Polikistik Over Olupta Klomenle Ne Kadar Sürede Hamile Kaldınız?

adet olunan günden itibaren mi kullanılıyo? başlangıç günü ne olmalı?

Yumurta sayısını artırıcı kürü
Yarım litre (2,5 bardak) kaynayan klorsuz suyun içine on beş – on altı adet kuru inciri ilave ederek yirmi dakika ağzı kapalı olarak kaynatın. Yirmi dakika dolduktan sonra ılıması için bekleyin. Ilıdıktan sonra süzün. Üçe ya da ikiye bölerek öğünlerden on-on beş dakika önce aç karnına için.
Yumurta artırıcı kürün uygulanması
Kuru incir kürü, iki kez yirmi bir gün uygulanır ve her yirmi bir gün tamamlandığı zaman yedi gün ara verilir. Toplam uygulama süresi kırk iki gün olmalıdır.
Uygulama sürelerine yedi gün verilen aralar dâhil edilmez. Her seferinde günlük olarak hazırlanması gerekmektedir.uru incirleri ikiye kestikten sonra kaynamakta olan suya ilave edin. Kuru incirlerin üzerlerinde beyaz pudrası varsa, önce soğuk su altında yıkadıktan sonra ilave edin.
Yumurta çatlatmak için kuru incir kürü
Önce kuru incirleri 6 dakika kaynattıktan sonra içine orta boyda, taze ve gevrek bir havucu dilimleyerek içine atarak 4 dakika daha kaynatın. Bu şekilde hazırlandığında yumurtaların kolay çatlamasına yardımcı olacaktır.
Bu kürün etkisini artırmak için yumurta büyüklüğünde beyaz kuru soğanı (Mor-kırmızı soğan olmaz) ince ince kıyıp üzerine 1 yemek kaşığı sumak serperek yemekten 10-15 dakika önce yiyin. Bunu haftada 4 kez tekrar edin. Bu sizi yumurtalık kisti-polikistik over hastalığından da koruyacaktır.
Ben bunu denemiştim yumurtam o ay çatlamıştı bende çatlama problemi var ama işe yaradı

Son düzenleme:
ne kadar süre kullanmamız gerekiyor ve nasıl yaniadet bitiminde başlamak gerek sanırım. kaç ay kullanmamız gerek?tamamen bitirebililiyormu vs.gibi bilgileriniz varsa yardımcı olurmusunuz lütfen

aşılama yaptıracam yaptıran varsa dikkat etmem gereken bişeyler varmı bilginiz varmı
canım yaptırmadım ama duyduğum kadaryla stres yapmaman rahat olman gerekli aşılamadan sonra dinleniyorsun 12.günmü ne gebelik kan testi yapıyorlarmış.ama unutma moral çok önemli...

tatlım bugün öğrendim ultrsyona girdim ikiz gebelik olduğu saptandı ya ben o kadr düşüncelere kapılmadım gel görki etrafımda kimse pek olumlu şeyler söylemediler tabi sağlıklı doğurrsun kucağına alırsın gibi dileklerinde bulundular ama biyandanda hep sezeryan diyolar yok 9 ay duran ikiz yokmuş erken doğum olurmuş tabi bende biraz korkuyo kapıldım ve bunları söyleyende annem yani en yakın akrabalarım ve benim ilk gebeliğim ve ikiz olcak biraz korkuttular beni ama ben olumsuz düşünmicem asla hep dua etcem kim ne derse desin rabbim inşllh sağ salim sağlıklı bişekilde ikisinide bana bağışlasın canım benim sanada çok geçmiş olsun yaşadığın o olayı emin ol şuan dahaiyi anlıyorum şükrediyorum helede böyle sorunlar varken ve gebe kaldım şükür ağzımdan eksik olurmu hiç rabbim isteyen evlat ateşiyle yanıp tutuşan bütün kardeşlerime nasip eylesin nasip eylemiş kardeşleriminde bende dahil inşllh sağ salim kucaklarına almalarını nasip eylesin[/QUOTE]

allah sağ salim kavuşmayı nasip etsin canım....moral çok önemli biliyorsun sakın üzme kendini...amin canım allah razı olsun....

allah sağ salim kavuşmayı nasip etsin canım....moral çok önemli biliyorsun sakın üzme kendini...amin canım allah razı olsun....[/QUOTE]

sağol canım evet moral önemlide düşünmedende edemiyorum inş.. daha fazla strese girmeden bende anne olurum

allah sağ salim kavuşmayı nasip etsin canım....moral çok önemli biliyorsun sakın üzme kendini...amin canım allah razı olsun....[/QUOTE]

canım bir ayda 15 gün kullanıyorsun adetin bittikden sonra başlıyorsun 15 gün sabah akşam içilirse daha iyi oluyormuş.3 ay kullanıyorsun sonra ara veriyorsun

