slm 2 kizim var ve cok sagliklilar ben ingilterede yasiyorum, bu hastaligin bende ergenlik cagimdan beri olmasina ragmen daha bir kac ay once ogrendim. killanma ve kilo sorunum yok sadece sivilce sorunum var ve onun icinde tedavi oluyorum.. korkulacak bir hastalik degil ilerlemis evrelerinde tedavisi var.. belli hormonlar verip yumurtlamayi saglikli sekle sokuyorlar. bazi durumlarda kistleri ameliyatsiz lazerle kirabiliyorlarmis ve ilac tedaviside var.... cocuk istiyorsan sakin tedavini birakma doktoruna guven.. tedavisi olmayan bir hastalik degil bol sanslar sanabende polikistik overim.ama bunu bilmiyordum ve bilmediğim halde hamile kaldım.2,5 aylık hamileyken karnımda bebegimin kalbi durdu va kürtaj oldum.şimdi doktorum adetimin düzene girmesi için progestoron hormonu verdi acaba sadece o ilaç yeterlimi bilmiyorum.daha önce bu ilacı kullanıpta hamile kalan varmı arkadaşlar yada polikistik over hastası olupta sağlıklı çocuğu olan varmı yazarmısınız
merak ettigin seyleri yatilamaya hazirim. cok fazla arastirdim bu konuyu... bende pco hastasiyim..... umarim sende yoktur ama kilo sorunu killanma adet duzensizligi ve sivilce gibi sorunlar bir arada olunca tek akla gelen pco oluyor.. eger test tahlil yaptiracaksan bunun yaninda tiroit ve seker olcumude yaptir bir birini tetikleyen hastaliklar bunlar.. acil sifalar....aDET DÜZENSİZLİĞİ DERKEN NASIL DÜZENSİZLİK AMA BİR AY OLUYOR BİR AY OLMUYORMU YOKSA HER AY OLUYORDA TARİHLERİ Mİ KAYIYOR SÜREKLİ. BENİM SÜREKLİ TARİHLERİM KAYAR. TÜYLENMEDE VAR ÇENEMDE O AMAN POLİKİSTİK OVERMİYİM ACABA YAAAA. ÖLCEM MERAKTAN....KONU HAKKINDA SÜPER BİLGİYE SAHİP OLAN VAR MIII
sitaren kesinlikle triodla alakalı.aynı durum benım arkadasımdada cıktı 1 yıl gibi kısa bir sürede doğum kontrol hapı kullandıktan sonra acayip kilo artısı tüylenme basladı.trio ölcumu yaptırdı trıodlar calışmıyordu.hemen bir uzmana gitti 1 yıllık tedavi ile triodlar eskı calışır haline döndü.kilo verdi.adetler düzene girdi ve şimdi 3 aylık hamile.triod sorunun varsa ve bebek iştiyorsan mutlaka triod problemını coz.o meret hastalık vücudun herseyini etkiliyor cunku.
slm eger bahsettiginiz hapin orjinal adi dianette ise kullanmayin kizlar... ben 5 sene once kullandim yurt disinda kaliyorum burda yasaklandi yan etkilerinden dolayi.....eğer tüylenmen varsa erkeklik hormonun yükselip kadınlık hormonun düşmüştür...diana35 diye bi doğum kontrol hapı var onu öneririm..ben kullandım çok memnun kaldım...bu ilaç hakkında doktorunla bi görüş istersen ...ben bu konuları iyi biliyorum kistten çekmediğim kalmadı..ameliyat oldum hatta bu sene...amann dikkat...ama diana 35ten çok memnun kaldım...herkezse memnun...
slm eger bahsettiginiz hapin orjinal adi dianette ise kullanmayin kizlar... ben 5 sene once kullandim yurt disinda kaliyorum burda yasaklandi yan etkilerinden dolayi.....
ablalarım bişey sorucam.ben internette bi doktora sordum.hormon tahlillerime göre polikistik overli gözüküyomuşum.ultrasonlada bakılsın dedi.siz hormon tahlillerinizi hatırlıyomusunuz tsh fsh lh progesteron estradiol değerlerinizi bi yazarmısınız.rica ediyorum.çok korkuyorum daha 20 yaşındayım ve evliyim.bebek sahibi olmama engelmi bunlar
sadaozmene itafen...o bahsettiğin ilaç diane 35 in orjinali..aralarına hiçbir fark yok..ben 1 senedir diane 35 kullandım.doktor bu sefer gynelle'yi yazdı.Doktorun dediğine göre gynelle'nin muadili diane 35 miş.
ya kimisine doktor şeker ilacı kimisinede doğum kontrol hapı vermiş.bana diane 35 verdiler ama çok aşırı yan etkisi oldu bende.
evet arkadaşım, bende hiç memnun kalmadım..bir dahaki kontrolümde doktorumun değiştirmesin irica etcem..kilo aldırdı ve kendimi çok şişkin hissediyorum...:çok üzgünüm:
sende ne gibi yan etkileri var?
uzun zaman once kullandim o ilaci doktoruma tekrar yazdirmak icin gittigimde ilacin kullanimdan kaldirildigini soyledi. amacim seni korkutmak degil sakin yanlis anlama bana soylenen ilacin cok fazla yan etkisi oldugu ve bir cok hastaligi tetikledigi....Ben kullanıyorum canım diane 35 ,doktorum en zararsız olanı bu ilaç dedi..2 kutu bitirdim,6 ay tedavi olcakmışım..Aslında yan etkiler oldu ama geçeci dendi..:sm_confused:
Acaba isim benzerliğimi , Neden yasaklandı , şimdi merak ettim canım ya..?fisfisfis
tekrar slm, doktorumun bana dianette yerine onerdigi baska bir dogum kontrol hapi var ismini vereyim sana bu pco hastaliginda tedavi amaclida kullaniliyor. doktoruna danis dianettedeki bir cok yan etki bunda daha hafif.... adi; CERAZETTE,desogestrek 75mcg.... dianette migren yapiyor bu hapsa migrene karsida iyi geliyor en azindan tetiklemiyorevet arkadaşım, bende hiç memnun kalmadım..bir dahaki kontrolümde doktorumun değiştirmesin irica etcem..kilo aldırdı ve kendimi çok şişkin hissediyorum...:çok üzgünüm:
pardon kizlar siz aranizda konusurken araya girdim. pco hastaliginin tiroit vede seker yapma riski cok buyuk bu hastaliklar genelde pco hastalarinda goruldugu icin tiroit ve seker olcumlerini yaptirin. sekeriniz varsa kendi kendinize dietler yapamazsiniz biliyorsunuzdur elbette ve eger tiroit bezleriniz az calisiyorsa cok kilo alir engelleyemezsiniz cok calistigindada cok zayiflarsiniz... sadece bunlarida kucuk bir not olarak degerlendirin.... kendinize iyi bakin hepinizden iyi haberler bekliyorumevet arkadaşım, bende hiç memnun kalmadım..bir dahaki kontrolümde doktorumun değiştirmesin irica etcem..kilo aldırdı ve kendimi çok şişkin hissediyorum...:çok üzgünüm:
tekrar slm, doktorumun bana dianette yerine onerdigi baska bir dogum kontrol hapi var ismini vereyim sana bu pco hastaliginda tedavi amaclida kullaniliyor. doktoruna danis dianettedeki bir cok yan etki bunda daha hafif.... adi; CERAZETTE,desogestrek 75mcg.... dianette migren yapiyor bu hapsa migrene karsida iyi geliyor en azindan tetiklemiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?