Pkoluların Diyet ve Sporla Zayıflama Deneyimleri

aslen adanalıyım.bursa bağlaraltında oturuyorum.9 ay sonra adet oldum.dün ölüyorum sandım beni kötü salladı.karatay diyeti yapıyorum ama bir diyetisyene mi gitsem diye düşünüyorum bazan.kilo verememe sebebim adet olmam heralde.

Canım hoşgeldin aramıza teşekkür ederim ilgi ve alakanaHerşey beyinde bitiyor mesela benim içimden spor yapmak gelmeseydi kim bunu bana yaptırabilirdi?Ben bunu bir vazife gibi görüyorum ve hergüğn belli saatte yürüyorum napalım en çokta hayallerim için bunu uyguluyorum belkide.Çocukları çok seven biriyim ve hamile kalmak için pkoda zayıflamak gerektiğini bildiğim için bu mücadelem belkide bundan.Rabbim biyerden sonra kafamıza dank ettiriyor.Kilo hiçbirşey için iyi değil önemli olan kendimizi strese sokmadan ölüm diyeti gibi değilde sağlıklı olarak beslenenip formumuza kavuşmak.Herzaman bekleriz canım senin fazla bir kilon yokmuş ama yinede sağlıklı beslenmek en güzeli kendine iyi bak

Canım hemşo sayılırızBenimde orda çocukluğum geçti sonuçta9 aydır adet olmuyormusun senNeden doktora gitmedin peki?Allah korusun canım ya geçmiş olsunBence kafana göre diyet yapma diyetisyene gitmeni öneririm.Bursada baharda 40 tlye bakıyormuş diyetisyen yani uygun yerlerde var illa lüks yerlere gitmeye gerek yok.Evet geç düzensiz adet olduğumuz için yavaş veriyoruz kiloyu pko olduğumuz için yani ama en azından ben diyetisyene gidince ara öğün yeme alışkanlığım oldu.İstersen sende git canım.Kendine dikkat et Allah'a emanet ol.İnşallah birgün görüşürüzde sonuçta Bursadayız ikimizde moralde çok önemli motivasyon

merhaba bayanlar bende adanalıyım adanadada yaşıyorum...
bende pcos hastasıyım ve kilo problemim son 2 yıla kadar yoktu hayatımı mahevtti bebeğim olmuyo bu yüzden..
adetlerim düzene girsin diye evlenmeden önce dr kontrolünde yasmina başladım doğum kontrol hapına ve çok hareketli oldum için kilo almıyodum 1.5 senelik evliyken yaz tatiline çıkma planı yapıduk eşimdede kilo fazlası var bende spoa salonuna yazılalım dedim ve gittik ben 2 ayda 12-13 kg verdim aç kalmadan ekmek yemeden salata ve sebze ağırlıklı akşamada iş çıkışı 2 saat salonda çalışarak biz tatile gittik 10 gün sonra döndük benim doğum kontrol hapım bitmişti dedimki eşime bebeğimiz olsun istermisin evet dedi hapı bıraktım ilk ay pek ilişkimiz olamdı çünki tatil dönüşü dedem vefat etti... adetim ilk ay gecikti normal bende pcos var dedim önemsemedim kendimide esirgemedim halı kaldırdım iş yaptım oooo herkül gibi...
neyse bi test aldım yapdım 2. çizgi silik çıktı sonra gidip kan vedim dr hamilesin dedi yarın tekrar kan ver dedi verdim güzel gidiyo dedi 6. günki verdim kanda değerim düştü ve bebişimi kürtajsız düşürdüm ... ondan sonra herşeyi bıraktım dr gitmedim hep adetler gecikti sporuda bırakmıştık 6 ayda 2 kez adet oldum sonra 3 ay olmayınca dr başladım yani 3 aydır kullanmadığım ilaç kalmadı ve o verdiğim 13 kg 20 kg olarak geri aldım şimdide endokrin böümü doktoru bana ilaca iğnee gerek yoktu boğazını tutup 1 ayda 7-8 kg verebilirsen hemen yumurtlarsın bebiş sahibi olursun dedi meğer o düşürdğüm bebeğim kilo verdim diye olmuş hemde doğum kontrol hapını bıraktığım ayda... bu gün tekrar spor salonuna kayıt yaptırdık p.tesi eşimle birlikte başlayacaz kısmetse burdan size yazacam neler olacağınu çok uzun oldu ama buda benim yaşadıklarım gerçekten bebek sahibi olmak istiyorsanız %5 kg kaybı ile bu mümkünmüş..... umarım başarılı oluruzda rabbimin izni ile bebişlerimize kavuşurz....