İki bardak klorsuz suyu (yaklaşık 250-300 ml) kaynatınız.
Orta boy yemeklik kuru soğanın en dış açık kahverengi ince kabuğunu soyduktan sonra dörde veya altıya bölüp kaynamakta olan suyun içerisine atınız. Ağzı kapalı olarak beş dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirip ılımaya bırakınız. Ilıyınca, süzülür ve ılık olarak bir su bardağı öğle yemeğinden on dakika önce içilir. Aynı şekilde akşam yemeğinden önce tekrar taze olarak hazırlanıp on dakika önce içilir.​

arkadaşlar bana yardımcı olursanız sevinirim ben 3,5 yıllık evliyim bekarken doktora gitmiştim göğsümden süt geliyordu bana sende polikistik over var çocuğun olmaz demişti düğünden 15 gün öncede fenalaştım dahiliyeciye gittiğimde trigliseritimin 470 olduğunu öğrendim ilaçlar kullandım evlendikten sonra 1 yıl korundum ama ilaçlarla falan değil korunmayı bıraktığım ayda hamile kaldım çok şükür şimdi 1,5 yaşında bir oğlum var ve 3 aydır tekrar polikistik over tanısıyla tedavi görüyorum ama trigiliseritim yine 475 olmuş yani bunlar birbirini tetikliyormu trigliserid halledilince polikistik devre dışımı kalıyor yoksa ben nasıl hamile kaldım şimdide doktor olmaz diyor bana 2.bebeği eşim çok istiyor bense iyice bunalıma girdim yine aynı nameleri dinliyorum doktorlardan yüzümde çıban gibi sivilcelerde çıkıyor ilaçlar yüzünden adet düzenim allak bullak oldu oysa gün sekmezdi bende çok düzenliydi ne olacak benim halim

soğan kürünün faydaları

KADINLAR İÇİN

Zaman zaman geçmişte araştırdığım bir bitkiye tekrar tekrar geri döner, yeni elde ettiğim deneyimlerimin ışığında onu tekrar araştırmaya başlarım. Kuru soğanın rahim ve yumurtalıklar üzerinde nedenli etkili olabildiğini fark ettim. Onu, 2009’un bitkisi olarak tanıtmayı düşünüyordum ki, yaşlılığa bağlı eklem kireçlenmesini ortadan kaldırıcı bitkiyi keşfettim. Bu nedenle 2008’in son aylarında kuru soğanın bu potansiyel gücünü erken açıklamayı daha uygun buldum.

Kuru soğan, Polikistik Over Sendromu (PCOS) yaşayan kadınların imdadına yetişen mükemmel bir destekleyici ve yardımcı tedavi imkânı sunmaktadır. Erken menopoza giren kadınların da imdadına yetişebilmektedir. Küçük ve orta çaplı miyomu olan kadınlar da kuru soğan küründen istifade edebilirler.

Polikistik over şikâyeti olanlar, büyük bir olasılıkla kürü uygulamaya başladıktan bir-iki gün sonra beyaz-sarı renkte bolca akıntı yaşamaya başlayabilirler. Uzun zamandan beri âdet (regl) görmüyorlar ise, âdet görmeye başlayabilirler. Aynı şekilde menopoza yeni girmiş kadınlar da tekrar düzenli adet görmeye başlayabilir. Rahim duvarı incelmesi olan kadınların rahim duvarlarının kalınlaşmasında da etkilidir. Kuru soğan sanki, kadınların rahim ve yumurtalıkları için yaratılmış bir sebze...
Endometrioma, rahimin içini döşeyen zar tabakasının yumurtalıklarda bulunması ve her adet döneminde kanayarak kistik yapı oluşturmasına denir. Bu kistin içi, kahverengi kıvamlı sıvı ile doludur bu nedenle çikolata kisti de denir. Hastalar hekimlerine kısırlık, sancılı veya ağrılı adet görme, ilişki esnasında ağrı görme şikâyeti ile başvururlar. Başlangıç evresinde olan endometrioma tedavisinde de oldukça güçlü bir yardımcı tedavi imkânı sunar.

ERKEKLER İÇİN
Yıllar önce kuru soğanı araştırırken prostatite (prostat içi iltihaplanma) bağlı ağrı çeken erkeklerin imdadına yetişebileceğini bulmuştum. Prostatite bağlı ağrı çeken bazı hastalar için uygun bir ağrı kesici bulmak da çok zordur. Bilinen hiçbir ağrı kesici onlara derman olmaz. Almanya’da “Medizin Forum-Prostatitis” sitesine yazı yazan bir prostatit hastası, prostatite bağlı sürekli ağrı çektiğini ve bu durumun kendisini intiharın eşiğine getirdiğini yazmıştı. Bu hastaya soğan kürünü uygulamasını önermiştim. Aradan birkaç gün geçtikten sonra nasıl teşekkür ettiğini hâlâ unutamam.

