Polikistik over tedavisinden sonuç alan var mı?

polikistik over bütün hatımı etkiliyor onunla yasamaya alısamadım...Bir bebeğim olsaydı

Meraba Bende Bir Sorum Var Sizlere.bende Yumurt Temelliği Varmiş.dr Bana Klomen Verdi Adetimin 5.günü Başladim Ve 5 Gün Boşyunca Içtim.daha Sonra Yumurtaliklarima Bakti Ve Yumurta çatlatici Iğne Vurdu.36 Saat Sonra Ilişkiye Girdik.ve Gün Aşiri Devam Ediyoruz.fakat Beni Iğneden Sonra Ara Ara Ateş Basiyo Ve Sonra Ferahliyorum. Bunun Nedeni Iğneden Olabilirmi..birde Bu Yöntemle Hamile Kalan Varmi...

canım bende klomen ve çatlatma iğnesi kullandım şu an bizdede bebiş yok denemelere devam ediyoruz.... ateşin sebebi yumurtlama dönemi ve yumurtanında çatlamış olmasından kaynaklanıyor.. iğneden sonra yumurta çatlayınca ateş yükselir.. bugünleri iyi değerlendirinyerimseniben
bu yöntemle hamile kalan çok kişi var sen şimdi stres yapma ve bol dua et.. inşallah bebişine kavuşursun... a.s.

Arkadaşlar...ben kadın doğum uzmanına gitmiştim..ve bana polikistik over teşhisi koyabilmek için benden adetin 3. günü aç karnına kan tahlili istedi..
fakat ben şu an kendimde lekelenme gördüm ve belki de geceye kadar artıp kanamaya dönüşebilir... ben ilk günü bu akşam yani bugün sayıp ertesi günü 2. gün mü sayıcam
yoksa ertesi günü mü ilk gün sayıcam

Aynı tahliller banada yapıldı canım.lekelenme oldunda adetin baslamıs.mesajı yazdıgın tarihe göre 04.01.2007de tahlilini yaptırmalısın.

polikistik over bütün hayatımı etkiliyor onunla yasamaya alısamadım...Bir bebeğim olsaydı

sana katılıyorum canım... polikistik over yüzünden kendimi bitmiş tükenmiş hissettiğim çoookkk zamanlar oldu :çok üzgünüm: yıllardır birlikteyiz ama ben ona hala alışamadım :1no2:
seninde dediğin gibi bir bebeğim olsa belki kabullenmek daha kolay gelirdi. her ay umut edip hüsrana uğramaksa işin en zor tarafı senağlama allah hepimizin yardımcısı olsun

ben yaklaşık 1 ay önce testlerimin sonucunda öğrendim pcos olduğumu ilk zamanlar çok düşündüm çok ağladım acaba hiç bebek sahibi olamayacak mıyım diye sonra bu saçma sapan düşünceleri bir kenara bıraktım ve doktorum benim tedavimde tek yapabilecek şeyin kilo vermek olduğunu söyledi,verdikten sonra hamile kalabilirmişim o yüzden şu anda tek düşündüğüm kilo vermek,belki diğer arkadaşlar ilaç falan alıyor ama doktor ilaca gerek duymadı,isteyince oluyor arkadaşlar 3 kilo verdim hatta bu hafta 1 kilo daha gitti sanırım c.tesi tartılacağım,diyet sayesinde aslında daha önce ne kadar yanlış beslendiğimi anladım ve bu yüzden vücut dengem hormonlarım bozuldu birde şu saçlarım dökülmese çok sevineceğim,bu pcos hayat boyu bizimle olacak öenmli olan tedavilerimizi olup sağlıklı hamile kalmak ve sağlıklı bebişler dünyaya getirmek,psikolojimizi kötü etkilersek vücuttaki hormonlarda bundan etkileniyor,pcosu bir organımız gibi görelim iyi bakarsak problem çıkarmaz bize,inş yakında kavuşuruz yavrularımıza...

,selam arkadaşlar,
ben 33 yaşındayım ve yıllardır pco'liyim. 9 yıldır evliyim maalesef henüz bebeğim yok. sizleri ararken buldum ve paylaşımlarınız hoşuma gitti. En büyük isteğim bir bebeğimin olması ama çok da tedavi olmadım. Nolur bana umut dolu haberler verin.
Herkese geçmiş olsun...

