Polikistik over tedavisinden sonuç alan var mı?

arkadaşlar aranıza yeni katıldım bende pcos luyum.10 sene önce öğrendim. bende aşırı kıllanma ve kilo prblemi yok svilce var. yumurtalarda ilaç kullanmasamda gelişip çatlıyor son olarak tüp bebek denedim ama tutmadı yalnız şunu fark ettim transferin 4. günü vucudundan bir şey çekilmiş gibi kısa süreli bir sancıyla rahim duvarında olan döllenmiş yumurta düştü. o ana kadar hamileliğin bütün alametleri var idi ama o andan sonra hepsi kayb oldu. aynı sancı bana adete yakın dönemde bazı aylarda olur ama ne olduğunu anlamazdım. burdan yumurtanın fazla tutunamadığını anlamış oldum. bir daha doktora gittiğimde bu düşünceleri paylaşacağım ama şimdi dinlenme dönemindeyim sizlere bir tecrübeli olarak tavsiyem kendinizi çok hırpalamayın başka işlerle kafanızı meşgul edin bu durumları tamamen aklınızdan çıkarın böylece bu süreç daha hafif atlatılır şunuda unutmayalım Rabbim murat ettikden sonra herşey olur eğer olmuyorsa muhakkak bir hayır vardır hiç beklemediğimiz bir anda inşallah verecektir. Allah hepimizin isteğini hayırlısıyla versin

Ben yani öğrendim kirs olduğunu cok saşkınım sürekli ilaca bağlı kalmak istemiyoırum ve ençokta çocuğum olacak mı diye merak ediyorum lütfen bir çözüm biliyorsanız önerir misiniz

Ben yani öğrendim kirs olduğunu cok saşkınım sürekli ilaca bağlı kalmak istemiyoırum ve ençokta çocuğum olacak mı diye merak ediyorum lütfen bir çözüm biliyorsanız önerir misiniz

çocuk olma mevzusu olabilirde geç de olabilir ama senin erken öğrenmiş olman büyük avantaj evlenene kadar tedavi olduğundan çabuk hamile kalabilirsin bazı alternatif tıp tavsiyeleri var onları kullanabilirsin bu sitede bolca bahs ediliyor canını sıkma çok da üzülecek bir şey değil sonuçta çaresi var

benmde polikistik over hastalığım vardı son 7 ay gibi sürede adetlerim hep 10-15 gün geçmeye başlamıştı daha sonra bu 20 gün oldu ve son 2 ay adet görmeden geçti o sırada doktora gittim ultrosonla bakmıştı ve ufak kistler var dedi bende sadece göbek çevresinde yağlanma vardı ama çok belli şekilde kilo artışı olmuştu bende tüylenme hiç olmadı ben öyle bi tüy artışı görmedim bende sadece ani bi kilo alımı olmuştu...doktor acilen kilo vermemi söyledi unlu yiyecekler,şeke ve tuz bunlardan uzak dur dedi birde doğum kontrol hapı verdi çok üzüldüğüm için iyice kafama koydum sıkı bi diyete girdim ve 8 kilo verdim bu arada o doğum kontrol hapını bi kere kullandım doktor bana 3 ay demişti ben 1 kere ilaç bitti adetim geldi bi daha içmedim ve şuanda kilom da normale döndü bi 3 kilom kaldı ideal kilom için..ve şuanda ilaçsız olarak adetlerim tam gününde geliyor 4 aydır aynı gün hatta aynı saatte !!ben bu iyileşmeyi kilo vermeme bağlıyorum ki zatende tedavinin en büyük parçası bu !!..tedaviden ve düzenli gecen 4 aydan sonra gebelik için ilk denememdi fakat yine günümde adet oldum kalamadım !!..Kısmet o hastalıktan sonraki ilk denememdi inş. bundan sonraki denemede olur..çok istiyorum:çok üzgünüm:

ilk hamileliğimde beş ayda 4 kanama geçirdim ve en son suyum geldi ve düşük yaptım, ikinciyi istediğimde yapılan tahlillerde pko olduğum teşhisi kondu ve hemen glucopage kullanmaya başladım, ilaca başladıktan sonra 8 kilo verdim ve şekerim normal sınırlarda kaldı,
şu anda 11 haftalık hamileyim ancak 8 ve 10 haftalarda çok az miktarda kanamalarım oldu ve bir aydır yatak istirahati yapmam söylendiği için yatıyorum ancak gene aynı şeyler olacak korkusu da yaşamıyor değilim,
kanamalarımın sebebi pko bilmiyorum ancak her iki hamileliğimde de korunmayı bıraktığım ay hamile kaldım, belki hamile kalmak isteyen arkadaşlar için iyi bir haberdir, çünkü genelde hamile kalma sorunları olduğunu okuyorum
Umarım herkes ümitle beklediği bebeğini kucağına alabilir.

merhaba bende pcosluyum adetım duzene sokuldu fakat en son kullandıgım klomen kıst yaptı.buyuk bı sancıyla uyandım ve doktora gttım kıstın gıttıgını soyledı suandad 10gundur adet olmadım ıdrar testı yaptım negatıf cıktı ne yapmayalım doktorum tedavıye hastalıgının 3.gunu gel dedı,bunuda merak edıyorum nedenkı,ne yapmalıyım.....

