Pkoluların Diyet ve Sporla Zayıflama Deneyimleri

Evet canım aynı içerikli.Hadi hayırlısı olsun inşallah.Bende koşu bandında yürüyorum sakın koşma kasa çevirir kilo veremezsin öyle en fazla 5 de yürü.Diyetisyenim ısrarla söyledi çünkü.İnşallah hepbirlikte zayıflayacağız canım.Ben hayıt tohumunu öneriyorum onu kullanıyorum ben.Hormonları dengeleyip adet düzensizliği yumurtalama sağlayıcı birçok faydası var.İnternetten araştırabilirsin.Sıkıntı yapma olursun bekle bakalım.Hamile değilsen söktürücü kullan.Kendine iyi bak

bahar diyet nasıl gidiyor.listen nasıl merak ettim.

Günaydın canım iyi gidiyor bu cuma gidicem yine kontrole bakalım tartıda belli olurListemi yazmıştım canım ilk başlarda var yaptığım diyet ama küçük değişiklikler oldu listemde.

Sabah:1 dilim tam buğday ekmeği,1 dilim peynir.Haşlanmış yada az yağda yumurta maydonoz bir iki dilim domates(hergün yenmesi şart değil)Açık şekersiz çay yada bitki çayı.

Ara öğün:4 kayısı(cevizde vardı kaldırdı cevizi)

Öğlen 6 yemek kaşığı sebze yada kurubaklagil.Salata,bir bardak yoğurt,1 dilim tam bug.ekmek.Ekmek yerine 2 kepçe çorbada olabilir.

Ara öğün:1 porsiyon meyva örneğin 1 çay bardağı taze sıkılmış meyva suyu yada bir orta boy elma küçük boy muz,büyük boy mandalina,orta boy portakal gibi.6 badem.

Akşam:2 köfte büyüklüğünde et yada köfte bol yeşil salata bir bardak yoğurt bir dilim ekmek.Tavuk ve balık haftanın 3 5 günü.Kırmızı et haftada 2 defa yeme hakkım var.Tavukta köfte büyüklügünde 3 4 tike.Balık ise 5 köfte büyüklüğünde.Balığın yanında sadece salata var.ekmek yoğurt yok balıkta sadece balık ve yeşil salata.

Ara öğün:1 bardak süt,2 etiform limonlu (ben limonlu sevdiğim için diyetisyen öyle verdi)Haftada 2 defa akşam ara öğünümde sütlü tatlı yeme hakkım var çerez kasesi kadar.

Yemek yeme ssatlerime gelince.Sabah 9 kahvaltı.11:30 ara öğün.14:00 öğlen yemeği.16:30 ara öğün.19:00 akşam yemeği.21:30 ara öğün ve 24:00 yatış.Ama bazen ssatlerimin denk gelmediği günler olduİnşallah kiloma yansımamıştır bu.

Seninki nasıl canım ve diğer arkadaşlar sizlerde paylaşında birbirimizin yanlışlarını dogrularını konuşalım.Allah hepimizin yardımcısı olsunBirde hergün 50 58 dk arası tempolu( en fazla 5 de) yürüyüş sırt ve mekik hareketi yapıyorum

canlar 2 haftada 3,4 kg verdim normali ayda 4 kg muş spor ve 2 haftadır yaptığım sporla 55 gündür gelmeyen adetim geldi dün çok iyi hissediyorum kendimi umarım bundan sonra düzene girer bende rahatlarım neyse spora 2-3 ay devam edecez kilo verip inceceik olana kadar umarım incecik olduktan sonra göbeğimi bebeğim şişirir

kilo vermem yok.hala düzen kurmaya çalışıyorum.eve bir spor aleti almak istiyorum ama ne alsam henüz karar veremedim.

Canım maşallh ben 2 haftada 2.600 gr vermiştim nasıl yapıyorsun sen diyet ve neler yaptığını yazarsan sevinirim bir günlük yeme listesini yaz bizlerede fikir olsun
kilo vermem yok.hala düzen kurmaya çalışıyorum.eve bir spor aleti almak istiyorum ama ne alsam henüz karar veremedim.

