Polikistik over tedavisinden sonuç alan var mı?

benim kistim var 3ay myralon kullandim ve gecmisti 4ay sonra tekrar cikti.ve hamile kalamiyorum bunu kistte bagliyorum.kist operasyonu kolaymi oerasyon sonrasi hamile kalabilirmiyim hemen?zaman kaybetmek istemiyorum!suan baska 1ulkedeyim ve dun dr a gittim elle muayene yapti kist yok dedi ama ben inanmiyorum haftaya yine gidicem bunda ultrason yaptircam nedense dr ultrason yapmadi hep aklim karisti.oysa ben adet donemlerimde hic acidan kivranmazdim ve cok olmazdim simdi ise...hatta suan........

kist operasyonu nasil oluyor bilen varmi?

yo pcos'ta ameliyata gerek yoktur. ilaçla tedavi edilir,ama kist çok büyüyüp patlarsa şiddetli karın ağrısı yapar. böyle bir ağrıda doktora söylemek gerekir pcos hastası olduğunu. yoksa ameliyata almak zorunda kalırlar :) sende hangi kist var? çikolata kistimi? çikolata kistinde ameliyat kararı doktor ve sana bağlıdır. kesinlikle olunmalı diye bir durum yok.

ben de polikistik over hastasıymışım, yeni öğretndim. adet düzensizliği için doktora gittim ve pko olduğumu öğrendim. doktor gynelle diye bir ilaç verdi. bu ilaç hakkında bilgi sahibi olan var mı acaba? yan etkilerini merak ediyorum da

arkadaşlar bende de polikistik over sendromu var yaklaşık 4 yldır yasmin miyralon ve diane 35 gibi dogum kontrol hapları kullandım ama bu ilaçları bıraktığım anda adet düzensizliğim devam etti işin kötüsü ben bu ilaçları kullanmassam kesinlikle adet olamıyorum en büyük korkumdailerde çocuk sahibi olamamak ve bu ilaçların kesinlikle kilo alma varis ve selülit e yol açma gibi yan etkileri var şunu merak ediyorum bu hastalığın başka bi tedavisi yokmu ben artık ilaç kullanmak istemiyorum bide bu konuyla ilgili bildiğiniz bitkisel yöntemler varmısenağlama

üzgünüm derem, tedavisi yokmuş, ben de yıllardır çekiyorum üstelik bebeğe de engel. tüp bebek tedavisinde çok başarılı olduğu söylense de benim tutmadı. eğer evli değilseniz veya bebek düşünmüyorsanız doğum kontrol ilacına devam. bebek düşünüyorsanız "ki bence zaman kaybetmeyin" o zaman glokofen mutlaka şart, vücudun depoladığı şekeri kullanmayı sağlıyor ve hormonları düzene sokarak zayıflatıyor ama o da tabiiki doktor kontrolünde.

Arkadaşlar
Bende aynı dertten muzdaribim..düzensizlik olduğu için gittim doktora, Lh yüksek çıktı ve 6 ay boyunca diane 35 kullancam..Ama kendimi çok şiş hissediyorum..Kilo da veremiyorum..Vücudum ödem yapıyormuşş..

Bide tsh yüksek çıktı,az çalışıyormuş tiroidim...Acaba bu hastalıkla bi alakası olabilirmi..?

Bide doktor dediki bu hapı bırakırsan aynı sorunları yaşarsın..Yani ben bi ömür boyu hapmı yutcam?Uffff kafa mçok karışık..

tutuklu merhaba canım senin yazılarını takip ediyorum bizi bilgilendirdiğin için teşekkür ederim benimde sana bir sorum olacak.. ben 2 senelik evliyim evlendikten ancak 8 ay sonra hamile kalabildim ve bebeğim 7 haftalıkken öldü bir dahada hamike kalamadım düşükten 5 ay sonra tedavi gördüm gromofen adlı ilacı kullandım sonra başka sebeplerden tedaviye devam edemedim şimdide 4 5 aydır tedavi görüyorum rahim filmi bile çektirdim geçen ayda progestan ve parlodel adlı ilaçları kullandım gene olmadı bu ayda drum gineraadlı doğumkontrol ilacını verdi
1.çocuk tedavisi gören bir kadına dr bu ilacı neden vermiş olabilir
2.benimde göbek bölgemde aşırı yağlanma -9 aylık gebe kadın gibi- sakal bıyık gibi erkek tipi kıllanma vede sol yumurtalığın üstünde küçük bir kist-dr önemli bişey olmadığını söylüyor-mevcut
3.bunalımdayım kendimi çok kötü hissediyorum
4.ne olu bana bir akıl ver
5. şimdiden saol....

