arkadaşım merhaba, benim ilk deneme de oldu 10 yumurta toplanmıştı, 7 döllendi, 2 transfer oldu biri tutundu şimdi 20 haftalığız, dondurulmuşlarla ilgili bence bi terddütün olmasın burda benim bildiğim bir arkadaş ikizlerine hamile
senin ilk önce ki kaycının nedeni ni öğrenebildin mi, pıhtılaşma faln mı vardı acaba?
yola çıktı bakalım ... Sancılar var ama .. Benimki midemi ve kaburgalarımı terk etmiyor :)))
tatlım ..allah bu yolda yanında olsun ... Bana dondurulmuş embiryo ile transfer yapıldı ...
Dondurulmuşlar daha dayanıklı oluyorlar ...
Dondurucuda 2-3 ay beklediler
dondurucudan çıkarken bozulmayan embiryolar tutunmaya da elverişli .. Herşeye daha dayanıklılarmış ...
Kiloyla ne alakası var ..rahmin içine yerleşiyor .. Senin yağ hücrelerinle mantıksal hiçbir ilişkisi yok
]nazımcım bebiş nasıl .. ne kadarlık oldu .. inş. uykuları ve huyları biraz düzene girmiştir ....maşallah kuzumuza ..
4lü ne zman yapıldı canım ya bu bebeğin organlarına baktıları test 3lü mü oluyo 4lü mü???
NAZIM bize hiç yardımcı olmuyosun ne alalım ne çok lazım oluyo ne çok gereksiz oluyo günde kaç defa kıyafet değişiyosunuz kaç defa altını değiştiriyosun???
kızlar bazı şeyler çok gereksiz gibi görünüpte aslında çok işe yarayabiliyo mesela emzirme yastığı hem emzirebiliyosun hem yastık niyetine kullanıyo bebek hemde sırtına destek oluyo oturmaya başladığında onun gibi haksız mıyım???
he he akıllıdır inşallah teyzxesi biraz inat bizimki :)))) şimdiden canının istediğini yaapıyo he heheheh hadi bakalım cnm inş ..
bakalım 1 2 saate giderim..
bebişim akıllıdır teyzesi arkadaşlarına çekmiş,merak etme seninkide öylede sen anlamıyosun
doğunca anlayacaksın..
bu arada dr dan memnun kalmana sevindim...
ben çok seviyorum gittiğimizde bi posta muhabbet edip öyle başlıyoruz muayeneye sonra bebek hakkında konuşuyoruz...
inş minnoşum güzel kilolu çıkar şimdi yemek yiyeceğim gitmedende kek meyvesuyu falanda çoşsun ben gittiğimde çok...
ptesi yine geliyosun demek bak o zmanada verir dr renkli sana...
canım kızın kaç kilo idi en sonsende hastaneye gidecekmişsin .... güzel haberlele gel annesi
saol canım 12 kilo aldım ...
genelde muz- sabahları pekmez- 2 günde bir yumurta yemeğe gayret ediyorum ..
birde tahin helvası bebişe kilo yapıyor ..
yarın gidicem kontrole .. geçen hafta pek kilo almamıştı ...
