Platoniklerin de bir buluma noktas olsun artk

benimde diğer adım platonik galiba canım çok sıkkın ilk aşkım 4yıl sürdü ondan 5yıl sonra bi sevgilim oldu 3yıl sürdü 4.yılında ben ilk aşkımı düşünmeye başladım zaten 5yıl boyunca onu unutamadım ama kesinlikle unutmak için çıkmadım 2. sevgilimle ayrıldık sonra ben onu üzmek istemiyorum ona durumu anlattım hala yanımda olmak için uğraşıyor çok canım sıkılıyor kendimi kişiliksiz gibi hissediyorum ama ilk aşkımın fotoğraflarına bile bakınca kalbim küt küt atmaya başlıyor onu çok seviyorum konuşacak paylaşıp rahatlayacak kimsem yok lütfen yardımcı olun tek derdim konuşup rahatlamak bir insana 10yıl aşık kalınabilirmi hemde siz onun aklına bile gelmiyoken siz onun fotoğraflarına bakıp ağlarken ben öyleyim işte

Seninki platonik değil ama, sen sevgili olmuşsun zaten.
Bugün bir tv kanalında bir kadın konuşuyordu; yıllarca birine aklı takılıp kalanlar ve giden sevgiliyi beklemeye devam eden kadınlarda 'değersizlik' duygusu çok yoğun olurmuş.
Ve yapmanız gereken şey o duygudan arınmakmış.
Ne zaman değersizlik duygusu hissetmeye başlandığı tespit edildikten sonra, bundan kurtulmak adına çalışmalar yapılıyormuş vs. Kişisel gelişim uzmanıydı bu kadın sanırım.
Bilinçaltında yatıyor her şey.
Yıllardır hayatında olmayan bir adamı sevmek ve hayatını mahvetmeye devam etmek başka türlü açıklanamaz zaten.
Normal bir durum değil.
Allah kimseye yaşatmasın inşallah. :/

inşallah sevgili oldum ama 4yıl geri kalan 6 yıl platoniğim ve çpk canm yanıyo bni düşündüğünü bilsem ilk adımı ben atcm. değersizlik kendini bağenmeme özgüven problemi herşey var kndmi çok çirkn hssedyrum bazen byere gttğmde rezil olurum dye menüye bile bkamyorum saçma gelebilir ama gerçek

platonik çünkü; henüz küçüğüm, benden 10 yaş büyük birisi, sanaldan tanıyorum (daha doğrusu tanımaya çalışıyorum) of depresyonda olduğum için herşey daha çok büyüyor. sorun haline geldi tüm bunlar.

Ben de aşığım çok aşık staj yaptığım yerde biz stajyerlerden sorumlu çocuğa ... İş arkadaşlarından biri bana aşık olduğu için de bana aşık olsa bile konuşamayacağını düşünüyorum. Hatta ikimizi beraber görücek diye bile telaşlanıyor. Ve ben hiçbir şey yapamıyorum.