Canım hoşgeldin aramızaBebeğini kaybetmene üzüldüm nasibi okadarmış canım.Stres etme kendine bir yandanda içim umutla doldu çünkü kiloları verirsek hamile kalabilme şansımız yüksek gibi geliyor bana.Ben de diyetisyene gidiyorum ve dün kontrolüm vardı kilo verdiğimi görünce tartıda çok sevindim hergün düzenli olarak koşu bandımda tempolu yürüyorum.Bende şunu belirteyim spora başladığında kesinlikle koşma en fazla 5 hızında tempolu yürü ben koştuğum için ilk başlarda o döktüğüm terler bir işe yaramamış kasa çevirmiş.Diyetisyenim söyledi bunu canım ben yukarda diyet listemi açıklamıştım istersen benimkinden fikir edinebilirsin.Doktorunuda kesinlikle ihmal etme kontrollerine git.Sonuçta takip ettirmek zorundayız ihmal iyi değil.Canım sık sık beklerim buraya seni haberdar et bizleride.Hadi hayırlısı inşallah hayırlısıyla kavuşuruz bebeklerimize

evet pcosluların tek sorunu kilo ben yaşadığımdan biliyorum bu durumu istediğim ilk aydan hamiş kalmış olmam kilo vermem spor yapmama bağlıymış... dün akşam burtdan aldığım tariflere benzer bişi yaptım yemek biraz fazla yaptım sabahta gelirken arabaya attım işe getirdim öğlende yerim burda yemekler çok yağlı iş yeri kendi işimiz olunca mutfakta ısıtır yerim ...
karnıbaharla havucu hafif haşladım...
başka tencereyede soğanla sarımsakı koydum içinede karnıbaharı haşladığım sudan koydum nede olsa vitaminli iyice çekince 2 domates doğradım salça kimyon kç. biber biraz tuz koymadım sonra sos oluncada haşlanmış malzemelrei koydum içine tadı süper oldu yağ yok 4 saat sonra içim ezildi acıktığımı hisseetim demek ki çabuk hazmediliyor yağ olmayımnca dedim ki bundan sonra eve kolay kolay yağ sokmam her zaman böyle beslenecem bu günden itibaren maraton başlıyo babamda balcalıdan bi profdan randevu alacak bana sporlada takviye yapıp kilo verip inş bebeğimi kucağıma alacam... burdan adım adım anlatalım birbirimize umut oluyoruz böylelikle...

hoşgeldin.ben hem kilolu hem pkoluyum.ama tedavisiz çocuklarım oldu.sen yazınca farkettim her iki hamilelik öncesi kilo vermiştim çok olmasada.olur seninde inşallah.benim adetimde çok düzensiz.kızım 6,oğlum 2,5 yaşında.

sen kime gittiğini özelden yazabilir misin.1 haftadır hem hasta hem adetli olunca diyete ara verdim.yarın yeniden başlıyorum.

İyiakşamlar kızlar nasılsınız?Yeni geldim eve bugün doğumgünümdüde dışardaydık eşimle gezdik vs.Akşam dışarda yememe rağmen tavuk söyledim diyetisyenim akşamları tavuk balık haftada 2 gün kırmızı et önerdi.Oyüzden hazır hamur işi yerine tavuk salata bir dilim ekmek ayran yani dikkat etmeye çalışıyorum dışarda olsam dahi.

sen kime gittiğini özelden yazabilir misin.1 haftadır hem hasta hem adetli olunca diyete ara verdim.yarın yeniden başlıyorum.

Merhaba canım bende adetim ama diyetimi kesmedim yani kesmeseydin keşke neyse yarın daha dikkatli olursun özelden msj atıyorum sana kib.Geçmiş olsun canım bu arada

Siz böyle yazınca daha bir umutla bakıyorum yani kilo verince hamile kalmışsınız inşallah bendede böyle olur.Bu arada Allah bağışlasın canım bebişleriniDarısıda bizlere olmayanlara nasip olsun

benimde çok dğzensiz eskiden zayıftım ama oturarak çalışınca kilo aldım bide tedavi mahvetti beni şimdi dr gitmiyorum herşeyi bıraktım diyete başladım dünde spora başladık eşimde destek oluyo birlikte 1 saat yürüdk sonra spor aletlewrinde çalıştık bakalım kaç kg verebileceğim dr bana 7-8 kg versen yeter dedi çünkü 70kg yum şuanda evlendiğimde 54 kg dum nasıl bu hale geldim anlamıyorum çokda yemiyorum ama umudum 1-1,5 ay inş hamişl kalacam

