Polikistik over tedavisinden sonuç alan var mı?

merhaba arkadaşlar bendede uzun zamandır pco var 6 yıl önce öğrendim ama şanslıydım ki hamile kaldım ikizlerim oldu 5 yaşındalar doğumdan sonra bir türlü vakit bulup gidemedim doktora ama son zamanlarda tüylenmem arttı hızla kilo almaya başladım bugün gittim nihayet kan alınıdı birde ultrason verdi doktor ama aç olmam gerekiyormuş sabaha kaldı eve gelince kağıda baktım üst batın ve alt batın yazıyor sanırım bu alt batın alltan muayene mi çok korkuyorum kızlara hamile kalmadan önce bir kez bakılmıştı çok canım yanmıştı şimdi içimi korku sardı canım çok azdır bugün resmen titredim hastanede panik yaptım yaptıran varmı kızlar çok korkuyorum zaten sırf bu yüzden gidememiştim doktoro ama adetimde bi sorun yok çocuk da istemiyorum sadece tedavi olmak istiyorum tüyler ve kilo için allah herkese yardımcı olsun

Merhaba ben sizin bir yazinizi gorunce siteye uye oldum pko oldugunuzu ve cocuk sahibi olabildiginizi yazmissiniz sorulariniz icin ozel mesaj atabilirsiniz demissiniz ben 19 yasindayim bekarim bugun bana doktorum 3 aylik bir tedavi soyledi yasmin dogum kontrol hapini kullanacagim ama internette oyle seyler okudum ki kullansanizda fayda etmiyo falan diye fazlaliklarim var ama cok asiri kilolu degilim boyum 160 kilom 58 2 haftadir zaten diyet yapiyodum vucudumda tuylenmede yok sadece adet duzensizligim vardi birdenbire cok kilo artisida yasamadim 3 yil kadar once doktor banada yumurtaliklarimn cok temiz oldugunu soyleyerek adet duzensizligim icin farlutal vermisti sonra adetim duzene girdi ama bu sene tekrar duzensizlesti ve simdi doktorum lh degermin yuksek ciktigini yumurtlama problemim oldugunu 3 aylik bir tedavi uygulayacagini soyledi ben ilerde kisirlik yaparmi diye korkuyorum siz yasamissniz oyuzden size danismak istedim endiselenicek bir sey var mi bilemiyorum besinlerinize dikkat ettiniz mi Bunlari bilmek isterim tesekkurler simdiden yanitiniz icin biraz uzun yazdim ama :)

canım polıkıstık overın tedavısı var hamıle olan cok kısı var olamayan kısıler de var tabı bu kesınlıkle allahın takdırı kısırlık yasamadım ben doktor kısırlık bölumune gıt dedıgınde zaten hamıleymısım.polıkıstık over ılac kullanılmadıgın hatta kullanılsa bıle gecemeyebılen ve kendını tekrarlayabılen bır hastalık besınlerıme felan hıcbırseyıme dıkkat etmedım ama kafama da takmadım dedım ya allahın takdırı sende kafana takma canım

merhaba arkadaşlar bendede uzun zamandır pco var 6 yıl önce öğrendim ama şanslıydım ki hamile kaldım ikizlerim oldu 5 yaşındalar doğumdan sonra bir türlü vakit bulup gidemedim doktora ama son zamanlarda tüylenmem arttı hızla kilo almaya başladım bugün gittim nihayet kan alınıdı birde ultrason verdi doktor ama aç olmam gerekiyormuş sabaha kaldı eve gelince kağıda baktım üst batın ve alt batın yazıyor sanırım bu alt batın alltan muayene mi çok korkuyorum kızlara hamile kalmadan önce bir kez bakılmıştı çok canım yanmıştı şimdi içimi korku sardı canım çok azdır bugün resmen titredim hastanede panik yaptım yaptıran varmı kızlar çok korkuyorum zaten sırf bu yüzden gidememiştim doktoro ama adetimde bi sorun yok çocuk da istemiyorum sadece tedavi olmak istiyorum tüyler ve kilo için allah herkese yardımcı olsun

ust karın ve alt karın demek dıye bılıyorum canım ama pkonun teshısınde ve taedavısınde alttan muayane edılıyor herseye hazırlıklı ol gecmıs olsun

