Polikistik over tedavisinden sonuç alan var mı?

kan değerlerin normal çıkabilir, adetlerin de düzenli olabilir ama yumurta oluşturamayabilirsin ya da yeterli büyüklüğe ulaşamayabilir. bunu doktorunla görüşüp ilaç kullanmadığın bir ay teorik olarak adet döngünün 13. (12-14 arası.26 gün de 1 adet oluyorsan 11 ve ya 12. gün) günü ultrasonla folikül(yumurta) varlığına baktırabilirsin. ya da büyüklüğünü öğrenebilirsin. olgun bir yumurta diyebilmek için 20 mm ye yakın olması lazım. umarım hiç bir sorunla karşılaşmadan anne olursuna.s

bende polikistover hastasıyım..7 yıl önce 6 ay diane35 kullandım memnun kalmadım bide üstüne kilo ve tüylenme oldu..şu an 23 yaşındayım daha bekarım.ama kilo veremiyorum hemde tüy için lazere gidiyorum 3 yıldır bi sonuç alamıyorum...bu pko hastalığı olup lazerde sonuç alan varmı ?
bide glukofeni normal kullanabilirmiyim acaba bende ?illa hamile kalmak istemem gerekmez heralde dimi?

ben tedavi gördüm daha 4.ayımda hamile kaldım.hemde ikizlerim olcak Allah kısmet ederse.klomenin etkisiymiş fazla yumurtlatıyomuş.valla ilaç tedavisine başladım şikayetlerim ikinci ayında gitti kasık ağrısı ilişki sırasında acı adet düzensizliği falan filan.

canım ne güzel senin adına çok sevindim Allah tamamına erdirsin. inşallah sağlıklı bir şekilde bebeklerini kucağına alırsın. ben de pko luyum. glikofen kullandım adetlerim düzene girdi. biraz kilo da verdim. klomenle biz sonuç alamamıştık. rahim filmi falan çektirdim. tüplerim de açık. eşimin spermleri de biraz problemli bir taraftan da onun tedavisi de sürüyor. buna rağmen ben iki ay önce kendiliğinden hamile kaldım. ama düşük yaptım maalesef. inşallah bundan sonra böyle talihsizlik yaşamam ve en kısa zamanda hamile kalıp bebeğimi kucağıma alırım. sana nasıl bir tedavi uygulandı? pko herkeste aynı şekilde etki göstermiyor. sanırım bu hastalığın da derecesi var. sen de şanslılardan birisin.

MERHABA KIZLAR.size bişey soracağım.gebelik bölümüne girdim.orada muhabbet başka erkek olsun diye folik asitten bahsediyorlar.sağolsun kimse cevap yazmadı.bende pko lu arkadaşlarımda var ne varsa dedim.şimdi mart 22 nisan 1 nisan 13 de kanamam oldu.ben hamile kalabileceğim muhtemel günü nasıl bileceğim.:a015:CADIARZUa.s.

canım seninle daha önce başka başlıkta da yazışmıştık sanırım. senin ara kanamaların oluyordu sanırım. sen bununla ilgili bir tedaviye başlamadınmı? çünkü önce kanamalarını düzene sokman gerekli. benim de senin tam aksine 40-45 günde oluyordu adetlerim pko nun etkisi bu da tabi. ilk gittiğimde doktorum önce bunu düzeltmemiz lazım sonra gebelik tedavisine başlarız demişti. glikofen bana iyi gelmişti ama sana iyi gelmemiş sanırım.

CANIM YA BİLİYORDUM BANA CVP YAZACAĞINI:teytey:glukofene devam ediyorum.çok şükür hafta sonu bitti kanamam.korunmuyoruz.benim yumurta gelişmiyormu şimdi?eskiden korunuyorduk.şimdi istiyoruz bebiş.ama denk getirmek için hangi tarihi baz alacağız bilemiyorum.ilaç iştahımı bir açıyor bir kapatıyor.bu öğlen arasında yemek yiyemedim.çok midem bulandı.akşama yiyebildim ancak.hani bazen yaramazlık yapıyoruz ya belki tutmuştur diye insan kendini dinliyor.umut dünyası işte.bu ara kanamlar yüzünden hiç bir tarihe uymuyorum.en azından bilsemde denesek.

