Kızlar sevineyim mi üzüleyim mi bilmiyorum..
Yoksa bunun adı umut mu onuda bilmiyorum..
Bugün kürtaj olmadım , özel bir muayenehaneye gittik..
Dr'um kürtaj yapmak istemdi, kese var dedi bebekte var ve geçen gün gittiğim hastanedeki dr'un dediği gibi bebek yolk kesesinede yapışık değil dedi..
Tamam bu haftalarda duyulması gerekiyor ama ben az 1 hafta daha beklenmesi gerektiğini düşünüyorum dedi..Çünkü kese hiç bozulmamış dedi , ben bu bebeği alırsam vijdan azabı çekerim üstelik tüp bebek , küçük bir ihtimalde olsa canlanabilir dedi..
Bilmiyorum kızlar bende tabi ki almayalım bekleyelim dedim .. Ben kesin kes kürtaj yapılması gerektiği için gitmiştim çünkü bana öyle söylendi ama bugün ki kadın doğumcu böyle söyleyince bende kabul etmedim tabi ki kürtajı..
Sonra neden beklemedm ? demek istemiyorum..
Haftaya evet bu sefer alınması lazım derlerse benim için yıkım olmaz çünkü kaybını göze alım ve kabullendim ama kalp atışını gördük derslerse büyük sürpriz olur .. Öyle değil mi kızlar?
Allahım mucizemi verecek yarabbim .. bir umut ... haftaya kalp atışlarını duyarsan eğer .. gitte kürtaj yapmayan doktorun alnından öp .....Kızlar sevineyim mi üzüleyim mi bilmiyorum..
Dr'um kürtaj yapmak istemdi, kese var dedi bebekte var ve geçen gün gittiğim hastanedeki dr'un dediği gibi bebek yolk kesesinede yapışık değil dedi..
Tamam bu haftalarda duyulması gerekiyor ama ben az 1 hafta daha beklenmesi gerektiğini düşünüyorum dedi..Çünkü kese hiç bozulmamış dedi , ben bu bebeği alırsam vijdan azabı çekerim üstelik tüp bebek , küçük bir ihtimalde olsa canlanabilir dedi..
Bilmiyorum kızlar bende tabi ki almayalım bekleyelim dedim .. Ben kesin kes kürtaj yapılması gerektiği için gitmiştim çünkü bana öyle söylendi ama bugün ki kadın doğumcu böyle söyleyince bende kabul etmedim tabi ki kürtajı..
Haftaya evet bu sefer alınması lazım derlerse benim için yıkım olmaz çünkü kaybını göze alım ve kabullendim ama kalp atışını gördük derslerse büyük sürpriz olur .. Öyle değil mi kızlar?
hoşgeldin canım iyi yoruldun bugün zorlama kendini[/QU
slm cnm nasılsın bugün gelemedim hiç topiğe...dün iyi yoruldum ama bugünde pek durunamdım eltimin kızıyla ilgilendim annesi yoktu...sen nasılsın...
dr undan cevap geldımı kahverengı topaklanmaya ....
malesef cnm yaa ilk defa dr um bana dönmedi şaşırdım bende topaklanmanın neden olduğunu öğrenince yatıştımda biraz arkasındanda aramadım bidaha..