Meraba..Ben de bugün polikistik over oldugumu öğrendim..26 yasındayım.Adetlerim yıllardır 40-45 günde bir oluyordu. Dr um alttan muayene ettiğinde yumurta sayımın fazla oldugunu bu yüzden adetlerimde gecikmeler oldugunu söyledi..Şu an çocuk düşünmediğim için yasmin kullanmamı söyledi.Ayrıca hormon testi yaptırıcam adetimin 3 .günü..Pconun bende ne kadar ileri seviyede olup olmadıgını söylemedi..Hamile kalmaya engel mi ? ben 1-2 yıl daha korunmayı düşünüyorum ama çocuk olması zor olucaksa korunmayı bırakayım diyorum..kafam çok karışık , içimde bir korku başladı olmıycak diye.:(

Meraba..Ben de bugün polikistik over oldugumu öğrendim..26 yasındayım.Adetlerim yıllardır 40-45 günde bir oluyordu. Dr um alttan muayene ettiğinde yumurta sayımın fazla oldugunu bu yüzden adetlerimde gecikmeler oldugunu söyledi..Şu an çocuk düşünmediğim için yasmin kullanmamı söyledi.Ayrıca hormon testi yaptırıcam adetimin 3 .günü..Pconun bende ne kadar ileri seviyede olup olmadıgını söylemedi..Hamile kalmaya engel mi ? ben 1-2 yıl daha korunmayı düşünüyorum ama çocuk olması zor olucaksa korunmayı bırakayım diyorum..kafam çok karışık , içimde bir korku başladı olmıycak diye.:(

tedavini bırakma bir süre sonra düzene girer herşeyin ve çocuk sahibide olursun. tüm rahatsızlıklar gibi bununda en önemli sebeplerinden biri stres.
canını sıkma kardiş

tedavini bırakma bir süre sonra düzene girer herşeyin ve çocuk sahibide olursun. tüm rahatsızlıklar gibi bununda en önemli sebeplerinden biri stres.
canını sıkma kardiş

saolasın..walla her an bu konuyu düşünüyorm..stresli biriyim normalde de..inş hayırlısyla atlatırım..beni ne gibi süreçlerin beklediğini düşünmek istemiyorum içim daralıyor o zaman..o yüzden düşünmemek daha iyi galiba..

saolasın..walla her an bu konuyu düşünüyorm..stresli biriyim normalde de..inş hayırlısyla atlatırım..beni ne gibi süreçlerin beklediğini düşünmek istemiyorum içim daralıyor o zaman..o yüzden düşünmemek daha iyi galiba..

hiç düşünme. gücün dışındaki şeylere canını sıkmamayı öğrenmeli insan yoksa çok yıpranıyor. tecrübeyle sabit. şükür ki devasız dert değil bizimkisi. biraz çabayla gayet rahat yaşar gideriz. bu rahatsızlığı olan ve çocuğu olan hem bu sitede hem çevremizde o kadar insan var ki. yalnız değil(iz)sin. eyvah ne olacak şimdi diye hırpalama kendini :3:

Arkadaşlar Görüyorum Ki Hepimizin Ortak Sorunu Bu Kistler.
Bende De Adet Düzensizliği Sorunu Var Doğum Kontrol Hapi Kullanmama Karşin Bi Sonuç Elde Edemedim.hala Düzensizlik Devam Ediyor.peki Aranizda Bu Tedaviden Başarili Sonuç Elde Eden Var Mi??
Bende Tüylenme Sorunu Da çikti .sizde De Var Mi??