baklım u hafta yediklerime dikkat ettim ..ne olmuş merak ediyorum
çok sevindim cnm ...gözün aydın
ayyyyy kızımıza artık adıyla hitap ediyoruz he eda hanım :))))))))kızlar slm geçmişi tam okuyamadım 1 kaç sayfa ya baktım eda uyanmadan yazayım dedim espoir geçmiş olsun sancın varmış umarım iyisindir mide yanöalarından bahsetmişssiniz valla benim 4. ayda bir başladı gece gündüz doğuma kadar 10 şişe rennie içtim kızım bir doğdu saçları görmelisiniz görenler şaşırıyor bu nasıl uzatmış bu kadar diye alakası yok diyordu dr. ama kızımı görünce eskilerin dediği doğruymuş heral dedim )))) işin şakası ikiy yudum soğuk süt iyi geliyor yanmaya saraçoğlu söylemişti akılınızda olsun
hııı nurcan bu gece rüyamda gördüm seniii
tlf. numaralarımızı veriyorduk doğuma gidince felan konuşmak için
hayır olsun inşlhhh iyisin demiii
canım daha önce sorduysan görmedim kusura bakma
niye yardım etmeyim aşk olsun işinize yararsa seve seve fikirlerimi söylerim
üst değiştirme olayı eğer kusmazsa sabah giydiriyorum ben akşama kadar gidiyor yok kusarsa 2-3 değişiyor o zamn yada kakası çıkıyor değişliyoo yinee çıtçıtlı badilerden çok alın bide tulum güzel oluor kızlar derli toplu oluyor çocuk ama patiksiz olanları tercih edin hemn küçülüyor çünkü sonraa penye battaniye yada kundaklık denillen ince örtüler çok kullanılıyor her gün kıyafetle beraber onlarıda atıyorsun kirleniyor 2-3 battaniye yine battaniyenn içine o ince örtüler çok kullanılıyor elini ayağına sarmak için alıp koyarken rahat oluyor birde biz anadizi almıştık benim kurtarıcım oldu ayakta uyumaya alıştığı için gece onda yatıyordu genelde uyanınca hiç yerinden kaldırmadan onda sallıyordum doğru dürüst beşiğinde yatmadı bizim kız rezilliği seviyorr benim cadııı)))emzirme yastığı almamıştım ben sadece ilk günler için iyi olur heralde ameliyatlıkken yastık rahat oluyor ama iyileşince koluna alıp güzeeeeeel ce emzirebiliyorsun koklaya koklya her seferinde yastığımı gezdirecen pratüikçe kolunda veriyorsun memeyii ama yan yatırmak için de yastık varmış heralde o rahat olabilir
ben almadım onuda bez değiştirme 4 saatte değiştiriyorum kaka yapmamışsa kakası varsa hemn bide kızlar özellikle kız bebek bekleyenler altını temizlerken bebeğin asla ıslak mmendil kullnmayın ılık suyla pamukla temizleyin ve iyice aralayıp ön tarafını pamukla yıkayıp kurulayın sonra yoksa idrar yolu enfksiyon u oluyorlar ben önce içini iyice tamizleyrmiyordum acır diye korkuyordum sonra idrr yol. enf. olduk 3 tane iğne yedi kızım amn dikkt edin dr. böyle söyledi bize şimdi öyle ypıyorum çok şükür bir sıkıntı kalmadı başka aklılıma bişey gelmiyoo gene sormak istediğiniz bişey olursa seve seve cvplarım
bilmiyorum doktorum zayıfla biraz demişti en son gittiğimde. Ama bende hiç ses seda yok:)
tabii şeker varsa dikkat ...
bana yumurta hergün yasak ... özellikle sarısı .. haftada 2 yada 3 tane sarısından yiyebilirim ..
kan pıhtılaşması varyaa ondan .. sütte fazla içemiyorum ...
bakalım yarıın bebişim ne durumda .. inş. biraz tombişleşmiştir
ben ayrı dönence almadım ... park yatakta dönence var .. müzikli titreşimli falan çok güzel .. hemde portatif tak çıkar ..ayrı ayrı almaya gerek yok bence
nazımcım uğramışsın denk gelemedik .. maşşallah kuzuna ..artık gülücükler başlar ... 1 ay sonrada oyunlar ... benimde midem yandı saçlı doğarsa büyüklerin dediği doğru gerçekten ....cnm 2 ayı doldurduk 2 ay 9 günlük bugün iitibariyle
uyku düzenimiz fena sayılmaz geceler uyuyor ama gündüz akkşama kadar ayakta saallıyorum yoksa uyumuyo bu seferde ağlaya ağlaya bir hoş oluyoo yavrum şimdi evin ortasına salıncak kurdu annem o biraz rahatlattı en azın tuvalete gidebiliyorum artık)))
inşlhhh sizin bebekleriniz uslu uslu kuzular olurlar ağlayan bebek çok zor oluyor kızlar elimizden de bişi gelmiyor o ağladıkça içi sızlıyooo insanın ama şükür olsun biraz sakinleştik gaz sorunumuz olmazsa kızım çok akıllı mşlllhhhh
2450 grcanım kızın kaç kilo idi en son
oda yaptım ama odada büyük bazalı yatak aldım ilerisi için .. birde park yatak aldım bir müddet yatak odasına alacağım onu ... sonra odasına koyacağım ... 3 yaşına kadar yatar onda ....cnm sen hem oda yaptın hemde ayrıca park yatakmı aldın?