Koşu bandı al en yararlısı o bence.Yanında hediyeside oluyor zaten bize mekik aleti hediye verdiler ben birde parayla twister aldım.Ama koşma tempolu yürü kasa çevirir yoksa kilo veremezsin

koşu bandını internetten mi mağazadan mı aldın.eliptik bisiklet kilo verme için en iyisi diyorlar bütün kas guruplarını çalıştırıyormuş.kilo verdin mi?diyet işe yarıyor mu ?

koşu bandını internetten mi mağazadan mı aldın.eliptik bisiklet kilo verme için en iyisi diyorlar bütün kas guruplarını çalıştırıyormuş.kilo verdin mi?diyet işe yarıyor mu ?

Canım sende Bursadaydın değilmi? Biz özdilekten aldık en iyisi oarası hem markalı hemde dışarıya göre uygun fiatları biz aldığımızda kampanyadaydı şimdi nasıl bilemicem.İnternetten tavsiye etmem almayı dşünüyorsan özdilekten bir bak derim.Diyetim işe yarıyordu ama bazı şeylere kafam takıldı diyetisyen her akşam et yememi istiyor et derken kırmızı et haftada 2 diger günler tavuk yada balık.Ben ilk diyet listesini verdiğinde daha çok kilo vermiştim.O listeyi degiştirip hergün et olayını yazınca az vermeye başladım.Geçen hafta kontrole gittiğimde 300 gr verebimişim anca şok oldum.İlk gittiğim kontrolde 3 kilo vermiştim 2 haftada .Ben anlaıyamdım bu olaydan birşey.Son gittiğim kontrolde biraz gergindim ve sinirli olunca vücüdum şişiyor benim bilmiyorum niye böyle oldunu?Şimdi her akşam tavuk balık ta olsa eti yemeyi kestim.Öglen menüsündede salata yogurt var akşamda ben hangi birini yicem böyle 1 bardak yogurt bol yeşil salata yemek ve 1 dilim ekmek sencede çok dgeilmi?Yoksa diyetisyen kilo veriyor sonra zayıflar gelmezde param kesilir diyemi düşündü acaba

kızlar yakın arkadaşım diyetisyene gidiyor ondan aldığım tavsiyelerle yapıyorum dişyetimi yazayım sizede
sabah çeyrak ekmek bi dilim peynir 7-8 yeşil zeytin şekeriz 1-2 kupa çay içiyorum bol domates salatalık yeşillik birde haşlanmış yumurta....
öğlen bazen 3-4 tane etli dolma yanında yoğurt yiyorum eğer bağırsak zorununuz yoksa yoğurt varsa salata yemek lazımmış... ekmek yemiyorum öğlen hemde hiç
akşam üzeri malum iş yerinde her an yiyecek bişiler bulamıyoruz diye marketten kuru kaysı kuru incir birde etimek aldım diyetisyen akşam üzeri saat 5-6 arası 6 tane etimek yeme hakkın var demiş arkadaşa birde kuru kaysı ye ki bağırsaklar çalışsın demiş bende 2 tane falan ancak yiyorum etimek kaysı kuru incirde birlikte yiyorum bol su içiyorum akşam 6,3 iş çıkışı eve gidiyoruz üstümüzü değiştirip 1 elma ekşi olandan yada portakal yiyip spor salonuna gidiyoruz eşimle 1 saat yürüyüş yaklaşık 6 km yürüyorum sonra ordaki bütün diğer aletlerde çalışıyorum 9-9,30 gibi çıkıyoruz eve gelip greyfurt yiyoruz bolbol nar yiyorum bağırsak sorunum olmadığı için şekerli meyveler çok tercih etmeyin ekşilerde sorun yok da tatlı meyveler kilo yapıyomuş... meyve suyu bizküvü tatlı pastadan uzak durun ama canınız çekersede küçük bi iki lokma alın nede olsa hepsinide yesen 1 lokmada yesen damağında 3 dk sonra tadı kalmadığı için az yemeyle çok yeme arasında çok fark yok diye düşünürseniz hep az yemeğe alışırsınız herşeyden...
bide ben iş yerinde çok hareketsizim hep oturuyom ondan akşam sporuna önem veriyom... inş. 5 kg daha veririsem süper olur... darısıda size olsun...

