ben ilk adetimden beri çok sıkıntı çekiyordum..2 ay adet olmayıp sonra 2 ay boyunca adet gördüğümü biliyorum..ayrıca kilo sorunum,aşırı tüylenme,saç dökülmesi gibi sorunlarım vardı..en sonunda bir gün krize girdim bunları kafama takarak ve annem beni doktora götürdü..orada doktor bana polikistik over teşhisi koydu ve 60mm ve 80mmlik iki büyük kiste sahip olduğumu ve bütün sıkıntılarımın bundan kaynaklandığını söyledi..renkli doppler de çekildi ve herhangi kötü bir şeye rastlanmadı..daha sonra doktor diane 35 verdi 4kutu kullanıp kontrole gitmemi söyledi..ben okulumdan dolayı 4 kutu sonunda gidemedim kontrole(biraz da ihmal ettim) şikayetlerim nispeten azaldı bi süre adetlerim düzene girdi fakat bir kaç ay sonra tekrar aynı sorunları yaşamaya başladım daha sonra farklı bir doktora gittiğimde kistlerin kalmadığını söyledi ..içim rahatladı..
ama yaklaşık 6 aydır tekrar sorun yaşamaya başladım fakat bu sefer daha farklı biçimde..adet günlerimde kan yerine kahverengi ilginç kokulu akıntılar oluyor bir kaç gün,daha sonra son iki gün kana dönüyor ama o da çok az geliyor.adetlerim düzensizleşti tekrar,göğüs kenarımda kıllanmalar var..araştırmalarıma göre çikolata kisti belirtilerine uyuyor yaşadıklarım..en son annemin sözlerine uyup soğan suyu kürü yaptım işe yarar mı bilemiyorum ama inanarak içtim..yakında doktora gitcem o zmn net biçimde öğrenicem her şeyi ama paylaşmak istedim belki bnm gbi sorun yaşayan vardır diye..
hepimize geçmiş olsun inşallah..
ama yaklaşık 6 aydır tekrar sorun yaşamaya başladım fakat bu sefer daha farklı biçimde..adet günlerimde kan yerine kahverengi ilginç kokulu akıntılar oluyor bir kaç gün,daha sonra son iki gün kana dönüyor ama o da çok az geliyor.adetlerim düzensizleşti tekrar,göğüs kenarımda kıllanmalar var..araştırmalarıma göre çikolata kisti belirtilerine uyuyor yaşadıklarım..en son annemin sözlerine uyup soğan suyu kürü yaptım işe yarar mı bilemiyorum ama inanarak içtim..yakında doktora gitcem o zmn net biçimde öğrenicem her şeyi ama paylaşmak istedim belki bnm gbi sorun yaşayan vardır diye..
hepimize geçmiş olsun inşallah..