sevcancım doktor bana gulukofen verdi ama günde 1 tane kullan dedi ne dersin faydası olmazmı sence

CANIM FAYDASI OLMAZ OLURMU? MUTLAKA DÜZENLİ OLARAK KULLAN....GÖRECEKSİNKİ HERŞEY KISA ZAMANDA YOLUNA GİRECEK İNŞALLAH....YÜREĞİNİ FERAH TUT...İLACINI AKSATMA OLURMU GÜZEL KARDEŞİM BENİM....:1hug:

tutuklu merhaba canım senin yazılarını takip ediyorum bizi bilgilendirdiğin için teşekkür ederim benimde sana bir sorum olacak.. ben 2 senelik evliyim evlendikten ancak 8 ay sonra hamile kalabildim ve bebeğim 7 haftalıkken öldü bir dahada hamike kalamadım düşükten 5 ay sonra tedavi gördüm gromofen adlı ilacı kullandım sonra başka sebeplerden tedaviye devam edemedim şimdide 4 5 aydır tedavi görüyorum rahim filmi bile çektirdim geçen ayda progestan ve parlodel adlı ilaçları kullandım gene olmadı bu ayda drum gineraadlı doğumkontrol ilacını verdi
1.çocuk tedavisi gören bir kadına dr bu ilacı neden vermiş olabilir
2.benimde göbek bölgemde aşırı yağlanma -9 aylık gebe kadın gibi- sakal bıyık gibi erkek tipi kıllanma vede sol yumurtalığın üstünde küçük bir kist-dr önemli bişey olmadığını söylüyor-mevcut
3.bunalımdayım kendimi çok kötü hissediyorum
4.ne olu bana bir akıl ver
5. şimdiden saol....

canım doktorun verdiği tüm ilaçları tanısını tam bilmiyorum ama anlattığın kadarıyla polikistikover tedavisi için vermiş. onun dışında gebeliğe engel olabilecek başka hormon bozukluğun varsa ona yönelik de vermiş olabilir. yani doktorun şu an için senin gebeliğine engel olan durumu ortadan kaldırıyor. kendini neden kötü hissediyorsun? neyi problem ediyorsun?ayrıca daha önce bebek sahibi olabilmiş olman büyük avantaj. zaten ümitsizliğin varsa o kötü his ve bünye ile çocuk sahibi olmak çok zor. sıkma canını,bu gün bebeği olmayan ama mutlu olan binlerce çift var. kilon ve tüylerinin sorunu ise çok basit,hem kilo verince gebe kalma ihtimalin de artar(polikistik over sendromu hastasıysan). tüyleri bir ağda,bir ip,bir cımbız,epilasyon ne istersen artık her şey elimizde. bebekler mutsuz ve bakımsız anne istemez hele babaları onlardan da beter :) bence ilk aşama kilolarını verip,tüylerinden basit yöntemlerle kurtulman a.s zaten doktorun da bir yandan sana tedavi ile destek veriyor,olacak inşallah ama sen canını sıkmıycaaaannn a.s.

ben de polikstik overliyim. ilk adet gördüğüm günden beri 3-5 ay gelmediği oluyordu arada. kafasına göre geliyor benimki. çok dr'a gittim hep doğum kontrol hapı verildi. Ama bende tüylenme olmadı. Şimdi evlyim. 1 ay oldu hapı bırakalı bu ay oldum ne kadar düzenli gider bilmiyorum. Hormonlarım düzenli ama neden yumurtanın çatlayamamasıymış. Sene sonunda nasipse bebek düşünüyorum bakalım ne olacak? Doktor olmazsa tedavi dedi. Bakalım kızlar sonumuz ne olacak??????