Canım akşam yemegi ve akşamdan sonra ara öğün yemiyormusun sadece meyvamı yiyorsun akşamları?:44:İnşallh canım veririz hepimizde kilo başa dert yani

kızlar bu başlığı oturdum okudum hiç üşenmedim çünkü artık beni ancak siz anlarsınız.. Bugünlerde işimi de bıraktım bu konuları araştırıyorum dünden beri forumda daha aktif olmaya karar verdim.
Hepimiz aynı dertteyiz, aynı sıkıntılar, ben de pkoluyum... doktor kilo vermem için glokofen verdi... dün başladım.. daha önce aşılama yaptık doktor pkolu olduğumu ben hiperstimülasyon yaşayınca anladım..
artık açıkcası doktorlara güvenim kalmadı... bizde erkek sorunu da var.. sayısı iyi ama morfoloji ve hareketliliği kötü ...

2 yıldır evliyiz... ben bir süre kilo verip kürlerle gebe kalmaya çalışıcam.. fakat soğan suyu içince başım döndü, tansiyonuma iyi gelmedi.. kilo verince hala olmazsa direk tüp bebek denicem artık..

bu konular çok bunaltıyor insanı hele de sizin gibi çevremde aynı dertten muzdarip arkadaşlarım olmaması daha zor beni kimse anlamıyor.. sizlerle tanıştığıma sevindim. artık görüşürüz buradan sık sık...
bu arada ben aşılama sonrası 70leri gördüm... şimdi 69-70 arasında gidiyorum hergün 1 saat hızlı tempoda yürüyorum...

kısa zamanda hepimiz sağlıklı evlatlar doğururuz insaAllah..

Canım hoşgeldin aramızaBende 2 yıllık evliyim ve çocuk yok.Kilo fazlalılığım var öneclikle onu vermeye uğraşıyorum biz pkolularda kilo varsa bunu vermek çok önemli biliyorsundur.Yediklerini günlük menünü ve spor faaliyetlerini yazarsan birbirimize daha iyi yol gösterebiliriz.Allah inşllh hepimizi sağlığımıza ve bebeklerimize kavuşturur canım

Dünki Menüm:Sabah:Bir tabak müsli,
Ara öğün:3 kayısı
Öğlen: 6 yemek kaşığı zeytinyağlı pırasa,yoğurt,bir dilim ekmek.
Ara öğün:Bir orta boy portakal 5 badem.
Akşam:6 kaşık yemeği nohut,3 kaşık bulgur pilavı,salata.
Ara öğün:Bitki çayı,açık çay
60 DK koşu bandında tempolu yürüyüş.Mekik ve sırt çalıştırma.

Diyetisyenim her akşam et türü yememi önerdi haftada 2 kırmızı et her akşamda tavuk yada balık.Diyetisyenim 2.diyet listesinde bunlar var her akşam et yemeğe başladıktan sonra sanki kolo vermem durdu birde dün evde et türü yoktu.Bende yerine nohut yedim.Akşam ara öğünde vardı nohut ve bulgur biraz şişkinlik yapınca ara öğün yerine bitki çayı ve açık çay içtim.Diyetisyene gidince söylüyeceğim her akşam et türü tavuk yada balık yemekten sıkıldım sanki öyle kilo veremiyormuşum gibi geliyor

sağol canım ben ağlamam ağlamam ama dayanamadım artık ağlamalar başladı... neyse bu da geçer yahu..dün doktora gittim yumurta takibimi yapsın ben de bilim yumurtladığım günü diye çünkü geç yumurtluyorum dokror illede klomenle tedavi dedi... ben istemiyorum... şimdi normal yumurta takibi yaptıramıyorum... moralim bozuldu dünden beri... sanırım 42 meryem suresi okumam lazım..

