Pia ´nin diyet ve egzersiz günlügü

sevgili günlügüm

günlerime dikkat ediyorum..yalniz dün gece okul icin kurabiye yapmistim..geceden beri kurabiye yiyorum :S
ama sair gunlerde ögün yemekleri ve aralara da kis sebzeleri tükettim..bebegim artik inat etmeyi birakti:))) ne iyi haber diymi.. iste bu benim biraz elimi kolumu bagliyor..disarisida siddetli ruzgar yagmur..neyse bakalim..bu fikir daima zihnimde taze buda ipin ucunu hep siki tutmami sagliyor:)

sevgili günlük merhaba,

PAZARTESI

SABAH:avuc ici buyuklugunde 3 parca gözleme kk keci peyniri

ara 2 halley :O

ÖGLE: yogurtlu semiz otu

ara 1 muz

AKSAM:2 yk et sote, 2 yk pilav, 1 yk yogurtlu pancar salatasi

SPOR yok!

SALI

SABAH:2 yumurta 1 bardak üzüm suyu

ara 2 hindistan cevizli kurabiye

ÖGLE: 1tabak cerkez pilavi (pirinc, bulgur,sehriye ve havuc var icerisinde) 1 yk yogurtlu pancar

AKSAM:kücük bir parca cevizli ekmek,2 yk yesillikli patates salatasi, 1 parca firinda sebzeli makarna ve ince bir dilim kek

SPOR yok!

CARSAMBA

SABAH 2 kasarli tost, 1 bardak üzüm suyu

ÖGLE:1 kase corba ve 2 kurabiye

ara:1 bardak üzüm suyu

AKSAM:bol cesitli salata ve 1 dilim firinda patates mantar

SPOR yok!

*hastaydim ve hic spor yapamadim..hava sartlarindan disari cikip yuruyemiyorumda..aralarda bol bol bitki caylari ictim ve en az 3 lt su

buraya yazmadigimda,,cok kacamak yapiyorum..bebegimi besliyorum diye artik fazla ruhsat veriyorum kendime..en iyisi firsat buldukca burda seninle mönülerimi paylasmak

PERSEMBE

SABAH: sahanda 2 yumurta kk kasar peyniriyle 1/2 ekmek, 1 bardak üzüm suyu (cok gec yedim,saniyorum mide gribi oldum..klozetin üzerinde uyudum:)

AKSAM: bulgurlu semizotu yemegi,yogurtlu karnibahar, bir kase tarhana

SPOR yok

3 bardak bitkisel cay 3lt su.

*sabah yani öglen 12 de yedim ilk yemegimi..aksam yemegimide 5 te yiycem yani birazdan :)kacamaksiz bir gun ..aferin bana ..

tebrikler canım kaçamaksız birgün
kilodan haber ver bakalım nasıl fark görüyormusun kendinde

hayir malesef hic fark yok :S

selam piacım . nasılsın ?..
canım hala emziriyormusun . ?

mönülerinde üzüm suyu kilo vermene engel olabilir özel bir sebebi yoksa içme derim .
gl endeksi yüksek gıdalarlala besleniyorsun gibime geliyor .

tesekkür ederim aebencim

evet emziriyorum.5 ayimiz bitti.. ben aylik alisverisimde farkli farkli meyve sulari aliyorum güvendigim markalardan ..sonrasinda iste denk geliyor uzum suyu, denk geliyor greyfurt,multivitamin,ananas..ne denk gelirse az az tüketiyorum..bu hafta özellikle fazla tüketmeye calistim üzerinize afiyet mide gribi oldum ve 3-4 gün cok yogun yasadim "ishali" resmen biranda sütüm kesildi..hem bitkin dustum yiyemedim..

söylede birsey var..bu günlügü uzun vadeli actim:)) yani suanda ilk etapta amacim kilo almamak..epey arastirma yapmistim doktorlar emzirme döneminde tavsiye etmiyor ve ayda yarim kilodan fazla verilmemesi gerektigini fln okumustum..buraya yazmadigim zaman bir kurabiye canavarina dönüsüyorum:) inanilmaz kek ve kurabiye istiyorum. evde hep bir kavanoz kurabiye:SS
burda zaman zaman takilmak uyariyor beni..

ama gercekten duzensizim..bunun farkindayim :/ ama hergün yeni bir gundem :) evde herkesin ego su zirvede:) minik bebegimin ki bile..hergün gelisen krakterinin özelliklerinin hizina yetisemiyorum

ha birde su "gl endeksi yüksek" gidalari acarmisin? neler tavsiye edersin? nelerden kacinayim?

