PERSEMBE
SABAH: sahanda 2 yumurta kk kasar peyniriyle 1/2 ekmek, 1 bardak üzüm suyu (cok gec yedim,saniyorum mide gribi oldum..klozetin üzerinde uyudum:)
AKSAM: bulgurlu semizotu yemegi,yogurtlu karnibahar, bir kase tarhana
SPOR yok
3 bardak bitkisel cay 3lt su.
*sabah yani öglen 12 de yedim ilk yemegimi..aksam yemegimide 5 te yiycem yani birazdan :)kacamaksiz bir gun ..aferin bana ..
hayir malesef hic fark yok :S
piacım canım günlügünü okudumuştum uzun vardede kilo vermek amacın .tesekkür ederim aebencim
evet emziriyorum.5 ayimiz bitti.. ben aylik alisverisimde farkli farkli meyve sulari aliyorum güvendigim markalardan ..sonrasinda iste denk geliyor uzum suyu, denk geliyor greyfurt,multivitamin,ananas..ne denk gelirse az az tüketiyorum..bu hafta özellikle fazla tüketmeye calistim üzerinize afiyet mide gribi oldum ve 3-4 gün cok yogun yasadim "ishali" resmen biranda sütüm kesildi..hem bitkin dustum yiyemedim..
söylede birsey var..bu günlügü uzun vadeli actim:)) yani suanda ilk etapta amacim kilo almamak..epey arastirma yapmistim doktorlar emzirme döneminde tavsiye etmiyor ve ayda yarim kilodan fazla verilmemesi gerektigini fln okumustum..buraya yazmadigim zaman bir kurabiye canavarina dönüsüyorum:) inanilmaz kek ve kurabiye istiyorum. evde hep bir kavanoz kurabiye:SS
burda zaman zaman takilmak uyariyor beni..
ama gercekten duzensizim..bunun farkindayim :/ ama hergün yeni bir gundem :) evde herkesin ego su zirvede:) minik bebegimin ki bile..hergün gelisen krakterinin özelliklerinin hizina yetisemiyorum
ha birde su "gl endeksi yüksek" gidalari acarmisin? neler tavsiye edersin? nelerden kacinayim?
piacım canım günlügünü okudumuştum uzun vardede kilo vermek amacın .
fakat dogumdan sonraki kilolar emzirme dneminde kolay gider diye biliyorum . yani yemeni azlatmadan ve sütünü kilo vermen kolay olmalı emzirirken .
dogumdan sonra kendiliginden kilon gitmedimi hiç ?
bol yiyerek fakat gl endeksine dikkat ederek sütün azalmadan kilo verebilirsin bu dönemde .
gl endeks denen şey kan şekri canım . aslında montignac diyetini okursan baya ayrıntı var ilk sayfada ..
genelde bildigimiz şerler aslında . kan şekrini yükselden gıdlar yenildiginde (şeker ve şekerli gıdalar bayaz unlu gıdalar muz üzüm . mırsır ve patates.) bunlardfan uzak durup gerisi bol ve ögünde yarsen kilo verirsin . çünki kan şekerin dengede olunca harcaman gerrekn enerji depolardan karşılanır . hemde gl endekse dikkat edersen kurabiye krizlerin olmaz kan şekeri dengede olunca işdah dengede oluyor .
ha unutmuşum katkısızda yazsa hazır meyve sularından uzak dur derim . ve meyvelerini ve taze sıktıgın meyve sularınıda ögünlerden önce iç aç karna . yemekle yenen meyve hazmı zorlaştırır ve kilo aldırır .
hayırlı yıllar canım sevdiklerinle .
piacım şöyle bakınca kilon hamilikden deyilde daha sonraki beslenmenden kaynaklı sanırım . Ondan gitmiyor .yani hamilelik kilon deyilbu 70li kilolar.tamam bakicam o basliga..hic bir fikrim yok montignac ile ilgili..tesekkürler
dogumdan sonra gitti tabi..
Söyle özetliyim..
65 ile hamilelik sürecim basladi..75 gibi dogum yaptim..hastaneden ciktigimda 68 idim :) 2 ay sonra tartiya ciktigimda 73 düm ve simdi 71 ile 73 arasinda oynuyorum..günlügü acmakta oyuzden acele ettim..evet emzirirken gider diyorlar ama bilmiyorum gitmiyor ama aldirmiyor..bazen gercekten bir tatli canavarina donusebiliyorum..gecenlerde ..yok söylemiycem vazgectim:))
yalniz emzirme döneminde 2. Sikintimi yasiyorum ..4. Ayin ilk haftasinda bebegim reddetti..israrlarimla yoluna soktum ..simdi hastalanmam sütümü cok etkiledi..bebegim bu kez benden baska birsey istemiyor..o yuzden saldirdim birazda uzum suyuna..ama kahvaltida cay icemiyorum..
Emzirme dönemim netlestiginde hedef kilom 60 olucak
uyari ve hatirlatmalarin icin cok tesekkür ederim aeben
afiyet olsun..pazartesı
sabah:
07:00 bir kase süt ile müsli (kendim extra yulaf ilavesi yapiyorum)
10.00 1 kase tarhana corbasi
ögle:yogurtlu havuc, 1 dilim ekmek
ara:8-10 kestane
ara: 2 incir 2 ceviz
aksam:1 balik filet, yarim ekmek
spor yarim saat yürüyüs
piacım şöyle bakınca kilon hamilikden deyilde daha sonraki beslenmenden kaynaklı sanırım . Ondan gitmiyor .yani hamilelik kilon deyilbu 70li kilolar.
Bek ne güzel 65 hamile kalıp dogum sonrası 68 İNmişsin maşallah hamilikde pek kilo almamışsın .
Bence bir süre sıkı diyet yapma madem yavrucuk sadece senden besleniyormuş .
Bol bol ye süt için ama cızları deyil inan süt için gızların hiç faydası olmaz . Gl endeksine göre bol bol yiyebilirsin hem sütün olur hemde kilo bile verebilirsin .şekerli gıdaların süt olmasıyla ilgisi bile yok tam tersi hem sana hem bebişine zararlı ...ÜSTELİK TATLI KRİZLERİNİDE BU YOLLA ENGELEYE BİLİRSİN .
Sabah çay sevmiyorsan süt dene .onuda sevmiyorsan kendin taze meyve suyu sık . Portakal suyu birazda greyfurd ekle . üzüm suyunun gl endeksi çok yüksek .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?