Nurcan evet 8. haftada duyduğunu söylemiştin .. Benim kürtaja gitmemin nedeni ise Özel bir hastanede muayene olduğum dr'um bebek yolk kesesine yapışmış yada yok olmuş dedi.. Bebeği göremiyorum ayrıca yolk kesesi çok büyük dedi bunun kürtaj olması gerekiyor dedi.. Bebek ölümüş olabilir dedi..Yoksa ben sadece kalp atımı duyulmuyor diye kürtaj yaptırmam bir kaç hafta daha beklerim ... Bu söylenenlerden dolayı yaptırmaya gittim ben ve dr'um ben kesesi düzgün bebeği görebildiğim bir gebeliği sırf kalp atışını duyamadığımız için bu haftada alamam dedi.. Bu vijdani yükün altına giremem dedi.. Üstelik tüp bebek gelişimi geç başlamış olabilir dedi.. Hele keseyi görünce şok oldu .. Kese çok düzgün ve bebek yolk kesesine yapışık değil içinde dedi..Kızlar haftaya gideceğim rabbimin mucizesi oluyor mu ? Oluyor belki bir mucizeye tanık oluruz.. Hakkımızda hayırlısı olsun..canım senin 7 haftan doldu bildiğim kadarıyla ama ben sana daha öncede yazdım bak ben 8. haftada duydum oda vajinal ultrasonla seni ümitlendirmek istemem ama doktorunun dediği gibi bebek ölmüş olsa kesenin bozulması lazım hatta içindeki bebekte ister yapışık olsun ister değil ölmüşse eğer içerde ermeye başlaması lazım azda olsa çünkü senin bebek daha küçük büyük bebekler erimez ama onlarda anneyi zehirler küçükler erir bencede en doğrusunu yapmışsın beklemekle bence diğer muayeneyede bu doktoruna git ve canım sana tavsiyem sürekli yan bir şekilde yat doktorun söledimi bilmiyorum ama sırt üstü veya yüz üstü yaparsan bebğe kan gitmez eğer doktorun canlana bilir diyorsa undaki en önemli etken kan ve su dur yan yay gerekirse her tarafına yaştık koy ay yüce rabbim inşallah yavrunu sana bağışlar
Pares sağolsın bende merak ediyorum , eğer sonuç olumsuz olursa çok fazla üzülmem çünkü zaten en kötüsne alıştırdık kendimizi ama güzel bir sonuç alırsam büyük sürpriz olur.. Rabbim hayırlısını kılsın..umut ıste bu bilgemm insallah hersey ıstedıgın gıbı olur...bız o ışıgın yanmasını beklicez...
Allahım mucizemi verecek yarabbim .. bir umut ... haftaya kalp atışlarını duyarsan eğer .. gitte kürtaj yapmayan doktorun alnından öp .....
bu bir hafta içinde selat-ı tefriciye veya başka birşey okumak istersen .. yani böyle bir düşüncen varsa .. bende seve seve yardım ederim paylaşırım ...
Kızlar sevineyim mi üzüleyim mi bilmiyorum..
bilgem okuruz tabi seve seve ... 10 tane ben alıyorum .... ayetel kürsi .. ezbere zaten hemen okurum ... şimdi ezan okunuyor .. abdest alayım .. namaz kılayım arkasından okuyacağım .... sende öyle yap canım ... Allah kabul etsinNurcan evet 8. haftada duyduğunu söylemiştin .. Benim kürtaja gitmemin nedeni ise Özel bir hastanede muayene olduğum dr'um bebek yolk kesesine yapışmış yada yok olmuş dedi.. Bebeği göremiyorum ayrıca yolk kesesi çok büyük dedi bunun kürtaj olması gerekiyor dedi.. Bebek ölümüş olabilir dedi..Yoksa ben sadece kalp atımı duyulmuyor diye kürtaj yaptırmam bir kaç hafta daha beklerim ... Bu söylenenlerden dolayı yaptırmaya gittim ben ve dr'um ben kesesi düzgün bebeği görebildiğim bir gebeliği sırf kalp atışını duyamadığımız için bu haftada alamam dedi.. Bu vijdani yükün altına giremem dedi.. Üstelik tüp bebek gelişimi geç başlamış olabilir dedi.. Hele keseyi görünce şok oldu .. Kese çok düzgün ve bebek yolk kesesine yapışık değil içinde dedi..Kızlar haftaya gideceğim rabbimin mucizesi oluyor mu ? Oluyor belki bir mucizeye tanık oluruz.. Hakkımızda hayırlısı olsun..
Nevra sorma yaa dr hem vajinal hem abdominal us baktı.. Ve kuruş para almadı.. O kadar tatlı bir kadın doğumcuydu ki, daha bana sormadan anestezisti arayıp 2.30 randevusu iptal gelmeyin dedi..
Kürtaj yapılmayacak dedi.. Dünyanın parasını verecektik ve elinin tersiyle itti.. Orda çalışan kızlar daha bizi uğurlarken dua ediyorlardı inşş bir dahaki geldğinizde hayırlı haberler alırsınız , inşş bebek sağlıklıır diye..
Kese büyük bebek küçük ve kalp atımı yok tek sorun bu.. Bebek , gebelik kesesi , yolk sac var .. Bebek küçük olduğundan dolayı kalp atımı görülmüyor bu gelişmediği için mi geç tutunup geç büyüdüğü için mi bilmiyorum ama geçen haftaya göre fetus daha belirgindi..
Kader kısmet diyorum artık ..
Arkadaşlar 41 tane ayetel kürsi okuyalım .. Onar tane beşer tane kim ne kadar okuyabilirse ..
Ben tedaviden önce okumuştum ..