mrh.arkadaslar aranıza bugün yeni katıldım.benimde bir takim sorunlarım var ve sizinle paylaşmak beni mutlu edecektir

mer arkadaslar bende aynı dertten muzdaribim malesef ve bana pok olduğumu 4.doktor soyledı.3 yıllık evliyim her türlü tetkikleri yaptırdım.rahım filmı cektirdim.gonaphene ve pregnyl iğne tedavisi ile gebelik sağlamaya calışıldı ama olmadı.en son gittiğim doktor kan değerlerimdeki fsh ve lh değerlerinin yüksek olduğunu ve pok olduğumu soyledi.bana diane 35,androcur ve gluphage ilaçlarını verdi.diane35 dışındaki ilaçlar bana mantıklı geldi.bu arada benım hiç adet düzensizliğim yok 3-5 gün gecıkmeler dısında.aşırı tüylenme sorunmda yok.sadece 1 yıl içinde biraz kılo artısım var.diane 35 kullanırsam cocuğum nasıl olacak.6 aylık tedavi verildi.6 ay daha beklemek moralimi bozuyor.ben ne yapmalıyım kafam iyice karıştı

bende anlamıyorum murmble.ben cocuk istediğim için doktora gidiyorum sorun varsa halledelim diye onlar olmadık sorunlar cıkartıyo kafam karıstı allak bullak oldum .cocuk isteyen pko luya doğum kontrol hapı niye?adet düzensizliğim yok kıllanmam yok .anlamadım artık

sitaren kesinlikle triodla alakalı.aynı durum benım arkadasımdada cıktı 1 yıl gibi kısa bir sürede doğum kontrol hapı kullandıktan sonra acayip kilo artısı tüylenme basladı.trio ölcumu yaptırdı trıodlar calışmıyordu.hemen bir uzmana gitti 1 yıllık tedavi ile triodlar eskı calışır haline döndü.kilo verdi.adetler düzene girdi ve şimdi 3 aylık hamile.triod sorunun varsa ve bebek iştiyorsan mutlaka triod problemını coz.o meret hastalık vücudun herseyini etkiliyor cunku.

tutuklu canım çok teşekkür ederim ilgine...söylediklerini dikkate alıcam ancak kilo konusuna gelince ne yaptıysam bir tür lü zayıflayamıyorum..

slm, pco hastaligindan bendede var ve yakin zamanda bilgi aldim doktorumdan. vucutta sonradan olusan bir sey degilmis ergenlikle beraber baslayan bir sorun sorun yumurtaliklarimizin icindeki yumurta hucresini her ay tamamlayamadan baska bir yumurta hucresinin buyutulmesine gecisiyle basliyor ve onceki tamamen buyutulup ergen bir yumurta olamayan yumurta hucresinin yumurtalik icerisinde bir kenara itilmesiyle olusuyor bu kistler.. bu sefer vucuttaki kadinlik hormonlari azaliyor ve erkek hormonu salgilamaya baslaniyor. bu da tipki erkekler gibi sakal biyik goguste killanma yapiyor.... isimiz zor.... cok sukurki ben sadece sivilce ile geciriyorum bu evreleri ve iki kizim var.... cok fazla degil sadece gecen yazdan beri aldigim 5 kilom var oda rahatsiz etmiyor zaten cok zayiftim.... bu konuda internet ve dr. lar olmak uzere bir cok arastirma yaptim isteyen arkadaslarla paylasabilirim... gorusmek uzere bye...

dogum kontrol haplari yumurtalik icerisinde her ay gelisimini tamamlayamayip kiste donusen yumurtalarin, gerekli gelisimini saglayacak bir hormon iceriyor, ve kist olusumu dogum kontrol haplariyla beraber engellenmis ve vucudun gecicide olsa duzene girmesini sagliyor. bu sorun yuzunden kendi kendine hamile kalamayan bir arkadasim bir kac ay dogum kontrol hapiyla vucudunu duzene koyup sonra hamile kaldi.. 5-6 kez tup bebek uygulamasi yaitirmis ve tutmamis olmasina ragmen.... dogum kontrol hapinin cok faydasi var bu konuda

Back
X