Polis erkek, cerrah kadın evliliği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biraz bizim toplumda var bu durum. Direk statü olarak bakıyoruz meseleye ve aşağıda görüyoruz. Öyle olunca karşımızdaki de kendini aşağıda görüyor belki de. Ben öyle bakmazsam, kararlarına saygı duyduğumu hissettirsem, sözlerimle ezmezsem neden aşağılık kompleksine kapılsın ki ?
Bir de yetiştirilme tarzı elbette. Anne babası, seni bu meslekle kimse almaz, sen kimsin ki o kızı beğenmiyorsun şeklinde yetistirdilerse siz ne yaparsanız yapın aşağılık kompleksine kapılabilir. ( yorumu genel yaptim polislik için değil ) hepimizin kültürel kodlarına az ya da çok işlemiş bu durum. Bende eşimle tanıştığımda oldukça az bir ücret alıyordu , özel sektörde çalışıyordu. Bende kamuda öğretmenim ama o kadar kibar, tatlı geldi ki bana. O aralar evet korktum acaba bu bizim icin sorun olur mu diye, maddi anlamda standartlarim da dusecekti hepsini dusunmek zorundaydim. Ve cevrem de okul ortaminda nerdeyse bir iki kisi disinda herkes olumsuz yorum yaptılar. Dediğim gibi insanlarım kafasında bu var maalesef.
Ama ben eşime baktim, evlenirim ben bu adamla dedim. Istediğim birçok özelliğe sahipti. O hâlâ özel sektörde çalışıyor, maaşı bir nebze düzeldi ama hala ondan çok kazanıyorum ve bu durum aramızda sorun olmadi hic. 2 seneye yaklasiyor evliyiz.
Ne biriktiriyorsun ne harcıyorsun diye hic sormaz bile. Ustune bana harclik vermeye çalışır. Evde para olsun sen şimdi çekmeye üşenirsin der beni tanıdığı için ☺ belki 6 kazanicakti ama eşine 3 harcayacakti böyle bir tipsense, 3 kazanıp 3 harcayan birini tercih ettim. Oldukça comerttir. Ne ben onu eksik hissettirdim ne de o komplekse girdi. Tabi bizde doktor kadar yuksek bir statu yok ama esime gore toplum yine de beni oldukca yukarida görüyor bende anlamiyorum. Ozel sektorde calismasi ve benden az kazanmasi onlar icin yetiyor sanirim.
Insanlardan etkilenmeyip kendi mutluluklarına konsantre olabileceklerse çokta güzel bir evlilik olur.

İnsanlar ne kadar doyumsuz diyorum başka bir şey de demiyorum. İkisi de meslek sahibi insanlar. Ne var yani meslek uymuyor diye bunu sorun yapıyorlar. Herşey meslek mıdır? Anlaşmak,sevmek çok daha önemli. Keşke kast sistemi olmasa şu ülkede. Tillahi var

Bizde eşimle aynı durumdayız. Eşimden daha iyi bir statum var 2 katından fazla kazanıyorum. Bizde sorun olmadı ama şimdi olsa daha kariyerli biriyle evlenmek isterdim. Hayatın gerçeklerini, ekonomik zorlukları görünce pembe gozlukler çıkıyor ve erkeklerin çoğu bence nankör. Ben ve ailem fazla mütevazı olduğumuz için bizde sorun yok ama ben bir konuda sesimi çıkarsam yaptıklarım "yapmasaydin" olur eminim.

Çocuk polismiş o zaman girsin komiserlik sınavına, rütbesini alsın arkadaşınız ve hayatları için bir şey yapmış olur aradaki fark da kapanır. Pek çok kişi bana tepki gösterecek eminim ama hayat tecrübem bana bunları gösterdi.

kusura bakma ama cerrah bi kadin kendi statusunde birini bulamiyorsa ya ozguvensizdir ya da manipule ediliyordur. (saglikci
ve aile gorusu) kaldi ki son zamanlarda polislerin doktorlara karsi tutumu ortada daha bugun bi ton olay oldu. mesela bu polis erkek kisisinin fikirleri ne olmus?