Öncelikle merhaba. Ben buraya bu derdimi paylaşmak ve çözüm bulabilmek için geldim çünkü ne yapacağımı hiç bilmediğim bi durumun içindeyim.
18 yaşındayım ve nedense hep beni sevmesi imkansız olan kişilere platonik olarak aşık oluyorum. İlk platonik aşkım ilk okuldaki sınıf arkadaşımdı. Ona hiçbir zaman açılamadım. Çünkü küçüktüm, diğer sınıf arkadaşlarım tarafından dışlanıyordum ve o havalı bir gruptayken ben ezik bir gruptaydım. Yinede bu çocukla 5. sınıfa kadar gayet iyi anlaşıyorduk ama sonra 6.sınıfa geçtik ve o bir daha gelip benimle hiç konuşmadı. Belki onu sevdiğimi anladı o yüzden uzak durdu bilemiyorum. Sonra bir gün ya 7.sınıfın sonlarında ya da 8.sınıfın başlarına doğru çok kötü kavga ettik. O benim elimi burktu ve o günden sonra yanıma hiç gelmedi. Bana bir geçmiş olsun veya özür dilerim bile demedi. Sonra tabii okul bitti ve ben de bu çocuğa hiç açılamadım. Zaten ilk okul bitince o da Antalya'ya gitti. Şu an hala Antalya'da yaşıyor. Ben çocuğu 11 yıl boyunca platonik olarak sevdim. Halada biraz seviyor gibiyim ama şu ana başka bir çocuğa yine platonik olarak aşık oldum ve bu sefer daha önceki yaptığım hataları yapmayayım ondan hoşlandığımı belli edeyim diye ben şu an platonik olarak aşık olduğum çocuğa bir sürü adım attım ama yok yine olmadı.
Ben dil eğitimi için İngiltere Biristol'e gittim ve ilk gittiğim gün Belçikalı bir çocuktan hoşlanmaya başladım. Belki bu sefer her şey değişir belki ilkokul aşkımı unuturum dedim ama şu an daha çok acı çekiyorum çünkü 4 hafta sonra okulum bitecek ve Türkiye'ye geri döneceğim. Çok az bir sürem olduğu için bu çocuğu elde edebilmek için çok yanlış şeyler yaptım. Cuma günü bir barda köpük partisi vardı arkadaşlarımla oraya gittik ve bu çocukta oradaydı. Bu arada biz bu çocukla aynı sınıftayız. Neyse, son bir kaç haftadır biraz konuşuyorduk ve cuma günü köpük partisinde görünce onu yanına gittim. Yanında da (yine ayn sınıftayız)en yakın arkadaşı olan Cem vardı. Neyse, ben onların yanına gittim biraz dans ettik sonra sigara içmek için dışarı çıktım ben kız arkadaşlarımla o sırada yanımda olan bir başka Türk kızına sohbet arasında ( diğerleri biliyordu ama o bilmiyordu) söyledim o çocuktan hoşlandığımı o da dedi ki Cem ona bir kız bulmaya çalışıyor onunla konuşalım sizi ayarlayalım dedi. Biz gittik konuştuk Cemle, Cem zaten birbirimizi tanıdığımızı söyledi sonra Cemle o kız gitti biz çocukla baş başa kaldık. Biraz dans ettik önce sonra sohbet etmek için bir masaya oturduk filan. Ama çocuk çok utangaç dans etmeyi bilmiyordu ben ona öğretmeye çalıştım biraz. İngilizceyi de pek iyi konuşamıyor, hatta bana senin İngilizcen çok iyi bence sen level atlamalısın filan da dedi. Neyse, baya bir sohbet ettik onunla başlarda her şey iyi gidiyordu ama sonra tuvalete gitmem lazım dedi ve gitti. Ben de onu masada baya bir bekledim gelmedi. Gelmeyince kızların yanına gittim, bir içki aldım kendime sonra aradım her yerde ama bulamadım. Bulamayınca da üzüldüm tabii. Neyse, kızlarla pistte dans ederken bizim okuldan bir çocuk geldi yanıma biraz da onunla konuştum onunla dans ettim ve sonra çocuk bu utangaç Belçikalının yapamadığını yapıp beni dudağımdan öpmeye çalıştı ama ben onu geri çektim ve başkasından hoşlandığımı söyledim çocukta bunu duyunca gitti. Ben de baya bir bunaldığım için kızlarla tekrar sigara içmeye gittim. Sigara içerken olayı başından beri bilen bir başka arkadaşım dedi ki bana ben hoşlandığın çocuğu diğer çocuk gelmeden önce dans pistinde gördüm ama bir başka kızla öpüşüyordu dedi. Bunu deyince ben tabii baya bir kötü oldum. Çünkü benden hoşlanmadığını, onu sıktığımı veya benimle vakit geçirmek istemediğini bana açıkça söyleyebilirdi. Kaçmak yerine bana dürüst davranabilirdi ama yapmadı. O benden kaçmayı tercih etti. Bir de ben salak gibi buna alkolün etkisiyle eve gelince face'den arkadaşlık isteği yollayıp bir mesaj gönderdim. Mesaj aynen şöyleydi;
Merhaba, sen tuvalete gittin ve sonra geri dönmedin ben de seni bulamadım. Seni sıktım mı çünkü seni bir başka kızla gördüm. Eğer seni sıktıysam gerçekten özür dilerim. İyi misin?
Ne arkadaşlık isteğimi kabul etti ne de bana cevap yazdı. İki gün bekledim cevap yazmasını, olumsuzda olsa bir cevap yazmasını bekledim ama olumsuz bir mesaj bile yazmadı. Ben de dün akşam yolladığım arkadaşlık isteğini geri çektim. Çünkü beni takmıyor, önemsemiyor. Mesaj atmakla hata ettim ama fazla ileri gittiğimi de düşünmüyorum çünkü yolladığım mesaj ondan hoşlandığımı pek belli etmiyor bence. Ayrıca ben cuma günü ona bir kere seni sıktım mı diye sorduğumda hayır demişti. Ama off ya bilmiyorum ne yapmayalım sizce? Bir de bu çocukla aynı sınıftayız gidene kadar sürekli karşılaşacağız onunla ve beni yanlış anlamasını istemiyorum. Üstelik normalde hep derslere girerdi ama bugün hiçbir derse girmedi. Benden kaçıyor diyeceğim ama o kadar para ödedi bu dil eğitimi için. Ve ben zaten 11 senedir bir çocuğu platonik olarak sevdim yine bir başkasını plaonik olarak sevmek istemiyorum. Beni seven birisini sevmek istiyorum ama hep gidiyorum beni sevmesi imkansız olan kişilere aşık oluyorum. Lütfen yardım edin ne yapayım? Çocukla konuşmaya çalışayım mı yoksa zaten 4 hafta sonra gideceğim için hiçbir şey yapmayıp bu yaşananları unutmaya mı çalışayım?

