- 24 Mayıs 2008
- 3.723
- 5.939
- 683
İnsanlar ne kadar doyumsuz diyorum başka bir şey de demiyorum. İkisi de meslek sahibi insanlar. Ne var yani meslek uymuyor diye bunu sorun yapıyorlar. Herşey meslek mıdır? Anlaşmak,sevmek çok daha önemli. Keşke kast sistemi olmasa şu ülkede. Tillahi varHanımlar merhabalar,
Çocukluk arkadaşım olan canım, ciğerim olan birisi için bu sitedeki ilk başlığımı açtım.
Başlıktanda anlayacağımız gibi arkadaşım şuan asistan ve cerrah olacak, sevgiliside polis memuru.
Yaklaşık 2 yıldır beraberler ve artık ciddi bir yola girmek istiyorlar. Ama arkadaşımın ailesi bu olaya biraz mesafeli ne yazık ki, sürekli bu işin olamayacaiımı söylüyorlar.
Kız zaten mesleki olarak yeterince streste birde bu durum eklenince iyice bunalıma giriyor.
Bende sürekli telkin ediyorum ama artık yetmiyor. Buna benzer bir durumu olan var mı, örnekleriniz mevcut mudur. Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.
Bu mesajınızı yeni gördüm. Herkesin dini hassasiyeti aynı olacak değil ki? Bahsedilmediğine göre tutup çocuk da namazında niyazında mı yazılsa abes kaçardı. Ben bunu buraya bir sürü yorum yapan insana haksızlık olarak görüyorum. Kendileri için din önemli bir kriterse ne mutlu ki bunu sağlamışlar. Allah mutluluklarını daim etsin.Hanımlar konu taa geçen yılın konusuydu, arkadaşımla sohbetimiz sırasında acaba burda sorsam ne olur diye düşünüp buraya konuyu öylesine açmıştım kendi çapımda kamu oyu yoklaması idi. Onlardan bağımsız olarak yani. Bunu en başta diyeyim.
Gelelim konuya onlar evleneli 3 ayı geçti mis gibi geçiniyorlar. Rabbimize şükür herhangi bir sıkıntıda yok benim görüp, işittiğim kadarıyla.
Şimdi diğer insanların bahsettiği statü vs., ya da arkadaşımın özgüveni konularına.
Bu insanlar arkadaşım daha fakültedeyken birliktelerdi yani neyin ne olacağı belli değildi kaldı ki belli olsa dahi artık ateş bacayı sarmıştı. Onların bu durum inanın bir gram umurlarında olmadı. İkiside sünnetin ışığında, sizler ahlaklı olanı seçiniz diyen Peygamberin (s. a. v) ümmetinden gençler olduklarının farkındalardı. Öylede yaptılar.
Özgüven konusuna gelecek olursakta yaptıklarıyla ve yapacaklarıyla inanın çoğu kişiye örnek olmak için elinden geleni yapan kızdır. Allah yollarını, bahtlarını açsın.
Yani herkes paradan, statüden, aileden, kültürden girmiş. Ama dinden, imandan bakmamış olaya. Onlar birbirlerine artık farz kılındıklarını ve bir an önce bunu yapmalarını gerektirdiğini bilen kişilerdi. Yani her şeyin bir gün toprak olacağına, her şeyi Allah'ın rızasını gözeterek yapmaya çalışmanın en önemlisi olduğuna inanan insanlar. Yani sizlerin takıldığı konulara uzaktan, yakından takılmadılar.
Herkes, bende dahi takılmış olabilerek buraya bu konuyu açtım ama onlar en doğrusunu gözeterek şuan yuvalarını kurdular.
Şunu da diyeyim damat beyimiz hayatınızda görüp görebileceğiniz en efendi, saygılı, sabırlı, ahlaklı, kültürlü, çalışkan bir insandır. Eşi için yapamayacağı çok az şey vardır. Haram bir şeyse yapmaz ama gerisini yapar yani.
Anlayacağınız onlar dünyevi kaygıları bırakarak yol alıyorlar. Ne diyeyim darısı başıma.
Hanımlar konu taa geçen yılın konusuydu, arkadaşımla sohbetimiz sırasında acaba burda sorsam ne olur diye düşünüp buraya konuyu öylesine açmıştım kendi çapımda kamu oyu yoklaması idi. Onlardan bağımsız olarak yani. Bunu en başta diyeyim.
Gelelim konuya onlar evleneli 3 ayı geçti mis gibi geçiniyorlar. Rabbimize şükür herhangi bir sıkıntıda yok benim görüp, işittiğim kadarıyla.
Şimdi diğer insanların bahsettiği statü vs., ya da arkadaşımın özgüveni konularına.
Bu insanlar arkadaşım daha fakültedeyken birliktelerdi yani neyin ne olacağı belli değildi kaldı ki belli olsa dahi artık ateş bacayı sarmıştı. Onların bu durum inanın bir gram umurlarında olmadı. İkiside sünnetin ışığında, sizler ahlaklı olanı seçiniz diyen Peygamberin (s. a. v) ümmetinden gençler olduklarının farkındalardı. Öylede yaptılar.
