Polikistik over tedavisinden sonuç alan var mı?

Ayy canım inşallah olur bebeğin.Ben daha çok başındayım bu pkonun.Ama şimdiden meraktan çatlıyorum.En kısa zamanda düzgün bir doktorla tedaviye başlamak istiyorum. Belli ki uzun bir süreç.Bende 5 sene öncesi başladı belirtilerin çoğu.Adet düzensizliği, birden kilo artışı, tüğlenmede artış... Kaç kere jinekolog, dahiliye, cildiye gittim ama anlayan çıkmadı.Bekardım o zaman. Hep aynı hikaye; al bu yasmini kullan, adetin olur, evlenince de geçer. İlk vajinal ultrasonumda anlaşıldı olay.Meğer yıllardır buymuş derdim haberim yokmuş kaydirigubbakcemile3 Aslında aklımda hiç bebek yoktu ama olmama yada isteyince uzun tedavi süreçlerinden geçme ihtimalleri şimdi beni yatıp kalkıp bebek düşünür hale getirdi. Çok iyi anlıyorum seni, ben 3 haftada bu kadar karmaşık düşünceler ve dualar içindeysem, sen sanırım daha uzun süredir mücadele ediyorsun. Allah sabır versin hepimize sonunda da bebek :) :emir_bebek:

ınsallah canım bnm tedavım yaklasık 6 veya 7 ay olmusdur.ama ınankı her seferınde ılerlemegı dusundukce hep bır sorn cıktı karsıma nedense.bnm hastalıgım yetmemıs gıbı bırde esımde sorun cıktı.ama doktorumun demesıne gore yuzde seksen hamıle kalabılırmısım ama sonradan esımın de sorunu cıkınca dırek tup bebek dedı.artık hayırlısı allahdan.bnce sen bekarsın dıye degıl anlamayan doktor anlamıyor ısde.bn evlıydım ama gıtmedıgım doktor kalmadı belcıkada neredeyse sonra bır arkadsım turk doktoru tavsıye ettı bana dr.yucel karaman dıye.gıttım ona ınan kı ne hormon testı ıstedı bnden ne de kan tahlılı dırek ılk muaneyede anladı pco oludumu ayrıca bu doktor ıstan bulda da tup bebek merkezı var burada da.anlamayan anlamıyor doktordan doktora degısıoyr.bazen bu nasıl bır seydır falan dıye doktorların sasırdıklarını bıle gordum.ama sımdı cok memnınum doktorumdan daha hamıle kalamsam bıle cok ıyı bırısı artık sansımız tup bebek.

ınsallah canım bnm tedavım yaklasık 6 veya 7 ay olmusdur.ama ınankı her seferınde ılerlemegı dusundukce hep bır sorn cıktı karsıma nedense.bnm hastalıgım yetmemıs gıbı bırde esımde sorun cıktı.ama doktorumun demesıne gore yuzde seksen hamıle kalabılırmısım ama sonradan esımın de sorunu cıkınca dırek tup bebek dedı.artık hayırlısı allahdan.bnce sen bekarsın dıye degıl anlamayan doktor anlamıyor ısde.bn evlıydım ama gıtmedıgım doktor kalmadı belcıkada neredeyse sonra bır arkadsım turk doktoru tavsıye ettı bana dr.yucel karaman dıye.gıttım ona ınan kı ne hormon testı ıstedı bnden ne de kan tahlılı dırek ılk muaneyede anladı pco oludumu ayrıca bu doktor ıstan bulda da tup bebek merkezı var burada da.anlamayan anlamıyor doktordan doktora degısıoyr.bazen bu nasıl bır seydır falan dıye doktorların sasırdıklarını bıle gordum.ama sımdı cok memnınum doktorumdan daha hamıle kalamsam bıle cok ıyı bırısı artık sansımız tup bebek.
Bu 1 aylık randevu bekleyişi ne zor geçer şimdi canım. Ama tüp bebek tedavisinin sonuçları genelde güzel oluyor bildiğim kadarıyla. Bir arkadaşım da yıllarca uğraştı, olmadı sonunda 3üz hamile kaldı tüp bebek yöntemiyle :) Sonunda umut varsa herzaman beklemeye değer. Ailen fln da orda mı? Yalnız mısın oralarda? Benim ailem İstanbulda ben tekirdağda... 2 saatlik yol bile bazen çok uzak oluyor vakit ve imkan olmayınca