ama tabii ki cok asigiz cok iyi taniyorum diyorsan eyvallah. sonucta buraya emin olamadigi icin konu acildi

Son düzenleme:
müge anlı da bir nevi polisle evlendi ne var bunda.en önemli şey insan olmaktır hakkıyla.burnundan kıl aldırmayan kibirli bir doktor bomboştur bana göre.Evlense ne yazar.Meslekten ziyade ilk bakılması gereken şey kaliteli kültürlü güvenilir merhametli olmasıdır eşte aranan.Bunlar meslek yükseldikçe yükselmiyor.Çalışırsan maddiyat oluyor bir şekilde.Biraz da nasip işi.Burda bile komser olsun o zaman yazmışlar.insanın ahlakına manevi zenginliğine değil de direk işteki mertebesine bakıyor.Komser olunca ne olacak.Elalem polisle değil komserle evlenmiş deyince evinde huzurun mutluluğun mu artacak.Elalem için demiyorum diyorsan sana ne faydası olacak.Zamanında bizim eve talibler gelirdi çay içmeye.Birisi gittikten sonra babam kızım maddiyata çok bakma.Bizimde birşeyimiz yoktu evlenirken Allah verdi şükür çalışırsan olur zamanla .Ama insan olsun çalışıp helal kazansın demişti. Evlilikle ilgili babamla tek konuşmamız buydu.Fazla karışmazdı bize zaten.Belki evlilik kararı alırken bağzı doğru kararlar almama bu sözü sebeb oldu.Kuzenimi de annesi konuştuğu çocuktan ayırmıştı senden yükseğini bulamıyorsan bari dengini bul demişti.O çocukta polisti hatta.Buldu. Şimdi ki evliliği berbat gidiyor.Kadın yada erkek olsun evliliğe maddiyat statü meslek olarak bakıp evlenenlerin mutlu olacağını zannetmiyorum.Dünyanın binbir türlü hali var. Mesleğin elinden bir gece de gidebilir.Saygınlık maddiyat da öyle.Ancak sevgi saygı hoşgörü varsa evlilik devam eder böyle durumlarda.Yoksa sadece mesleği statüsü için evlenen için evlilik biter heralde.

Hanımlar konu taa geçen yılın konusuydu, arkadaşımla sohbetimiz sırasında acaba burda sorsam ne olur diye düşünüp buraya konuyu öylesine açmıştım kendi çapımda kamu oyu yoklaması idi. Onlardan bağımsız olarak yani. Bunu en başta diyeyim.
Gelelim konuya onlar evleneli 3 ayı geçti mis gibi geçiniyorlar. Rabbimize şükür herhangi bir sıkıntıda yok benim görüp, işittiğim kadarıyla.
Şimdi diğer insanların bahsettiği statü vs., ya da arkadaşımın özgüveni konularına.
Bu insanlar arkadaşım daha fakültedeyken birliktelerdi yani neyin ne olacağı belli değildi kaldı ki belli olsa dahi artık ateş bacayı sarmıştı. Onların bu durum inanın bir gram umurlarında olmadı. İkiside sünnetin ışığında, sizler ahlaklı olanı seçiniz diyen Peygamberin (s. a. v) ümmetinden gençler olduklarının farkındalardı. Öylede yaptılar.
Özgüven konusuna gelecek olursakta yaptıklarıyla ve yapacaklarıyla inanın çoğu kişiye örnek olmak için elinden geleni yapan kızdır. Allah yollarını, bahtlarını açsın.
Yani herkes paradan, statüden, aileden, kültürden girmiş. Ama dinden, imandan bakmamış olaya. Onlar birbirlerine artık farz kılındıklarını ve bir an önce bunu yapmalarını gerektirdiğini bilen kişilerdi. Yani her şeyin bir gün toprak olacağına, her şeyi Allah'ın rızasını gözeterek yapmaya çalışmanın en önemlisi olduğuna inanan insanlar. Yani sizlerin takıldığı konulara uzaktan, yakından takılmadılar.
Herkes, bende dahi takılmış olabilerek buraya bu konuyu açtım ama onlar en doğrusunu gözeterek şuan yuvalarını kurdular.
Şunu da diyeyim damat beyimiz hayatınızda görüp görebileceğiniz en efendi, saygılı, sabırlı, ahlaklı, kültürlü, çalışkan bir insandır. Eşi için yapamayacağı çok az şey vardır. Haram bir şeyse yapmaz ama gerisini yapar yani.
Anlayacağınız onlar dünyevi kaygıları bırakarak yol alıyorlar. Ne diyeyim darısı başıma.