Son düzenleme:
Offf ben napıcam yaaa her gün onu görüp de sadece günaydın yada iyi akşamlar demek çok acı

Staj ayrı dert, onunla beraber olamamak ayrı dert, sıkıntıdan ölüyorum o ayrı dert

Şans mı yok bizde nedir anlamadım ki?

Ahh bende sizinle aynı konudan muzdaribim kızlar.

Şöyle başlıyor benim hikayemde. Ben şu an lise 2 ye geçtim. 6.sınıfın 2.döneminde bizim sınıfa bir çocuk geldi allahım ilk görüşte aşk sanırım nasıl hoşlandım. Ama benim tipim değil esmer ama köse toy bebeksi bir yüzü var. Birazda sokak çocuklarına benziyor. Ama bunlar sadece Egeden geldiğiyle alakalıymış. Yan sırama oturdu. Kızlardan ilk benle konuştu derste diye nasıl seviniyorum. O sırada da benim 4 lü kız grubum var okuldaki popi kızda benim. Tenefüste konuşuyoruz arkadaşlarla ben çok hoşlandım dedim bi arkadaşımda bende çok hoşlandım dedi diğerleri benim tipim değil vs. Çocukla çok iyi anlaştık. Geldiği yerleri hep anlattı bana neler yaptığını falan. Ama tabi yeni geldiği için arkadaş grubu pek yoktu ama bunu da takmıyordum. 7.sınıfa geçtiğimizde bana çıkma teklifi etti. Ama ben sadece hoşlandığımı biliyorum hiç bana çıkma teklifi edeceğini düşünmedim. Neyse teklif ettiğinde cuma günüydü kabul ettim. Pazar günü ise ayrıldım. Salaklık yemin ederim salaklık. Bin pişman oldum. Neden ayrıldım bir çok arkadaşımın lafına baktım. Aferin bana yani. Pazartesi çocuk bana bakamıyordu bende ona. Ama derslerde falan hep ağlıyordu üzülüyordum ona ama yapcak bir şeyim yoktu. Bu arada akrep burcu. Neyse bu sene başka bir şey olmadı. 8 de onu unutmak için her yolları denedim ama daha çok sevdim neden böyle bir şey oldu anlamadım. Ama çok sevdim her ay farklı bir kızla çıkıyordu ve ben deliriyordum. Gerçekten sevdiği kişiler çıktı karşısına.

