birbirimizi seviyoruz ve ciddi düşünüyoruz..beni sevdiğinden de eminim.hatta gelecek planları yapıyor sürekli falan.ama sonuç olarak hata yaptığımızı düşünüyorum fazla yakınlaşarak :/
bu yasadıkların cok dogal, herkes yasıo, elele tutusmak gıbı, yok efendım dogal bı ıhtıyac vs vs yorumlara acaip kızıorum. kız sanırım 93 lü yani daha 18 ınde. bu yasanılanları doğal gıbı gosterilmesine deli oluyorum. sonra toplum ahlakı, genclık dejenere oldu denıyor. niyeee?? bunları normal gorenler yuzunden. helal haram kavramına girmeyelim, herkes dinini istediği sekılde yasar dıyenlere de kızıyorum. arkadasım dinin sartı şurtu bellidir. istenildigi sekilde yasanması fikri sacmadır. bazıları bazı seylerı eksık bazı seylerı fazla yapar. onlarda hanesıne yazılır.
kızım bak aklını basına al. ailen senı okumaya gondermiş. yarın obur gun bi diploman olsun, elin ekmek tutsun, ayaklarının ustunde durabilesin, kimseye muhtac olmayasın dıye!!! sen gıtmıs orda neler yapıosun. evlendıkten sonra ıstedıgın kadar yaşıcaksın zaten bunalrı. cok mu zor 3-5 yıl dişini sıkmak. yalnız kalma erkek arkadasınla... yarın öbur gun topic acarsın acaba hamıleyım dıye...
yanı sımdı bu sekıdle olabılır ama buna engel olamıyosan bıgun daha ılerı duzeyde yakınlasmalarada engel olamayabılırsın bıranda gelısıverır hersey sonra ben naptım dememek ıcın hıc bu yakınlasmalara gırme bencedediğim gibi fazla ileri gitmeden kıyafetlerimiz üzerimizde oluyo..yazarken bile utanıyorum düşünürken de aynı şekilde..çok haklısınız her şey zamanında güzel hakim olmak şart zor olsa da ...
Yani bu vicdan azabını nasıl atacağım içimden
size katılıyorum...ayrıca handecim size birşey söylemek durumundaym..avatar fotografınızdaki bebek ne kadar yanlıs bir fotograf..
Bunu sosyal aglarda kullanan ya da paylasanlar için cok ağır ithamlarda bulunuluyor.. Gazeteye de cıktı bu fotoğrafı beğenenler de sapkınlık vs. Gibi şeyler..
Ben de ilk gördüğüm anda çok tepki göstermiştim.. Belirtmek istedim
bebek avatarı olan bır sürü ınsan var??? Artı bebek avatarı olunca ne oluyormus ...senın avatarın çokmu güzel ???