Bu mesajınızı yeni gördüm. Herkesin dini hassasiyeti aynı olacak değil ki? Bahsedilmediğine göre tutup çocuk da namazında niyazında mı yazılsa abes kaçardı. Ben bunu buraya bir sürü yorum yapan insana haksızlık olarak görüyorum. Kendileri için din önemli bir kriterse ne mutlu ki bunu sağlamışlar. Allah mutluluklarını daim etsin.

Burası her dinden her inançtan insanın olduğu bir platform. Buraya konu açarsanız dini yönden yorum yapmayız çünkü hem insanların dini inançları bizi ilgilendirmez hem de sitenin koyduğu yasaklar var bu konuda. İnsanlar sosyal-psikolojik olarak yorumlamış konuyu, çok da güzel yorumlar gelmiş. 3 aylık evliliğin iyi gitmesi zaten normal olan. 3 sene sonra tekrar güncelleyin

Kafalarına takılan dini kısım ise fetva sayfalarına bakacaklardı. Burada ne işleri var ? Tabi gerçekleri işitmek zor geldi ise bilemem. Bence siz sonradan işi dine falan döndürerek çevir kazı yanmasın yapıyorsunuz şu an. 3 aylık evlilik zaten canım cicimdir. Canım cicim ayları bitince güncelleyin bence...

Asker polis gibi mesleklerde erkekler daha ataerkil oluyorlar. Mesela eve gelince ben temizlik yapmam, yemeği tabii ki de kadın yapacak, çocuk bakımı kadının işidir gibi. Babam askeri meslektendi annem ise öğretmenlik mezunu ama mesleğini hiç yapmamış çünkü babam benim param yeter sen çocuklara bak demiş.
Neyse sonuç olarak bu eril mesleklere sahip kişiler karısının kendisinden üstün olmasına nasıl katlanır bilemiyorum. Şimdi aynı evde yasamadiklarindan ve yüz göz olmadıklarından elbette saygı vardır ama evlilikte gözünde büyüttüğü kadının da aslında normal bir insan olduğunu fark ettiğinde aşağılayarak vs üstünlük kurmaya statüsünü yükseltmeye çalışabilir.
Nereden mi biliyorum? Büyürken çevremde bu tür evlilikler vardı. Subay doktor evliliği falan...

Ben kızın ailesinin, çiftin nöbetini veya işlerinin yoğunluğunu dert ettiğini düşünmüyorum. Toplumsal statüye takılmışlardir. Doktorluk birçok meslekten eğitim ve toplumsal statü olarak üstte kabul ediliyor. Çevremde akademisyen- öğretmen çift var. Uzun yıllar evliler ve çok mutlular.

Öğretmen ve akademisyen arasında statü farkı yok ki...

Benim yazmama gerek kalmadi

Maaşallah daha iyi olsunlar bir ömür mıtlu olsunlar da üç ay dediğiniz daha cicim ayları… hani okuyan da boylarınca evlatlar büyüttüler yıllardır falan sanacak

Haha yalnız şimdi baktım da üstte herkes yazmış aynı şeyi. Aklın yolu bir demek ki

Ben kimsenin dini inanışına bir şey demiyorum. Sadece onların hassasiyeti farklı.
Ayrıca onlar dini yönden falan bir şey araştırdığı vs. yok. Benim böyle bir şey yaptığımıda bilmiyor. Ben kendi kendime merak ettiğim için bu konuyu ortaya atmıştım hepsi bu.
Ayrıca dediğiniz gibi 3 ayda tabiiki canım, cicim ayları inşaAllah mutlulukları hep daim olur ve örnek çift olarak devam ederler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…