Piknik, araba ve ben

Ya misal gecenlerde yasandi bu olay

Ben kucukken yavas yemek yermisim ben dondurmamin yarisina gelmeden kardeslerim bitirir benimkini yemek isterlerdi bende yalardim dondurmayi almasinlar diye 7 8 yasindayim.
Gecen haftalarda kardesim tatli koyuyor tabaga eliyle koydu spatula cekmecede elinle koyma dedim. Dedigim tek sey bu kardesim sanane istedigimi yaparim yeme sende dsdi tatliyi yaladi bende terbiyesiz drdim onuma dondum annem basladi senden ogrenmis sende oyle yapiyorsun (25 yasindayim) sen yapmasan ogrenmezdi o demeye. Boyle kaldim. Ki annemon en nefret ettigi seydir ortak yenen seylere dokunulmasi. Buna ragmen bu durumda dahi bana akesit yorum yapti.
Bu ve bunun gibi binlerce olay

Ona ragmen asla kiymet bilinmiyor ki. Gercekten insanlar oyle garip ki el uatunde tutuldugu sevildigi yere daha sert davranabiliyorlar.
Yanlis mi verecegim fikir bilmiuorum ama siz yine de gidin konusun az gorusun ama kus olmayin siz de benim gibisiniz anladigim kadariyla icinize dert oluyordur o kusluk

Aradim baba neden bana söylemedin hadi benlw konusmuon abim niye yardim etmedi diyorum oda dedi ki sormadim ki ona ... yahu bunun sorusu mu var bilmiyor mu sanki sürekli yazisiyor annem onla ....
cok agir seyler yasandi malesef ... asla konusamam

Senik icinde en hayirlisini diliyorum umarim birinden biri bari hatasini anlar

Uzulmekte, kizmakta sonuna kadar haklisiniz. Ama onceki konulardan hatirladigim kadariyla anneniz pek bir seye sesini cikaramayan biri. Kendisi ses cikaramadigi gibi sizi de kendine kader ortagi bellemis. Yaninda sakin durmanizi, ona destek olmanizi istiyor. Oyle yapin demeyecegim, sakin ha! Ama ekmegini eline almis, kocaman kadin olmussunuz. Artik annenizin anneannenizin sizi korumasina ihtiyaciniz yok. Kendi hakkinizi kendiniz koruyacaksiniz. Bu sefer boyle olmus, daha fazla uzulup bilenmetin. Bir daha da kimsenin sizi cocuk gibi arabadan falan indirmesine izin vermeyin. Annenize de cok yuklenmeyin yazik, oyle gelmis oyle gider o artik. Hayatta nazi bir size geciyor gibi...

Aynen öyle sadece bana geçiyor nazı. Sadece bana karşı boyle davraniyor baskasi kirilmasin diye ugraşan annem sadece bana boyle umursamaz

Seni o kadar iyi anlıyorum ki bende hemen hemen buna benzer bir olay yaşadım. 3-4 yıl önce memleketteki teyzemin oglu evlenecekti tabi bende dugunden 1 hafta önce gittim. Cok mutluydum cünkü hem dügünumuz olacak hemde akrabalarimı görücem diye 1haftam cok guzel gecti yasadığim sehirden memleketime direk gecis yaptim 2 otobus degistirerek, neyse bu súre zarfinda herseye herkese yardım ediyordum.

Duğun haftası ailemler ve uzaktan teyzemler filan geldi. Düğünden bir gün once teyzeoglunun evine gidilecek herkes gorsun son hazırliklari diye disarı çiktık ve herkes var annem bana dönüp senin ne işin var sen göŕümcemisin sanki dedi ve benim bütün mutlulugumu sevincimi kursagımda bıraktı. Kaldı ki teyzemin 3 oglu var ve sonuncusu evleniyordu. Bende kuzen birnevi kardesi olarak gitmek istemistim. Hicbirsey demedim geri teyzemin evine gectim. Ciddi anlamda babam anneme çok kızmış ve bagirmis sen ne karışıyorsun cocuk gelmek istiyordu sana mı düştü gibilerinden ama ben eve cıkınca ağladım ağlayacağim gözlerim doldu. Bana tel açıyor annem ben öyle demek istemedim diye yine birsey demedim ancak memleketten evime dönene kadar suratım gülmedi.