Bu 1 aylık randevu bekleyişi ne zor geçer şimdi canım. Ama tüp bebek tedavisinin sonuçları genelde güzel oluyor bildiğim kadarıyla. Bir arkadaşım da yıllarca uğraştı, olmadı sonunda 3üz hamile kaldı tüp bebek yöntemiyle :) Sonunda umut varsa herzaman beklemeye değer. Ailen fln da orda mı? Yalnız mısın oralarda? Benim ailem İstanbulda ben tekirdağda... 2 saatlik yol bile bazen çok uzak oluyor vakit ve imkan olmayınca

evet canım okadr cok zor kı bu bekleyıs.dedıgın gıbı evet genelde ıyı sonuc alınıyor tup bebek ıle.farketmez vallahı 4 duz bıle olabılır.okadr cok acım kı anne olmaya.bnm aılem yok ben aslen sakaryalıyım esımde oralı gelın olarak geldım belcıkaya oradakı meslegımı burada da artık sansa yapabılıyorum.esımın aılesının hepsı burada dedesı bıle.ama bnm yok malesef ama senede ıkı kere gıdıyorum hatda gecen yıl basında aılemın yanındaydım15 gun boyunca kaldım sımdıde kısmetsehazzıranın 20 sınde gıdıp temmuzun 22 sınde donecez bu sefer esımle gıdecem.ınsallah ozamna kadr olur da tup bebek sadece bnm mujdemı degıl bebek mujdemıde verırım.bnde doktoru sıkıstıracam ozmana kadr yapsın dıye.sende tekırdagayamı evlendın yoksa esın memeur da mecburen oraya mı gıttınız.bnm esım polıs ben dıyorum ona sakarya ya aldır tahınını ıstemıyor ısde artık kandırabılırsem.bnde dıyorum ona burada tup bebegı devlet karsılıyor yaptıralım hamıle olayım sonra gıdelım dıyorum ıstemıyor bnde dıyom dogurmam ozman falan dıye saka yapıyorum kım dıyor sen mı oyuzden paralıyon kendını dıyor.saka bır yana ınsanın dogdugu yer degıl doyduyu yermıs artık.rabbım hakkımızda hayrlısını versın

smnr nerdesın be canım ne durum dasın ıyımısın ınsallah bır sorun yoktur mutlaka bak yaz bana

merhaba arkadaşlar bende de pko var ve adetlerim çok düzensiz. ama şimdi sizlerle mucizemi paylaşmak istiyorum. son gittiğim doktor bana tedavisiz asla bebek sahibi olamayacağımı söylemişti ve tedaviye başlamıştık. önce duphastonla adet gördüm adetin 5. günü klomene başladım 5 gün kullandım bu arada glukophage devamlı içiyordum. yumuta takibi için dr a gittiğimde bana yumurtalarımın bu ay yeterli büyüklüğe ulaşamadığını dolayısıyla çatlatma iğnesi olayacağımı söyledi. kullandığım ilaçlardan dolayıda midem felaket ağrıyordu. bende bütün ilaçları bıraktım gtabi doktorda. bunun üzerine tam 3 ay adet göremeyince korktum başka bi drbulup ona gittim bu sefer kesin tedavi olucam diye karar verdim. ultrasonda kistlerimi görmeyi beklerken mucizemi gördü dr meğer 2,5 aylık hamileymişim.
canım senın adına cok sevındım ınan allah bebegını saglıkla kucagına almayı nasıp etsın yuce mevlam verınce verıyo vermeyıncede hıc bır sebep olmasada vermıyo hersey allah tan eger o dunyaya gelecekse gelıyor ıste

bende bu tedavinin içindeyim üstelik doktorlar kesinlikle tüpbebek yaptırman gerekiyo dedi eşimdede problem var ama tedaviye girmiycem çünkü hem çok inanıyorum hemde ilginç bi olay geldi başıma

