Polikistik over tedavisinden sonuç alan var mı?

ben ilk adetimden beri çok sıkıntı çekiyordum..2 ay adet olmayıp sonra 2 ay boyunca adet gördüğümü biliyorum..ayrıca kilo sorunum,aşırı tüylenme,saç dökülmesi gibi sorunlarım vardı..en sonunda bir gün krize girdim bunları kafama takarak ve annem beni doktora götürdü..orada doktor bana polikistik over teşhisi koydu ve 60mm ve 80mmlik iki büyük kiste sahip olduğumu ve bütün sıkıntılarımın bundan kaynaklandığını söyledi..renkli doppler de çekildi ve herhangi kötü bir şeye rastlanmadı..daha sonra doktor diane 35 verdi 4kutu kullanıp kontrole gitmemi söyledi..ben okulumdan dolayı 4 kutu sonunda gidemedim kontrole(biraz da ihmal ettim) şikayetlerim nispeten azaldı bi süre adetlerim düzene girdi fakat bir kaç ay sonra tekrar aynı sorunları yaşamaya başladım daha sonra farklı bir doktora gittiğimde kistlerin kalmadığını söyledi ..içim rahatladı..

ama yaklaşık 6 aydır tekrar sorun yaşamaya başladım fakat bu sefer daha farklı biçimde..adet günlerimde kan yerine kahverengi ilginç kokulu akıntılar oluyor bir kaç gün,daha sonra son iki gün kana dönüyor ama o da çok az geliyor.adetlerim düzensizleşti tekrar,göğüs kenarımda kıllanmalar var..araştırmalarıma göre çikolata kisti belirtilerine uyuyor yaşadıklarım..en son annemin sözlerine uyup soğan suyu kürü yaptım işe yarar mı bilemiyorum ama inanarak içtim..yakında doktora gitcem o zmn net biçimde öğrenicem her şeyi ama paylaşmak istedim belki bnm gbi sorun yaşayan vardır diye..

hepimize geçmiş olsun inşallah..

arkadaşlar 22yaşında bekar biriyim. 2yıl önce sivilce sorunuyla doktora gittim polikistik over çıktı tuylenme fazla yok..doktor yasmin verdi ben 1yıl kadar kullandm ama bi deişiklik olmadı zaten adetlerım fılan duzenlydı sadece sıvılce ıçın gıtmışken bole bi tanı kondu.fakat bu yasmin bende acayp kılo yaptı 8kılo aldmm doktora sormadan bıraktımçunku kılo vermek ıçın ugraş verırken heray 2kılo alıodum kafama gore bıraktım ve şuanda hıç bu hastalıgımn ne durumda oldugunu bıle bılmıyorum aldıgım 8kıloyu hızla verdm şuan 4kılo fazlam var onuda verecegım.sızce napmalıyım bundan snrakı sureçte acil yrdm????:S

arkadaşlar 22yaşında bekar biriyim. 2yıl önce sivilce sorunuyla doktora gittim polikistik over çıktı tuylenme fazla yok..doktor yasmin verdi ben 1yıl kadar kullandm ama bi deişiklik olmadı zaten adetlerım fılan duzenlydı sadece sıvılce ıçın gıtmışken bole bi tanı kondu.fakat bu yasmin bende acayp kılo yaptı 8kılo aldmm doktora sormadan bıraktımçunku kılo vermek ıçın ugraş verırken heray 2kılo alıodum kafama gore bıraktım ve şuanda hıç bu hastalıgımn ne durumda oldugunu bıle bılmıyorum aldıgım 8kıloyu hızla verdm şuan 4kılo fazlam var onuda verecegım.sızce napmalıyım bundan snrakı sureçte acil yrdm????:S

kesinlikle iyi bir kadn dogum doktoruna git....testlerini yaptır ne durumda gorursunuz....yasminin yan etki yaptıgını soyle yasmin dısında bir dogum kontrol hapı verebiir bu durumda....geçmiş olsun...