Ha ne oldu simdi bile teyzemler aileme söylüyorlarmış aradan kaç yil geçmesine rağmen icrocumdan Allah razı olsun herseyimize kosturdu diye, ben icimden gelerek severek yaptım cünkü dügün bizim dügunumuzdu ve ben eğlenmeye mutlu olmaya gitmistim ama annem böyle yapinca kolumu kanadımi kırdı

Kendine bak arkadasım inan hicbirsey icin değmiyor

Ben sadece bu olay icin demiyorum başka seylerde yaşadıgim icin sıkıntiyı cekmekle kalıyorsun malesef

Ohhh suyundan da koy tabi ki terbiyesiz olmak beraberinde kafasız olmayı da gerektirir
Sizin yanınızda cocugunuzu arabadan indirip kendileri yolculuk ederken siz de hazmedip tepki vermezsiniz bu sizin için normalse. Rahat olun. Bazı durumlarda insanin sessizce ortamı terk etmesi gerekir. Orada konuşmak haddinden fazla tepki vermeye neden olabilir. Psikolojide buna mola verme denilebilir. Sıklıkla ofkenize sahip çıkarmıyorsaniz ortamı terk edin denilir. Yani evet o sırada elinden bir şey gelmiyor kimse anlayış göstermiyorsa ortam terk edilir sinirler yatisinca uygun dilde açıklama yapılır bence çok mantıklı ama sizin bu hadsiz laflarinizi nereye koysak bilemedim. Duruma uygun konuştum ben. Cuk diye de oturdu. Siz polemik olsun diye sinekten yağ bile çıkarırsınız.

Dayiya dikkat et canim, dondurmani elinden kapip da yalayip yutabilir. Buyumus kabak misali.
O soz ve tavirdan sonra ciftlige gitsen ne kadar huzurlu olacaksin ki o insanlarla. Hadsizlik, dusuncesizlik diz boyu. Madem ortamin kalitesi bu, alabilecegin en yuksek fayda icin KONUS.
O saatten sonra oraya gitmezdim ama dayi kisisine ciftlige gitmeyi cok istedigini arabadan indirilmenin gonlunu cok kirdigini guzel guzel tane tane anlat. Olgunluk ogrensin bu yasta vizyonsuz. Annene de ayni sekilde naif bir uslupla kirildigini acikla. Kirmizi cizgilerini bellesinler.

Benimde annem hep böyleydi. Kendi akrabalarının yanında bize el gibi davranırdı. Ama ben küçüklüğümden beri hep dişli, cazgır biri oldum. Özellikle anneme karşı. Dışarıda süt dökmüş kedi gibi olduğum zamanlarda bile anneme öyleydim. Sonradan psikoloğumla çözdük sevgisini bize hissettirmediği içinmiş. Dönüp evinize gelmekle çok iyi yapmışsınız. Bakın yetişkin kendi ayakları üzerinde durabilecek birisiniz. Kimsenin size böyle davranmasına izin vermeyin, anneniz bile olsa. Hakkınızı arayın, sesinizi çıkarın. Gerekirse bir uzmandan destek alın. Benzer durumları yaşamış ve birazda olsa başetmeyi, affetmeyi, unutmayı başarmış biri olarak yazıyorum bunları size.

inat etmez inmezdim valla. gerekirse bana laf etsinler.
ayrıca herkes döbn demiş ama ben olsam dönmezdim. gıcıklığına keyif çatardım. bu olayı da ısıtıp ısıtıp önlerine sürerdim

Kardeşinizden çekiniyor demek ki. Artık sizden de biraz çekinir. Bazı insanlardan adil bir muamele görmek için, kişiliğinizin hakkını arayan dişli tarafını ortaya çıkarmak gerekiyor maalesef.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…