Valla ben sana bir şey diyeyim mi, sen incinmesin diyorsun ama karşı taraf seni enayi olarak görüyor :) (genelleme yapıyorum, sen derken)
Seninki gibi bir bakıcı da bende vardı. Ama benimki daha vahimdi sanırım. Çünkü kendisi yiyor, çocuğun önüne bir kuru ekmek koyuyor, sonra da ay bu çocuk da yemiyor diyip kaldırıyordu!!!
Kendimi bildim bileli evden kahvaltı yapmadan çıkmam. Bakıcı varken de kahvaltı yapıp öyle çıkıyordum. O da tam kahvaltıya oturacağımız esnada geliyordu. Daha erken oturamıyorduk bir türlü. E kahvaltıyı gören kadına da yeme denmiyor, masaya oturuyor çocuğa yediriyor vs (başta böyleydi tabii). Eşim de biraz fazla düşüncelidir. Kadına ısrarla kahvaltı yapın diyordu. Sonuç ne oldu biliyor musun? Oğlumu 2 hafta aç bıraktı!!! (Kahvaltıda 18 aylık çocuğa yedirmesi gerekirken kendi tıkınıyordu, sonra da ay bu yemiyor diyip kaldırıyordu) Eve hediye gelen 1 kilo tatlıyı iki günde bitirdi (eşim tadına bile bakamadı), ben bir iki tane anca yiyebildim, oğluma aldığımız çikolatayı yemiş (ayda yılda bir eşimin alacağı tutmuş), ARKADAŞIMIN BANA HEDİYE YAPTIĞI, HABERİMİN BİLE OLMADIĞI TATLIYI AÇIP YEMİŞ. Görünce şok olmuştum. Baktım dolapta birazı yenmiş tatlı var. Bir de utanmadan ben yedim demişti sorunca

sonra da tatlıyı beğenmemiş ki bir daha ellemedi. Ama sevdiği bir yemek olursa hiç bize sormuyordu bile siz de yiyecek misiniz diye (o sadece çocuğa yemek yapıyordu, öğle yemeğine geliyorduk biz ve kendimiz yapıyorduk), yiyordu yiyebildiği kadar. Daha ne bileyim çok şey var.
Kısacası açgözlü insanla gerçekten çok zor. Bir şekilde uyarman lazım. Çöp öğütücü gibi her şeyi tıkınması çok büyük görgüsüzlük. İmkanın varsa eğer başka birini bulmaya çalış. Emin ol zaman geçtikçe çok çok daha kötü oluyor.