Turşular pişirilerek yapılan dometesli biber turşusu bilen varmı?????????????***

melekolik

Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2012
20
1
16
Adana
merhaba kızlar canım kaç zamandır turşu istiyor ama şu pişirilerek yapılan domatesli biberli sarımsaklı turşudan..bi kere denedim olmadı aranızda yapmayı bilen varsa tarif ekleyebilirmi teşekkürler....

Merhaba,
Benim evde yaptığım bir turşu var.Bilmiyorum istediğiniz bu tarz bir tarif mi ama yazayım.Çok beğenilen ve kısır,mecimekli köfte gibi tatların yanına çok yakışan bir lezzet.
2 kilo domatesin kabuklarını soyup rondodan geçiriyoruz.Tencereye koyup ocakta suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.İçine 1/2 su bardağı yağ,1/2 su bardağı sirke,1 tatlı kaşığı şeker,2-3 tatlı kaşığı tuz koyuyoruz.İçine 10 diş sarımsak atıyoruz.Sonrasında içine 1 kilo yeşil uzun sivri biberlerden koyuyoruz.Acılı olsun isterseniz süs biberi atın içine arzu ettiğiniz kadar.Yaklaşık 2 dakika biberleri sosta pişiriyoruz.Hafif diriliğini kaybedince -1 kiloluk paşabahçe cam kavanozlara- sosuyla beraber sıcak sıcak koyup ağızını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.24 saat öyle kaldıktan sonra karanlık bir yere kaldırın.Tüketmek için açtıktan sonra balkonda ya da buzdolabında saklayabilirsiniz.

Teşekkürler canım paylaşım için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…