Pozitif Sonuç Alıp Bebeğiyle Bekleyenler

valla akadaşım bence git tabiki eşinle evinde olmak istiyosundur ama ilk zamanlar zor yarı kırkı çıkınca yada bebekle1 aylık olunca annenle dönersin ..

Slm kızlar geçmişi okumayı bırakın siteye girecek vaktim yok

sabah kalkıyorum mesai saatim 8:10 da başlıyr babamız gider gitmez. oğlum bazen çok huysuz bazenmutlu uykulu oluyor. ama ben gün içinde bitiyorum. ev işi arada muhammed Enes le ilgilenmek vs. derken bide bakıyorum ikindiyi geçmiş vakit. akşam yemeği yapma derken bide bakıyorum akşam olmuuuşş ve saat 5 derkeen derken. Oğlum deliriyo, cozutuyor bi ağlamaya başlıyor gece 11 e kadar. uykusu var uyumuyor sürekli ağlıyor. eşimle ppertimiz çıkıyor o uyur uyumaz mutfağı topluyorum, namazımı kılıyorum. çoğunlukla gece kılıyorum. yastığa beş kala uyumuş oluyorum. hem yorgunluk, hemde sütüm bitmiş oluyor. Oğlum uyanana kadar uyuyayımda biriksin die direk yatıyorum. Artık burayada uğrayamaz oldum malesef

sürekli kucakta evi gezmek istiyor. anca o zaman susuyor ve böcük böcük bakıyor. Ama bi aguuu guuu demesi tüm yorgunluğumu alıyor hehehe agularımız başladı elh. çok tatlı bir duygu Rabbim sizlerede taddırcak inş. görürsünüz.

Cuma günüde bebek mevlüdümüz var. nihayet bu günüde gösterdi mevlam

Ama çok ağladığı zamanlar çok zorlanıyorum. Bir bebeğin sorumluluğunu almak zormuş. yaşım 25 daha önce olsaydı bu kadar bakamazdım sanırım. Rabbim her şeyi nasılda ayarlıyor tabii. Bizler sabırsızız iştee. istediğimiz her şey hemen olsun istiyoruz.

hamiş arkadaşlarım ve minnoşları doğum yapan arkadaşlarım ve minnoşları iyidir inş. biz de oğluşumla iyiyiz anlattığım gbi idare ediyoruz. ahanda ıhh ıhh diyorr valla. bazen altı temiz karnı tok şimdi ne yapmam lazım diye böyle düşünmüyor değilim :44: heheheh alışcaz bakalım inş. tecrübesizlik çok var tabi.

Sütümün bazen yetmediğini düşünüyorum. Süt artırıcı şeyler yorum. Ama en önemlisi ilk zamanlar ne kadar çok emziririseniz, o kadar çok sütünüz geleceği. bana doğumdan sonra gelen çocuk dr. en fazla bir göğsünü 15 dk. emzir dedi. çok yanlış bişey. bebek ne kadar çok emerse o kadar iyi kanallar açılıyor ve o kadar çok sütünüz geliyor. memelerde çok akıllı hemen algılıyor olayı. çok emrirince ooo braya daha çok süt, daha çok süt diyor gönderiyor. az emzirirseniz ihtiyacı yok bu kadarı yeter diyor. o çakalsa siz daha çakal olun bol bol emzirin. hatta ilk günler süt fazla yetiyor.derin dondurucuyada koyabilirsiniz.

Süt artırıcı şeyleride söyleyim. kesinlikle faydasını göreceksiniz. Bulgur pilavı, ayran. Salep, yulaflı bisküvi, ayva ve kayısı hoşafı. İkisini kaynatıp blendırdan geçirin şekerli yada şeker atmadan bl bol için (anason ısırgan rezene çayı) yapılışı: 3 fincan kaynayan suya bunlardan birer yemek kaş. atılır ve altı kapatılır 5 dk. dinlenince günde 3 öğün içilir. Bebeğin gazınada çok iyi geliyor. aynı zamanda sez. olanlar doğumdan sonra bu çayı bol bol içerseniz sizde hemen gazınızı çıkarırsınız inş. bol bol su için. her emzirmede 2 bardakç su içerseniz bir sonraki sütünüzü garantilemiş olursunuz. ve en önemli süt artıran şey bol bol dinlenmek ve uyumak :)