slm kızlar...
biz ayrıntılımızdan geldik çok şükür dr herşey yolunda hiç bi sorun gözükmüyo dedi...
kendi dr umuza sonucu göstermeye geldik ve bi güzelde o inceledi oda bi sorun görmedi çok şükür güzel dedi
sordu sancın oluyomu karnına kramp giriyomu diye bende yooo dedim
bebek aşağıda gibi duruyo ama dedi
beni aldı telaşlar orada ağlayacaktım zor tuttum kendimi doğumhaneyi arayın nst için randevu al dedi hostesine ben iyice şok...
ölçtü biçti bebişim 476gr olmuş tam günüyle uyumlu
sırtını dönmüştü hiç annesine babasına poz vermedi 1 tane foto çekti dr oda sağdan görünüş elini kapatmış yüzüne öyle..
neyse çıktık nst ye
ayy çok kötü bişi yani kötü değil ama sancı çıktımı çıkacakmı derken içim içimi yedi
oradaki hemşirede gelip hep beni sakinleştirdi
neyse 15 dk falan kaldım nst de
karnına lastik gibi bişi bağlıyolar ortasındada bi alet o ölçüm yapıyo
hemşire karnımı lastikle sıktığına bebiş içerde sıkıştımı ne hep pıt pıt vurdu kuzucum...
neyse sonucu aldım dr un yanına indik
dr da aa çok güzel hiç sancı çıkmamış
bazen olabiliyo böyle vücud yapısından falan dedi
rahim ağzında açıklık olmadığı için korkmana gerek yok dedi
ben muayeneden kalkınca toparlanırken eşimede demiş korkmayın sakın erken doğum olmaması için ilaçlar var falan diye
ben ki bu sefer dr uma neler soracaktım
hepsi aklımdan çıktı...soramadım 15 gün sonra yine gidecez..
idrar ve kan tahlili yaptırdım...kansızlık çıktı ben sabah gyno ferro sanol akşamda elevit alıyorum
bu gyno ferro sanol kansızlık içinmi onu bilmiyorum.
dr umda başka ilaç yazmaya gerek duymadı...
nazımcım uğramışsın denk gelemedik .. maşşallah kuzuna ..artık gülücükler başlar ... 1 ay sonrada oyunlar ... benimde midem yandı saçlı doğarsa büyüklerin dediği doğru gerçekten ....
. tam salıncak al diye yazacaktım ... halletmişsiniz zaten ... ben yeğenimden bildiğim için .. bebiş doğmadan aldım salıncak duruyor ...
ağlamasınlar yaaa kıyamam bebişler.. bende onla ağlarım
2450 gr
oda yaptım ama odada büyük bazalı yatak aldım ilerisi için .. birde park yatak aldım bir müddet yatak odasına alacağım onu ... sonra odasına koyacağım ... 3 yaşına kadar yatar onda ....
bu ne böyle yaaa panik yaptırmışlar ... benim bebek hep aşağıdaydı ...
nst için çok erken senin ... neyseki birşey çıkmamış ...sen bide doğumhaneyi arayın falan demişler yaaa .. orda heyecanlandın heralde
soracaklarını yaz hep .. ben öyle yapıyorum ..doktorun dedikleri bittikten sonra defterimi çıkartıp sorup bide karşısına yazıyorum ..
ferro ..demir hapı canım
hmm anladım cnm park yatağı şimdi..
