Polikistik over tedavisinden sonuç alan var mı?

slm 2 kizim var ve cok sagliklilar ben ingilterede yasiyorum, bu hastaligin bende ergenlik cagimdan beri olmasina ragmen daha bir kac ay once ogrendim. killanma ve kilo sorunum yok sadece sivilce sorunum var ve onun icinde tedavi oluyorum.. korkulacak bir hastalik degil ilerlemis evrelerinde tedavisi var.. belli hormonlar verip yumurtlamayi saglikli sekle sokuyorlar. bazi durumlarda kistleri ameliyatsiz lazerle kirabiliyorlarmis ve ilac tedaviside var.... cocuk istiyorsan sakin tedavini birakma doktoruna guven.. tedavisi olmayan bir hastalik degil bol sanslar sana

merak ettigin seyleri yatilamaya hazirim. cok fazla arastirdim bu konuyu... bende pco hastasiyim..... umarim sende yoktur ama kilo sorunu killanma adet duzensizligi ve sivilce gibi sorunlar bir arada olunca tek akla gelen pco oluyor.. eger test tahlil yaptiracaksan bunun yaninda tiroit ve seker olcumude yaptir bir birini tetikleyen hastaliklar bunlar.. acil sifalar....

tweetypie tam hasta diliyle anlaşılır şekilde anlatmış evet olay hemen hemen böyle. gazetede(cosmoturk linkindeki haber) yazan her habere inanmayın onlar tıptan normal olarak anlamayan gazetecilerin süzgecinden geçerek aktarılan şeyler. siz doktorlarınızı dinleyin.

Arkadaşım çok sağol canım,ilgin için...Ben yeni tsh testi yaptırdım , bu seferde düşük çıktı..artık iyice gerildim,o kadar rahatsızım ki..:çok üzgünüm:İlk iş bir tiroid uzmanına gitmek olacak, canım çok sağol,Ben bekarım, yani şu an bebek sorunum yok ..
Umarım iyileşiriz, sağlığımıza kavuşuruz..

Herşey gönlünce olsun..:1hug:a.s.

slm eger bahsettiginiz hapin orjinal adi dianette ise kullanmayin kizlar... ben 5 sene once kullandim yurt disinda kaliyorum burda yasaklandi yan etkilerinden dolayi.....

slm eger bahsettiginiz hapin orjinal adi dianette ise kullanmayin kizlar... ben 5 sene once kullandim yurt disinda kaliyorum burda yasaklandi yan etkilerinden dolayi.....

Ben kullanıyorum canım diane 35 ,doktorum en zararsız olanı bu ilaç dedi..2 kutu bitirdim,6 ay tedavi olcakmışım..Aslında yan etkiler oldu ama geçeci dendi..:sm_confused:

Acaba isim benzerliğimi , Neden yasaklandı , şimdi merak ettim canım ya..?fisfisfis

ablalarım bişey sorucam.ben internette bi doktora sordum.hormon tahlillerime göre polikistik overli gözüküyomuşum.ultrasonlada bakılsın dedi.siz hormon tahlillerinizi hatırlıyomusunuz tsh fsh lh progesteron estradiol değerlerinizi bi yazarmısınız.rica ediyorum.çok korkuyorum daha 20 yaşındayım ve evliyim.bebek sahibi olmama engelmi bunlar

Canım şöyle söyleyeyim..Benim tsh 6,21 , Lh ise 8,9 çıkmıştı.ultrasonla da bakıldı.teşhis kondu.Doktorum %90 tedavi şansı olduğunu söylüyor.Tedaviye çabuk sonuç verir dedi.yani çocuk olması içi sadece tedavi gerekli.Endişelemeyee gerek yok..birde kilo vermek iyileşme sürecini hızlandırıyormuş..o yüzden de nasıl olcak bilmiyom..diyetlerime rağmen , kilo veremedim..ben...

Acil şifalar cnm, tedavini ihmal etme..sağlıcakla kal..

sadaozmene itafen...o bahsettiğin ilaç diane 35 in orjinali..aralarına hiçbir fark yok..ben 1 senedir diane 35 kullandım.doktor bu sefer gynelle'yi yazdı.Doktorun dediğine göre gynelle'nin muadili diane 35 miş.

sadaozmene itafen...o bahsettiğin ilaç diane 35 in orjinali..aralarına hiçbir fark yok..ben 1 senedir diane 35 kullandım.doktor bu sefer gynelle'yi yazdı.Doktorun dediğine göre gynelle'nin muadili diane 35 miş.