‘Polykistik over’e, erken menopoza ve miyomlara karşı yapılacak kür:
İki bardak klorsuz suyu (yaklaşık 250-300 ml) kaynatınız. Orta boy yemeklik kuru soğanın en dış açık kahverengi ince kabuğunu soyduktan sonra dörde veya altıya bölüp kaynamakta olan suyun içerisine atınız. Ağzı kapalı olarak beş dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirip ılımaya bırakınız. Ilıyınca, süzülür ve ılık olarak bir su bardağı öğle yemeğinden on dakika önce içilir. Aynı şekilde akşam yemeğinden önce tekrar taze olarak hazırlanıp on dakika önce içilir. Bu küre onbeş gün devam edilir ve kür sonlandırılır.
Dikkat: Kırmızı veya mor soğan amaca uygun değildir. Uygulanacak olan soğan kürünün taze hazırlanması ve ılık olarak içilmesi şarttır. Soğuk olarak veya beklemiş haşlama suyu içilmemelidir.

‘Prostatit’e bağlı şiddetli ağrılara karşı yapılacak kür:
Bir hafta boyunca her gün iki öğün, sabah ve akşam ikişer adet orta boy kuru soğan preslenip yarım dilim ekmekle beraber tüketilir. Presleme esnasında çıkan soğanın suyunu ziyan etmeyiniz ve de kesinlikle tuzlamayınız. Soğanı presleme imkânı bulamıyorsanız, ağızda uzun uzun çiğneyerek beraberinde yarım dilim ekmekle beraber tüketebilirsiniz. Katı meyve sıkacakları, soğan suyunu çıkarmak için de mükemmel bir çözümdür. Kuru soğanın suda veya ateşte pişirilmeden çiğ olarak tüketilmesi gerekir.
milliyet.com.tr den alıntıdır..

canım süt gelmesi prolaktinle ilgili neden pko dediler anlamıyorum.......
Trigliserid; bitkisel ve hayvansal yağların ana bileşenidir. Yağ ve yağ içeren tereyağ, margarin, mısır özü, canola yağı tamamıyla trigliserid formatındadır. Kişi yağlı yiyorsa ve alkolü fazla miktarda tüketiyorsa trigliseridin yüksek çıkma olasılığı çok yüksektir.

Trigliserid yüksekliği, kolesterolden farklı olarak yediğimiz et ve yağdan ziyade şeker, patates, pirinç, nişasta, un gibi yiyeceklere, yani karbonhidrat grubuna bağlıdır. Trigliserid seviyesindeki yükseklik, eğer genetik değil ise, iyi bir diyetle, birkaç günde normale dönebilir. Trigliserid seviyesini ölçtürürken bir gece önce alkol almamış, ağır yemek ve tatlı yememiş olmak gerekir.

Trigliserid nasıl oluşur? Trigliserid nasıl açığa çıkar?

Çok fazla doymuş yağ, karaciğer tarafından kollestrol oluşturur ve kandaki kolestrol seviyesini yükselir. Üzerine çok fazla kalori alındığında ve alkol alındığında ise, karaciğer bunu trigliseride dönüştürür ve kandaki trigliserid seviyesini yükselttir.

Normal trigliserid seviyesi 150 mgr/dl. dır. 200 mgr/dl. üzerindeki kişilerin damar tıkanıklığına bağlı felç geçirme riski % 30 artar.

Trigliserid nasıl düşürülür? Trigliseridi düşürmek için ne yapmak lazım?

* Karbonhidratlı yiyeceklerden, özellikle şekerden uzak durun. Gazlı içecekler ve hazır meyve sularını kesin.

* Zayıflayın ve normal kilonuza inin.

* Margarinden uzak durun, yemeklerinizde zeytinyağı kullanın.

+ Sebze ve meyve tüketiminizi artırın.

* Alkolü kesin.

* Oomega-3 ‘ün bulunduğu besinler alın.

* Cips ve kızartmalardan uzak durun.

* Mantı, pilav, hamur işleri, börekler ve hatta ekmek tüketimini azaltın.

* Günde yarım saatten fazla spor ve egzersiz yapın.

* Diyet yapmanıza rağmen trigliserid seviyeniz düşmüyorsa doktora gitmenizde yarar var.

Trigliseridi Düşüren Yiyecek ve Bitkiler :

Somon balığı, ton balığı, uskumru,

Ceviz, badem, fındık,

Soya fasülyesi, kuru fasulye, nohut, mısır, mısır unu,

Patates, domates, havuç, pırasa sarmısak. soğan, lahana, semizotu, brokoli, marul ve diğer yeşil yapraklı sebzeler,

Kiraz, çilek, elma, erik, limon,

Bira mayası,

Adaçayı, Ardıç, Ay Çiçeği, Buğday Çimi, Karabaş Otu, Kekik, Kuşdili, Nane, Çavdar,

Keten tohumu yağı, kanola yağı, soya yağı,Trigliserid seviyesini düşürür.

Son düzenleme:
teşekkür ederim canım ama ben zaten 54,5 kiloyum alkol kullanmam spor yaparım akşamları pek yemem heryere yürüyerek gitmeye çalışırım hayatımda çok şükür en fazla 75 oldum ondada doğum yapmak için hastane odasındaki kilom hep kendime dikkat ediyorum ama bana kalırsa bu yediklerimden çok içtiğim ilaçların yan etkileri hep birbirini tetikliyor

canım aslında tedavi dahada yoruyor insanı sonuç alamayınca daha kötü oluyor inş. hersey yoluna girer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…