hiç sorma cnm hemde ne panik dr korktu yaa ben ondan çok
eşim benden çok ...
dr 15 gün sonra gelin dedi eşimde demin diyo boşver 15günü her hafta gideriz diyo
ya bide dr un katında varmış nst o dolu diye doğumhane demiş o ben hem nst şoku bide lafın arasında doğumhane olunca kalakaldım
ya yazacak diyorum yazmadan kalıyo ya sorma yazacam artık...
nurcanda sağolsun artı olarak yemem gerekenleri sıraladı kansızlık için daha dikkatli olucam..
cnm demek senin bebekte aşağıda...inş sorunsuz sağ salim zamanında doğururuz yaa
iyi canım bu gitmende 2600 geçer sanırım doğuma kadarda 2 hafta geçse 3 kiloyu bile geçer maşallah üzülme hiç kilo almamış diye son günler kilo alımıda azalıyor zaten canım benimnazımcım uğramışsın denk gelemedik .. maşşallah kuzuna ..artık gülücükler başlar ... 1 ay sonrada oyunlar ... benimde midem yandı saçlı doğarsa büyüklerin dediği doğru gerçekten ....
. tam salıncak al diye yazacaktım ... halletmişsiniz zaten ... ben yeğenimden bildiğim için .. bebiş doğmadan aldım salıncak duruyor ...
ağlamasınlar yaaa kıyamam bebişler.. bende onla ağlarım
2450 gr
oda yaptım ama odada büyük bazalı yatak aldım ilerisi için .. birde park yatak aldım bir müddet yatak odasına alacağım onu ... sonra odasına koyacağım ... 3 yaşına kadar yatar onda ....
bu ne böyle yaaa panik yaptırmışlar ... benim bebek hep aşağıdaydı ...
nst için çok erken senin ... neyseki birşey çıkmamış ...sen bide doğumhaneyi arayın falan demişler yaaa .. orda heyecanlandın heralde
soracaklarını yaz hep .. ben öyle yapıyorum ..doktorun dedikleri bittikten sonra defterimi çıkartıp sorup bide karşısına yazıyorum ..
ferro ..demir hapı canım
ah ah karı erken doğuracağı yoksada heyecandan doğuracakmış yazık valla :)))))))) gülüm kızımız orda rahattır orda duruyodur telaşlanma ama eşininde dediği gibi sık gidin hem içiniz rahat olurhmm anladım cnm park yatağı şimdi..
hiç sorma cnm hemde ne panik dr korktu yaa ben ondan çok
eşim benden çok ...
dr 15 gün sonra gelin dedi eşimde demin diyo boşver 15günü her hafta gideriz diyo
ya bide dr un katında varmış nst o dolu diye doğumhane demiş o ben hem nst şoku bide lafın arasında doğumhane olunca kalakaldım
ya yazacak diyorum yazmadan kalıyo ya sorma yazacam artık...
nurcanda sağolsun artı olarak yemem gerekenleri sıraladı kansızlık için daha dikkatli olucam..
cnm demek senin bebekte aşağıda...inş sorunsuz sağ salim zamanında doğururuz yaa
kızlar benim yarın nst ve kontrolüm var ... ordan herzamanki gibi kardeşime geçeceğim ...
gündüz girebilirsem nete haberleşiriz .. giremezsem gece yada cuma günü ...
belki yarın sezeryan tarihi belli olur .. bişey demedi ama bakalım ....
ben yatar erken kalkıcam ..
tatlı rüyalar ...
15 günde bir dediyse ..sen 10 gün sonra git bu aralar ....
işini sağlama al ..
inşallah canım aminnnn
kızlar benim yarın nst ve kontrolüm var ... ordan herzamanki gibi kardeşime geçeceğim ...
gündüz girebilirsem nete haberleşiriz .. giremezsem gece yada cuma günü ...
belki yarın sezeryan tarihi belli olur .. bişey demedi ama bakalım ....
ben yatar erken kalkıcam ..
tatlı rüyalar ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?