Polikistik over tedavisinden sonuç alan var mı?

kızlar pko olar sadece zayıflayınca gıdıyomuş bana doktorum demişti bende pko sadece ultrasyonda göründü baska hiçbi belırtısı yok şimdi kilo verıyorum verdıkten sonra yıne doktora gidecegım

arkadaşım hemşireyim demişsin ultrason diyeceğine ultrasyon diyorsun.birbirimizi kandırmadan yazışalım

canım bende klomen kullandım bende sonuc alamadım benim hrmn bozuklugu şeklinde pkos var ultrasonda herhangi bir sorun cıkmadı yumurtam oluşuyor ama catlamıyor bende 3 ay klomen kullandım ama bende sonunda kist yaptı oda 3 ayda gitti bu ay dinlenicem bidahaki ay sanırım bende aşılamaya gecıcem ama aşılamada kullanılan iğneler cok kilo aldırıyormuş sanada öyle bir şey söyledimi dktorun veya bilginn varmı canım a.s.

bilmiyorum tatlım bişi demedi doktor.fakat şöyle bi bağlantı var pkosta kilo vermek etkili diyorlar kilo aldırıyor olsa yapmazlar sanırım aşılamayı pkoslulara.burada okuyorum 2.3.kez yaptıranlar var kiloylu ilgili bişi dememişler.yinede tam bilmiyorum.ay aldırmasın ya hazır vermişken.uğraşmak gerçekten zor ya.hem maddi hem manevi yoruyor insanı.senin kaç yıl oldu

klomen de aldırmıştı bana kilo.iğne haptan daha etkili olabilrde arkadaşım.kafam karışık morelim bozuk.....

slm arkadaşlar ben de aranıza yeni katılanlardanım bende bir polikistik over liyim ilk başta doktorum hiç bir ilaç vermedi sadece zayıflaman gerekli dedi ama egzersiz yapmama rağmen kilo almalarım devam etti şimdi ise glukophage 850 mg verdi ilk kez denicem umarım adet düzensizliğimi de giderir hepimize geçmiş olsun bir de bebekle ilgili bir sorun yaşamazsın dedi acaba üzmemek için mi yoksa gerçekten etkisi olmadığı için mi söyledi bilmiyorum fikirlerinize ihtiyacım var

Öncelikle hoş geldin canım PKO hamileliğe engel bir durum değil sadece biraz zorlaştırıyor.Adetlerin düzensizlik sebebi yumurtlama olmaması buda hamile kalmayı olanaksız kılıyor ama ilaçlarla yumurtlama sağlandığında hamile kalına biliyor.Ben ilaçsız ve tedavisiz hamile kaldım o yüzden pek umutsuz değilim.Eğer bu tedavilerden sonuç alınamazsa aşılama ve tüp bebekte Pko luların sanşı çok yüksek.Onun için şimdiden kendini çocuğum olurmu diye strese sokma streste çok engelliyo rahat ol....

merhaba arkadaslar.ben de aranıza yeni katılanlardanım.
adetlerimin düzenli oldugunu düsünüyordum bundan 3-4 sene öncesine kadar.anak 21 günde 28 günde 35 -40 günde yani belli bir günüm yoktu.cok siddetli adet agrıları cekerim,gögsümden asagısı tutmaz.
4sene önce gittigimde dr abartılacak bisey olmadıgını söylemisti.sag yumurtalıkta kist vardı.ancak 1 senedir cok düzensiz adet oluyorum.en son 65 gün gecmisti.5gün süren adetim 3 güne indi ve kanamalarım yarıdan fazla kesildi.öyleki 2-3 pet ancak degistiriyorum koca adet dönemimde.bu ultrasonda solda kist göründü.sagdaki yokolmus ama sagda biraz pko var dedi dr.
ancak tahlillerimde hormonlarım iyi cıkmıs o yüzden ilac vermek istemedi.yasın genc ve kendi kendine düzene sokmaya calısmalıyız.ilac her gittigin yer verir ama yanetkileri var.bi bekleyelim dedi.

160 boyundayım 58 kiloyum.son 3.5 yılda 10 kilo aldım.kronık kabızlıgım var ben bundan dolayı diyordum.dr um bıraz kilo ver dedi.tüylenmem var biraz.eskiye göre de sivilceli bi cildim var ve 2 yıldır aynı yerde sürekli gecmeyen sivilceler.acaba bu kilom sorun yaratır mı gercekten bu hastalık icin?

benimde çok seyreldi ama tepe bölgesi özellikle..
napmalıyım bilmiyorum. dermatologum revigen diye bi ilaç verdi sabah akşam tabletini, saç diplerine toniğini ve şampuanını kullandım ama banamısın demedi. şimdi reglin 4. günü bir kan testi yaptırıcam ve çıkan sonuca göre diane 35 verecek doktor bana
varmı bu ilacı kullanan arkadaşlar, yan etkisi falan varmıdır?

