- 12 Mart 2011
- 2.837
- 1.182
- 373
Canım tesadüfmüdür bu böyle Adanada kim var bende Adana doğumluyum aslen Bursalıyım geçen yaz Adanaya gitmiştim bende yazın akrabalarımaBen özel diyetisyene gidiyorum canım gitmeyi düşünürsen özelde msj atarım sana.Sen Bursanın neresinden bu arada?Canım pkolu olduğumuz için yavaş veriyoruz üzücü bir durum ama napalım inşallah iyi olur hepimiz için.Bozma tabi sabırlı olmak zorundayız sporunuda yap ama.
Bir sonraki cümleni merak ede ede okudum yazdıklarını, doktorundan öğrendiklerini Bahar. Uzun zamandır adam akıllı pcos ustası hekim eşliğinde birşeyler yapmak istiyorum ama şimdi değil, ileride hayata geçirebileceğim. Kilo vermem gerekliliği kalmazsa da gitmek istiyorum seveceğim bir beslenme uzmanına. Kilo koruma kontrol dönemini hazmedebilmek için istiyorum bunu.
Diyetteyim diyoruz ya, kilo verme döneminden sonra biliyoruz diyetimiz bitti,
biraz gevşiyoruz, taviz tavizi getiriyor. Ne ara almışım o rakamları, nasıl bu kiloya çıktım hiç anlamadım şaşkınlığını yaşıyoruz.
Ne yapıp ne yapmayıp 6 kilo verebilmeliyim. Egzersizin anlamını unuttum kadar uzağım ne zamandır ne yazık ki.
İradeli olmak zihnine kabullendirmek ile eş zamanlı yapılabiliyor, henüz kendime dikkat etmeliyimi kabullenmediysen sittin sene öğlen başladığın düzeni akşam olmadan sonlandırırsın.
Evvelki toparladığım motivasyona ulaştım ben galiba.VirüsBurada olmamdan bu anlaşıyor.
Sana da kolaylık ve maksimum şevk dilerim :d
Günde 6, 8 öğün yemek mecburiyeti olunca habire mutfak ile yiyecek ile haşırneşir oluyorsun. Bu sebepten Canan Hanım'ın önerilerini sahipleniyor, şapka çıkartıyorum.
Ara öğün değil de, bitki çayı tüketirken bir kuru kayısı, bir incir eşlik ederse mideme hem lezzetli lezzetli içiyorum yeşil çayı hem de ara öğün sıkışmasına girmemek güzel oluyor.
Gerçi bergamut aromalı çaykur yeşil çayın içimi leziz ama arifoğlunun yeşil çay yaprakları sıkıştırılmış gibi, sıcak suda böyle çözünüp koskocaman oluyorlar, daha etkiliymiş daha tabiiymiş gibi geliyor bu iri iri yapraklar. Lezzetsiz yanını da kuru meyve ile dengeliyorum.
**
İzniniz ile ara ara katılmak isterim yazılarınıza.
Sevgiler..
aslen adanalıyım.bursa bağlaraltında oturuyorum.9 ay sonra adet oldum.dün ölüyorum sandım beni kötü salladı.karatay diyeti yapıyorum ama bir diyetisyene mi gitsem diye düşünüyorum bazan.kilo verememe sebebim adet olmam heralde.
merhaba bayanlar bende adanalıyım adanadada yaşıyorum...
bende pcos hastasıyım ve kilo problemim son 2 yıla kadar yoktu hayatımı mahevtti bebeğim olmuyo bu yüzden..
adetlerim düzene girsin diye evlenmeden önce dr kontrolünde yasmina başladım doğum kontrol hapına ve çok hareketli oldum için kilo almıyodum 1.5 senelik evliyken yaz tatiline çıkma planı yapıduk eşimdede kilo fazlası var bende spoa salonuna yazılalım dedim ve gittik ben 2 ayda 12-13 kg verdim aç kalmadan ekmek yemeden salata ve sebze ağırlıklı akşamada iş çıkışı 2 saat salonda çalışarak biz tatile gittik 10 gün sonra döndük benim doğum kontrol hapım bitmişti dedimki eşime bebeğimiz olsun istermisin evet dedi hapı bıraktım ilk ay pek ilişkimiz olamdı çünki tatil dönüşü dedem vefat etti... adetim ilk ay gecikti normal bende pcos var dedim önemsemedim kendimide esirgemedim halı kaldırdım iş yaptım oooo herkül gibi...