Eger diyet ve spor yaptığınız halde kilo vermeniz yavaşsa tiroitlerinize baktırın buda hem kilo vermeyi hemde gebe kalmayı engelliyormuş ve pkolularda daha sık oluoyormuş.Ben tiroit röntgeni ve hormonlarımı ölçtürücem.Endokrin bölümünden randevu aldım bu bölüm ilgileniyor bu tür hastalıklarla.Oyüzden ihmal etmeyin baktırın derim.Benide diyetisyenim yönlendirdi

Canım hepimizin başında herbirimizin farklı imtihanı var bizimde buymuş.isyan eder gibi davranırsak Allah korusun daha beteri olur.Oyüzden içini ferah tut vardır Allah'ın bir bildiği bir zamanı de.Kilo fazlalığın varsa ver mutlaka kilo gidince bazen kendiliğinden gbe kalmada oluyormuş.Dualarını eksik etme unutma önce sağlıklı olmamız lazım sağlıksız bir şekilde hamile olursak o bebeğede yansır.Ruhen ve bedenen buna hazır olmamız lazım.Ben şuan 29 yaşındayım çok taktığım günler oldu çocuk konusuna.Ama şuan önce kilo vermeye takıyorum çocuktan çok.ÇÜnkü sağlıklı olalımki doğacak bebeklerde sağlıklı olsun.Oyüzden kafana çok takma önce bir sağlıklı beslenme ve sporla başla canım burda paylaşalım bilgilerimizi böylece birbirimize destek oluruz.Bu arada Meryem suresinide oku yer gök duayla.Rabbim ol derse olmuyacak hiçbirşey yok

Arkadaşlar nerdesiniz paylaşalım neler yiyoruz spor yapıyormuyuz bekliyorum sizleri

Merhaba hanimlar
oncelikle hikayemi anlatarak baslayayi:
2005 yilinda adetlerim duzensizlesmisti o yil gebe kaldim 7. haftada fark ettik evde yapilan testler negatif sonuz vermisti ben goguslerimdeki siskinlikten ve sigaraya olan tiksintimden suphelenerek doktora gittim hamile oldugumu ogrendim ama tabi o zaman hicc aklimda yoktu cocuk sahibi olmak kurtaj oldum. sonraki 2 yil boyunca dogum kontrol hapi kullandim. kendi insiyatifimle hapi kullanmayi biraktim tam 4 ay adet gormedim. doktora gittim pko oldugumu soyledi glucophage a basladik, adetlerim duzeldi ama biz hep korunduk bu surecte ocak ayinda kontrole gittim doktorum cok az kaldigini soyledi sorun yaratmaz dedi 6 ay kadar deneyelim alternatifleri sonra degerlendiririz dedi. ama bu arada kilo vermem gerekirmis. ben gecen yila kadar 52-53 kiloydum boyum da 1.70 ama son bir yilda kilo aldim ve bugun artik 60 kiloyum. doktorum yine de kilo vermelisin pco kiloya baglidir dedi. ilacin dozunu arttirdi. gecen ay korunmadik ama simdi tekrar korunmaya basladik. bilemiyorum gebelikle ilgili soru isaretlerim ver bu kiloda hamile kalirsam sonra onlari bir daha veremez miyim? gebelikte daha mi cok kilo alir pcolular biz bugun esimle 2 ay daha ilaclari kullanip mayistan sonra korunmamaya karar verdik ben de o zamana kadar fazlaliklarimi vermek ve hayirlisiyla bebek sahibi olmak istiyorum artik

Canım hoşgeldin aramıza.Doğum kontrol hapları tavsiye etmiyorum ben.Adet söktürücüler daha mantıklı geliyor bana.Evet pkoda kilo vermek çok önemli ama senin çok bir kilon yok birkaç kilo fazlalığın varAllah gönlüne göre versin umarım hepimiz evlat sahibi oluruz.Ama sağlıklı beslenmeyi ve sporu alışkanlık haline getirmek lazım.Diyetle beraber sporda yapmanı tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…