalbi duracak düşecek mi derken 3 aylık kontrolümüze ulaştık
Sonra ense kalınlığı riskli çıktı bi daha umutsuzluğz kapıldık çok şükür sonrs testlerden iyi haberler geldi
Dualarımızla bugüne kadar geldik diyeceğim o ki doğru bi zaman var Allah en kısa zamanda bu doğru anı sana da nasip etsin kendiliğinden oluversin inşallah
Okumussundur belki bu bizim 6. Denememizdi

ElhamduLillah. Çok sevindim canım. O kadar çok korkuyordum ki, kötü bir şey çıkar diye, cevaba kadar hiç bir şey yazmak içimden gelmiyordu. Çok şükür. Rabbim hayırlısı ile kucağına almanı da nasip eylesin. İçin bir az rahatlamıştır artık.

Ben de çok şükür iyiyim. Her şey yolunda sayılır. Kısmetse ekim adeti ile tekrar tedaviye başlamayı düşünüyoruz. Allah hayır neredeyse onu nasip eylesin.

Sümeyyecim samimi duyguların için çok sağol arkadasım , ekimde başlayacak olmana çok sevindim güzel haberlerini alcaz inşallah hayırlısıyla sağlıkla. her dua edişimde sizleri de dşünüyorum, dualarımdasın
Bugün de muaynemiz iyi geçti bir kızımız olacakmış sağlıkla inşallah :nazar:
Doktor artık stres yapmayan keyifli yanlarını düşünün dedi

Haber geldikce yazarim.

Dua eder misiniz bana?

allahım o tek embriyona can versin izz. tüm kalbimle dua ediyorum senin için. tek embriyo olduğu için pgt yapmadan transfer yapmayı düşünmediler mi? haberlerini bekliyorum.

Sümeyyecim samimi duyguların için çok sağol arkadasım , ekimde başlayacak olmana çok sevindim güzel haberlerini alcaz inşallah hayırlısıyla sağlıkla. her dua edişimde sizleri de dşünüyorum, dualarımdasın
Bugün de muaynemiz iyi geçti bir kızımız olacakmış sağlıkla inşallah :nazar:
Doktor artık stres yapmayan keyifli yanlarını düşünün dedi

maşallah demek bir prenses daha geliyor. allah bağışlasın.

Back
X