neyse bi test aldım yapdım 2. çizgi silik çıktı sonra gidip kan vedim dr hamilesin dedi yarın tekrar kan ver dedi verdim güzel gidiyo dedi 6. günki verdim kanda değerim düştü ve bebişimi kürtajsız düşürdüm... ondan sonra herşeyi bıraktım dr gitmedim hep adetler gecikti sporuda bırakmıştık 6 ayda 2 kez adet oldum sonra 3 ay olmayınca dr başladım yani 3 aydır kullanmadığım ilaç kalmadı ve o verdiğim 13 kg 20 kg olarak geri aldım şimdide endokrin böümü doktoru bana ilaca iğnee gerek yoktu boğazını tutup 1 ayda 7-8 kg verebilirsen hemen yumurtlarsın bebiş sahibi olursun dedi meğer o düşürdğüm bebeğim kilo verdim diye olmuş hemde doğum kontrol hapını bıraktığım ayda... bu gün tekrar spor salonuna kayıt yaptırdık p.tesi eşimle birlikte başlayacaz kısmetse burdan size yazacam neler olacağınu çok uzun oldu ama buda benim yaşadıklarım gerçekten bebek sahibi olmak istiyorsanız %5 kg kaybı ile bu mümkünmüş..... umarım başarılı oluruzda rabbimin izni ile bebişlerimize kavuşurz....
hoşgeldin.ben hem kilolu hem pkoluyum.ama tedavisiz çocuklarım oldu.sen yazınca farkettim her iki hamilelik öncesi kilo vermiştim çok olmasada.olur seninde inşallah.benim adetimde çok düzensiz.kızım 6,oğlum 2,5 yaşında.merhaba bayanlar bende adanalıyım adanadada yaşıyorum...
bende pcos hastasıyım ve kilo problemim son 2 yıla kadar yoktu hayatımı mahevtti bebeğim olmuyo bu yüzden..
adetlerim düzene girsin diye evlenmeden önce dr kontrolünde yasmina başladım doğum kontrol hapına ve çok hareketli oldum için kilo almıyodum 1.5 senelik evliyken yaz tatiline çıkma planı yapıduk eşimdede kilo fazlası var bende spoa salonuna yazılalım dedim ve gittik ben 2 ayda 12-13 kg verdim aç kalmadan ekmek yemeden salata ve sebze ağırlıklı akşamada iş çıkışı 2 saat salonda çalışarak biz tatile gittik 10 gün sonra döndük benim doğum kontrol hapım bitmişti dedimki eşime bebeğimiz olsun istermisin evet dedi hapı bıraktım ilk ay pek ilişkimiz olamdı çünki tatil dönüşü dedem vefat etti... adetim ilk ay gecikti normal bende pcos var dedim önemsemedim kendimide esirgemedim halı kaldırdım iş yaptım oooo herkül gibi...
neyse bi test aldım yapdım 2. çizgi silik çıktı sonra gidip kan vedim dr hamilesin dedi yarın tekrar kan ver dedi verdim güzel gidiyo dedi 6. günki verdim kanda değerim düştü ve bebişimi kürtajsız düşürdüm... ondan sonra herşeyi bıraktım dr gitmedim hep adetler gecikti sporuda bırakmıştık 6 ayda 2 kez adet oldum sonra 3 ay olmayınca dr başladım yani 3 aydır kullanmadığım ilaç kalmadı ve o verdiğim 13 kg 20 kg olarak geri aldım şimdide endokrin böümü doktoru bana ilaca iğnee gerek yoktu boğazını tutup 1 ayda 7-8 kg verebilirsen hemen yumurtlarsın bebiş sahibi olursun dedi meğer o düşürdğüm bebeğim kilo verdim diye olmuş hemde doğum kontrol hapını bıraktığım ayda... bu gün tekrar spor salonuna kayıt yaptırdık p.tesi eşimle birlikte başlayacaz kısmetse burdan size yazacam neler olacağınu çok uzun oldu ama buda benim yaşadıklarım gerçekten bebek sahibi olmak istiyorsanız %5 kg kaybı ile bu mümkünmüş..... umarım başarılı oluruzda rabbimin izni ile bebişlerimize kavuşurz....
Canım hemşo sayılırızBenimde orda çocukluğum geçti sonuçta 9 aydır adet olmuyormusun sen Neden doktora gitmedin peki?Allah korusun canım ya geçmiş olsun Bence kafana göre diyet yapma diyetisyene gitmeni öneririm.Bursada baharda 40 tlye bakıyormuş diyetisyen yani uygun yerlerde var illa lüks yerlere gitmeye gerek yok.Evet geç düzensiz adet olduğumuz için yavaş veriyoruz kiloyu pko olduğumuz için yani ama en azından ben diyetisyene gidince ara öğün yeme alışkanlığım oldu.İstersen sende git canım.Kendine dikkat et Allah'a emanet ol.İnşallah birgün görüşürüzde sonuçta Bursadayız ikimizde moralde çok önemli motivasyon
sen kime gittiğini özelden yazabilir misin.1 haftadır hem hasta hem adetli olunca diyete ara verdim.yarın yeniden başlıyorum.
hoşgeldin.ben hem kilolu hem pkoluyum.ama tedavisiz çocuklarım oldu.sen yazınca farkettim her iki hamilelik öncesi kilo vermiştim çok olmasada.olur seninde inşallah.benim adetimde çok düzensiz.kızım 6,oğlum 2,5 yaşında.
hoşgeldin.ben hem kilolu hem pkoluyum.ama tedavisiz çocuklarım oldu.sen yazınca farkettim her iki hamilelik öncesi kilo vermiştim çok olmasada.olur seninde inşallah.benim adetimde çok düzensiz.kızım 6,oğlum 2,5 yaşında.
