evet diyetle sporu bir arada yapiyorum ben zaten severim spor yapmayi..geceleri deli gibi yemelerim vardi 2 gundur biraktim cok sukur bazen midemin gurultusunu hissedityorum alismisim aksamlari bol bol abur cubur yemeye ama yok dayaniyorum zaten bu normal birsey degil ki yani tika basa yemek cok abur cubur tuketmek o yuzden diyetteyim psikolojisinde degilim.ama bu hafta 2 kilo vermek istiyorum ne yapsam ki? 1.5 en fazla 2 ayda bu sorundan kurtulmaliyim ki bebegimi kucagima alabileyim oyle 52-53 kilo isteme 54-55 yeterli benim icin
Canım zor bir diyet yapmana gerek yok az ve sık ye ana ve ara öğünlerin olsun.İnşallah canım ideal kilona gelip bebeğine kavuşursun.Bencede 60 da iyide 54 55 senin için daha iyiyse verirsin tabi.Bende 60 a gelmek için uğraşıcam
benimde bekarken ideal kilom 55 diyavaş yavaş sinsice aldım kiloları 60 oldum 65 derken 70 i gçrdüm üzülmeye başladım ne yapsam diye düşünene kadar 75 olunca hopp dedim ve bu sporda 4. haftamız akşam 7,30 gibi spor salonunda oluyoruz 60-80 dakika arası yürüyom sonrada salondaki aletlerle çalışıyorum 72 kg oldum zaten spora başladığımın 2, haftası 60 gündür gelmeyen kırmızılarım geldi demek ki harewketle pcos u yenebilirim diye bi kez daha düşündüm ve mart ayı için tekrar kayıt yaptırmaya karar verdik bende 60ile64 arası olsam yeter bana boyum 165 zaten inş kolaylıkla zayıflar kolaylıkla bebeğimizi kıcağımza alırız ...
kızlar doktora gitmediğim için ne yapacağımı şaşırdım... şimdi spora başlayınca kendim kendime adet oldum 2 ay geçmişti... umarım bundan sonrada sporla olur düzene girer... kilo verip kendi kendine tedavisiz hamiş kalan arkadaşlar öykülerini anlatılarmı ben adet olamayınca ümidimi yitirom olmayacak diyom... yani neler yaşadığını anlatsa yeter bana ümit olur rica ediyorum tabii..
Merhaba arkadaşlar ben bekarlıktan bu yana pko hastalıgıyla uğraşıyorum.2 yıllık evliyim çocuk düşünüyoruz ama ben çocuk olmadan önce diyet ve sporla kilo vermeyi kafama koydum.Bu da benim hastaneye gidip öylesine kan sayımı yaptırıp kolestrolumun yüksek çıkmasıyla başladı.Doktor diyetisyene yönlendirdi ve onun verdiği proğrama uydum.Birde imkanımı zorlayarak koşu bandı aldım kilo vermeyi çok istiyordum çünkü.Pkonun baş düşmanları adet düzensizliği ve kilodur.Doktorlarında ilk dedikleri kilo fazlalığı var ise verin demek oldu.Ben çok ciddi bir şekilde diyete daha doğrusu sağlıklı beslenmeye ve spora başladım genelde koştum yürümeden ziyade.1 ayı geçti.Vücudumda sıkılaşma oldu yüzümdende belliydi.Ben belli birgün sonra tartılırım dedim ama diyetimi sporumu bozmadım.Gelin görünki ben 3 4 kilo hatta daha fazla vermeyi beklerken 1 e yakın kilo vermişim.Ve sinirden oturup ağladımAslında hiç böyle isyancıl hareketler bana göre değil ağzımdan dua çıkar sürekli hep hayırlsını isterim herşeyin ama bu kadar emeğin sonucunda böyle birşey görünce sinirlerim bozuldu.Benim gibi pkolu olupta diyet sporla kilo veren ve diyetisyen yada herhangi bir yardım alan arkadaşlar varsa lütfen paylaşın sizde.Kafam çok karışık.Ben hastanenin diyetisyenine görünmüştüm elime bir diyet listesi vermişti.Ne yapmam lazım lütfen fikirlerinize ihtiyacım var
Merhaba Canım
Bende son 1 senedir PCO ve insülin direnci hastası olduğumu biliyorum ama ne zamandır hastayım bilmiyorum.
Ben yaklaşık 8 ay deli gibi rejim ve spor yaptığım halde istediğim kiloları veremediğim için gittim doktora çünkü benimle başlayan arkadaşlarım 40-50 kilo vermişti ama ben sadece 15 kilo vermiştim doktora gittim tüm dertlerimi anlattım ve PCO insülin direncim olduğunu öğrendim ondan kilo veremiyormuşum hemen doğum kontrol hapına ve glukofene başladım ve maalesef ki ilaçları kullanmaya başladıktan sonra ne rejim kaldı ne spor ama yine de 10 kilo daha verdim kullandığım ilaçların sayesinde.
