nevra gelmiş canım durumlar ne nasış geçti muayenen
nevraaa hbrler naasıl
ay nere gitti bu kız aaaaaa bende bekliyom bişi yazsın diye((((((((
merhaba kızlar .. yeni geldik eve ..
sabah hastaneye gittik .. önce kan şekerine bakıldı - normal
nst ye girdik .... bebeğin kalp atışları sonlara doğru çok düştü 80lere falan ...
tekrar nst ... daha kötü çıktı ... kalp atışları düşüyor -sancılar çok yüksek ..sancı 20-30 olması gerekirken ..155 lere çıktı
ultrasona soktular acil ... bebeğin suyu iyi ...
acil doğumhaneye müşahedeye yolladılar ..serum bağlandı .. kantahlilleri -idrar tahlili yapıldı ...
tahliller iyi ..serumdan sonra tekrar nst ye girdim...
sancılar ve kalp atışları düzeldi nihayet .. ama kasılmalarım çok genede ..
gözümdeki problemi de anlayamadı -ama önemli dedi .. göz bölümüne yolladı ..
görme kaybının sebebini bulmaya çalıştılar .. göz tomografisinden tut bir sürü makineye soktu ..
doktor.. vah vahh .. olamaz.. görme damarın tıkanmış ..ne yapacağız ...
anjiyo çekilmesi lazım acil .. dedi ..
önce hemen doğum ..ardından anjiyo .. gerekirse ameliyat dedi ..delirdikkkk ...bebeğini emziremezsin göz tedavisi sırasında bile dedi ... hiç göremeyebilirsin milim oynasa dedi.
doğumhanedeki stersten sonra göz doktorunda gene kasıldım stresten... 1 saat sonra başka makineye soktu ...
yanlış görmüşüm ..damarların tıkanmammış -- retinada su toplamış dedi .bu daha iyi dedi ....orda doktoru boğasım geldi .. eşim para almak için yapıyorlar dedi ...
. ...
belki kendi geçermiş .. geçmezse doğumdan 1 hafta sonra gel .. anjiyo sonra tedavi dedi ...
sabah 8 de gittiğimiz hastaneden saat 3 te çıktık ... hala 1 gözümde görme kaybı var ... kasılmalarım var karnımda ..
ama en kötüsü bize yaşattıkları sıkıntı ..
nst ye girdik .... bebeğin kalp atışları sonlara doğru çok düştü 80lere falan ...
tekrar nst ... daha kötü çıktı ... kalp atışları düşüyor -sancılar çok yüksek ..sancı 20-30 olması gerekirken ..155 lere çıktı
acil doğumhaneye müşahedeye yolladılar ..serum bağlandı .. kantahlilleri -idrar tahlili yapıldı ...
görme kaybının sebebini bulmaya çalıştılar .. göz tomografisinden tut bir sürü makineye soktu ..
önce hemen doğum ..ardından anjiyo .. gerekirse ameliyat dedi ..delirdikkkk ...bebeğini emziremezsin göz tedavisi sırasında bile dedi ... hiç göremeyebilirsin milim oynasa dedi.
doğumhanedeki stersten sonra göz doktorunda gene kasıldım stresten... 1 saat sonra başka makineye soktu ...
yanlış görmüşüm ..damarların tıkanmammış -- retinada su toplamış dedi .bu daha iyi dedi ....orda doktoru boğasım geldi .. eşim para almak için yapıyorlar dedi ...
. ...
belki kendi geçermiş .. geçmezse doğumdan 1 hafta sonra gel .. anjiyo sonra tedavi dedi ...
sabah 8 de gittiğimiz hastaneden saat 3 te çıktık ... hala 1 gözümde görme kaybı var ... kasılmalarım var karnımda ..
. ...
bilmiyorumki haftaya bidaha kontrole gidicem .. kadın doğumcu ne diyecek .. belki hemen doğum verircanım çooooooooook üzüldüm ama sana tek tavsiyem olabilir başka bi doktora git en kısa zamanda üzülmeni istemem ama aynı şeler geldi başıma bidahaki gitmeme bebeğimi kaybetmiştim canım belki benim aşıma gelen sanada gelecek diyemem ama genede riske atma yavrunu söylemesem sonra pişman olmaktan korkarım teleşlandırmakta istemem ama lütfen bi doktora daha git ve başına gelen durumu anlat ki imşallah eşinin dediği gibi para için yapıyolardır
gözümde güneşe bakınça bir siyah leke kalır ya görüş alanında .. o bölgeyi görmezsin ... onun gibi kocaman yuvarlak bir karalık .. görme kaybı var ..sağ gözümde 4 gündür ...cnm ne zor bigün geçirmişsin yaa
bu arada göznde ne sorun vardıki senin ben kaçırmışım...inş retinada su toplaması inş geçerde ameliyat olmana gerek kalmaz cnm yaaa çok üzüldüm..
peki ilkten neden kalp atışları azalmış...
kasılmalar çok sık değildir inş cnm..
peki sezeryan için gün vermedilermi?