Ve en sonunda en yakın arkadaşlarımdan biride onu sevdiğini itiraf etti. Ama önceden benim tipim değil diyodu vays. Bu böyle yapınca o salak dahada kıymete bindi. Ve çıktılar ama sadece 4 saat sürdü onların ilişkisi de.

Lisede de aynı okuldaydık ama allahtan bu sefer aynı sınıfta değil. Ama hep takip ettim onu başta değil ama 2. dönem onu sevdiğimi öğrendi. Ve gittikçe benden daha da uzaklaştı. Ve benim en yakın arkadaşlarımdan diğeriyle de çıktı. Neyse bu senede ağlamayla zırlamayla bitti.

Yazın can sıkıntısından connected açmıştım sağolsunlar orası daha betermiş. Sapık mı ararsın manyak mı sanaldan sevgili olmak isteyen mi. Bense sadece sevdiğim insanlara takılmayı seviyorum orada. Neyse sevdiğim insana bir mesaj atıyım dedim. O kadar kötü bir haldeydi ki konuşmak için(tabi ismimi bilmiyo gelene geçene işte) skype açalım konuşalım dedi. Onunla bende o kadar çok üzüldüm ki içim burkuldu konuştuk. Ama ismimi söylememle geç mesaj atmalar kısa cevap vermeler. Sadece gülücük ve aynenle yarım saat idare etti en sonunda blockladı. Allahım nasıl umutlanıştım uzun bir ilişki istiyorum derken. Hatta ilk buluşmamızda ne giyeceğime bile karar vermiştim. Bendeki de ne salaklık. Çocuk senden tiksiniyor, uzaklaşıyor sende hala peşinden koş umut vardır diye.

Neyse bilenler bilir akrepler intikam almadan gitmez. Sanırım öyle oldu. Lisede her an görürken unutmam imkansız ama inşallah üniversitede unuturum. Gece gecede kafanızı ağrıttım kızlar nasıl okucaksınız hepsini bilmiyorum.

Kızlar nasıl bir olayın içindeyiz biz böyle ya!!!

Önceden de hoşlandıklarım oldu ama onlar platonik hoşlantıymış
Platonik aşk denilen şeyi şuan yaşıyorum ya insan yatağına onla girer sabahta onla mı kalkar ya? Sabah uyanıyorum ilk aklıma gelen o!!!! Yemin ediyorum kafayı yicem ben bu kadar takılı kalcağımı hiç düşünmezdim...

Ben bir bayanın açılmasına karşıydım hep erkek adım atmalı diye düşünürdüm, şimdi işler değişti ama cesaret edemiyorum.

Aslında bir demediğim kaldı her şeyin farkında, çok belli ediyorum çünkü ilk defa hislerimi bu kadar yoğun belli ettim,bir sözlü adım atmadım
Sanki o da gözleriyle konuşuyor başka arkadaşım benim yerimde olsaydı kesinlikle senden hoşlanıyor derdim!!!!!!!
Ama....
Hep amalar........

Aslında konuşsam ne kaybederim ki diye düşünüyorum, belki onu kazanırım... Ama cesaretim yok.... Hadi kızlar birbirimize cesaret verelim, olmayacaksa da bu kadar üzerinde düşünmeyiz hayal kurmayız hiç değilse!
Verelim gazı birbirimize hadiiiii cesaretlenelim sonra belki güzel haberler paylaşırız burdannnnnn

platonik olmak bir yandan zevkli diğer yandan çok üzücü =(

29 yaşındayım. Şimdiye kadar hep platonik oldu, platonik olmanın hiçbi zevkini falan da yaşamadım. Bence zevkli değil.
Hiç sevgilim de olmadı. Karşılık alamamak bence çok kötü. İnsana kendini değersiz hissettiriyor.