canım benim pko geçecek bişey değil ama çocuk yapmayada engeldeğil o beynimizle hormonnumuz arasında olan iletişimsizlik sorunu bendede var ayrıca soğan suyu dediler yapıyorum hayırlısısositososito

walla cnm benim 2007 yılında sağ overde 7 cm lik kist vardı 1 sene tedavi oldum başka bi sorunum için doktora gittiğimde bu sefer sol overde 3 cm lik vardı sağ taraftaki geçmişti bişey kalmamış dedi sol taraftaki için tedavi gördüm ilaçlarla işte bu arada özel klinikte görüyorum tedavi uzman doktorlar tarafından sol overde de yok dedi kalmamış dedi

canım evet malesef geçmiyor pcos.:1no2:...o gecmis demelerini bilirim bazı doktorlar yada ultrasona bakanlar goremiyor bu konuda uzman birinde ultrasonda baktırmak daha mantıklı...ilac tedavisinden sonra kuculdgunden gozukmemiş olabilir...oyle olsa bile horman testi istedi ise onlarda LH'ın seviyesine gore anlıyorlar polikistik over olup olmadıgını....benneyaptımki

ilac kullanmak malesef iyi değil ama baska cozumde yok....ilac duzene soktugu için hastalıgın ilerlemesi ve duzensizlik durumunu engelliyor...diane 35in yan etkisi cok bilirim...ben de depresyon yapmıstı su an baska bir ilac deniyorum hayırlısı bakalım..:Saruboceq:.

walla cnm benim 2007 yılında sağ overde 7 cm lik kist vardı 1 sene tedavi oldum başka bi sorunum için doktora gittiğimde bu sefer sol overde 3 cm lik vardı sağ taraftaki geçmişti bişey kalmamış dedi sol taraftaki için tedavi gördüm ilaçlarla işte bu arada özel klinikte görüyorum tedavi uzman doktorlar tarafından sol overde de yok dedi kalmamış dedi hormon testi smear testi fln yaptırdım da üstelik

walla cnm benim 2007 yılında sağ overde 7 cm lik kist vardı 1 sene tedavi oldum başka bi sorunum için doktora gittiğimde bu sefer sol overde 3 cm lik vardı sağ taraftaki geçmişti bişey kalmamış dedi sol taraftaki için tedavi gördüm ilaçlarla işte bu arada özel klinikte görüyorum tedavi uzman doktorlar tarafından sol overde de yok dedi kalmamış dedi hormon testi smear testi fln yaptırdım da üstelik

bitanem senin anlatıştan benim anladığım o çikolata kisti gibi sanki pcos diilde CADIARZU cunku pcos her iki yumurtalıkta birçok sayıda ve mm'lik oluyor fisfisfis seninki bir tane ve cm'likmiş.onu da dogum kontrol hapı ile tedavi ediorlarmış....

bitanem senin anlatıştan benim anladığım o çikolata kisti gibi sanki pcos diilde CADIARZU cunku pcos her iki yumurtalıkta birçok sayıda ve mm'lik oluyor fisfisfis seninki bir tane ve cm'likmiş.onu da dogum kontrol hapı ile tedavi ediorlarmış....

walla cnm özel kliniğe gittim doktorum polikistik over olduğunu söylemişti.
o 7cm lik olan kistim için 1 sene sonra gittiğimde özel doktora küçülmüş demişti. ve yine 1 yıl sonra başka bi özel doktora gittiğimde bişey kalmamış demişti ama sol overde 3 cm lik olduğunu söylemişti.

bende adet düzensizliğinden dolayı gittim mr çekildim hormon teslerimi yaptırdım hormon testim normal çıktı ama tam emin olmayarak bana pko olduğunu söyledi ama beni doktorum hiç tatmin etmedi yasmin verdi 3 aylık kullanıcam bunun yanında soğan kürüne ve hayıt tohumunada başlıcam ilaçlarım bittikten sonrada tıp fakültesine gidicem orda daha ii muayne edilir.. buı arada usg herşei tam olarak göstermio bende önce sağ yumurtalıkta 5.3 cmlik büyük bi kisti sol yumurtalıkta bişe yoktu usg sonucuma göre.. ama mr dan sonra anlaşıldıki 5.3 cm lik bi kist değil en büyüğü 2cm olan küçük kistler var ve her iki yumurtalıktada var.. yani usg ye pekte güvenmemek lazım..

Bende kendi durumumla alakalı yazmak istedim ve tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.