oyy daha mutfağım toplancak ve yatsı kılıncak. öptüm sizleri ve minnoşlarınızı

bebişlere iyi bakın. yeni doğum ypan ve yapıcak ark. miss kokularını içinize çekin bol bol. ohhh ne güzel bişey bebek kokusu :)

gözünüz aydın olsun Allahım tamamına erdirsin inş.. dr. bana hiç alttan bakmadı hep göbekten baktı ama alttan baktıran arkdaşlarda oldu bir problem çıkmadı onlardada hayırlısı olsun senin için.. ağda konusuna gelince bir problem olacagını düşünmüyorum ama yinede biraz bekle belki hızlı çekelirse falan etki edermi bebeğe bilemiyorum onu canım

maşallahhh hem muhteşem birşey bir o kadarda sorumluluk gerektiren ve yorucu bir süreç bebek yetiştirmek Allahım sağlıklı sıhhatli büyütmek nasip etsin sizlere bizlerede sağlıklı sıhhatli kucagımıza almayı nasip etsin inş..

GunYdin arkadaslar. Yine kabus gibi bir gece geçirdim. Uykusuz... Sabah namazdan sonra bir uyumusum ohhhh bir de rüyamda kuzucuklarimi görmüşüm :)))) ayyy şahane bir ruyaydi yaaa gercek olsaydı keske dedim uyanında :)
Dün aksam mesaj geldi yine hastaneden buguneymis randevumuz. Saat 3 te doktorda olmamız lazım bakalım ne dicek?
Bu arada ablamla eniştem istanbula geldiler. Araba alacaklar ve doktora birlikte gidecez :) cok keyifli hissediyorum valla. Eğer doktor uçağa okey dese, ablamlar bizim valizlerke gidecekler ben de uçakla peşlerinden:)

Mihrimah canım okudum yazdıklarını öyle duygulandim ki... Rabbim bizlere de göstersin insallah o günleri. Rüyasını gormek bile harikadan oteydi valla... Daim etsin allahım mutluluğunuzu...

cnm bende de bel fıtığı var 5.ayda çok zorlanıyodum.benim ikizlere hamile olan arkadaşımında beli çok ağrıyodu ve doktor ona hamile kemeri tavsiye etmiş o da bana söyledi.kemeri taktığım anda kuş gibi oldum.tavsiye ederim çok rahatlıyosun.medikalde satılıyo hamile bel kemeri diye cırt cırtlı sıkılığını kendin ayarlıyosun.mutlaka al derim.son aylarda daha da zorlanacaksın çünkü.ayrıca doğumdan sorada karnı toparlamaya yardımcı oluyomuş

oy oy maşallah size bende nerelerde bu kız diyodum iyice yalnız kaldık.tabi normal bebişlerden zaman kalmaması bakalım sıra bize de geliyor yavaş yavaş.sizleri gördükçe zaman ne çabuk geçmiş diyorum.30 lu haftaları görebilecek miyim diyodum hep.inş.sağlıkla kucağımıza da alırız.tavsiyelerin için çok saol cnm aklımın bir kenarında olacak :)
afacan oğluşunu da kokla bizim için kolay gelsin :))

hadi hayırlısı cnm sana nasıl kolay gelecekse öyle yap tabi.geceleri bende uyuyamıyorum artık 2 saatte bir ayaktayız.nefes almam da zorlaştı dik oturunce daha rahatım sanki ama uzun süre oturunca da kemiklerim batmaya başlıyor.şikayet için söylemiyorum ama zormuş son ay gerçekten.

bellacım da 11 de doğuma girecekti.rabbim kolay doğumlar nasip etsin inş.gece doğurmadıysa tabi
en kısa zamanda haber verirsin inş.cnm.dualarımız seninle :)

mucizesini bekleyenler
isim -------------------gidilen merkez-----gebelik haftası---kız/erkek----isim-----

1-)Bella_83-------------Kadıköy Şifa---------40.hafta------KIZ------------Azra
2-)evoevo--------------Doğal Gebelik--------35.hafta------KIZ------------Öykü
3-)ST_MANOLYA--------Bursa Jinemed-------35.hafta------KIZ
4-)sizofren_ev_kedisi----Medicalpark---------32.haftası ----2 ERKEK--------Bülent ve Levent
5-)Ayşe_URL------------Doğal Gebelik--------32.hafta------KIZ------------Elif Meryem
6-)kelebekgs------------Memorial tüp bebek--27.hafta------2 KIZ----------Beril ve Zümra
7-)uhde----------------Konya Eurofertil------25.hafta------1 KIZ 1 ERKEK--Çağla ve Çağlayan
mavi86--------------umut tüp bebek -----17.hafta-------1 KIZ 1 ERKEK azra--kaan
9-)zeytinn--------------Doğal Gebelik--------16.hafta------ERKEK
10-)canim_ca-----------İsviçre tüp bebek----14.hafta------İKİZ
11-)ayzan-------------Ege üniversitesi------12.hafta-------TEK GEBELİK
12-)hayalimmm--------Umut tüp bebek------6.hafta-------

