valla canım bende sivilcelenme ve kilo artışına sebep oldu doktor progestanı verdiğinde bu 3 ay içinde hamile kalman gerek dedi ama olmadı tabi acaba 3. kutuyu içmediğimden mi sen hangi ilaçları kullandın bir de kanallarına hsg çektirerek baktırdın değil mi?
herkesde aynı ozlellıklerı gostermıyor herkezde farklı seyler gosterıyor
bnana 3 aylık kullanmam ıcın klomen vrdı.sadece okadr ılk ıkı ay tık
tok.ama bu son ayımın hapımıda ıctım valımalarımız bugun son(doktorun
verdıgı gunler)bakalım sonrası ne olacak.normalde 4 kasımda adet olmam
gerkıyor.doktorum bana uc aylık hapnın kullandıgın zamn egerkı hastalan-
mazsan gel dedı.ama ben ıkı ayda da hastalandım.bana sadece klomen verdı
evet canım hsg cektırdım.
peki bu hsg bahsedildiği kadar zor mu? Kime sorduysam canımı çıkardı diyor ben bir tek onu yaptırmadım son şansım o galiba gerçi doktor kanalların tıkalı bile olsa eşinin spermleri yolunu bulamayacak spermler değil dedi çok hızlı ve kaliteliymiş dua etmekten ve Allah a sığınmaktan başka çare kalmadı:Saruboceq:
fazlasıyla sabır isteyen bi tedavisi var. kesin tedavisi olmadığını söylemişti doktor bana. yani bu ilaç bitince bu hastalıktan kurtuldum diyebileceğin bi hastalık değil. takip gerektiren bişey demişti. ve anneden kıza geçen bi rahatsızlıkmış bu. e o zaman annem nasıl 3 çocuk doğurdu gayet doğal yollarla demiştim. yeni nesil hormonlu gıdalar ve sağlıksız beslenmenin esiri olmuşlar bunlar hep kız çocuklarını daha fazla etkiliyo ilerleyen yıllarda bu daha da artacak bak göreceksiniz. sizin çocuklaınız tıp anlamında daha şanslı olsalarda bu hastalıkla gelecek nesillerde uğraşıcak demişti bana.
Arkadaşlar bende pco'luyum, 1 yıl 4 aylık evliyim ve daha 1 aydır yeni doğum kontrol haplarını yeni bıraktım... Doktorum adet dönemimin 5, 6, 7, 8 , ve 9. günleri serephone adlı bir ilaç verdi ve bu günlerde 1 er tane al dedi. BU İLAÇ YUMURTALARI OLGUNLAŞTIRACKMIŞ. Daha sonra doktorum dediği tarihte gidip yumurta sayımı yaptırdım. Doktorum 4 tane yumurtamın olduğunu ancak büyüklüklerinin daha büyük olması gerektiğini ama kimi insanlarda geç büyüyebileceğini bu yüzden tekrar 2 gün sonraya randevu verdi ancak ben gidemedim. doktorumun eğer adet kanaman olursa aynı ilaçla tedaviye dozu artırarak devam edeceğini söyledi... Tabi unutmadan bu tedaviye başlamadan önce Açlık Kan Şekeri, TSH, Prolaktin ve İnsülin testlerini de yaptırdım. ALLAH'a şükür hepsi normal... Pco'lu arkadaşlara tavsiyem kilo versinler, kilo bu hastalık için doktorlar tarafından hiç istenilmeyen bir durum... Benim geçen ayki ilk regl günüm 15 ekimdi, serephone kullandım ama hala regl olmadım idrer testi yaptım ancak birşey çıkmadı... bu ilacı kulanan ve regli çok gecikenler varmı?
işte kilo vermem lazımmmmm.. ama öyle zor ki bu insilün direnci yüzünden.
canım sana bu konuda benim kullandığım ilacı tavsiye edebilirim glukofen şeker hapı benim dr um verdi bana ve kullanmaya başladıktan sonra 4 kilo verdim çok yardımcı hem adetleri de düzenlemeye yardımcı dedi bana dr um bence doktoruna bir danış ve o ilacı kullan pkoluların çoğu da kullanıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?