25 yaşındayım evli değilim. 1,5 sene önce bende tüğlenme başladı, ilk etapta ciddiye almadım tabi. Öncelikle boyun bölgesi ve çene altı arasında, ve bir iki tüğlenme olarak başladı. Ben buna normal şekilde cımbız ile müdahale ettim. Daha sonra bi kaç seans lazere gittim. Yüz bölgesi olduğu için lazer bir kaç seansta etki etmiyor, tecrübe edenler varsa bilirler. Daha sonra yüzümde aşırıya varan sivilcelenme meydana geldi, durum bu olunca internetten araştırdım ve polikistik over olabilceği ihtimali ile doktora gittim ve hormon testleri uygulandı ve ultrason ile yumurtalıklarıma bakıldı. Doktor yüksek oranda polikistik over teşhisi koydu ve bana diane 35 verdi, 9 ay kullanmam gerektiğini söyledi. Bu ilacın tüğlenmeyi engelleyebilceğini, ama var olan tüğlenmenin bitmesinin imkanı olmadığını söyledi. Ben ilacı 2 ay düzenle kullandım fakat tüğlenme hızla devam ettiği için bıraktım. Benzer durum yaşayan varsa tecrübesinden yararlanmak isterim.

Ayrıca adet düzensizliğim mevcut değildi, şu anda da bir düzensizlik söz konusu değil. Ve başka bir doktora da gitmek istiyorum. Kilo problemimde çok fazla yok. Boyuma oranla yalnızca bir kaç kilo fazlam vardır, bu da bence normal olduğunu düşündüğüm bir durumdur.

Bende kendi durumumla alakalı yazmak istedim ve tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.

25 yaşındayım evli değilim. 1,5 sene önce bende tüğlenme başladı, ilk etapta ciddiye almadım tabi. Öncelikle boyun bölgesi ve çene altı arasında, ve bir iki tüğlenme olarak başladı. Ben buna normal şekilde cımbız ile müdahale ettim. Daha sonra bi kaç seans lazere gittim. Yüz bölgesi olduğu için lazer bir kaç seansta etki etmiyor, tecrübe edenler varsa bilirler. Daha sonra yüzümde aşırıya varan sivilcelenme meydana geldi, durum bu olunca internetten araştırdım ve polikistik over olabilceği ihtimali ile doktora gittim ve hormon testleri uygulandı ve ultrason ile yumurtalıklarıma bakıldı. Doktor yüksek oranda polikistik over teşhisi koydu ve bana diane 35 verdi, 9 ay kullanmam gerektiğini söyledi. Bu ilacın tüğlenmeyi engelleyebilceğini, ama var olan tüğlenmenin bitmesinin imkanı olmadığını söyledi. Ben ilacı 2 ay düzenle kullandım fakat tüğlenme hızla devam ettiği için bıraktım. Benzer durum yaşayan varsa tecrübesinden yararlanmak isterim.

Ayrıca adet düzensizliğim mevcut değildi, şu anda da bir düzensizlik söz konusu değil. Ve başka bir doktora da gitmek istiyorum. Kilo problemimde çok fazla yok. Boyuma oranla yalnızca bir kaç kilo fazlam vardır, bu da bence normal olduğunu düşündüğüm bir durumdur.

Hala tuylenme ve akne sorunun varsa ilaca devam etmeni tavsiye ederdim dogum knotrol hapları uzun surede kendini gosteriyor.bende hem duzensizlik hem tuylenme hem de cidimde cok bozulma vardı pcos dediler diane kulalndım bende ve basladıktan 4 5 ay sonra cildim acaip duzeldi ve tuylenme normale dondu...ama cıkanlar gitmiyor tabi ama onceki kadar sık cıkmıyor en azından...

merhaba kızlar,yenı uyeyım bende aranıza katılmak ıstıyorum.2 yıllık evlıyım ve cocugum olmuyor bırturlu.daha yenı ogrendım pco oldugumu.desteklerınızı beklıyorumopuyorumnanaktan

snaırım ben sansız olanlardanım.kımı pco hastalrında bebek olmuyor,tuylenme,kılo alma.metobalızmanın az calısması,kılo verememe vb.....bende bebek olmuyor ve cok cabuk kılo alıp verıyorum.kendıme yedıklerıme dıkkat etmedıgım zaman anında kılo alanlardanım ama o kıloyuda cabuk atanlardanım ve pco hastalarının ortak sorunu olan adet duzensızlıklerım var.