2 yıl önce teşhis kondu banada. Yasmin kullandım kullandığım sürece herşey düzenliydi sadece 2 veya 3 gün hasta oluyordum. 2 ay önce bıraktım. Başka bi doktor doğum kontrol haplarıyla tedavi olunmaz zaten polikistik overın da sürekli etki eden bi tedavisi yok. Alışıp hayat tarzını düzenleyip onunla yaşayacaksın. Bu hastalık bildiğiniz gibi kiloya meyilli bi hastalık. Doktor bana bol spor yapıp yediklerime dikkat ederek daha iyi bir vücut ve sağlığa sahip olacağımı söyledi. Ben şuan diyetisyen gözetiminde diyetteyim ama çok yavaş kilo veriyorum ne yapıcam bilmiyorum. Tek bildiğim bi daha doğum kontrol hapı kullanmayıp bol bol spor yapacağım. Polikistik over hastaları olan arkaaşlarıma önerim eğer kilo probleminiz varsa sürekli dikkatli olun rejim yapın veya kilonuzu korumaya çalışın bol bol yürüyün bol su tüketin ayrıca karbonhidrattan mümkün oldukça kaçının metabolizma karbonhidrat bulamayınca bi süre sonra yağları yakmaya başlar azda olsa su kaybetmekten çok daha iyidir başka çaremiz yok

saygılarıma

ayrıca benimde deli gibi saçlarım döküldü ama başlarda değil 1 yıl sonra felan.. bioxin kullandım iyi geldi tavsiye ederim ayrıca düzelmezse bi dermatoloğa veya uzmana danışın. Demir eksikliğide olabilir mutlaka ölçtürün az ise demir hapı kullanın iyi gelir. Benim mesela şu an durumum fena değil daha da iyiye gidecek umarım sürekli bakım yapıyorum ve jöle vs. den uzak duruyorum.

saygılarımla

Ben zaten dermatologa gittim ve o bana diane 35 vereceğini söyledi.
peki dökülen saçların bioxin ile yeniden çıkmaya başladı mı?
benim demir çinko gibi vitamin testlerim yapıldı herşey normal. ama doktora d.kontrol hapını kullandığımda saçlarım yeniden eskisi gibi olacakmı dediğimde cvp vermedi ve bu yüzden çok üzülüyorum

Çok uzun süre kullandım 4 ay felan oluyor hemen hemen bi ara bıraktım tabi saç köklerini dinlendirmek gerekiyormuş. Yeniden çıktı ama öyle büyük oranda değil, tepemde küçük bi açıklık vardı hemen hemen kapandı ama tabi sabır gerekiyor ve bol bol bakım mesela haftada bir kez badem zeytin ve susam yağını sürüp 2 saat bekletip yıkayabilirsin saç çıkarmıyo ama saçların güşlenmesini sağlıyo ve bakımdan sonra kendini iyi hissediyosun. Bu tip durumlarda psikolojik güçte önemli siz ne kadar iyiyseniz saçlarınızda o kadar iyi olur. Ama bioxin in en önemli etkisi dökülmeyi azaltması şimdi benim saçlarım sadece banyodayken biraz dökülüyo o kadar.

saygılarımla

Ayrıca arkadaşlar bir tavsiyem var saçlarınız cılız ve güçsüz ise yani bildiğimiz ince telli kırgın saçlardan ise sakın koyu renk siyah mavi siyah boyatmayın. Açtırıcı kullanmayın hele hele dandik yerlerde hiç yaptırmayın çünkü benim saçlarım ince telli ama gürdü belki saçlarımı 10 kez mavi siyah boyadım 2 yıl boyunca bide bi ara açtırıp kırmızı felan yaptırdım yeni gitmeye basladığım kuaförüm ya bu saça siyah boyanırmı diye sitem etti. Saçlar hava almıyormuş. Saçımı iyi bi şekilde açtık kızıl boyadık 1 ay kullandım ama saçlarım değişti sanki. Şu an yoğun kestane boyattım ve eski siyah haliyle şimdiki arasında büyük fark var.

Saygılar

konu dışına çıkıyoruz biraz ama bu badem zeytin ve susam yağını karıştırıp saç diplerine sürüp 2 saat beklerken strech filmle sarıyomusun saçlarını?

ben de polikistikoverliyim.
tedavi başlıycak artık adet olduğumda.
normal adetime 3 gün var ama ben hiç düzenli adet olmam.
tedavinin ilk aşaması nedir kızlar?
yardımcı olur musunuz???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…