Polikistik over tedavisinden sonuç alan var mı?

polikistik over için soğan suyu kürü denedim maalesef midem sağlam olmadığı için devam edemedim ama yararını gördüm.midesinde problem olmayanların denemesinde yarar var diyorum

slm,ben de bir polikistik overım.ilk doğumdan snra doktor söledi,doğum kontrol hapı kullanman gerekir,bölece sivilcelerinde geçer dedi,3 sene oldu,ben hiç hap kullanmadım,yan etkilerinden korktum,,adetim hala düzensiz,sivilcelerim sanki ergenlik sivilcesi gibi beni sinir ediyor,soğan kürü denedim ama midem kaldımadı,şimdi hayıt tohumuna başladım,inanarak kullanıyorum 20 gün oldu,günde 1 kere yarım çay kaşığı 5 dk kaynatıp,10 dk demletiyorum,içiyorum,alıştım baya,adet günüm yaklaşmadığı için bir değişiklik var mı bilemiyorum,ama en az 3 ay kullanmak gerekiyormuş,adet düzensizliğinden bıktım,şu sivilcelerden kurtulmak istiyorum,

Ben de polikistik overmiyim bilmiyorum dun doktora gittim 1 aylik evliyim dk hormon degerlerimin yuksek oldugunu dogum kontrol hapi ile normal degerlere dusmesini onerdi cenemde ve sirtimda hafifden tuylenme var sadece benim adetlerimin duzenli ve yumurtliklarimda herhangi bir sorun yokmus gayet iyiymis doktor hamile kalabilirsinde gec de olabilir buna bisey diyemem dedi ben yurtdisindayim ve doktor beni cok tatmin etmedi :( sizce hamile kalamazmiyim :(

Ben de polikistik overmiyim bilmiyorum dun doktora gittim 1 aylik evliyim dk hormon degerlerimin yuksek oldugunu dogum kontrol hapi ile normal degerlere dusmesini onerdi cenemde ve sirtimda hafifden tuylenme var sadece benim adetlerimin duzenli ve yumurtliklarimda herhangi bir sorun yokmus gayet iyiymis doktor hamile kalabilirsinde gec de olabilir buna bisey diyemem dedi ben yurtdisindayim ve doktor beni cok tatmin etmedi :( sizce hamile kalamazmiyim :(

pco sun hamile kalamazsın diye birşey yok.Benim tanıdığım çok kişi var pco lu olup hamile kalan.Herşeyi normal bir insana bakıyorsun bazen o bile hamile kalamıyor.Seni rahatlatan bir doktor bulmanı tavsiye ediyorum.Daha 1 aylık evliymişsin.Yaşın ileri değilse en azından bi 6-8 ay korunmasız ilişkiden sonra hamile kalıp kalmadığını anlarsın diye düşünüyorum.Ama yaşın ileri ise tabii ki geç kalma.Bu arada ben de pcoluyum.

bende pcoluyum ve şuan 6 aylık oğlum var.sabırlı olun ve umudunuzu asla yitirmeyin.dilerim rabbim muradınızı kucağınıza versin.

ben 25 yasindayim saniyorum biraz beklesem iyi olur ama herseyim normal sadece tuylenme sorunum var oda cok abarti deil kafam cok karisti sabir diyelim

Ben pko muyum bilmiyorum ama 8 ay önce doğum kontrol hapı kullanmaya başladım, kullanmadan önce regl dönemim dengesizdi çok ağrılı geçiyordu ilk 3 gün ağrı kesici alıyordum ve aşırı tüylenme sorunu vardı(yüzümde,sırtımda,kolumda).hap kullanmaya başladıktan itibaren düzene girdi ve hiç ağrı kalmadı... martta doğum kontrol hapını bırakmayı düşünüyorum,acaba ne zaman hamile kalabilirim?