evet canım okadr cok zor kı bu bekleyıs.dedıgın gıbı evet genelde ıyı sonuc alınıyor tup bebek ıle.farketmez vallahı 4 duz bıle olabılır.okadr cok acım kı anne olmaya.bnm aılem yok ben aslen sakaryalıyım esımde oralı gelın olarak geldım belcıkaya oradakı meslegımı burada da artık sansa yapabılıyorum.esımın aılesının hepsı burada dedesı bıle.ama bnm yok malesef ama senede ıkı kere gıdıyorum hatda gecen yıl basında aılemın yanındaydım15 gun boyunca kaldım sımdıde kısmetsehazzıranın 20 sınde gıdıp temmuzun 22 sınde donecez bu sefer esımle gıdecem.ınsallah ozamna kadr olur da tup bebek sadece bnm mujdemı degıl bebek mujdemıde verırım.bnde doktoru sıkıstıracam ozmana kadr yapsın dıye.sende tekırdagayamı evlendın yoksa esın memeur da mecburen oraya mı gıttınız.bnm esım polıs ben dıyorum ona sakarya ya aldır tahınını ıstemıyor ısde artık kandırabılırsem.bnde dıyorum ona burada tup bebegı devlet karsılıyor yaptıralım hamıle olayım sonra gıdelım dıyorum ıstemıyor bnde dıyom dogurmam ozman falan dıye saka yapıyorum kım dıyor sen mı oyuzden paralıyon kendını dıyor.saka bır yana ınsanın dogdugu yer degıl doyduyu yermıs artık.rabbım hakkımızda hayrlısını versın
Canım ben İstanbulda doğdum büyüdüm, okudum.Bütün çevrem de orada.Nişanlandığımızda eşim askerden yeni gelmişti, işsizdi.Tanıdık tavsiyesiyle sağlam bir şirkette iyi bir iş buldu. Zaten İstanbulun stresinden trafiğinden de çok bunalmıştık ikimizde. Tekirdağda iş bulunca buraya ev açmaya karar verdik. Eşimin ailesi de İstanbulda, burda dayıları haricinde kimse yok.Yalnız olduğumdan çok zorlandım ilk zamanlar ama alıştım artık mecburen.Dediğin doğru doyduğun yer olayı yani.Sen en azından şanslısın kayınvalidenler oradaymış.Bebek olunca da destek olurlar.Ailene gelene kadar olsa da daha bi başka geçse ziyaret güzel olur gerçekten. Bu arada belki bana da gerekecek olduğundan sorayım; masrafları fln nasıl tüp bebeğin orda karşılıyor demişsin.Normalde ne kadar bilgin var mı canım?

bigün televizyonda tüpbebek tedavisinden bahsediyordu olmayanlar konuşuyodu bi yandan onlar ağlıyo bi yandan ben ağlıyorum anneme gitmeye karar verdim açılırım diye gözlerim şiş bi şekilde yolu tam yarıladım bi adam çıktı karşıma nereli olduğumu sordu yaşlı olunca bende konuştum sana hikaye anlatıcam dedi baya bişiiler anlattı ben o sırada nerden çıktı bu adam diye düşünürken adamın çoğu dediğini anlamadım bile adam bitirdi konuşmasını dediki sen çocuğunun olmadığına çok üzülüyosun allahtan hayırlısını iste canını hiç sıkma hiç üzülme senin çocuğun olacak sabret dedi ben tabi şok oldum sonra adam gitti ben kalakaldım anneme eşime anlattım hızır as dediler birazda bundan artık kendime dert etmez oldum

bigün televizyonda tüpbebek tedavisinden bahsediyordu olmayanlar konuşuyodu bi yandan onlar ağlıyo bi yandan ben ağlıyorum anneme gitmeye karar verdim açılırım diye gözlerim şiş bi şekilde yolu tam yarıladım bi adam çıktı karşıma nereli olduğumu sordu yaşlı olunca bende konuştum sana hikaye anlatıcam dedi baya bişiiler anlattı ben o sırada nerden çıktı bu adam diye düşünürken adamın çoğu dediğini anlamadım bile adam bitirdi konuşmasını dediki sen çocuğunun olmadığına çok üzülüyosun allahtan hayırlısını iste canını hiç sıkma hiç üzülme senin çocuğun olacak sabret dedi ben tabi şok oldum sonra adam gitti ben kalakaldım anneme eşime anlattım hızır as dediler birazda bundan artık kendime dert etmez oldum
Alla allaa ilginçmiş gerçekten. Ne olursa olsun en azından sana moral olmuş, ümit olmuş. İnşallah duaların da duyulur da psikolojin de daha rahatlamışken hamile kalırsın en kısa zamanda.10yıldır pkoluyum demişsin.Pekim ne kadar zamandır bebiş için uğraşıyorsun?

bekarlığımdan kalma 2 yıldır evliyim ama hiç korunmadım hep istedim yani çok ağladığım zamanlarda eşim kayınvalidem annem moral veriyodu simdi onlar sıkıntısını yapıyolar ben onlara moral veriyorum eşim bana kızardı çok kafana takıyosun bırak artık diye şimdi tekrar doktora gidelim tedaviye başlayalım diyo hayır gitmiycez diyorum yani tamam etrafındakiler destek oluyoda en çok görevde kendine düşüyo kendi moralini düzeltmezsen başkalarının dediği bi kulaktan giriyo birinden çıkıyo

