İnan çok aşıklar. Herkesin gıptayla baktığı çift diyebilirim. Yorumun için teşekkür ederim.Birimine bagli olarak nobet sıklığı değişiyor polislerin. Ayni gunlerde nobetci olmazlarsa haftanin belli günlerinde ayri ayri yalniz olacaklar. Şahsen ben doktor ya da polis olsam polis doktor evliligini tercih etmezdim. Kadin dogum alaninda gecen gündüzün yok, cerrahide nasil bilemiyorum. Bir anda romantik bir yemegin ortasinda telefon gelse eşim ameliyata gitse mutsuz olurdum. Bence doktorun halinden en iyi doktor anlar ve doktor saygi duyar.
Yahu aileler ne karışır gençler sevmiş, bence kimseyi dinlemesinler herkesten uzak bir düzen kursunlar, bak benim arkdaşım annesi yüzünden sırf bu statü meselesinden sevdiği kişiyle evlenemedi şimdi çok mutsuz , kendi kararlarını uygulasınlar bu ölümlü dünyada statü yüzünden mutsuz olmaya ne gerek var ...Hanımlar merhabalar,
Çocukluk arkadaşım olan canım, ciğerim olan birisi için bu sitedeki ilk başlığımı açtım.
Başlıktanda anlayacağımız gibi arkadaşım şuan asistan ve cerrah olacak, sevgiliside polis memuru.
Yaklaşık 2 yıldır beraberler ve artık ciddi bir yola girmek istiyorlar. Ama arkadaşımın ailesi bu olaya biraz mesafeli ne yazık ki, sürekli bu işin olamayacaiımı söylüyorlar.
Kız zaten mesleki olarak yeterince streste birde bu durum eklenince iyice bunalıma giriyor.
Bende sürekli telkin ediyorum ama artık yetmiyor. Buna benzer bir durumu olan var mı, örnekleriniz mevcut mudur. Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.
Yorum için teşekkürler.Kız ve kızın ailesi aradaki meslek statü farkını önemsemeyeceklerine emin mi? Kız emin olsa bile ailesi devamlı damatlarını küçümser mi? Bence polislikte doktorlukta çok kutsal meslekler. Söylediğim yanlış anlaşılmasın. Ayrıca en önemlisi bence evlendiklerinde çocukları olacak ve iki mesleğinde gecesi gündüzü belli değil. O çocuklar büyürken o kadar zorlanacaklar ki. İyice düşünülmesi gereken bir konu
Ben mantıklı bir aşktan yanayım. Şu an ayni evin icinde, ayni hayati paylaşmadıkları için birbirlerinin mesleki zorluklarini tolere edebiliyor olabilirler ama ayni evin icinde ortak bir hayatta bu toleransı saglayamayabilirler.İnan çok aşıklar. Herkesin gıptayla baktığı çift diyebilirim. Yorumun için teşekkür ederim.
Anladım. Pek tabii dediğin gibi de durum yaşanabilir.Ben mantıklı bir aşktan yanayım. Şu an ayni evin icinde, ayni hayati paylaşmadıkları için birbirlerinin mesleki zorluklarini tolere edebiliyor olabilirler ama ayni evin icinde ortak bir hayatta bu toleransı saglayamayabilirler.
Şöyle söyleyim. Eğer 2 yıldır oyunculuk yapmıyorsa :)) klasik türk erkeği kalıbından epeyce uzak birisiAdam klasik türk erkeği değilse olur. Nazik olacak, kadından yemek, temizlik, işten geldiğinde evde olma falan beklemeyecek. Seviyorlarsa olur bence. Zaten asistanlığını görmüştür muhtemel damat. Evlenince ben ev hanımı bekliyordum demez değil mi? Sağlık zor meslek. Polislik de öyle. İşin stresini eve yansıtmayacak psikolojide olmaları lazım. Sağlık sektöründeyim, eşim de öyle. Eşimden başka biri olsa benim dertlerimi anlayamazdı muhtemelen.
Benim eşimde polis ve ben de mühendisim. Eşimden çok daha fazla kazanıyorum. (bunu söylememin sebebi arkadaşınız ve erkek arkadaşındada aynı durum söz konusu olması) Benim ailem ilk evlilik konusunu açtığımda bana sadece bir kere sen bunu sorun yapar mısın demişlerdi ve ben hayır demiştim. Tanıyıncada eşimi ve karakterini çok sevdiler çok şükür. Şimdi babam benden çok eşimi arar sorar. 7 yıldır eşimle birlikteyiz. 3 yıldır da evliyiz. Çok şükür hiç bi sorunumuz olmadı. İnşallah arkadaşında mutlu olur.Yorum için teşekkürler.
