Polikistik over tedavisinden sonuç alan var mı?

ne biliyim doktora gitmekten artık bıktım. bu hastalıkla ilgili prof oldum nerdeyse. hep aynı şeyler hep başa sar. yoruldum yani. diyecekleri yanı kilo ver diyecek. 15 kilo fazlam var. önce onu vermem gerek. evlenmeden önce gittiğin doktor doğum kontrol ilacı ve giliforu kullan dedi devam et yani dedi. bu zaten başlangıç tedavi şekli ve de kilo vermelisin dedi. 1 yıl dolsun bu şekilde ben de kilo vereyim bu süre içinde öyle gideyim diyorum

herkesde aynı ozlellıklerı gostermıyor herkezde farklı seyler gosterıyor
bnana 3 aylık kullanmam ıcın klomen vrdı.sadece okadr ılk ıkı ay tık
tok.ama bu son ayımın hapımıda ıctım valımalarımız bugun son(doktorun
verdıgı gunler)bakalım sonrası ne olacak.normalde 4 kasımda adet olmam
gerkıyor.doktorum bana uc aylık hapnın kullandıgın zamn egerkı hastalan-
mazsan gel dedı.ama ben ıkı ayda da hastalandım.bana sadece klomen verdı
evet canım hsg cektırdım.

peki bu hsg bahsedildiği kadar zor mu? Kime sorduysam canımı çıkardı diyor ben bir tek onu yaptırmadım son şansım o galiba gerçi doktor kanalların tıkalı bile olsa eşinin spermleri yolunu bulamayacak spermler değil dedi çok hızlı ve kaliteliymiş dua etmekten ve Allah a sığınmaktan başka çare kalmadı:Saruboceq:

bırr de ben korkmusdum hanı ılerı ye donuk kısırlık olur mu dıye
doktora sormusdum kısır olur muyum flan dıye oda guldu ve
gulerek bana kısır dıye hemn bır hastaya teshıs asla koyunmaz
demısdı.sen sadece sakın olacan bnm verdıgım ılacları ve ılskı
gunlerını kacırmayacan ve en onemlısı demısdı asama asama
gıdecez artık tıp ıle bu hastalık cozuluyor falan demıstı.hatda tıp
ılerledıkce emınım kalmayacak bu hastalık demıstı bana.dıyorum yaaa
once allah sonra da dr

fazlasıyla sabır isteyen bi tedavisi var. kesin tedavisi olmadığını söylemişti doktor bana. yani bu ilaç bitince bu hastalıktan kurtuldum diyebileceğin bi hastalık değil. takip gerektiren bişey demişti. ve anneden kıza geçen bi rahatsızlıkmış bu. e o zaman annem nasıl 3 çocuk doğurdu gayet doğal yollarla demiştim. yeni nesil hormonlu gıdalar ve sağlıksız beslenmenin esiri olmuşlar bunlar hep kız çocuklarını daha fazla etkiliyo ilerleyen yıllarda bu daha da artacak bak göreceksiniz. sizin çocuklaınız tıp anlamında daha şanslı olsalarda bu hastalıkla gelecek nesillerde uğraşıcak demişti bana.

aynen bnde senın gıbı dusunuyordum hatda korkudan dedım kı doktora
cekmeyın cok korkuyorum(benım yasadıgım yerde butun tahlılerı dr yapar)
demıstım.korkacak bır sey yok falan dedı yatıstırıp benı ıkna ett.sonra kendım
den utandım bunun ıcın mı bu kadr stres ve korkum dıye.bn acımadı.ama dr
bana soyle bır sey demısdtı hsg cektırmeden once 1 gun ınceden esınle ılıskıde
bulun demıstı.bnde neden dıye sordugum zamn 3 gun ılskıye gırmeden gelenler
var demıstı ve vajına ozamn kapalı acık kalmıyor demıstı.ama 1 gun onceden olursa
acık oluyor daha az can yakıyor falan demısdı.bnde oyle yaptım ve gıttım.acımadı okadr da

bnm annemde aynen oyle valla.yedıgımız gıdaların tabıkıde cok etkısı var.ama ben
ınanıyorum kı kalmayacak bır sey buna ınanmak ıstıyorum.pco olupda normal
yollarla kalanlarda var.hıc tedavısız

keşke öyle olsa. bazen diyorum bırakayım korunmayı ya tutarsa hesabı:) bu sefer de ben hemen düşünmüyorum diye pattanak olurmuş. fazla bilinçli olmak da garip bişey ya. şuan 75 kiloyum bu kiloyla hamile kalmak riskli diyorum anadoluda 100 kilo kadın hamile kalıyo gayette sağlıklı doğuruyo çocuğunu. allahın kerameti işte.

aynen oyle allah yazdı mı oluyor ısde bunun onune gecılemıyor sadece ılaclar bır vesıle oluyor.
dedgım gıbı herkesde aynı etkıyı gostermıyor pco bazen hıc tedavısız kalanlar var veya adetlerı
duzenlı olanlar bır suru farklı belırtı.bırde ben soyle dusunuyorum normal kadında veya esınde
bır sorun olmadan da kalamayanlar da var.hıc yokdan bızım kının bır adı var.tamam olmasaydı
cok ıyıydı.beterın beterı var ya pco olupta esnde de sperm yetersızlıgı olsaydı.bır suru daha kotu
durumlar var.