Merhaba arkadaşlar bende pcoluyum,bu hastalıkla başetmek çok zor ama napalım başa gelen çekiliyor Allah daha beterinden korusun hepimizi.Bende 7 yıllık evliyim bebeğim olmuyor şu anda tedavi görmüyorum sadece glukophage adlı ilacı kullanıyorum günde 1 tane bu ilaçtanmıdır bilmiyorum ama önceleri ilaçsız adet olamıyordum ama çok şükür bayağıdır ilaçsız adet olabiliyorum sizlerinde dedği gibi en önemlisi kilo almamak ve stres yapmamak lütfen birbirimize destek olalım bildiklerimizi paylaşalım umarım hepimizin tüm isteyenlerin bebişi olur en kısa zamanda inşallah

slm kızlar bende son ıkı aydır adetıme bırseyler oldu gecen ay ve bu ay 9 gun gecıktı test yapıyorum sılık cızgı cıkıyor ama arkasından adet oluyorum normalede adetlerım duzenlıydı takı son ıkı ay oncesıne kadar sızce bendemı polıkıstıkım

bende hızla kılo alıyorum sımdı suratımda sıvılceler cıktı kıllanma olayıda yok nedecek kadar az

merhabalar,
kısa bir süre önce doktor banada pko teşhisi koymuştu.iki doktora gittim ve ikisininde cevabı tedavisiz kesinlikle hamile kalamayacağımdı.bir süre korunmasız denemek istediğimiz için tedaviyi reddettim ve sonuç:korunmayı bıraktığımızın 2.ayında doğal yollardan hamile kaldım.(hamile kaldığım ay bal+tarçın+ç.otu kullanmıştım sadece)sizlere umut olsun diye pko ile ilgili açılmış her topiğe bunu yazmaya çalışıyorum,sakın moralinizi bozmayın,stres yapmayın illaki günün birinde sizlerde bu duyguyu tadacaksınız allahın izniyle,darısı hepinizin başına

merhabalar,
kısa bir süre önce doktor banada pko teşhisi koymuştu.iki doktora gittim ve ikisininde cevabı tedavisiz kesinlikle hamile kalamayacağımdı.bir süre korunmasız denemek istediğimiz için tedaviyi reddettim ve sonuç:korunmayı bıraktığımızın 2.ayında doğal yollardan hamile kaldım.(hamile kaldığım ay bal+tarçın+ç.otu kullanmıştım sadece)sizlere umut olsun diye pko ile ilgili açılmış her topiğe bunu yazmaya çalışıyorum,sakın moralinizi bozmayın,stres yapmayın illaki günün birinde sizlerde bu duyguyu tadacaksınız allahın izniyle,darısı hepinizin başına

selam,ben bır seyı merak ettım bu karısımları(bal,tarcın.c.otu)nasıl bır karısım yaparak ıctın.kaynattın mı cay gıbı demleyerek mı ıctın yoksa sadece hepsını karıstırarak mı?bunuda yazar mısın.denemekde fayda var bence.ınsallah vesıle olursun canım bebısınmın olmasına:Saruboceq:kaydirigubbakcemile5opuyorumnanaktan

Kızlar bugün banada polikistik over teşhisi kondu.Doktor Yasmin adlı ilacı ömür boyu kullanacağımı söyledi.Allahtan 2 tane çocuğum var zaten başka çocukta düşünmüyordum..Soğan kürünün iyi geldiğini okudum ama tam olarak nasıl yapılacağı hakkında detaylı bilgiye ulaşamadım..Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varmı?Nolur banada yardımcı olun moralim çok bozuldu.... senağlama

Kızlar bugün banada polikistik over teşhisi kondu.Doktor Yasmin adlı ilacı ömür boyu kullanacağımı söyledi.Allahtan 2 tane çocuğum var zaten başka çocukta düşünmüyordum..Soğan kürünün iyi geldiğini okudum ama tam olarak nasıl yapılacağı hakkında detaylı bilgiye ulaşamadım..Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varmı?Nolur banada yardımcı olun moralim çok bozuldu.... senağlama

aynı kaderı paylasıyoruz.ama ben sansız olanlardanım sen de yıne ıkıtabe cocugun var allah bagıslasın.bnde oda yok ugrasıyorum bence bunlar senın en buyuk morel kaynagın olmalı bak bende daha tıkkkk yok malesef.bana da doktor demısdı cocuk ıstemedıgın zaman lutenly adında hapı kullanacan omur boyu dıye ama cocuk ıstedıgım ıcın kullanamıyorum ltenly.sogan kuruyle ılgılı bılgım yok.sadece morelını hıc bozma ya senınde kuzucukların olmasaydı oyle daha kotuydu.ben hem pcoyla ugrasıyorum hemde cocuk sahıbı olmak ıcın kendımı paralıyorum.keske bnm de cocuklarım olsaydı razıydım pco olmaaya.bence canım hıc morelını bozma.bak bana beterın beterı var de gec bence...senağlama

Back
X