Kabul ederseniz böyle yapalım..
merhabalar..
yeni üyeniz olarak herkese sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar diliyorum içinde de kendime..Bende kötü haberi yılbaşından 1 gün aldım.1 hafta önce gittiğimde dr. bebeğimin 6 haftalık olduğunu ve kalp atışlarını dinletti bize herşey normal dedi.Fakat 1 hafta sonra tekrar gittiğimde bebeğimin kalp atışlarını duyamadığını bebeğin hareketsiz olduğunu söyledi.Bende ne kanama ne de lekelenme başlamıştı.İnanmak istemedim 1 hafta içinde ne olmuş olabilirdi.İçim kan ağlıyordu ordan nasıl çıktım bilmiyorum.Başka bi dr. a gittim o da malaesef aynı şeyi söyledi.Bebeğimin karnımda öldüğünü kürtaj olmazsam beni zehirleyebileceğini söyledi.Bu benim 2. hamileliğimdi.1. sini 4 ay önce kaybetmiştim.6 haftalık düşük yapmıştım.Bunun üzerine 4 ocakta kürtaj oldum.Hala kendime gelemiyorum.Dün kontrol için tekrar gittik nedenini araştırmak için kan tahlili istediler.Bakalım 10 gün sonra çıkacakmış sonuçlarım.İnşallah bi sorun çıkmaz.Dr. kan pıhtılaşması olmuş olabilir diyor.Fakat ben zaten hergün coraspin kullanıyordum dr. tavsiyesiyle.
Allah'tan dileğim bu acıları bir daha yaşamamak.Allah hiç kimseye yaşatmasın.Hayırlısıyla bebeklerimizi kucağımıza almamızı ve sağlıcakla büyütmemizi nasip eder.
nazım merhaba seni gördüm tam topikten çıkarken... nasılsın canım ... kaç haftalık oldun .. bebiş ne durumda
nazım merhaba seni gördüm tam topikten çıkarken... nasılsın canım ... kaç haftalık oldun .. bebiş ne durumda
bende dün doktora gittim arkadaşlar kalp atışlarını duyabilmek için ama malesef ki duyamadım doktorum kesesi çok güzel oluşmuş yolk sac oluşmuş bebek var içinde dedi fakat kalp atışlarını göremedi bir hafta sonra tekrar gelmemi istedi.. o an o kadar çok moralim bozulduki.normalde duyulması gerekmiş ama bazen geçte duyulabiliyormuş nurcancım sen 8. haftada duymuşun bu biraz daha beni umutlandırdı heleki bilgemin mucize haberinden sonra benim moral bugün daha iyi oldu...Rabbim inşallah hepimiz için hayırlısını versin...dualarınızı eksik etmeyin arkadaşlar...hayırlısıyla şu bi haftayı daha geçirelim...
merhabalar..
yeni üyeniz olarak herkese sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar diliyorum içinde de kendime..Bende kötü haberi yılbaşından 1 gün aldım.1 hafta önce gittiğimde dr. bebeğimin 6 haftalık olduğunu ve kalp atışlarını dinletti bize herşey normal dedi.Fakat 1 hafta sonra tekrar gittiğimde bebeğimin kalp atışlarını duyamadığını bebeğin hareketsiz olduğunu söyledi.Bende ne kanama ne de lekelenme başlamıştı.İnanmak istemedim 1 hafta içinde ne olmuş olabilirdi.İçim kan ağlıyordu ordan nasıl çıktım bilmiyorum.Başka bi dr. a gittim o da malaesef aynı şeyi söyledi.Bebeğimin karnımda öldüğünü kürtaj olmazsam beni zehirleyebileceğini söyledi.Bu benim 2. hamileliğimdi.1. sini 4 ay önce kaybetmiştim.6 haftalık düşük yapmıştım.Bunun üzerine 4 ocakta kürtaj oldum.Hala kendime gelemiyorum.Dün kontrol için tekrar gittik nedenini araştırmak için kan tahlili istediler.Bakalım 10 gün sonra çıkacakmış sonuçlarım.İnşallah bi sorun çıkmaz.Dr. kan pıhtılaşması olmuş olabilir diyor.Fakat ben zaten hergün coraspin kullanıyordum dr. tavsiyesiyle.
Allah'tan dileğim bu acıları bir daha yaşamamak.Allah hiç kimseye yaşatmasın.Hayırlısıyla bebeklerimizi kucağımıza almamızı ve sağlıcakla büyütmemizi nasip eder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?