canım glikofen için biraz sabırlı ol. ilk başlarda mide bulantısı yapıyor ama zamanla bünye alıştıkça geçiyor. midemi bulandırıyor diye bir kenara atma. düzenli kullan. pko lular için çok önemli bir ilaç bence. daha önce bahsetmiştim sanırım ben 2 ay kadar önce düşük yapmıştım. gebelik süresince doktorum glikofeni kesti. düşükten sonrada kullandırmadı ama çok iştahım açıldı. o ilacı içerken iştahım özellikle tatlı yeme isteğim çok azalmıştı. o yüzden tekrar başlamak istiyorum. ayrıca bu ilaç yediğim gıdalara bağlı olarak ishal yapıyor. bazen kendimi tuvalete zor atıyorum ama yine de bu ilacın çok faydalı olduğuna inanıyorum.
canım senin ara kanamaların olduğundan gebelik için yumurtlama günlerini tespit için aslında doktora gitsen daha iyi olur. ultrason kontrolü falan yapılır. biliyorsun pko lularda çok düzenli yumurtlama olmayabiliyor. hatta bazı aylar hiç yumurta gelişmeyebiliyor. ve doktorlar gebelik isteyenler için yumurta uyarıcı ilaç veriyorlar. klomen, gonaphen gibi. bunlar çok pahalı ilaçlar değil ama bu kesinlikle doktor kontrolünde kullanılması gerekiyor. çünkü bu ilaçlar kullanılırken doktorun ultrason ile yumurtalarının büyüyüp büyümediğini kontrol ediyor. ben bu ilacı ilk kullandığım ay kist oluşmuştu. böyle de olabiliyor. sonra bu kistin kaybolması için doğum kontrol hapı kullanmıştım. daha sonra tekrar kullandığımda 16. güne kadar yumurtam istenilen boyuta gelemedi 17. günden sonra yumurtam büyümüştü. ama gebelik olmadı. daha sonraki ay herşey normaldi ama yine gebelik olmadı. sonra doktorum rahim filmi istedi. tüpler açıkmı kapalımı dye. o da ağrılı sıkıntı veren birşey . o da normal çıktı. sonra aşılama yapalım dedi. eşimden sperm testi istedi. eşimin sonuçları kötü çıktı o yüzden aşılamayı erteledi doktor. eşime tedavi başladık. ve bana da biraz dinlen ilaç falan kullanma dedi. ve ben o ay hamile kaldım. Allah'ın mucizesi işte ama maalesef 7. haftada düşük yaptım. daha önce okumuşsundur belki bunları başka başlıklarda da anlatmıştım. çok uzattım canım ya. seni sıktıysan kusura bakma. demek istediğim sabırlı ol. ve ilk adetini esas alarak 11. günden 21. güne kadar gün aşırı ilişkiye girerek birkaç ay deneyin. kendiliğinden olabilir, neden olmasın. herşey Allah'tan.

demek beni tuvalete koşturan bu ilaçtı.bende beşi bir yerde zayıflama çayı içiyordumda o yapıyor zannediyordum.aman o neydi öyle.bu ilaca devam ediyorum.içinde 100 tane var.sabah akşam olunca 50 gün işte.evet bebişini kaybettiğini biliyorum.çok üzüldüm.zor tabi.ara kanama olunca bende çok korkmuştum bu yüzden acaba düşükmü diye.aman ne zor be....sağol arkadaşım yine görüşürüz olurmu.öptüm

yapraknilcim bişey soracağım.bilgin varsa cevaplarmısın?veya yardım edebilirmi bilenler.kasıklarımda ağrı var.yürürken zorlanıyorum.hatta otururken bile bıçak saplanır gibi ağrı giriyor.1 haftayı geçti bu şikayetim.son üç gündür de bir akıntı var yoğun ve şeffaf.bu arada ağrı bacaklarımada vuruyor.acaba iltihap mı?yumurta ile ilgili de yazılar vardı yani gelişiyormu çatlıyormu neymiş.tam anlamadım da.