Ben düzenli adet oluyorum en başından beri ama tüylenmem çok fazlaydı ondan PCO teşhisi konuldu yaklaşık 1 sene çeşitli doğum kontrol hapları kullandım kistlerle uğraştım ama çok şükür son 1 aydır ilacı kesti doktorum hormonlarım olması gereken seviyeye düşmüş.
Pco olunca kilo vermek çok zor çok zahmetli ama düzenli spor şart mutlaka Allah bu yolda hepimizin yardımcısı olsun inşallah sormak istediğin birşey olursa seve seve yanıt veririm. Bu arada çizelgeme bakıp ne güzel kilo vermişsin deme çünkü ben 20 ayda ancak bu kadar ilerleyebildim umarım sen en kısa sürede amacına ulaşırsın
Merhaba canım hoşgeldin aramıza inşallah hepbirlikte azimle verelim kilolarıda kavuşalım bebeklerimizemerhaba hanımlar ben de senelerdir düzensizlik yaşıyorum ama pko olduğumu 5 ay önce öğrendim 8 aylık evliyim 5 aydır glukofen ve doğum kontrol tedavisi oluyorum benimde 12 kilo fazlam var ve 2 haftadır zayıflamaya karar verdim beyaz ekmeği hayatımdan çıkardım. çok ciddi diyet yapmıyorum 2 kilo verdim ve kendimi daha mutlu hissediyorum etrafımda benim gibi 3 arkadaşım var pkolu ve üçününde bebişleri var bozmayalım morallerimizi bizim de olacak inşallah
ben de bekarlığımdan beri pko liyim.hayatım boyunca çok zayıftım ama hamileliğimde 30 kilo aldım oğlum 4 yaşında hala veremedim.2 hafta dukan diyetine başladım,4 kilo verdim şimdilik ama inşallah daha da artacak.
Allah hepimizin yardımcısı olsun
slm arkadaslar
bende genckizligimdan bu yana adet gorememe sorunuyla ugrastim soyleki 4-5 ay gelmedigide oldu
yillarca dogum kontrol hapi kullandim
kilom cok degildi ama evlendikten sonra yavas yavas almaya basladim
cocuk dusunduk ilk 1 yil olmadi 3 aylik kullandigim ilaclarla birden kilo almistim
aldigim kilolari siki bir diyet ve sporla 1 ayda verdim ve kendiliginden ilk hamileligimi yasadim.. malesef dusukle sonuclandi
sonrasinda metformin kullandigim ilk ay hamile kaldim ve sukur kizimi kolarima aldim simdi 2 yasinda
pko cocuk icin engel degil kilo verip dogru ilac kullandiktan sonra hepiniz bebeginizi kucaginiza alacaksiniz insallah..
bende biraz kiloluyum ama donem donem sporuma ve diyetime dikkat edip dengede tutmaya calisiyorum
kesinlikle bebek dusunen pkolulara duzenli sporu oneriyorum..
slm arkadaslar
bende genckizligimdan bu yana adet gorememe sorunuyla ugrastim soyleki 4-5 ay gelmedigide oldu
yillarca dogum kontrol hapi kullandim
kilom cok degildi ama evlendikten sonra yavas yavas almaya basladim
cocuk dusunduk ilk 1 yil olmadi 3 aylik kullandigim ilaclarla birden kilo almistim
aldigim kilolari siki bir diyet ve sporla 1 ayda verdim ve kendiliginden ilk hamileligimi yasadim.. malesef dusukle sonuclandi
sonrasinda metformin kullandigim ilk ay hamile kaldim ve sukur kizimi kolarima aldim simdi 2 yasinda
pko cocuk icin engel degil kilo verip dogru ilac kullandiktan sonra hepiniz bebeginizi kucaginiza alacaksiniz insallah..
bende biraz kiloluyum ama donem donem sporuma ve diyetime dikkat edip dengede tutmaya calisiyorum
kesinlikle bebek dusunen pkolulara duzenli sporu oneriyorum..
kılzar nası gidiyo diyet spor sayfa epey gerilerde kalmış ben 1-2 haftadır sürekli olmasada ara ara yürüdüm birkaç gündür yürüyemedim bugün tekrar başlıcam inş kilomda bir değişiklik yok ama çevremdekiler sen zayıfladınmı die soruyorlar sanırım sıklaşma var...
Benim devam ediyor canım diyet ve spora devam.Senin adına sevindim veriyorsundur inşallah hadi bakalım devammmm.Evet kızlar nerdesiniz topiğe canlılık gelsinnnnnn
ya ben sabah ve öğle dikkat ediyorumda akşaqm yemeklerinde ipin ucunu kaçırıyorum sporu sürekli hale getirmem lazım bi an önce çünkü spor yaptığımda daha iradei oluyorum emeğime yazık diyorum yemiyorum fazla hafif geçiştiriyorum sen diyetisyene gidiyodun dimi bahar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?