naber kızlar? bellayı düşünüyorum şu anda önlüğünü giymiştir, serumunu takmışlardır bekliyordur:18: ooofff darısı vakti saati gelince başımıza..
mihrimahcığım hoş geldin öp kokla paşa oğlunu bizim için, Allah nazarlardan saklasın..
şizocuğum valla akşam oturdum seni düşündüm madem annen rahat iş yapamıyor gelse de sana faydası olmaz zaten bebek bir değil iki.. uçak ihtimali aklıma gelmemişti atla uçağa git bebişlerinin 40ı çıkınca dönersin ama önemli olan herhangi bir acil, beklenmeyen durum gelişirse bebeklere gerekli bakımı sağlayacak kadar gelişmiş hastane var mı sizin memlekette? eğer varsa düşünme git.. eşin de doğumda gelir izin alır 10-15 gün kalır sizinle sonra da sen 1 ay daha kalır dönersin..
artık kim ne dese yiyorum tahin helvası, süt ürünlerinin cümlesi, sahlep, pekmez.. bu çocuk nasıl kudurdu uyumuyor tepinip duruyor :))) bari bu kadar oynarken kilo da alabilse..
hem ctesi hem salı kontrolüm var bakalım neler olacak??

İnsallah zamanı gelince biz de yasarız o heycanli sabırsız bekleyişleri :) valla ben bu gece gördüm ya oglanlari, heycanla doktor ne dicek onu bekliyorum.
Canım ben bu sıra cennet meyvesi diyolar ya domates gibi oluyo hurma diyen var ondan yiyorum bol bol. Cok faydaliymis kilo yapıyormuş aklında olsun
Bizim memleket Samsun orda yaptırmıştık zaten tedaviyi de. Medical Park'ta yaptırmıştık yenidogam yogun bakımı falan varmış. Sanırım gidicem ya. Bugun doktor ne derse artık...
Senin parazitte bizim parazitler gibi hiç durmuyolar desene. az kalmış kontrole insallah hersey yolundadir canım...

e samsun küçük yer değil orada vardır mutlaka iyi hastaneler git sen de rahat et.. amaaa bizi bırakma sakın manolya gibi yapma küserim vallaaa..
hiç sevmem o cennet hurması mıdır trabzon hurması mıdır nedir ama yerim artık hergün 1 tane böööö..
Evoooooo kız valla sıra sizde heeee:) ayyy bugünleri de gördük ya insallah gerisi de gelir... Sonra ben ve ayse
ooh sıra bize geliyooooo.. şimdi sana çok salakça bişey itiraf edeyim :)) haftamız aynı ama seninkiler ikiz, ikizler için de erken geliyor diyorlar ya için için kıskanıyordum seni daha önce kavuşacaksın diye şimdi doktor belki erken alırız diyince anladım aman diyorum vaktinde gelsin gerçi beklemek çooook zor ama olsun..
off allahım hiç olmazsa 2 kilo olsun şu çocuk küvoze gerek kalmasın sen yardım et Allahım..

tabi ya samsun karadenizin incisiiiii :))) çok gelişti son yıllarda. her türlü imkan var Allaha şükür..
sizi bırakmam ben aşkolsuuun... annemlerde de ablamlarda da sınırsız internet var. benim telefonda zaten internet paketim var. sizi habersiz bırakmam hem ben de çok özlerim sizi öyle alıştım ki varlığınıza...
o cennet hurmasına var ya ben bayılıyorum :) hergün nerdeyse 2-3 tane yiyorum. olgunlaşmamış olurlarsa bi poşetin içine elmayla beraber koyup beklet olgunlaşıyor. aklında olsun. internetten okudum çok faydalı yazıyor canım ye bence de gğnde en az bi tane böö mööö artık napalım yarasın da bizimkilere...
ah canım var ya bende hep korktum erken olur erken olur diye. bu kadar gelmiş olmayı bile beklemiyodum yeminle. inşallah seninki de bizimkiler de zamanında doğarlar ya... ama bu gece gördüğüm rüyadan sonra sabah diyorum kendi kendime Yani doğsalar da fena olmaz hani :))) aman şşşşttt duymasınlaar :)))
ama canım kiloya bence o kadar takılmamalıyız. ikizanneleri diye bi forum var orda okudum ben de. mesela demiş ki biri 1900gr doğdu diğeri 2100 gr kilolu olan küvezde kaldı... çok var böyle örnek. takmamalıyız kiloyu kafaya ya. inşallah sağlıklı olsunlar da küvezee gerek kalmadan evimize gelelim hemen. sonrasında bi şekilde zaten kilo alıyolar...