merhaba doktor banada pcos dedi ama ben emin değilim pcos hastalarında LH hormonu FSH hormonundan yüksek olmalı benim hormonlarım LH 5,5 ve FSH 6,5 kist yok ama kıllanma var adet düzensizligide var sadace hormonlar uymuyor pcosa sizin hormonlar nasıl

güneydogu bölgesinde çalışıyorum imkanlar kısıtlı Doktor ne yapacağnı sen bilirsin diyo tüp bebeğe git diyo 1,5 yıldır tadavi oluyorum güya ama hiçbişe yapılmadı

Canım benim LH veFSH oranlarımda normal ama yinede pko teşhisi konuldu.Bu çok karmaşık bir hastalık herkesin belirtisi ve herkesin tahlilleri birbirini tutmuyor iste.Bende de sadece adet düzensizliği ve tüylenme var....

hormon değerlerin benim değerlerime çok yakın ve benim doktorumda bana pcos teşhisi koydu,bende adet düzensizliği ve ani kilo artışı var özellikle göbek çevrem malesef kilo aldı,
kilo verdikten sonra adetim düzene girdi artık 30-31 günde oluyorum,tatlıdan,undan uzak duruyorum ve spor yapıyorum,pcos'un en büyük düşmanı kilo,kilo almadığın sürece vücudun normal seyrine devam ediyor,birkaç ay sonra tekrar muayene ve hormon testleri yaptırmayı düşünüyorum bakalım benim pko ne durumda a.s.

slm benım kılom normal ama gobek bolgemde yağlanma var şimdi ıllada kılomu vermem lazım
bende pkoluyum 2 senelık evlıyım napıcaz bole arkadaşlar uzulmeyeyım dıyorum ama zor ....hiç annelığı tadamamakta var

merhaba arkadaşlar bende pko hastasıyım.Ve bunu öğreneli 4 ay oldu neredeyse umudumu yitirmek üzereyim 4 aydır kullandığım ilaçlar hiç fayda etmedi bu gidişle bebiş sahibi olamayacağım galiba pko hastası olup hamile kalan varmı.

bendede tüylenme var zaten bende birtek pko belirtiside tüylenme yani adet düzensizliğim falan yok

:sm_cool: canım asla moralini bozmak istemem ama daha geçen çrşmb.hsg çektirdim hiçte öyle çamaşırının üstünden lazerle falan değil.gidince şok olmada.kiminin canı yanmıyor kimininde yanıyormuş çok araştırdım bu konuyu bünyenin yaptığı birşeymiş bu acı hissi dayanıklıysan sorun olmuyor.kısa süren ama sabır gerektiren bir işlem ama sonunu düşün bilmediğin bir yolda yürümektense yolun sonunun nereye çıkacağını düşünerek yürümen daha umut verici olsa gerek.bu çrşmb tekrar çektiricem mesela hsg ilkinde sorun çıktığı için tamamlanmamıştı operasyon olsunda biran evvel tedaviye başlıyayım sabırsızlanıyorum inan.çekeceğim acıyada razıyım yeterki sonunda güzel sağlıklı bi bebeğim olsun

Canım ben hsg için doktora gittiğimde hamile olduğumu öğrenmiştim ama bebeğimi kaybettim.Doktorum hsgye gerek kalmadı diyor.kürtaj olalı 4 ay oldu artık korunmuyorum.
Tekrar tedaviye başlamak istiyorum ama zamanım yok.Rabbim yardımcımız olsun.Şu kadın hastalıkları çok teferruatlı iş.Yumurtalıklar iyi olsa hormonlarda dengesizlik çıkıyor o iyi olsa başka bir problem çıkıyor.İsyan etmek istemiyorum ama yıldım artık...........

Selam arkadaşlar ben de sizler gibi pko hastasıyım. 10 yıllık evliyim. Korunmuyorum. Ama hiç tedavi de olmadım. Pko hastası olup bebek sahibi olan var mı ?

herkese merhaba ben 16 yaşındayım yaklaşık 2yıl önce adet görmeye başladım(geç gördüm)ve adetim çok düzensiz.mesela 4 ay hiç olmuyorum sonra oluyorum falan bu çok moralimi bozuyor annem evham yapıyor diye onada sölemekten çekiniyorum ama anlıyor ve en kısa zamanda doktora gideceğiz ama çok korkuyorum kesin kötü birşeyler var nasıl bir tedaviyle karşılaşacağımı da bilmiyorum sürekli bunları düşünüyorum.sanırım fazla kıllanmada var ve bu aralar kasıklarımda bir ağrı var.bana bu konularda yardım edermisiniz?:çok üzgünüm:

mrb arkadaşlar bende polikistik overliyim ama bende hiç adet düzensizliği yok 28 günde bir adet oluyorum ben sadece tüylenme sorunuyla gittiğimde öğrendim pcos olduğumu

ben de pikoyum ama tipin hiç piko değil diyo doktorlar zayıfım sivilcem yok sadece az tüylenme aşılama yaptırıcam ilk kez korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…