Soruya gelecek olursamda dediğim gibi 2 yıldır beraberler ve neyin ne olduğunun farkındalar kendi aralarında da açık açık konuşmuşlar bu meslek durumlarını ve gelecekte nasıl bir hayatın onları bekliyor olacağını. Arkadaşım için o statü falan önemli değil. İşinde gücünde bir kız. Ama işte ailesi için malesef önemli. Onlara ne söyleyeceğini şaşırdı iyice. O nedenle sizlerden örnekler istiyorum açıkçası :)
Şöyle söyleyim. Eğer 2 yıldır oyunculuk yapmıyorsa :)) klasik türk erkeği kalıbından epeyce uzak birisi
Ne güzel tam olarak böyle örnekler bekliyorduk bizde :))Benim eşimde polis ve ben de mühendisim. Eşimden çok daha fazla kazanıyorum. (bunu söylememin sebebi arkadaşınız ve erkek arkadaşındada aynı durum söz konusu olması) Benim ailem ilk evlilik konusunu açtığımda bana sadece bir kere sen bunu sorun yapar mısın demişlerdi ve ben hayır demiştim. Tanıyıncada eşimi ve karakterini çok sevdiler çok şükür. Şimdi babam benden çok eşimi arar sorar. 7 yıldır eşimle birlikteyiz. 3 yıldır da evliyiz. Çok şükür hiç bi sorunumuz olmadı. İnşallah arkadaşında mutlu olur.
Bende tam olarak böyle cevap vermiştim :) O zaman bence ailesi de sorun etmiyor. Tek sorun vardiyalarının çakışması ve birbirlerini fazla görememeleri. Onun da üstesinden geliriz diyorlarsa düşüncek bişey yok :)Ne güzel tam olarak böyle örnekler bekliyorduk bizde :))
Arkaşımın babasıda ona sormuş tam dediğiniz gibi. Sen biraz baskınsın ya sorun yaparsan, biz o çocuğu düşünüyoruz gibisinden. Arkadaşım da hayır demiş, ben seviyorum demiş.
Arkadaşım henüz yeni, başlayalı 6 ay civarı oldu. Daha çömezlik dönem olduğu için. Sevgiliside tabiiki sorun etmiyor.Bende tam olarak böyle cevap vermiştim :) O zaman bence ailesi de sorun etmiyor. Tek sorun vardiyalarının çakışması ve birbirlerini fazla görememeleri. Onun da üstesinden geliriz diyorlarsa düşüncek bişey yok :)
Ooo sizin örnekler baya sert olmuş. Ama tabii genellememek lazım. Sonuçta aynı meslekten evli, sevgili bir sürü çift vardır.Benim en yakın arkadaşım hem annesi hem babası doktor. Annesi çocuk kalp doktoru, babası gastereontolog. Babası annesine yapmadığını bırakmadı. Hemşire ile aldattı, terk etti. Çok çektirdi.
Dişçim. Karısıyla aynı muayenehanede çalışıyor. Sevgililerini benim çalıştığım otele getiriyor.
Yani evlilik benzer sektörlerle yapılacak bir kurum değil. Ancak Sevgi ve sadakat varsa yürür.
Bi de sevgilileri var yuh diyorum adamaBenim en yakın arkadaşım hem annesi hem babası doktor. Annesi çocuk kalp doktoru, babası gastereontolog. Babası annesine yapmadığını bırakmadı. Hemşire ile aldattı, terk etti. Çok çektirdi.
Dişçim. Karısıyla aynı muayenehanede çalışıyor. Sevgililerini benim çalıştığım otele getiriyor.
Yani evlilik benzer sektörlerle yapılacak bir kurum değil. Ancak Sevgi ve sadakat varsa yürür.
Çomez asistanlik asiri zor degil mi kidemli olmasi filanda uzun suruyor baya ya onun altina asistan gelmezse haklarinda hayirlisi olsunArkadaşım henüz yeni, başlayalı 6 ay civarı oldu. Daha çömezlik dönem olduğu için. Sevgiliside tabiiki sorun etmiyor.
Sevgilisininde zaten çok farklı haftadan haftaya değişiyor çalışma saatleri.
Haftada 2-3 gün anca görüşeceklermiş bu ilk zamanlar. Sonra arkadaşım kıdemli oldukça nöbetler daha azalıyor. Ama işte 2,5 yıl falan dişlerini sıkmaları gerekiyormuş. Hiç değilse yinede evlenelim diyorlar. Neyi bekliyoruzki diye düşünüyorlar. Bakalım cidden dua ediyoruz. Haklarında hayırlısı olur umarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?