hepinize teşekkür ederim..zaten o evleneceğim kişi bile olsa yaptığımın yanlış olduğunun bilincindeyim..yani mesele güvenmek değil sonuna kadar güveneceğim bir insan olsa bile onunla ileride evlenecek olsak bile yanlış şeyler olduğunun farkındayım
bence bu şekilde yargılamak çok yanlış. ne yaptığının ve yanlış yaptığının farkında yük altında hissetmiş kendini ve tavsiye almak istemiş siz ağır bir dille eleştiriyorsunuz. haklısınız tabiki dinimizce haram bu, ve zina yapmış oluyor ama yanlışları düzeltmeye çalışırken hoşgörüden uzaklaşmamak lazım çünkü hiç bir din insanları üzmeyi onların iyiliği için olsa dahi önermez. yetişkin bir insan olsaydı uslubunuz belki çok etkilemezdi ama o henüz 18 yaşında ve kendisini zaten yeterince suçlu hissediyor. ayrıca artık televizyonda gazetede herşey o kadar normal anlatılıyor ki, istesekte istemesekte herşeyin bulunduğu ortamlarda yaşıyoruz ne kadar uzak tutsakta kendimizi bir şekilde bilinçaltımızda yer ediyor görüp duyduklarımız. onun için kızmak yerine nasıl tekrarlamayacağını tavsiye etmemiz gerekir. bunu başaranlara ne mutlu ama herkes nefsini o derecede kontrol etmesini öğrenemiyor ki 18 yaşında bir kız için de ailesinden uzakta ünv. ortamında çok çok daha zordur bu. lütfen yanlış anlamayın haddimi aşmak istemem size karşı ama kendisini bu kadar üzgün hissederken böyle bir tepkiyle karşılaşmak psikolojisini kötü etkliyebilir. herşey insanlar için sonuçta günah da sevap da, insan hatasını anlasın yeterki tövbe etsin ve birdaha tekrarlamasın önemli olanda bu değil midir? yanlış mı düşünüyorum? canım sende o kadar üzme kendini en azından farkındasın bu güzel birşey. kendini o kadar yıpratmak yerine konuş arkadaşınla bir kez oldu ama ben evlenene kadar az da olsa birşeyler yaşamak istemiyorum seninle diye eğer niyeti gerçektekten ciddiyse bunu o zaman anlarsın çünkü eğer öyleyse ne kadar zaman geçerse geçsin seni üzmemek için sana elini sürmeyecektir. ama diğer türlü ise kabul etmeyecektir ama sakın üzülme hayatını etkileyecek bir hatadan dönmüş olacaksın çünkü. önünde daha çok uzun bir yol var tüm kararlarından önce iki kere mantıklı bir şekilde düşün o zaman pişmanlıkların azalacaktır ve her anını güzel şeylerle doldurmaya çalış bunlarla vakit kaybetme zaman pişmanlık beklemez. bundan sonrasında ise başarılı mutlu ve keşkelerin en az olacağı bir hayat dilerim.
Madem pişman oluyosun o zaman yapma.Elinden geldiği kadar yalnız kalmamaya çalış.
Gerçekten ateşle barut bu örneği kim vermişse çok doğru.Durmuyo yanyana kesinlikle.
Ona güvenerek,evleneceiğinizi düşünerek yapıyosan bu başlı başına bir hata bence.Çünkü;erkeklere güven olmaz.
Yanlışın dışında hamile kalabilirsin. Dikkatli ol...
ikimizde de kıyafet olsa bile mi ?
Evet canım malesef... Ünimize gelen yetkililer bize anlattı. Hatta başına gelen gençleri de anlattılar. Bizim ünide 2 sene önce bir kız kendini 3. kattan atmış. Bakire olduğu halde hamileymiş. Biz ancak duyuyoruz lütfen dikkatli ol.
bu yasadıkların cok dogal, herkes yasıo, elele tutusmak gıbı, yok efendım dogal bı ıhtıyac vs vs yorumlara acaip kızıorum. kız sanırım 93 lü yani daha 18 ınde. bu yasanılanları doğal gıbı gosterilmesine deli oluyorum. sonra toplum ahlakı, genclık dejenere oldu denıyor. niyeee?? bunları normal gorenler yuzunden. helal haram kavramına girmeyelim, herkes dinini istediği sekılde yasar dıyenlere de kızıyorum. arkadasım dinin sartı şurtu bellidir. istenildigi sekilde yasanması fikri sacmadır. bazıları bazı seylerı eksık bazı seylerı fazla yapar. onlarda hanesıne yazılır.
kızım bak aklını basına al. ailen senı okumaya gondermiş. yarın obur gun bi diploman olsun, elin ekmek tutsun, ayaklarının ustunde durabilesin, kimseye muhtac olmayasın dıye!!! sen gıtmıs orda neler yapıosun. evlendıkten sonra ıstedıgın kadar yaşıcaksın zaten bunalrı. cok mu zor 3-5 yıl dişini sıkmak. yalnız kalma erkek arkadasınla... yarın öbur gun topic acarsın acaba hamıleyım dıye...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?