ben artık bıktım bu ılactan ve kulanmıyorum 2 senedır 13 yasında basladım dogum konturole sınırlerımı bozuyordu 2 sene once bıraktım bunun tedavısı pek yok mus doktorum bu sekılde soyledı bana dogumdan sonra duzelme ıhtımalıvar dedı ama suan öyle bırseyde soz konusu degıl kafana cok takmamaya calıs stres tamamen kesıyor cunkı ben duzensız oluyorum adetı bazen bı kac ay duruyor dıye bılırımde bende o donemlerde yanı ayımı gectımı adet sokturucu ıcıyorum o zaman bı kac ay normale bııyor

Hayirli gunler arkadaslar, ben araniza yeni katiliyorum. Bir pcos hastasi olarak konu basligi dikkatimi cekti. 26 yasindayim ve 14 yasimda bu teshis konuldu bana, halen de devam etmekte maalesef. Kesin bir tedavisi yok cunku. 4 yillik bir ugrastan sonra anne olabildim, dogum yapinca duzelir sandim ama dusundugum gibi olmadi. Kabullendim ama savasmaya da devam etmekteyim. Allahim herkesin yardimcisi olsun.

arkdslar mrba...bende pko yok cıkmadı bakıldı ama serbest testesteron 4.07...prolaktin 32.53....total testesteron 1.28..dhea-s 449 yanı erkeklık hormonlarım yuksek bı kutu aldactrone ve dıane 35 kulandım ama guvenmıyorum bu ılaclara bas agrısı yaptı yan etkısı cok doğal yollarla bu hormonları dusurebılcegım bıtkıler arastırıyorum hayıt tohumunu duydum ama sac dokermıs ama hormonları duzenleyen bısey nasıl sac doker bılıyomusunuz? bır de ıstda avrupa yakasında bıldıgınız endokronolojı doktoru varmı devlet hastanesınde ıyı? cunku yakında kel kalcam bı de bu durumla alakalı dermatoloh serkıs barıs var sac dokulmesıle ılgılı onun ılgı alanımıdır acaba gıtsem?

Merhaba Arkadaşlar!

Ben 25 yaşındayım ve 2 senelik evliyim..Evlenmeden önce adetlerim düzensiz,oldukça kanamalı ve ağrılıydı..Evlendikten sonra doğum kontrolü amaçlı yasmine başladım..Adetlerim düzene girdi,ağrılarım azaldı..Geçtiğimiz aralık ayında kontrole gittim ve 2 cmlik bir miyomum olduğunu öğrendim...Çok önemsemedim..Dün tekrar kontrole gittiğimde hem miyomumun yarım cm büyüdüğünü hemde polikistik over olduğumu öğrendim..Doktor geciktirmeden tedaviye başlamam vede çocuk sahibi olmam gerektiğini söyledi...Bekletirsem ilerde çocuk sahibi olmamın oldukça güçleşeceğini belirtti..Çok üzgünüm..Ne olur bana yardımcı olun..Çocuğum olsun istiyorum ama durumumuz pek elverişli değil..Ertelersem de anne olamamaktan çok korkuyorum..Desteğinize çok ihtiyacım var..Herkes abarttığımı düşünüyor bense 2 gündür ağlıyorum:((

arkdslar mrba...bende pko yok cıkmadı bakıldı ama serbest testesteron 4.07...prolaktin 32.53....total testesteron 1.28..dhea-s 449 yanı erkeklık hormonlarım yuksek bı kutu aldactrone ve dıane 35 kulandım ama guvenmıyorum bu ılaclara bas agrısı yaptı yan etkısı cok doğal yollarla bu hormonları dusurebılcegım bıtkıler arastırıyorum hayıt tohumunu duydum ama sac dokermıs ama hormonları duzenleyen bısey nasıl sac doker bılıyomusunuz? bır de ıstda avrupa yakasında bıldıgınız endokronolojı doktoru varmı devlet hastanesınde ıyı? cunku yakında kel kalcam bı de bu durumla alakalı dermatoloh serkıs barıs var sac dokulmesıle ılgılı onun ılgı alanımıdır acaba gıtsem?