Ben pko muyum bilmiyorum ama 8 ay önce doğum kontrol hapı kullanmaya başladım, kullanmadan önce regl dönemim dengesizdi çok ağrılı geçiyordu ilk 3 gün ağrı kesici alıyordum ve aşırı tüylenme sorunu vardı(yüzümde,sırtımda,kolumda).hap kullanmaya başladıktan itibaren düzene girdi ve hiç ağrı kalmadı... martta doğum kontrol hapını bırakmayı düşünüyorum,acaba ne zaman hamile kalabilirim?

canım pko olup olmadığını bir doktor yardımı ile öğrenebilirsin ama düzensizlik ve tüylenme var şüphe edilebilir.doğum kontrol hapları kullanılınca hiçbir sıkıntı kalmıyor zaten ama onlarla da bebek sahibi olunamıyor malum:)) hapı bırakınca birkaç ay denersin olmadı doktora gidersin,benim fikrim.

Peki kızlar pco da açlık glukoz ve açlık insülin oranı kaç olduğunda ilaca başlanıyor bilen var mı???

arkadaşlar tekrar söylüyorum bir sürü yan etkili ilaçtansa soğan suyu.Çok farklı kaynaklardan duydum.içemem diye yapmadım ama bir arkadaşım normal kistlerindeki küçülmeyi santimleriyle verince denedim ki midem yüzünden söylenen süre kadar uygulayamadığım halde soğan suyundan önce gittiğimde çok vahim bir tablo çizen dr ikinci muayenede hiç endişe verici konuşmadı.zaten bir sürü kaynakta da soğan suyunun adet düzensizliği ve pko ya iyi geldiği yazıyor ve içimi zor değil.özellikle çocuk sahibi olmak isteyen arkadaşlar eğer mideniz çok problemli değilse lütfen deneyin.ben midem yüzünden içine bal koyarak denedim.Zaten maksimum 15 gün.kesinlikle 15 günügeçmemeliymiş ve yılda bir iki defa.Eski insanlar soğanı bir sürü derde deva olarak kullanırlarmış.Belki bizlere de çare olur.Umarım Allah anneliği tüm isteyen kadınlara yaşatır.

arkadaşlar tekrar söylüyorum bir sürü yan etkili ilaçtansa soğan suyu.Çok farklı kaynaklardan duydum.içemem diye yapmadım ama bir arkadaşım normal kistlerindeki küçülmeyi santimleriyle verince denedim ki midem yüzünden söylenen süre kadar uygulayamadığım halde soğan suyundan önce gittiğimde çok vahim bir tablo çizen dr ikinci muayenede hiç endişe verici konuşmadı.zaten bir sürü kaynakta da soğan suyunun adet düzensizliği ve pko ya iyi geldiği yazıyor ve içimi zor değil.özellikle çocuk sahibi olmak isteyen arkadaşlar eğer mideniz çok problemli değilse lütfen deneyin.ben midem yüzünden içine bal koyarak denedim.Zaten maksimum 15 gün.kesinlikle 15 günügeçmemeliymiş ve yılda bir iki defa.Eski insanlar soğanı bir sürü derde deva olarak kullanırlarmış.Belki bizlere de çare olur.Umarım Allah anneliği tüm isteyen kadınlara yaşatır.

Canım adetin ilk günü mü başlıyoruz içmeye?Peki her seferinde taze taze mi kaynatıp içeceğiz?Ve günde 1 bardak mı?ayrıntılarını yazarsan sevinirim.

Canım adetin ilk günü mü başlıyoruz içmeye?Peki her seferinde taze taze mi kaynatıp içeceğiz?Ve günde 1 bardak mı?ayrıntılarını yazarsan sevinirim.