bekarlığımdan kalma 2 yıldır evliyim ama hiç korunmadım hep istedim yani çok ağladığım zamanlarda eşim kayınvalidem annem moral veriyodu simdi onlar sıkıntısını yapıyolar ben onlara moral veriyorum eşim bana kızardı çok kafana takıyosun bırak artık diye şimdi tekrar doktora gidelim tedaviye başlayalım diyo hayır gitmiycez diyorum yani tamam etrafındakiler destek oluyoda en çok görevde kendine düşüyo kendi moralini düzeltmezsen başkalarının dediği bi kulaktan giriyo birinden çıkıyo
Moral konusuna ayynen katılıyorum canım.Her konuda bu böyle.Kendi kendini olumlu düşünceye itemediğin sürece kim nederse desin karamsar karamsar kendi beynini yiiyosun. Ki genelde bu konuda gayet başarılıyımdır. Pkolu olduğumu öğreneli daha 3 hafta oldu.Neyin ne olduğu bile belli olmadan kafamda ne senaryolar buldum, ne araştırmalar yaptım. Riskli gebelik uzmanları, tüp bebek uzmanları ne varsa araştırdım :) Tedbirli olmak iyidir de kuruntu aşamasına gelince pek ii olmuyo.

pko olmasının bir sebebide stres zaten bekarken kendiliğinden geçerdi şimdi hap kullanmak zorundayım. zaman sadece birazcık zaman:delphin:

smnr nerdesın be canım ne durum dasın ıyımısın ınsallah bır sorun yoktur mutlaka bak yaz bana

tatlım işte geldim burdayım hihoyyyt sen nerelerdesin yaaaaaaaaa nnagihan dan öğrendim şifren sorun çıkarmış çok özledik seni valla sensiz buraların tadı pek olmuyo o günden beri ne ben ne de nnagihan girmedik. valla canım haberleri almışsındır aşılama yaptırdık ama olmadı pko tedavisine devam bir süre doktora gitmeyi düşünmüyorum hayırlısı artık senin için de çok sevindim inş ilk denemede bebeğine kavuşursun nnagihan dan sonra senin sonra benim sonra da tüm isteyen arkadaşlarımın güzel haberlerini duyarız inş .cnm ben şimdi çıkıyorum yarın görüşelim mutlaka tamam mı öptm çoooooooook

kızlar ben ne olduğumu anlayamadım endokrin pco dio jinekolog yok öle bişi dio sadece progesteron hormonum yüksekmiş şimdi onunla uğraşcaklar hayırlısı allahtan.

evanur inş hayırlısıyla evladın olur merak etme ben 2 aşılama yaptırdım olmadı sonra tüp bebekle ikizlerime hamile kaldım tedavi sırasında sana tavsiyem incir kürüyle yumurtalarını kaliteleştir polen kullan inş sonunda Rabbim herkese nasip eder :emir_bebek:

çok sevindim hamile olduguna darısı biz isteyenlerin başına inşallah bende iyi haberler veririm tenmuz ayından sonra gidicem dr.ra kısmet te varsa hayırlı haberler veririm şu ara biraz daha iyim zayıflayamıyodum malum hormanel durum bir bucuk ayda 12kgm verdim buda beni mutlu etti çünkü nekadar çok zayıflarsam okadar yumurtalıklarım saglıklı çalışırmış hedefim 55kgm olmak bi 8kgm kaldı onuda versem daha iyi olacak öpüyorum kendine bebişe iyi bak by.

benım kuzenımde vardı gerdek gecesı hamıle kaldı dr cok sasırmıs bınde bır olur demıs 2. yede korundugu halde kaldı

kızlar herkeze mrhb nasılsınız :) smnr evanur hu hu sizlerde buralardamısınız

kızlar merhaba.bende pko belasıyla yaşayanlardanım.1 yıl önce tanıştım pkoyla.aşırı kilo yüzünden doktorum hamile kalmama izin vermedi.kullandığım doğum kontrol hapları yüzünden migrenim arttıkça arttı.kilo veremememde cabası.sonunda doktorumu değiştirdim ve doçente gittim.anlattım durumumu.bana sordu sen klinikle mi uğraşmak istiosun bebek mi düşünüosun die.ben her zaman ilk çocugun garantiye alınması taraftarıyım dedi doktor.ultrasonla baktı tamda ovaluasyon günümdü.adetlerim düzenli demiştim hiç sekmedi.sağ overde bi yumurta gelişmiş dedi.kan tahlillerime de baktı hepsi mükemmel dedi.senin hamile kalmana engel hiç bişi yok dedi.folik asite başlattı.ilk 6 ay illa olucak die bişi yok.sağlıklı insanlarda bile 7-8.aylarda tutabilio.6 ay bakıcaksınız olmassa sana değil eşine bakıcaz dedi.doktorun yanında bi ağlamadığım kaldı.kilo işine gelince artık almamaya bakıcaksın maksimum 7 kilo alıcaksın hamileleğinde dedi.Allahın izniyle bakıcaz artık.Allah bebiş isteyen herkese düşmanıma bile versin.

Back
X