mrba. ısırgan otu çayı içmeni tavsiye edebilirim ve aktarlardan ısırgan tohumu alıp bala karıştırıp ye. bunlar hormonları düzenleyici diyebiliyorum. zararı olacağını sanmıyorum. birde oğulotu bir su bardağı suya bir tutam atıp 5dk demleyeceksin günde 3-4 kere aç karnına içilecek, bu da östrojen hormonunun artmasına sebep oluyor.

arkadaşlar pko tedavsinde dkh geçici bir yöntemdir.
onun yreine kalıcı şeylere yönelin
kilo verin ve doktorunuza metformin içebilir miyim die ir sorun
bir çok pko lu metformin içerikli hap ile yumurtlamasını düzene sokuyor
gerçekten çok etkili bir ilaç
aslında şeker ilacı ama düzenli şekere etki etmiyor.
çoğu kişi bu ilacı doktoru vermese de içti ve yumurtlaması düzene girdi
adetleri de düzene girdi ve hamile kaldı
pko nun tam oalrak bir tedavisi yok
ömür booyu uğraşmamaız gerkecek bi,r rahatsızlık

Bana da yaklaşık 8 sene önce teşhis konmuştu hem de çenemdeki kıllanma için gittiğim dermatolog tarafından! O zamanlar 90 kilo civarındaydım ve neredeyse 6 ayda bir regl oluyordum. Bir ilaca başlatmıştı dokturum, diabet başlangıcında verilen bir haptı adını hatırlamıyorum ayrıca doğum kontrol hapı da kullanmaya başladım. Asıl sonuçları kilo verince gördüm, şu an 64 kiloyum ve birbirine çarpan yumurtalarım yok artık! İlacı uzun süre kullanmadım o yüzden yararlı oldu mu bilemem ama eğer kiloluysanız en kesin sonuçları normal kilonuza inince alıyorsunuz... Herkese geçmiş olsun. Unutmadan söyleyeyim çenemdeki kıllanma maalesef hiç geçmedi, yalnızca onunla yaşamayı öğrendim...

yıllar önce foruma ilk üye olduğum zamanki mesajları okurken buldum bu konuyu.
o zamanlar pko.yla ilk tanıştığım zamanlardı ve bebek istiyordum.
şimdi bir oğlum var, bir de kürtajım ve tekrar anne olmak istiyorum...

Genç kızlığımdan beri bilirim bu rahatsızlığı,düzensiz adetler, hiç peşimi bırakmadı...
Şimdi evliğim çocuk istiyoruz gene karşıma çıkıyo,
tedavi tedavi tedavi, artık sıkıldım bunaldım, ve hiç bi sonuç elde edemedim. Bi kere kendiğinden hamile kaldım ondan da gen karşıma çıktı. Yumurtalıklarım sağlam gelişmediği için boş gebelik yaşadım.
Rabbim sen hayırlısını ver.

Off ayı sorun bendede war 18 yaşındayım ve hemen hemen 5 yıldır bu kistlerle uğrasıyorum. Doğum kontrol hapı kullandım defalarca yok anacım gecmiyor. ne doktorlara gittim hep yasmin verdiler. adetim düzensiz afedersiniz ama ben ped değil resmen cocuk bezikullanıyorm . okadar cok adet kanamam varkii cocuk bezinden bile taşıyor. Ne yapcagmı bilemiyorm :((

Off ayı sorun bendede war 18 yaşındayım ve hemen hemen 5 yıldır bu kistlerle uğrasıyorum. Doğum kontrol hapı kullandım defalarca yok anacım gecmiyor. ne doktorlara gittim hep yasmin verdiler. adetim düzensiz afedersiniz ama ben ped değil resmen cocuk bezikullanıyorm . okadar cok adet kanamam varkii cocuk bezinden bile taşıyor. Ne yapcagmı bilemiyorm :((

Aynı sorunları bende yaşıyodum aşırı kanamam oluyodu heryer batıyodu yataklar,kıyafetlerim ....
Doktorlar bana da yasmin veriyolardı.
Sonra annem doktora götürdü ve aşırı kansız kalmışım bu kanamalar yüzünden. Kan kesici ilaçlar kullanıyodum
Ahhh ahhhhh çok zor Allah şifa versin canım.

Back
X