Arkadaşlar bende pco'luyum, 1 yıl 4 aylık evliyim ve daha 1 aydır yeni doğum kontrol haplarını yeni bıraktım... Doktorum adet dönemimin 5, 6, 7, 8 , ve 9. günleri serephone adlı bir ilaç verdi ve bu günlerde 1 er tane al dedi. BU İLAÇ YUMURTALARI OLGUNLAŞTIRACKMIŞ. Daha sonra doktorum dediği tarihte gidip yumurta sayımı yaptırdım. Doktorum 4 tane yumurtamın olduğunu ancak büyüklüklerinin daha büyük olması gerektiğini ama kimi insanlarda geç büyüyebileceğini bu yüzden tekrar 2 gün sonraya randevu verdi ancak ben gidemedim. doktorumun eğer adet kanaman olursa aynı ilaçla tedaviye dozu artırarak devam edeceğini söyledi... Tabi unutmadan bu tedaviye başlamadan önce Açlık Kan Şekeri, TSH, Prolaktin ve İnsülin testlerini de yaptırdım. ALLAH'a şükür hepsi normal... Pco'lu arkadaşlara tavsiyem kilo versinler, kilo bu hastalık için doktorlar tarafından hiç istenilmeyen bir durum... Benim geçen ayki ilk regl günüm 15 ekimdi, serephone kullandım ama hala regl olmadım idrer testi yaptım ancak birşey çıkmadı... bu ilacı kulanan ve regli çok gecikenler varmı?

Kızlar başlığı görünce ilgimi çekti çünkü ben de pko luyum evliliğimin 3. yılına girdik ilk sene çocuk istemedik korunmayı bıraktıktan sonra tedavi gördüm bir süre ve şimdi 11 haftalık hamileyim ama ben bitkisel tedavi uyguladım onun çok faydası var kızlar önce soğan kürü yaptım ibrahim saraçoğlu nun belki duymuşsunuzdur kistlere ve adet düzensizliğine birebir ama 1 sefer yetmiyor özellikle uzun yıllardır adet göremeyen arkadaşların 4 sefer yapması lazım ben de 4 kere uyguladım ve adetlerim düzene girmeye başladı mesela hamile kalmadan son 3 ay düzenli adet gördüm aynı zamanda dr a da gidiyordum tabi o da bana glukofen isminde bir ilaç verdi 40 gün kadar da onu kullandım glukofeni kullanırken bitkisel çözümlere devam ettim ve incir kürünü yapmaya başladım ilk 21 günü yaptıktan sonra hamile olduğumu öğrendim incir kürü de yumurtlamanın olması ve yumurtanın çatlaması için aynı zamanda

Bu arada pco aslında genetik bir durummuş doktorum bana kız kardeşim yada erkek kardeşim olup olmadığını sorduğunda ona bir abim var dedim o da bana peki söyle bakalım abinin saçlarını ön şakak kısımları açılıp saçları ön kısmı döküldümü dedi. Açıkcası ben ve eşim birbirimize baktık aniden çok şaşırdık çünkü gerçekten abimin saçlarının durumu aynı doktorun dediği gibi... Doktorum pco rahatsızlığının kadınlarda yumurtalar etkisi olduğunu erkeklerde ise saçlarda etkili olduğunu söyledi...

bılmıyorum canım o hapı.hıc kullanmadım.gercekden umutlu olmak cok guzel
ınsanlar kansere yakalandıkları zaman kurtulanlar var morel ve ınancla onlar yene
bılıyorsalar o hastalıgı bence bızlerde kı hıc bır sey dır onun yanında onemlı olan umut ve
tedavılere calısmalara devam:kedi:

evet canım oyle genetık mıs.bnm bır ablam bır de abım var her ıkısının de cocukları var .ablamda da
bır sorun yok hatdmafoldumbena evlendıgı gece kalnalardan bır ben sansısım sanırım

işte kilo vermem lazımmmmm.. ama öyle zor ki bu insilün direnci yüzünden.

canım sana bu konuda benim kullandığım ilacı tavsiye edebilirim glukofen şeker hapı benim dr um verdi bana ve kullanmaya başladıktan sonra 4 kilo verdim çok yardımcı hem adetleri de düzenlemeye yardımcı dedi bana dr um bence doktoruna bir danış ve o ilacı kullan pkoluların çoğu da kullanıyo

esssrra çok sevindim senin için, hayırlı olsun... Allah bize de nasip eder inşallah. Soğan kürünü duymuştum ama yapasım hiç gelmedi ama sanırım denemeye değer...bu arada incir kürünü duymamıştım bu konuda bilgi verirsen sevinirim...

bende duydum sagan kurunu ben de ıstıyorum kızlar ama nasıl
kullanacagımı bılmıyorum.

glukofen kullanıyodum eczanede o yoktu muadili die glifor verdi etken maddesi aynı. ama ben ayda 2 kilo veriyosam bi dahaki ay veremeiyorum o kadar yavaş ki

evanur evet hep iyiyi düşünmek gerek kafan çok rahat olmalı insanın inançla yapamayacağı hiçbirşey yoktur bence... Hayırlısını dileyip çalışmalara ve doktorumuzun dediğini dinlemeye devam etmeliyiz... HERŞEY BıZLER ıÇıN ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK BEN BUNA ıNANIYORUM SıZDE ıNANIN...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…