mrb arkadaşlar bende 24 aralıkta pko lu olduğumu öğrendim 7 aylık evliyim korunmamamıza rağmen çocuk olmayınca bi telaş doktora gittim doktorda pko lu olduğumu söyledi ama yumurtalıklarımın çok iyi olduğunu biraz zayıflaman gerekiyor dedi. en az 5 kilo vermeliymişim. ben o dönemde 63 kiloydum, bir buçuk ay geçti 59 a indim. normalde 58 i hiç geçmeyen biriydim ve adetlerimde çok düzenliydi 63 kilo olunca o ay adet olamadım zaten ama bir hırs ve bebek özlemiyle zayıfladım. dahada uğraşıyorum zayıflamak için. 7 gün önce soğan kürüne başladım. ama söylenen gibi çok akıntım olmadı sadece ilk günlerde oldu ve şu anda hiç yok normal seyrinde. şu anda adetimin bütün belirtileri bir haftadan beri çok aşırı bir şekilde var. bu ay hamilelik beklemiyorum çünkü yumartlama günün tutturamadım gibi geldi bakalım hayırlısı. ama pko lunun düşmanı kilo kesinlikle verilmesi gerekiyor. birde doktor bana glacophage verdi. kanda depolanan şekerin kullanılması için kullanmalıymışım. kullanılamaya şeker yumurtaları tembelleştiriyormuş.

banada diaformin verdi diyabet ilacı dimi aynı şekilde banada verdie ben şuanda bıraktım çok zorluyo benim şekerim çabuk düşüyo zaten şimdilik diyette yaptığım için beni daha fazla sarsmasın diye bıraktım biraz toparlanayımn içeceğim... bende yarın 3 yıllık evli olacağım yarın hem doğum günüm hem evlilik yıldönümümüz 2 senedir istiyoruz ama olmuyo bi kez düşük yaptık dahada olmadı kısmet rabbim vereceği zamanı biliyorum hayırlısı olsun hepimiz için...

Canım hoşgeldin aramıza Allah şifa versin evet kilo vermenin çok büyük faydası olduğunu düşünüyorum.Bende glucophage kullanıyorum genelde pkolular için bunu veriyolarmış.İnşallah hepimiz normal sağlığımıza kavuşuruz.Maşallah zayıflamışsınKafana koyduysan yapıyorsun canımİnşallah bebeğine kısa süre sonra kavuşursun bizleride haberdar et

Canım dünde benim doğumgünümdü Rabbim sanada hayırlı mutlu sevdikelrinle eşinle beraber mutlu olmayı nasip etsin aranıza birde bebek katılsın inşallah.Hepimizin bir sınavı var işte.İnşallah hepimizde annelik duygusunu yaşarız

glucophane hiç kullanmadım ben acep bendemi ondan alsam nede olsa dr lar ilça firmalrının hangisinden prim alırsa onun ilacınıyazıyor demi? inş. yeni yaşımda anne olurum tek dileğim tek duam çok tşk ederim burda dertleşince huzur buluyorum hele bemle aynı derdi yaşayanlar varsa anlıyo insan ne demişler damdan düşenin halinden damdan düşen anlar...

Canım tavsiye ederim yani bir zararı yok bu ilacın insülin direncini azaltıyor ama yinede doktoruna danış yada başka bir doktora sor.Ama genelde pkolular bu ilacı kullnanıyor bilgin olsun.İnşallah dualarımız kabul olur canım herzaman beklerim tabiki dertleşince insan rahatlıyor morali yerine geliyor çok ta üzme kendini ölüm hariç herşeyin çaresi var.Dualarını eksik etme.

dün eczaneye gittim diaformini sordum sizin kullandığınızla aynı içerikmiş hepsi metformin içerikli dedi aynı işe yarar sen buna devam et dedi bende bu gün geri başladım hatta eczacı kilo vermöeni kolaylaştırıyor bu ilaçç dedi bende spor yapıyom zati dedim çok işe yarar daha hızlı kilo veririsin dedi o zamanda daha kolay yumurtlarsın dedi... çok umutla bu gün başladım hapa sporuda 1 haftadır yapıyoruz.. koşu bandında bazen sıkılıorum bıtakayım diyorum gözümü kapatıp bebeğim olduğunu hayal ediyorum ve yeniden gayret ediyorum artık zayflayacam... birde şu soğan kürünü duydunuz mu benim adet 16 gün geçti ya hamişde değilim test yaptım dr da gitmiyorum soğan kürü içsem söker mi acep adetimi....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…