Son düzenleme:

aynen katılıyorum. bence de hiç zevkli değil :/ insan kendini yiyip bitiriyor söylesen bir türlü söylemesen başka bi dert

Tavsiye: Ne erkek ne kız ilan-ı aşk etmeli. Zaten belli etmek istersen karşındaki anlıyor. Öbür türlü bir taraf üstünlük sahibi oluyor.
Ben arkadaşlarımın gazına gelip yaptım, karşılığı alayla karışık reddedilme oldu. Aylar geçti ama hala hatırladıkça zamanı geri alıp bunu yapmamış olmayı istiyorum. Yani platonik takılmak söylemekten daha iyi olabiliyor.

karşılıksız aşkta; aslında sen karşıdakine değil, zihninde yarattığın duyguya aşıksındır.

kesinlikle. bende sürekli platonik. karşılıksız.. zamanla kötü bir insan mıyım da bunlar benim başıma geliyor diye düşünüyorum. hep en imkansızları bi de. ya sabırr..
her neyse. dua etmekten başka yolum yok. 1 senedir dua ediyorum, 1 sene+2 aydan beri de seviyorum. ben onu sevmeyi bile severken neden karşılığı bu oluyor diye düşünüyor aciz kul. yapacak bir şey yok...

yazalı 3 ay olmuş,sonuç ne oldu bilmiyorum ama siz ilginizi bariz şekilde karşı tarafa belli ettiğiniz halde, erkekten bir adım gelmiyorsa sadece ilgi hoşuna gitmiş demektir, ondan kendisini geri de çekmiyordur ama somut bir adım da atmıyordur, çünkü sizinle ciddi bir ilişki düşünmüyordur, seven erkek zaten adım atar, hatta sizin ilginizi bariz şekilde hissettirmenize bile gerek kalmaz, en azından benim yaşadığım ve gözlemlediklerim bu şekilde oldu hep...