kizlar sizden hayit tohumu kullanan varmi ben kac aydan beri glukofen kullaniyordum ama hic beni adetlendirmedi yumurtalarim buyumuyormus sanirim hormonlarimda allah bullakti sonra kullandim burdaki drlar bilmiyordu pko oldugumu glukofeni kullaninca gittim adetlenemiyorum diye bana hicbir seyin yok dedi sanirim benim erkeklik hormonun cok yuksekti o sadece 1 derece yukarda imis oda cok degil heralde cunku o hafta dr baska ilac verir diye almamistim glukofen herneyse dr bana diyorki sende pkos falan yok hicbir sey yok deliricem ya hersey normal kilo ver turkiyedeki drum yumurtalarin kucuk kucuk kist halinde demisti buda pkos demek yani oyle degilmi karnimda acayip yaglanmada var ben bu ay hayit tohumu adacayi corek otu susam sitede neler iyi gelmisse arkadaslara kullandim glukofenede devam bakalim ne olacak sizden varmi hayit tohumu kullanan dogum kontrol ilaclarindan icmek istemiyorum ya sinir oldum

selam ben daha 17 yasındayım w 7 aydr sadece 1 kez adet oldum.doktora gıttım once farlutl werdı kullandım adet oldum tekrar gıttım ultrasonda kıstımn yok olmadıgını 6 parcaya ayrıldıgını soyledı.blablabla over teshısı koyuorm dedı cok hızlı konstugu ıcın anlyamadım ama sanırım sızın bahsetıgınz pko olsa gerek.bana diane35 werdı ama arastrdıgımda pek ıyı bı ılac olmadıgını okudum gogus ucumda bıraz kıllnma war acaba doktorun adını soylerken benm anlamadıgım sey pko olablırmı?

slm bendede aynı sorun var ve ben malesef tedavı gormeden bebek sahıbı olamıyorum.4 yılda tam 20 kılo aldım bu yuzden,ne yazıkkı dıyet yapmama ragmen veremıyorum...
tuylenmede var ne yazıkkı..polıkıstık over sanırım 4 bayandan 2 sının sorunu olmaya basladı.

daha yasın cok kucuk..fisfisfis
adet donemlerının ılk zamanlarında duzensızlıkler normaldır dıye okumustum..
ama ultrason muayenesı olmussun ve kıstın var sanırım..CADIARZU
gosterdıgı etlıler pko gıbı ama bence anlayabılecegın bır dr muayene olmalısın bebegım..
kucuk yasta tedavı olman ılersı ıcın daha saglıklı olucaktır..yerimseniben
hem doktordan anlıyabılecegın bır dılde anlatmasını rıca et mumkunse..a.s.

ben de bu hastalık 4 yıldır var hiç bir ilaç sonuç vermedi kontrol hapı kilo yaptı ve en sonun da bıraktım hastalığımı unuttum 2007 evlendim 10 ay sonra hamile kaldım

2 senelik evliyim bende 7 ay önce düşük yaptım ve 7 aydır adetlerimin düzeini bozuldugu için doktora gitim doktor hormon testi yaptırmamı istedi polikistlik ovur teşhisi koydu gulucophage kulanıyorum şuan 6 ay içmem lazımış prolaktin biracık yüksek bunun içinde dostinex ilaç alıyorum acaba kulandigim bu ialç geblige engelmi kızlar doktora soramadım

demet canım uzun zamandan beri görmüyorum seni sitede. bana bişey sormuşsun ama ben de şimdi farkettim canım. yumurtlama ve yumurta çatlamasıyla ilgili bir ağrı olabilir. akıntıda var diyorsun zaten. öyle gibi ama tabi yinede doktor kontrolüne gitmen gerekli. akıntı renkli ve kötü kokulu ise iltihapda olabilir. umarım öyle değildir. senin ara kanamalarında vardı. umarım düzene girmiştir. uzun zamandır yoksun sitede yoksa hamilemisin canım ya. hayırlı haberlerini bekliyoruz.

Ben de de PCO var kıllanma da var ama kilo artışı yok ayrıca adet düzensizliğim de yok sadece 9 gün gibi uzun bi süre devam ediyordu tedaviye başlayalı 1 ay falan oluyo sonuçlarını 3-4 ay içnde görücm sanırm yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…