Özgüven konusuna gelecek olursakta yaptıklarıyla ve yapacaklarıyla inanın çoğu kişiye örnek olmak için elinden geleni yapan kızdır. Allah yollarını, bahtlarını açsın.
Yani herkes paradan, statüden, aileden, kültürden girmiş. Ama dinden, imandan bakmamış olaya. Onlar birbirlerine artık farz kılındıklarını ve bir an önce bunu yapmalarını gerektirdiğini bilen kişilerdi. Yani her şeyin bir gün toprak olacağına, her şeyi Allah'ın rızasını gözeterek yapmaya çalışmanın en önemlisi olduğuna inanan insanlar. Yani sizlerin takıldığı konulara uzaktan, yakından takılmadılar.
Herkes, bende dahi takılmış olabilerek buraya bu konuyu açtım ama onlar en doğrusunu gözeterek şuan yuvalarını kurdular.
Şunu da diyeyim damat beyimiz hayatınızda görüp görebileceğiniz en efendi, saygılı, sabırlı, ahlaklı, kültürlü, çalışkan bir insandır. Eşi için yapamayacağı çok az şey vardır. Haram bir şeyse yapmaz ama gerisini yapar yani.
Anlayacağınız onlar dünyevi kaygıları bırakarak yol alıyorlar. Ne diyeyim darısı başıma.
Kafalarına takılan dini kısım ise fetva sayfalarına bakacaklardı. Burada ne işleri var ? Tabi gerçekleri işitmek zor geldi ise bilemem. Bence siz sonradan işi dine falan döndürerek çevir kazı yanmasın yapıyorsunuz şu an. 3 aylık evlilik zaten canım cicimdir. Canım cicim ayları bitince güncelleyin bence...Hanımlar konu taa geçen yılın konusuydu, arkadaşımla sohbetimiz sırasında acaba burda sorsam ne olur diye düşünüp buraya konuyu öylesine açmıştım kendi çapımda kamu oyu yoklaması idi. Onlardan bağımsız olarak yani. Bunu en başta diyeyim.
Asker polis gibi mesleklerde erkekler daha ataerkil oluyorlar. Mesela eve gelince ben temizlik yapmam, yemeği tabii ki de kadın yapacak, çocuk bakımı kadının işidir gibi. Babam askeri meslektendi annem ise öğretmenlik mezunu ama mesleğini hiç yapmamış çünkü babam benim param yeter sen çocuklara bak demiş.Hanımlar merhabalar,
Çocukluk arkadaşım olan canım, ciğerim olan birisi için bu sitedeki ilk başlığımı açtım.
Başlıktanda anlayacağımız gibi arkadaşım şuan asistan ve cerrah olacak, sevgiliside polis memuru.
Yaklaşık 2 yıldır beraberler ve artık ciddi bir yola girmek istiyorlar. Ama arkadaşımın ailesi bu olaya biraz mesafeli ne yazık ki, sürekli bu işin olamayacaiımı söylüyorlar.
Kız zaten mesleki olarak yeterince streste birde bu durum eklenince iyice bunalıma giriyor.
Bende sürekli telkin ediyorum ama artık yetmiyor. Buna benzer bir durumu olan var mı, örnekleriniz mevcut mudur. Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.
Öğretmen ve akademisyen arasında statü farkı yok ki...Ben kızın ailesinin, çiftin nöbetini veya işlerinin yoğunluğunu dert ettiğini düşünmüyorum. Toplumsal statüye takılmışlardir. Doktorluk birçok meslekten eğitim ve toplumsal statü olarak üstte kabul ediliyor. Çevremde akademisyen- öğretmen çift var. Uzun yıllar evliler ve çok mutlular.
Benim yazmama gerek kalmadiAdam klasik türk erkeği değilse olur. Nazik olacak, kadından yemek, temizlik, işten geldiğinde evde olma falan beklemeyecek. Seviyorlarsa olur bence. Zaten asistanlığını görmüştür muhtemel damat. Evlenince ben ev hanımı bekliyordum demez değil mi? Sağlık zor meslek. Polislik de öyle. İşin stresini eve yansıtmayacak psikolojide olmaları lazım. Sağlık sektöründeyim, eşim de öyle. Eşimden başka biri olsa benim dertlerimi anlayamazdı muhtemelen.
Örneğin profesör ile öğretmen arasında yok mu sizce?Öğretmen ve akademisyen arasında statü farkı yok ki...
Yok tabi ki. İkisi de belli bir eğitim ve görgü düzeyindeki sosyal statüleri aynı kümede insanlar. En azından öyle olmalılar normal şartlarda.Örneğin profesör ile öğretmen arasında yok mu sizce?
Maaşallah daha iyi olsunlar bir ömür mıtlu olsunlar da üç ay dediğiniz daha cicim ayları… hani okuyan da boylarınca evlatlar büyüttüler yıllardır falan sanacakHanımlar konu taa geçen yılın konusuydu, arkadaşımla sohbetimiz sırasında acaba burda sorsam ne olur diye düşünüp buraya konuyu öylesine açmıştım kendi çapımda kamu oyu yoklaması idi. Onlardan bağımsız olarak yani. Bunu en başta diyeyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?