CUMA

SABAH:1 dilim ekmek, kk keci peyniri, biraz sucuk(aslinda nefret ederim,herseyim sasti resmen) ve 1 bardak greyfurt suyu
.
.
.
.
.
.
.
AKSAM:1 ayran, yarim etli ekmek, bir kase salata

*gün boyu elimde 1 lt emziren anneler icin meyve suyu gibi birsey vardi onu ictim yudum yudum..simdide rezene ve papatya cayimi iciyorum ..2 lt re su tükettim mi emin degilim

SPOR yok!
lakin 3 saatlik bir carsi gezim var:)

birde cok mutluyum..3 gündür sütüm bitti, kesildi denicek kadar azdi..az önce pompa yaptim( bazi tabirlér cok garip geliyor.kullanirken garipsiyorum:S ) saniyorum, umuyorum, diliyorummm düzelicek yineee

CUMARTESI

SABAH:1 yk menemen,az bir miktar salatalik ve paprika, yarim kk beyaz peynir,2 ser tatli kasigi bal&kaymak 2 brocinbüyük bir bardak rezene (ay yaz yaz bitmedi:) ama kahvaltim 2 saatten fazla sürdü..
.
.
.
aksam saatime kadar bir sise hipp stillsaft
.
.
.

AKSAM:bir kase tarhana corbasi, yogurtlu ispanak, birkac parca haslanmis sebze (aksam yemegimi 4:30 gibi yiycem)

18:00 gibi de bir meyve salatasi

SPOR yok!
3lt su tamamlanir

piacım canım günlügünü okudumuştum uzun vardede kilo vermek amacın .
fakat dogumdan sonraki kilolar emzirme dneminde kolay gider diye biliyorum . yani yemeni azlatmadan ve sütünü kilo vermen kolay olmalı emzirirken .
dogumdan sonra kendiliginden kilon gitmedimi hiç ?

bol yiyerek fakat gl endeksine dikkat ederek sütün azalmadan kilo verebilirsin bu dönemde .
gl endeks denen şey kan şekri canım . aslında montignac diyetini okursan baya ayrıntı var ilk sayfada ..
genelde bildigimiz şerler aslında . kan şekrini yükselden gıdlar yenildiginde (şeker ve şekerli gıdalar bayaz unlu gıdalar muz üzüm . mırsır ve patates.) bunlardfan uzak durup gerisi bol ve ögünde yarsen kilo verirsin . çünki kan şekerin dengede olunca harcaman gerrekn enerji depolardan karşılanır . hemde gl endekse dikkat edersen kurabiye krizlerin olmaz kan şekeri dengede olunca işdah dengede oluyor .
ha unutmuşum katkısızda yazsa hazır meyve sularından uzak dur derim . ve meyvelerini ve taze sıktıgın meyve sularınıda ögünlerden önce iç aç karna . yemekle yenen meyve hazmı zorlaştırır ve kilo aldırır .

hayırlı yıllar canım sevdiklerinle .

Son düzenleme:

tamam bakicam o basliga..hic bir fikrim yok montignac ile ilgili..tesekkürler

dogumdan sonra gitti tabi..
söyle özetliyim..
65 ile hamilelik sürecim basladi..75 gibi dogum yaptim..hastaneden ciktigimda 68 idim :) 2 ay sonra tartiya ciktigimda 73 düm ve simdi 71 ile 73 arasinda oynuyorum..günlügü acmakta oyuzden acele ettim..evet emzirirken gider diyorlar ama bilmiyorum gitmiyor ama aldirmiyor..bazen gercekten bir tatli canavarina donusebiliyorum..gecenlerde ..yok söylemiycem vazgectim:))

yalniz emzirme döneminde 2. sikintimi yasiyorum ..4. ayin ilk haftasinda bebegim reddetti..israrlarimla yoluna soktum ..simdi hastalanmam sütümü cok etkiledi..bebegim bu kez benden baska birsey istemiyor..o yuzden saldirdim birazda uzum suyuna..ama kahvaltida cay icemiyorum..

emzirme dönemim netlestiginde hedef kilom 60 olucak

uyari ve hatirlatmalarin icin cok tesekkür ederim aeben

bol yeşillik ve su sütü çoğaltır suyu az mı içiyorsun birde boza duymuştum dene istersen

PAZARTESI

SABAH:
07:00 bir kase süt ile müsli (kendim extra yulaf ilavesi yapiyorum)