ben denediğimde çokbilinnçli değildim.Rastgele ve sabahları denedim.Ancak daha detylı ve bana mantıklı gelen uygulamayı sana anlatayım.Adette uygulanmasının sakıncası yokmuş ancak adet bitimindn 7 gün sonra başlanarak 5-7 gün içilmesi 2.adetten 10 gün önce başlanıp tekrar 5-7 gün denenmesi.bir beyaz soğan soyulup dörde bölünerek kaynamakta olan 2 su bardağı klorsuz suyun içne atılarak 5 dakika daha kaynatılıp öğle ve akşam yemeklerinden önce birer su bardağı içilmesi.her seferinde taze olarak yapılmalı.asla 15 günden fazla uygulanmamalı.ancak mideye dikkat.ben soğan suyu kürü diye internetten daha detaylı araştırmanı tavsiye edicem.Acayip yararlar sayıyolar,inanamazsın.inşallah şifa olur.

ben denediğimde çokbilinnçli değildim.Rastgele ve sabahları denedim.Ancak daha detylı ve bana mantıklı gelen uygulamayı sana anlatayım.Adette uygulanmasının sakıncası yokmuş ancak adet bitimindn 7 gün sonra başlanarak 5-7 gün içilmesi 2.adetten 10 gün önce başlanıp tekrar 5-7 gün denenmesi.bir beyaz soğan soyulup dörde bölünerek kaynamakta olan 2 su bardağı klorsuz suyun içne atılarak 5 dakika daha kaynatılıp öğle ve akşam yemeklerinden önce birer su bardağı içilmesi.her seferinde taze olarak yapılmalı.asla 15 günden fazla uygulanmamalı.ancak mideye dikkat.ben soğan suyu kürü diye internetten daha detaylı araştırmanı tavsiye edicem.Acayip yararlar sayıyolar,inanamazsın.inşallah şifa olur.

canım çok teşekkür ederimmm verdiğin bilgi için.

malesef bende pco hastasıyım. yaklaşık 4 aydır seraphone kullanıyorum. henüz yeni başladım tedaviye . anne olmak istiyorum allahım ne zormuş tedavi aşaması her ay aceba bu ay ne diyecek ne söyleyecek diye doktorun agzına bakıyorum. bebiş özlemi bi yandan pco bi taraftan bitecek mi dersiniz bu sıkıntılar :60:

Son düzenleme:
merhaba herkese.. bugün günlerden ne kötü bir gün..:14::14: ama umut vericişeylerde yazılmış umutlandım..

bende bugün bu değerlerle pko lu oldugumu öğrendim. :14::14:
değerlerimi yazıyorum anlayanlarda varsa söylesinler sevinirim..
Biyokimya
total kollesterol : 218 normali 200
sgpt(alt)(37c) : 31 normali 31 sınırda
Koagulasyon
ptz % : 133 normali 120
d-dimer : 0.73 normali 0.50
Hormon
total testesteron : 69.73 normali 73 sınırda
Kültür
lökosit : çok sayıda yazıyor
Transvajinal ultrason sonucum
uterus antevert konumda olup normal boyuttadır.
endometrium kalınlığı 4mmdir.
myometrium homojen ekodadır.
her iki over normaldir.
bunlar a bakarak pko sun yumurtaların yok dedi..
anlayan varsa bilgilendirirse sevinirim...
bide ben her ay 28 29 günde bir regl olurum hiç şaşmaz ... bu pko ne belirti veriyor? adet düzensizliği diye biliyorum ama bende böyle bir problem yok,hatta hiçbir belirtisi yok sadece çenemde çok hafif tüylenme var ki o kendimi bildim bileli var. neyse kilomda yok 167 boy 67 kilo normal sayılırım...anlamadım gitti zaten.... pko luymuşum:14::14::14:

kızlar benim tsh değerim 2.30 E2 65, FSH 9.95, LH ise 15.46 doktorum ilaç vermedi normal durumdasın dedi ama araştırmalarıma göre fsh ve lh yüksek 4 ay sonra evleniyorum problem olur, bebeğim olmaz diye korkuyorum.. dr neden ilaç tedavisi uygulamadı anlamadım en azından bekarken tedavi olsam olmazmıydı. değerlerim kötü durumda mı sizce???? :59:

Son düzenleme:
kızlar benim tsh değerim 2.30 E2 65, FSH 9.95, LH ise 15.46 doktorum ilaç vermedi normal durumdasın dedi ama araştırmalarıma göre fsh ve lh yüksen 4 ay sonra evleniyorum problem olur bebeğim olmaz diye korkuyorum.. dr neden ilaç tedavisi uygulamadı anlamadım en azından bekarken tedavi olsam olmazmıydı. değerlerim kötü durumda mı sizce???? :59:

canım malesef fsh/lh oranın bozuk çıkmış
bence sen başka bir doktora daha görün

mrb arkdslar ben bısey sorcaktım bende erkeklık hormonu yuksek 535 felan saclarım dokuluyo ve de tuylenme sorunu var dht oranım 535 yanı sızın hastalıgınızla benzermı ben okudumda yorumları anlayamadım pek ya:(

benim adet düzensizliklerim şubat 2010 da başladı, bebek hazırlıkları yapıyorduk ama ne adet ne de bebek bi türlü gelmek bilmiyodu...
farlutal ile adet olarak 2 ay doğum kontrol hapı kullandım ve nisan da tekrar dr a gittim
nisan 2010 da hem usg hem de hormon tahlillerimle pko netleşti, tam tamına 67 kilo çıktım, diyetisyene ve eşzamanlı olarak glucopghage ilacına başladım, yine 2 ay doğum kontrol hapı+glucophage ile devam ettim
haziran da tekrar bi ara kontrolüm oldu, doktorcum 2 ay daha süre verdi aynı şekilde...
ağustos ta kan değerlerim düzelmişti, kistlerim de daha iyi durumdaydı bir sonraki ay yumurta takibi için sözleştik
eylülde klomenle 2 yumurta oluştu, duphaston kullandım ve bebişim Allaha şükür geldi:nazar:
hamileliğin ilk üç ayında da glucophage ve ayrıca bebe aspirinine devam ettim
doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama hiçbir şifalı bitki, su vb kullanmadım
hepinizin de tedavilerinizden en kısa zamanda güzel sonuçlar almanızı cab-ı gönülden diliyorum:16:

arkadaşlar benimde bi sorunum var.kasım ayında doktora gittim adet düzenm 32 gün arasıydı bikaç gün oynamalar olabiliyodu mevsim değişikliğinde ama ara kanamam vardı 3 ayda bir falan yumurtlama kanaması dedi.stresten uzak dur dedi sonra yine bu ara kanamalar başladı adetim gecikmeye başladı 15 günde bir kanama gibi bişeyler oldu tekrar doktora gittim.iki kez ultrasonla baktı ve gayet sağlıkllı olduğumu söledi hatta ilk gittiğimde sağ yumurtalağımda yumurtanın mevcut olduğunu söledi.şimdide yine baktı ultrason temiz çıktı ve bikaç hormona baktı detaylı bi test değildi.bakıldığı gün yine kanamalıydım tsh 2,4(normal) prokalitin prl: 14,30(normal) çıktı.ve yasmin verdi kullnıyorum bakalım ilk kutu bitiyor. bekarım bu arada.ama bende polikistik ov. olablirmi sivilcelerimde var ergenlikten beri aşırı olmasada arada çenemde tüğlerde oluor.okuyunca farkettim aa bendede var dedim. daha detaylı bir hormon testi mi yaptırsam yada olsaydım çıkarmıydı bu horman testinde ultrasonda falan.napmalıyım arkadaşlar 3- 4 ay kullan hapı dedi başka bi doktoramı gitsem cevaplarsanız çok mutlu olcam arkadaşlar bi yol gösterin banada napmalıyım

mrb. arkadaşlar bende polikistik over var ilaç tedavisi ve çatlatma iğnesi yaptırdım ama gebe kalamadım doktorum iğne tedavisine geçmeden önce 1 ay beklemeyi önerdi ve o bekleme süresinde hamile kaldım. herkese geçmiş olsun Allah herkese nasip etsin.

Back
X