PKO oldugumu öğrendiğimde 45 kilodayım.Doktorum benim için avanaj oldugunu söyledi tedavie basladıktan sonra 8 kilo aldım suan 53 kiloyum idael kilodayım ama yinede sonuç alamıyorum.rahim filmimi çektirmemi istedi ama korktuğum için gidip yaptıramıyorum.HSG rahim filmi cektiren varmı aranızda.senağlama

Herşeyde önce geçmiş olsun canım.Eger tedaviye baslar ve yarıda bırakırsan basladığın noktaya dönersin.Vakit kaybetmeden tedavine basla ve pes etme.Unutma senin durumunda bir çok kadın var.Yanlız değilsin,aramıza hoş geldin.:teselli::teselli:a.s.a.s.

Desteğin için teşekkür ederim canım.Sizlerle paylaştıkça sanki sıkıntım azalıyo.:1hug::1hug:

Arkadaşlar..doktorum benden polikistik over teşhisi koymak için tahlil istemişti..
fakat çok şaşırdım çünkü bütün tahlillerim normal çıktı ve doktor bana ilaç yazmakta gerek görmedi..

bekar olduğunuz için hangi gün gelirse gelsin bırakın önemli değil dedi..
geçen gittiğimde ultrasonda da kiste rastlıyamamıştı
ben 3 aydır insulin direnci nedeniyle glifor kullanıyorum bir yandan da diyetisyen kontrolunde zayıflıyorum..ondan olabilir mi dedim..olabilir dedi..
ama ben 2 ayda 1 adet oluyorum ve çok az oluyorum..sanki doğum kontrol hapı içiyormuşcasına...

tahlilin 3. günüyle ilgili tereddütüm var dedim..ne kadar geç yaptırırsanız yüksek çıkma ihtimali o kadar çok..
buna rağmen sizin tahlilleriniz normal dedi...fakat tahlili yaptırdığım gün neredeyse adet günüm değil de normal günlerimden biri
gibiydi..yani kanamam sadece 2 gün sürdüğü ve az sürdüğü için kesilmişti ve vucudumda hormonal bi değişiklik yok gibiydi..

ama bir anormallik olsaydı normal olan günde de kan verilse ortaya çıkardı değil mi ?

2 ayda 1 adet olmamda gerçekten sakınca yok mu ?...sanırım glifor bende doğum kontrol hapı etkisi gösterdi ne dersiniz ?

bence en iyisi doktoruna danış bende de pco var fakat yumurtalarıma veya başka bir şeye bir zararı yokmuş. adetin birkaç gün gecikmesi gayet normal bu durumlarda. sen en iyisi doktoruna danış herkesin bünyesi farklıdır seninde bir zararı olmayabilir.

sağol canım..valla bende eskiden 3 ayda 1 olurdu...2 ay olmazdı 3. ay olurdu ve çok yoğun ve ağır geçerdi..son aylarda 2 ayda 1 oluyorum ve hafif atlatıyorum..
sanırım diyetin ve şeker ilacının etkisi oldu galiba..
28 kasımda ultrason çekilmişti ve kist de görememişti
ama tahlili yaptırdığım gün ve zaman konusunda hala şüphem var...adet döneminde değil gibiydim kanamam kesilmişti..sanki normal bir gün kan vermiş gibiydim..sonuçlar ondan normal çıkmış olmasın..

ama anormallik olsa normal günde de kan versen yine anormallik çıkardı değil mi ?

sonuçlarımı da yazayım

DHEA- So4 235
Estradiol (E2) 54
FSH 4,2
LH 4,7
Prolaktin 15,2
testosteron 0,55
sTSH 2,18
serbest testosteron 1,96

merhaba
bendede pko var. Doktor doğum kontrol hapı kullanacaksın yada kilo vereceksin se n seç dedi . bende ilaç kullanmamak için kg vermeyi tercih ettim ama gelin görünki diyet yapıcak irade yok bende ve kg vermekle pko nun bulgularını gerçekten hafifletebilirmiyim emin olamıyorum..
kg verince gerçekten bulgular hafifliyormu?

pinarpin slm cnm eğer hormonlarında problem yoksa ve kıstlerınde sorun oluşturcak kadar buyuk deılse(normal boyur 3-5 arasıymış) deılse genelde drlar tedavı amacıyla kılo vermeyı önerıolar.mesela ben ılk gıtıtğımde hormonlarım falan çok bozulmuştu.kıstlerde büyüktü.bana yasmın verdı dr um.ama geçen ay aynı şikayetlerle kuzenımı dr umua götürdüm onunda hormonlarına baktı ultrasonunu çektı ama oda erken safhalarda oluğu için dıyet yaparak bu işi çözersın dedı.umarım msjım işine yarar.geçmiş olsun cnm.

pko da kılo gerçekten ciddi bır engel.bıran once vermen dıleğıyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…