ben sıra bizde diye yazdım ama şizofrencim seninkiler ikiz olduğu için aynı zamanda olabilir tabi :))
sağlıklı olsunlarda zamanında gelsinler inş.ama insan sabırsızlanıyor gerçektende :)) yapacak iş de bırakmadım evde zaman geçmez oldu.haftada bir nst varda o biraz iyi geliyor.
aysecim sen bitirdin mi hazırlıkları cnm?
kendime uğraşacak bişey bulsam diyorum ama biyandan da bişey yapasm yok valla.ben iyice doğuma hazır bekler durumdayım sanırım

Nasilsiniz teyzoslarmiz hepiniz iyisinizdir insallah.
Biz yine migde bulantisi asiri bel agrisiyla uyandik bugün.
evoevo canim kemeri aldim ben ama daha bebekler tam yukarida olmadigi icin takamiyorum doktorum 1ay daha bekle takmak icin dedi.
Bide bana akapuntur tavsiye etti bilen varmi?
Dün eczaneye gittim hamilelerin kulanabilecegi bir agri kesici bel kremi varmi diye inanirmisiniz eczaci ikiz oldugunu duyunca hic birsey vermedi (( karnimda cok agriyo iki gündür saga yatsam olmuyo sola yatsam olmuyor düz yatsam gene olmuyor...
Artik bebeklerim kimildamaya baslasada icim rahatlasa böyle agrili olunca hep aklimda acaba biseymi oldu nasilar birseylerimi var diye icim icimi yiyor...

Ha bu arada umarim belanin dogumu iyi gecmistir hersey yolundadir...

bugün ense kalınlığı ölçüldü ve sonuçlar:
CRL 63mm olup,12 hafta 5 günlük gelişim söz konusudur
fetal kardiak aktivite mevcuttur,kalp atımları ritmik olup 158 dk.'dır
NT: 3 mm'dir.
herşeyi normal görünüyo,parmaklarınıda açıyo ki bu iyi bişi dedi,ama sınırda dedi ense kalınlığı.sonra kan vermeye indim hemşire bu değerlere aldırma benim arkadaşımın 4.5 çıkmıştı ama çocuğu çok sağlıklı dedi.bakalım pazartesi kan sonuçlarınıda alınca değerlendiricekler.ama tuhaf olan bende acaip bi huzur var,deliliğe vurdum heralde.

Canim 3mm den fazlasi pek iyi degil benim bildigim seninki iyi cikmis iste sevin bence zaten kan degerleri bide senin yasini alip ona göre degerlendiriyorlar sonuclarin gayet iyi :))
Ne güzel iste parmaklarinida aciyormus benim bebisin birinin ultrason fotosu var bende parmagi agzinda parmagini emerken :))) baktikca gülümsüyorum.
Sen icini ferah tut Allahim yardimcimiz olacaktir bunca güclükten sonra verdi yavrularimizi Allahim koruyacaktir.

sen çalışıyodun dimi cnm?raporlu muydun yoksa?unutuyorum kusura bakma.biraz dinlen olmazsa diyecektim yorgunluktan da oluyor bel ağrısı falan.bikaç gün istirahat et belki geçer o zaman.

cnm üzme bakalım kendini önemli olan detaylı ultrason.hem bu ense ölçümü çok hassas oluyor doktordan doktora da değişebiliyor.parmaklarını oynattığını bile görmüş bak doktorun ne güzel :)
bak benim de 3 lü testim de risk çıkmıştı amniyosentez dediler ama yaptırmadım.Ankarada çok ünlü bir doktor var ona gittim detaylıya maşallah sağlıklı çıktı bebeğim.

ay bella yavrusunu kucağına almıştır şimdi sağlıklıca inş.
şizofren naptın cnm nasıl gitti doktor görüşmeniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…