gynelleyi ben kullandım daha doğrusu kullanamadım kanamamı çoğalttı ama sende aynı şeyi yapcak diye bişi yok tabi.. neden diane'den gynelle'ye geçti bişi dedimi doktor? ne amaçla değiştirdi yan ilacı?

ya kimisine doktor şeker ilacı kimisinede doğum kontrol hapı vermiş.bana diane 35 verdiler ama çok aşırı yan etkisi oldu bende.

ya kimisine doktor şeker ilacı kimisinede doğum kontrol hapı vermiş.bana diane 35 verdiler ama çok aşırı yan etkisi oldu bende.

evet arkadaşım, bende hiç memnun kalmadım..bir dahaki kontrolümde doktorumun değiştirmesin irica etcem..kilo aldırdı ve kendimi çok şişkin hissediyorum...:çok üzgünüm:
sende ne gibi yan etkileri var?

evet arkadaşım, bende hiç memnun kalmadım..bir dahaki kontrolümde doktorumun değiştirmesin irica etcem..kilo aldırdı ve kendimi çok şişkin hissediyorum...:çok üzgünüm:

ya ben onu 16 yaşımda fln kullandım yaklaşık 5 sene önce ve 2 ay kullandım.gözlerimi bozdu,aşırı kilo yaptı,duygusallaştırdı,cildimi bozdu,göğüslerimde aşırı hassasiyet yaptı dokununca fln acıyodu.zaten o kiloları verdikten sonra bi ton çatlak oluştu.annem bi gün prospektüsü okudu hemen bıraktırdı zaten.yalnız sonra bana devamlı hayıt ve ısırgan otunu demleyip içirdi ve 2 yıl sonra tekrar doktora gittiğimde testlerim normal çıktı.bence bunu bi dene ben çok faydasını gördüm.

uzun zaman once kullandim o ilaci doktoruma tekrar yazdirmak icin gittigimde ilacin kullanimdan kaldirildigini soyledi. amacim seni korkutmak degil sakin yanlis anlama bana soylenen ilacin cok fazla yan etkisi oldugu ve bir cok hastaligi tetikledigi....

tekrar slm, doktorumun bana dianette yerine onerdigi baska bir dogum kontrol hapi var ismini vereyim sana bu pco hastaliginda tedavi amaclida kullaniliyor. doktoruna danis dianettedeki bir cok yan etki bunda daha hafif.... adi; CERAZETTE,desogestrek 75mcg.... dianette migren yapiyor bu hapsa migrene karsida iyi geliyor en azindan tetiklemiyor

pardon kizlar siz aranizda konusurken araya girdim. pco hastaliginin tiroit vede seker yapma riski cok buyuk bu hastaliklar genelde pco hastalarinda goruldugu icin tiroit ve seker olcumlerini yaptirin. sekeriniz varsa kendi kendinize dietler yapamazsiniz biliyorsunuzdur elbette ve eger tiroit bezleriniz az calisiyorsa cok kilo alir engelleyemezsiniz cok calistigindada cok zayiflarsiniz... sadece bunlarida kucuk bir not olarak degerlendirin.... kendinize iyi bakin hepinizden iyi haberler bekliyorum

Arkadaşlar Merhaba Benimde Size Bir Sorum Olacak 9 Aylik Evliyim Ve 3 Aydir Korunmamamiza Rağmen çocuk Olmuyor. Dr. Adet Düzensizliği Için Gittiğimde Prolaktin Yükset çikmişti. Ilaçla Prolaktini Düşürdük şimdi Normal Seviyesinde. Ama Benim Adet Düzensizliklerim Devam Etti. Tekrar Gittim Dr. Bütün Hormonlar Normal çikti. Tüylenme Sorunum Yok Kilom Normal. Dr. Yumurtaliklarinda Tembellik Var Dedi. Bu Nedemek Anlamadim Sizce Bende Mi Polikistik Over Sendromu Hastasiyim. Dr. Bişey Demedi. Bana Yumurtalama Ilaçlari Verdi Ve Bittiğinde Gel Dedi. Ama Ben Tayinimiz çiktiği Için Il Değiştirdim. Ilaçlari Kullanamadim Ve Burda Da Henüz Iyi Bir Dr. Bulamadiğim Için Tedaviye Yeniden Başlayamadim. Lütfen Yardimci Olun Sizce Bende Mi Pko Hastasiyim

nosey'e....sanırım gynelle orjinal olduğu için değiştirdi.O dönem doktor seminere katılmış bu ilaçtan bahsedilmiş.artık doktorumun hesabını tam kestiremiyorum tabi..belki firmayla anlaşmıştır:) Bana sadece bu gynelle diane 3 in orjinali dedi o kadar.

ya bu sölediğin ilacın yan etkisi var mı?varsa neler?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…