kızlar ya hiç ağır kaldırdığı için sorun yaşayan varmı aranızda.
ben dün bebek odası yapacağım odayı düzenlemek istedim.odaya bi gömme dolap yaptırmıştım.dolabın bir kısmını kullanmadığımeşyaları yatak yorkanı kaymak için ayarladım. hurca yatak yorgan bişeyler koydum. sonrada ağır değildir diye düşünerek aldım orta rafa kaldırdım koydum. karnıma bi ağrı girdi sonra.şimdi öyle biağrı yok ama hafif hafif içten sızlama var gibi. korktum açıkçası. inşallah bişey olmaz. çok kızıyorum kendime hiç doktoru dinlemiyorum
ben korkumdan yerimden kıpırdamıyorum malum bizimkiler tüp bebek yıllarca aradıktan sonra nasip etti ALLAH
ama korkma birşey yoktur olsaydı olurdu dünden beri ALLAH korusun yavrunu ama çok evham yaparsan yarın doktoruna git bir muayene ol için rahatlasın bir dahada bu denli zor işlerden sakın olurmu
kalp dinleme cihazı var bende. akşama bi dinlerim. kalp atışları normal olur ağrımda olmazsa gitmem.haftaya zaten kontrolüm var. ama olurda ağrım felan devam ederse ararım doktorumu. çalışıyorum çok fazla da dinlenemiyorum ben. işten eve gidince yemek yap evi toparla yemek ye bulaşık yıka felan derken zaten yatma saati geliyo.
hergün aynı. daha dikkatli olurum ama bundan sonra.
kalp dinleme cihazım var demişsin tatlım nasıl işe yarıyormu nasıl kullanıyorsun?
bende almayı düşünüyordum gittigidiyordan ama nasip olmadı birde korkuttular yanlış takarsın kalp sesi alamazsın daha çok korkarsın diye bilgilendirirmisin biraz :)
çok basit canım kullanımı. yanlış takma gibi bişey yok. ben ta 9. haftada onunla duyuyordum kalbini. bebeğin büyüdükçe daha rahat duyabilirsin. bu ultrason jelleri var ya. onlardan aldım bide medikalciden. aynı doktorun yaptığı gibiönce jeli sıkıyosun sonra dinleme cihazını karnında yavaş yavaş hareket ettiriyosun kalp sesini bulana kadar. sen şuan sesi çok rahat bulursun çünkü bebeğin büyük çok hareket edecek alanı yok. benim daha bebek küçük olduğu için bazen biraz arıyorum yerinde durmuyo çünkü yaramaz. çok hareket ediyor. istersen sesleri kaydedebiliyorsun bilgisayara felan.doğumdan sonra bu karnındakisesleri ve istersen kendikalp sesinide kaydedip bebek ağladığında dinletirsen bebek rahatlıyormuş. ben 70 tl ye almıştım.
biz geldik :))
manolyacım kusura bakma cnm bugün geç kaldık valla yoklamaya yetişemedik :))
eşim bu hafta 3 te gidiyor işe o yüzden evdeyken biraz çalıştırayım dedim :)
malum annemde gitti bayramdan sonra gelecek o zamana kadar yalnızız :)
30 lu haftalar hep hayalimdi görebileck miyim diye çok şükür rabbime :)) darısı sağlıkla doğuma inş.
şizofrencim ya sen niye yoruyosun kendini bu kadar anlamıyorum cnm daha yeni ev taşıdınız ama olmazki kızıyorum ben sana ona göre.
ikiz gebelikler zaten zor geçer diğerlerine göre hayatım senin bizden çok dikkat etmen gerekir kendine.kimseyi kırmayayım diye kendini yoruyosun ya erken doğum olursa napacaksın?kolay elde etmiyoruzki bebişleri lütfen yorma kendini artık.
aysecim maşallah kızına nasıl da büyümüş cimcime :))
bellacım ne güzel doğum tarihin belli oldu demek :)
bende doktrumu şimdiden kafaya alldım normal istemiyorum diye bakalım kısmet :)
sen şimdi 25 kasım demişsin ya senin normalde doğum tarihin ne peki sata göre cnm?
biz geldik.hala doğurmadım ama az kaldı.karnım aşağı indi.sürekli yatıyorum.yarın kontrole gidecez.çantamıda alıcam.ne olur ne olmaz.
tatlım sezercikler sat'a göre normal doğumdan 15 gün önce yani 38. haftada yapılıyor
muhtemel sezercik tarihimiz İNŞALLAH 26 aralık canım :))
bu arada yoklamaya bir daha bu kadar gecikme
biz geldik.hala doğurmadım ama az kaldı.karnım aşağı indi.sürekli yatıyorum.yarın kontrole gidecez.çantamıda alıcam.ne olur ne olmaz.
ay aralıkta olmaz inş.yaa 1 sene farkediyo çünkü ben ocakta olsun istiyorum ilerde okula başlarken sorun oluyomuş hep.ne alemim dimi :))
sen kontrole gittin mi manolyacım kızın ne kadar olmuş?bide tatlı yemiyosun yaa belki de ondan azalmıştır hareketi aklıma geldi şimdi.benimki tatlı yediğimde çıldırıyo resmen ::))
ay hadi hayırlısı böyle vakit yaklaşıkça ben doğuracakmışım gibi heyecanlanıyorum :)) rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş.:))
Çok haklısınız artık hiçbişiy yapmıycam... Sonrasında pişman olmaktansa dediğin gibi evocum...
Kızlar bu arada mothercarenin internetten alışverişi yok dimi en azından türkiyeye... Bilginiz var mı? keşke alabilsek ordan. öyle fiyat farkı var ki...
oooh kaynatmışlar da kaynatmışlar :)))
zeytin hoşgeldin canım Allah tamamına erdirsin, ağır kaldırmayı sormuşsun benim çatlak doktoruma kalsa halter bile kaldırabilirsin ama yine de sakınmakta fayda var sonra insanın vicdanı rahatsız oluyor.. haa sen dikkat ediyormusun dersen yok untuyorum bile çoğu zaman neyse artık allaha emanet..
bellaaaaa az kadı ne güzel hadi yaaa çabuk çabuk doğurun sıra bize gelsin..
benim haftam için 750 gr. iyi mi sizce?? doktor yine boyu uzun ama karın çevresi boyuna göre dar demek ki ince yapılı olacak dedi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?