ay ilk dr ne kadar karamsar konuşmuş öyle bebeğini emziremeyebilirsin falan
canım çooooooooook üzüldüm ama sana tek tavsiyem olabilir başka bi doktora git en kısa zamanda üzülmeni istemem ama aynı şeler geldi başıma bidahaki gitmeme bebeğimi kaybetmiştim canım belki benim aşıma gelen sanada gelecek diyemem ama genede riske atma yavrunu söylemesem sonra pişman olmaktan korkarım teleşlandırmakta istemem ama lütfen bi doktora daha git ve başına gelen durumu anlat ki imşallah eşinin dediği gibi para için yapıyolardır
o zaman naçizane bi önerim olacak şöle ki; pıhtılaşöma testi yaptırmanı öneririm çünkü pıhtılaşma sorunu olanlarda kan damrda pıhtılşatığı için bebek beslenmio ve malesef kaybedilio, benim doktorum ban yaptırmadı butesti hatta şöle dedi "2-3 ölüm olanlarda yaptıryoruz bunu falan dedi ben tabii şok..
nese sonra ben özel de yaptırdım bunu ve pıhtılaşma çıktı ve şu anda ona göre ilaç kullanıorum yani bazı doktorlar çok önemsemio bunu.
ben bunu nette doktor sitesinde dr volkan baltacı yada sordum sorumu ve cevabını aynen sana yollayayım ben bunu bu tür kayıpları olan herkesle paylaştım herkesin bilgisi olsun die..
sorum:
hocam merhaba,
transferim.n 28. günüdeyim değerlerim faktörII heterezigot, MTHFR 677 homozigot tur. bunlara göre düşük tehlikem var mı? transferden sonra 2 kutu clexanne 0.4 lük kullandım ve kestik, ve son bir haftadır corasprin 100 lük kullanıyorum. teşekkür ederim
cevap:
hem protrombin hem mthfr mutasyonları taşıyorsunuz, mutasyonlar bebeğin kanlanmasını olumsuz yönde etkileyerek düşükle neticelenmesine yol açabilmekte ve genellikle buna 8. hafta ve sonrasında neden olmakta (çünkü plasentadaki kılcal damarlardan bu haftadan itibaren kan akımı başlıyor) ancak bu durumunuz için gerekli tedaviyi almışınız, ve aspirini halen kullanmaktasınız.
saygılar
Dr Volkan Baltacı
işte böle
. ...
hoşgeldin cnm..
kız hem buaya bakıp hemde nasıl sallıyosun maşallah...
tatlı uykular ana kız size..
sen blirsin canım göz konusunu bilemem bişi diyemem ama bebek konusunda mutlaka git derim bi yere haftaya gideceksende bebeğini sürekli dinle en ufak bi cansızlıkta git aldırt hemenbilmiyorumki haftaya bidaha kontrole gidicem .. kadın doğumcu ne diyecek .. belki hemen doğum verir
gözümde güneşe bakınça bir siyah leke kalır ya görüş alanında .. o bölgeyi görmezsin ... onun gibi kocaman yuvarlak bir karalık .. görme kaybı var ..sağ gözümde 4 gündür ...
bugün verecekti gün ..böyle olunca ... eve yolladı haftaya gel dedi ..
gözübekleyeceğim geçmezse artık başyere de baktırırım heralde
günaydın canlar benim transfer bu günde kaldı gibi yumoşlar 4 6 7 hücre olmuşlar 4 hariç diğer ikisinin kalitesi iyiymiş doktorum 4. gününüde görelim demiş canlar
günaydın canlar benim transfer bu günde kaldı gibi yumoşlar 4 6 7 hücre olmuşlar 4 hariç diğer ikisinin kalitesi iyiymiş doktorum 4. gününüde görelim demiş canlar
oh oh ohh ne gzel bak embriyolarında mücadele var ne güzel
dedim sana ikiside her an bölünmeye başlayabilir bak ne güzel onlardada gelişme vr çok sevindim..
nevra
cnm inş göz sorunun geçerde bebeğini doğurup emzirmen nasip olur cnm..
nazım83
cnm maşallah çok hamaratsın hem edayı sallıyon hemde bize yazıyon daha ne olsun...
nurcan
yaa nurcan bu dr bana dedi ya bebek aşağıda diye ben bebeğin hareketlerini göbek deliğimin orada daha çok hissediyorum,tamam aşağıdada oluyo pıt pıtlar ama göbek deliğimin yanlarında daha çok hareket hissediyorum...
canım aşşağıda ddediyse bütün bebek aşağıda değil sonuçta başı aşşağıda ise ayaklaıı yukardadır eğer ayakları aşşağıda ise elleri başı yukardadır hem o doğum kanalına girenekaadar oooooooooooooo
oooooooooooooo
neler olur neler sen merak etme hareket ediiyoya sen ona bak asıl hareket etmedimmi sorun :)))))))) he he cici anne kız bebişin tümünü sokacan oraya sana kalsa yazık yavruya sıkışır kalır :))))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?