En baştan anlatayım bu sene liseye başladım ve onu okulun 2.haftası fark ettim. Hayatimda ilk kez o duyguları hissettim diyebilirim. Onu görünce ona bakamıyordum. Kalbimin attiğını bu kadar nethissettimilk kez. ellerim titriyordu. Yani onu görünce tüm vücudum değişik oluyordu. Di du dediğime bakmayın hala çok hoşlanıyorum . Sırf onu bi kaç kere göereebilmek icin 5 dklik tenefuslerde asagi yukari gezinip duruyordum okulda . Aradaa göz göze geliyorduk ama bana bi ilgisi oldugunu hic sanmiyordum. Snra son zamaanlarda bir kizla beraber gormeye basladim onu . Ve ilk kez bana o kadar uzun sure bakti. Ve o kizin yanindaydi. Ben bana baktign anlayinca yani goz goze gelince hemen gozlerm kacirdim sonra bi kez daha baktim ve hala bana bakiyordu. Zaten o gorus alanimdan cikinca arkadasim heycanla sana bakiyorduuuu diye soyledi baana. Normalda önünden geçsem bile beni takmayan cocuk o kizin yanindayken uzun uzun bakmisti. Kendimce kesin ondan hoslandigimi anladi ve kizin yaninda onu görünce tepkimi emerak ettigi icin bakti diye yorumlaMistim ama bunu arkadasima anlatinca arkadasim kuruntu yaPtigimi cocugun ondan hoslandigimi bilmedigi soylemisti . Neyse biraz zaman gectikten sonra o kızla (kıza ayşe diyelim)ayşeyle çıktıklaRıni öğrendim. Ama hala hoşlanıyordum . Ve ona bakmaya devam ediyordum . Ve o ayşe yanındayken bi kac kere daha baktı bana ama ayse yanında değilken tam onunde dursaam bile hic bakmaadi. Sonra bu aysenin banaa cok sert baktigini fark ettim . Cidden cok sert bakiyordu. Ve sanirim sevgilisinden hoslandigini anlaadi diye dusundum . Ama onu umarszamadim.hoslaniyordum cunku hala.sonra bir gun onlarin koridorda yuruyordum bi arkadasimin sinifina gitmek icin .onlarda bir kac arkadaslari ila beraberlerdi sonra o beni fark etti hatta goze geldik. Ve sonra basini cevirip aysenin elini tuttu. Bu hareketine çok şaşirdim ve ondan hoslandigimi anladigina emin oldum . Yani ondan hoslandigimi ve orada oldugumu bile bile aysenin elini tuttu. Çok kizdim ama kendime kizdim daha dikkatli olmam lazimdi anlamamasi lazimdi diye dusundum ve kendime szoz verdim ona bakmicam ve ondaz vazgecicem diye onu tum okulda aramicam diye . 1 hafta kesinlikkle asla bakmadim gordum onu tabi ki ama bakmadim onu v sevgilisini gorunce kafami cevirdim ayni ortamda isek hemen uzaklastim. Ama bir arkadasim vardi ona da fatma diyelim. Okul acildigindan beri beraber takiliyorduk haatta bana ilk kez uzun uzun baktigini soyleyen arkadasimda oydu garibimm benle beraber 5dklik tenefuslerde tum okulu turluyordu sirf ben onu hoslandigim cocugu bi kac kez gorebileyim diye. Neyse ben fatma ile de konusmustum artik ona bakmicam vazgectim diye .neyse bu bir haftanin sonunda bana sordu dediki nasil degiswti hislerin birden bire nasil oldu da artik hoslanmiyorsun ondan dedi bende ondan hala hoslandigimi vazgectim desemde icimde ki umudun hala var oldugunu itiraf eti . Sonra durdu ve dedi ki sana bisi soylicedm ama bana inaNmiyorsun ki dedi . Soyle dedim . Bu bir hafta boyunca swen ona hic bakmadin ya ddi iste o sana bakiyor dedi besnde inanmadim yapma fatma sana oyle geliyodur dedim o da valla bakiyor hatta bugun kantindeyken o yan gisedeyi sen diger gisedeydin sana bakti hatta boynu ile uzanarak bakti dedi sonra bide bizs kantinde oturuyoduk sonra hani oda sevgilisi ile kantine indiler sen onlari gorunce hemen kafani cevirdin ya oçok kere bizim masaya bakti dedi istdee boyle ben gercektnn ne yapmaya calisiyor anlamiyorum yani baskasi ile ciktigina gore bnden hoslanmadigi kesin bu arada ben 15 o da 16 yaşında . Nolur biriniz mantikili bi açıklama yapin . simdiden tesekkur ederm :))

Dört yıl boyunca hiçbir şey söylemeden, belli etmeden, yüzüne dahi bakmaya çekinerek yaşamaktır. Stalkerlık yapmana neden olur, sevdiği kadınla birlikte çektiği fotoğraflara bakıp kendini çirkin, değersiz, ona layık bulmamaktır. Aşık olduğu kişiye ithaf ettiği şarkıları dinleyip daha da acı çekmektir. Kısacası kişinin kendisini çok değersiz hissettiği, ama bir yandan da ona duyduğu aşkı söylemediği için bu duygunun kendi tarafından abartıldığının da bilincindedir platonik aşık olan kişi. Hem bu duyguyu abarttığımın farkındayım ama bir yandan da yukarıda da söylendiği gibi bu durumun kendisini, acısını seviyorum galiba. Bitmesi dileğiyle...

seviyo sevmiyo diyemem canım allah yardımcın olsun. ama benimki gibi kendinden 21 yaş büyük olan birini sevmek kadar yakmaz canını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…