10.00 1 kase tarhana corbasi

ÖGLE:yogurtlu havuc, 1 dilim ekmek

ara:8-10 kestane

ara: 2 incir 2 ceviz

AKSAM:1 balik filet, yarim ekmek

SPOR yarim saat yürüyüs

piacım şöyle bakınca kilon hamilikden deyilde daha sonraki beslenmenden kaynaklı sanırım . Ondan gitmiyor .yani hamilelik kilon deyilbu 70li kilolar.
Bek ne güzel 65 hamile kalıp dogum sonrası 68 İNmişsin maşallah hamilikde pek kilo almamışsın .
Bence bir süre sıkı diyet yapma madem yavrucuk sadece senden besleniyormuş .
Bol bol ye süt için ama cızları deyil inan süt için gızların hiç faydası olmaz . Gl endeksine göre bol bol yiyebilirsin hem sütün olur hemde kilo bile verebilirsin .şekerli gıdaların süt olmasıyla ilgisi bile yok tam tersi hem sana hem bebişine zararlı ...ÜSTELİK TATLI KRİZLERİNİDE BU YOLLA ENGELEYE BİLİRSİN .
Sabah çay sevmiyorsan süt dene .onuda sevmiyorsan kendin taze meyve suyu sık . Portakal suyu birazda greyfurd ekle . üzüm suyunun gl endeksi çok yüksek .

afiyet olsun..

Son düzenleme:

ya öyle cok icmiyorum..cesitlendirmek istedigimde hep ayni sulari icmiyeyim diye

bende inanmiyorum hic faydasi olduguna..onlar bol bol su icirtiyor,ve o su sayesinde süt oluyor aslinda..ben direk cok sevdigim icin :))

su siralar yeme dengemiz cok bozuldu.. ishal olmam butun duzenimizi bozdu..bakalim nasil yeniden duzene sokucaz..bugun ilk defa mama verdim..kabul etmiyordu, bugün 100gr aldi..sayet mama da kullanirsam beslenirken, belki o zaman biraz daha siki tutarim kendimi

SALI

SABAH:1 kase sütlü müsli

ara:bir kase haskanmis kestane

ÖGLE: bir tabak yagsiz yogurtlu makarna

ara:büskivili pasta (kremasini kendim hazirladim hic yag yok)

AKSAM:bir tabak zeytin yagli taze fasulye, 1 dilim ekmek

3lt su

SPOR YOK!

sevgili günlügüm,

nasilsin?
ben mi? harikayim..bilmiyorum ama enerjim hep yüksek su siralar..keyfim tikirinda..aman allah bozmasin..beklentileri olmayinca insan,,böyle mi oluyor acaba? her neyse..havalar cok bozuk olsada bizim havamiz iyi..kendimi seviyorum..evimin hallerini seviyorum..su boktan dunya bile su siralar idare ediyor gözümde..yo yo su arzi su semayi kast etmiyorum..varmi gögün mavisi gibi
ahh gidi derin mevzular bunlar..ama canim sikiliyor,,söyle incircekirdegi hacmini dolduracak 2 muhabbet edecek kimsem yok..nerede otursam..hic bilmedigim mevzulardan konusuyor arkadaslarim,, hatta bazen dostlarim..kendimi üvey evlat gibi hissediyorum su dunyada...aa aaaa görüyormusun nasilda ikizler oldugumu gösterdim yine ..nasilda simsek hiziyla gectim duygular arasinda neyse iste tüm bunlara ragmen gercekten kendimi cok iyi hissediyorum

gecen arkadaslarim vardi..beni uyardilar..simdi ben ek gidalara basladim..yilbasi oncesi yasadigim ishal biraz sarsinca bizi mama takviyesine basladim..ve galiba iste tamda bu zamanda kilo aliniyormus..nekadar tatli yedigim bir sen bir ben birde allah biliyor:))) ama kilo almiyordum simdi alirsin dediler .. uzun uzun dusunceler, uykusuz geceler p ciddi plan ve proje ve arastirmalardan sonra karar verdim pazartesi DUKAN DIYETINE basliyorum!!!!!!

o kadar!!

ciao

Bugün heyecanla diyetime basladim sevgili günlügüm,dilerim basarili olurum

sütümü etkilerse 3, eger bir fark hissetmezsem 5 gün atak evresi yapicam..

aksam yediklerimi yazmak icin ugruyacagim ..görüsmek üzere

selammmm

PAZARTESI

SABAH:500 gr mild kefir (malzeme eksikligim vardi,elimde olan light ürünle yetindim)

ÖGLE:120gr sade somon baligi

AKSAM:bir kase yogurt icierisine 2 yumurta ve 1,5 yk yulaf kepegi

3lt su

SPOR 20 dakika yürüyüs

*ilk günün acemiligi vardi üzerimde biraz az yemisim..toplamda 15 kilo vermeyi hedefliyorum..geri sayim basladi iyi geceler tatli günlügüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…