mrb arkadaşlar bende 24 aralıkta pko lu olduğumu öğrendim 7 aylık evliyim korunmamamıza rağmen çocuk olmayınca bi telaş doktora gittim doktorda pko lu olduğumu söyledi ama yumurtalıklarımın çok iyi olduğunu biraz zayıflaman gerekiyor dedi. en az 5 kilo vermeliymişim. ben o dönemde 63 kiloydum, bir buçuk ay geçti 59 a indim. normalde 58 i hiç geçmeyen biriydim ve adetlerimde çok düzenliydi 63 kilo olunca o ay adet olamadım zaten ama bir hırs ve bebek özlemiyle zayıfladım. dahada uğraşıyorum zayıflamak için. 7 gün önce soğan kürüne başladım. ama söylenen gibi çok akıntım olmadı sadece ilk günlerde oldu ve şu anda hiç yok normal seyrinde. şu anda adetimin bütün belirtileri bir haftadan beri çok aşırı bir şekilde var. bu ay hamilelik beklemiyorum çünkü yumartlama günün tutturamadım gibi geldi bakalım hayırlısı. ama pko lunun düşmanı kilo kesinlikle verilmesi gerekiyor. birde doktor bana glacophage verdi. kanda depolanan şekerin kullanılması için kullanmalıymışım. kullanılamaya şeker yumurtaları tembelleştiriyormuş.
Canım hoşgeldin aramıza Allah şifa versin evet kilo vermenin çok büyük faydası olduğunu düşünüyorum.Bende glucophage kullanıyorum genelde pkolular için bunu veriyolarmış.İnşallah hepimiz normal sağlığımıza kavuşuruz.Maşallah zayıflamışsınmrb arkadaşlar bende 24 aralıkta pko lu olduğumu öğrendim 7 aylık evliyim korunmamamıza rağmen çocuk olmayınca bi telaş doktora gittim doktorda pko lu olduğumu söyledi ama yumurtalıklarımın çok iyi olduğunu biraz zayıflaman gerekiyor dedi. en az 5 kilo vermeliymişim. ben o dönemde 63 kiloydum, bir buçuk ay geçti 59 a indim. normalde 58 i hiç geçmeyen biriydim ve adetlerimde çok düzenliydi 63 kilo olunca o ay adet olamadım zaten ama bir hırs ve bebek özlemiyle zayıfladım. dahada uğraşıyorum zayıflamak için. 7 gün önce soğan kürüne başladım. ama söylenen gibi çok akıntım olmadı sadece ilk günlerde oldu ve şu anda hiç yok normal seyrinde. şu anda adetimin bütün belirtileri bir haftadan beri çok aşırı bir şekilde var. bu ay hamilelik beklemiyorum çünkü yumartlama günün tutturamadım gibi geldi bakalım hayırlısı. ama pko lunun düşmanı kilo kesinlikle verilmesi gerekiyor. birde doktor bana glacophage verdi. kanda depolanan şekerin kullanılması için kullanmalıymışım. kullanılamaya şeker yumurtaları tembelleştiriyormuş.
banada diaformin verdi diyabet ilacı dimi aynı şekilde banada verdie ben şuanda bıraktım çok zorluyo benim şekerim çabuk düşüyo zaten şimdilik diyette yaptığım için beni daha fazla sarsmasın diye bıraktım biraz toparlanayımn içeceğim... bende yarın 3 yıllık evli olacağım yarın hem doğum günüm hem evlilik yıldönümümüz 2 senedir istiyoruz ama olmuyo bi kez düşük yaptık dahada olmadı kısmet rabbim vereceği zamanı biliyorum hayırlısı olsun hepimiz için...
Canım hoşgeldin aramıza Allah şifa versin evet kilo vermenin çok büyük faydası olduğunu düşünüyorum.Bende glucophage kullanıyorum genelde pkolular için bunu veriyolarmış.İnşallah hepimiz normal sağlığımıza kavuşuruz.Maşallah zayıflamışsınKafana koyduysan yapıyorsun canım İnşallah bebeğine kısa süre sonra kavuşursun bizleride haberdar et
Canım dünde benim doğumgünümdüRabbim sanada hayırlı mutlu sevdikelrinle eşinle beraber mutlu olmayı nasip etsin aranıza birde bebek katılsın inşallah .Hepimizin bir sınavı var işte.İnşallah hepimizde annelik duygusunu yaşarız
glucophane hiç kullanmadım ben acep bendemi ondan alsam nede olsa dr lar ilça firmalrının hangisinden prim alırsa onun ilacınıyazıyor demi? inş. yeni yaşımda anne olurum tek dileğim tek duam çok tşk ederim burda dertleşince huzur buluyorum hele bemle aynı derdi yaşayanlar varsa anlıyo insan ne demişler damdan düşenin halinden damdan düşen anlar...
ara verdiğim düzenime tekrar döndüm.bakalım sonuçlar ne olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?