Premature Bebekler Preeklampsi Geçiren Anneler

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
sevgi76 anlıyorum canım ne demek istediyini burda istediyin kadar dertlerini anlatabilirsin benimki ileri derecede olduğu için hastanede yatırdı doktor beni o kadar kötü bi 10 gün geçirdim ki anlatamam sana bi takım olaylar beni o kadar yıprattı ki lanet olsun artık canımdan bezdirdiler beni ama seninde dediyin gibi eşim saolsun hiç desteyini esirgemedi annem yozgatta ben bursadayım ve kalp hastası doğuma kadar çağırmadım doğum yaptığım gün geldi ablamla zavallı beni öyle şişmiş görünce rengi attı tansiyonu yükseldi benide korkuttu geri aman işte dert bir deyil ama şu anda tek derdim kızım bütün dünyam artık kızımın etrafında dönüyo sende üzme yorma hiç canına bebeyin canına yazık 24 saatlik idrar testini protein atımına bakıyolar ne kadar atılıyo diye biliyosun ki böbrekler zarar görebiliyo sen bol bol yat iyice dinlen bol bol sıvı tüket canınıda sıkma bebişide üzme karnında hayırlı bi doğum haberini inş geç bi vakitte alırız ki zamanında gelir bebiş

gülay30 geçmiş olsun sanada bende tansiyon sorunu olduğunu öğrendiyimde malesefki herşey epeyi geç olmuştu yani hastaneye yatırdılar kasılmalarımda başlamıştı nidilat verdiler 2 saatte bir satte bi tansiyonum ölçüldü nstye bağlandım gene 2 saat aralıklarla sürekli tuzsuz ve diyet yemekleri yedim hastanede bol bol yoğurt meyve meyve suyu su süt brokoli karnıbahar et ve tavuk ama sebzelerle beraber geneldede fırında ve tuzsuz bol salat yiyebilirsin ama sürekli tuzsuz yemen lazım bide ateşimi ölçüyolardı sürekli mümkünse ışık az olan ve gürültü olmadan sürekli dinlenmen lazım

mecbue cim senden duyunca bir kez daha emin oldum.bu hastalığın başlıca sebebleri arasında stres geliyor.akdeniz tıp taki doktorda diyor ki...stresle ilgisi yok plesantadan kaynaklanan bir durum...tıp bu kadar gelişmişken bu kadar duyarsız olmaları beni ayrıca çıldırtıyor...benim de hamileliğim 20. haftasında eşim askere gitti...biraz annemler biraz kaynanamlarda günleri geçirmeye çalışırken 31. haftada eşimden üzücü bir haber aldım o gün çok ağladım ama çok...günlüğüme bakıyorum da tarih 31 ekim ...midee üst bölgesinde ağrı 2 kasımda başlamış...7 kasımda da doğum...siz ce sebebi ne...bir de bu hastalık daha önceki haftalarda başlasaydı oğlum 32.haftada 2100 gr doğarmıydı...fikirlerinizi bekliyorum...lütfen stres yapmayın...

kızlar sizlere şunu söyleyeyim öncelikle benim daha önceki yazılarımı okumanızı (hayat hikayemi ) istiyorum.benimde kabusum preaklampsiydi.daha önce adını bile bilmediğim fakat daha sonra araştırak çok şey öğrendiğim ve 2 sene boyunca bu hastalıkla uğraşan biri olarak sizlere şunu söylemeliyim çok ama çok erken haftalarda bu hastalığı yaşayıp yaşamayacağımız anlaşılıyor yeter ki bir bilen baksın.yani uzman ellerde olmak önemli.ve ben 2.hamileliğime başladığım zamanlarda daha 4 hafttlık hamileyken doktoruma yalvarmıştım ne olur önleyici bişeyler verin tekrar yaşamak istemiyorum aynı şeyleri diye.ama bana ne aspirin ne tansiyon ilacı nede diet verdi.sadece sıkı takiple kan akımıma baktı her gitmemde.çünkü bu gerçekten plesanta hastalığı eğerki başka kronik bir rahatsızlığınız yoksa.çünkü eğer ki daha önceden tansiyon veya şeker hastasıysanız o zaten bu hastalığı tetikliyor.çok uzman oldum çok bu konuda eğer sormak istediğiniz bişey olursa ben burdayım.

bide şunu söyleyeyim eğer stres sebep olsaydı benim bu hamileliğimde yaşadığım tekrar aynı şeyler olacak mı korkusu ve stresiyle gene aynı şeyleri yaşamam kaçınılmazdı.çünkü korkularla dolu 9 ay yaşadım.

canım sebebi stres değilse şayet ve daha öncesinde tansiyon vb.bir hastalık yaşamadıysak plesantayla ilgili doktorun neler anlattı...ilk hamileliğinde tansiyon şeker vb.rahatsızlıkları yaşadınmı...ikinci gebeliğinde sadece sıkı takiplemi korundun....hastalığı yaşasaydın neler yapmayı planlıyordu doktorun....seninle paylaştıysa lütfen anlat...

benim ne tansiyon rahatsızlığım var nede şeker rahatsızlığım.ama ilk hamileliğimde hamileliğimin başından beri tansiyonum hep yüksekti ve şişiyodum 3 aylıkken ayakkabılarım ayağıma olmamaya başlamıştı.ama doktorum ne yazıkki anlamadı ve benim hayatımı tehlikeye attı.2.kez hamile kaldığımda tansiyonum yükselicek korkusunu hep yaşadım.ama ilk bebeğimi kaybettiğimde önlemimizi baştan alalım diye çok araştırdık ve riskli gebelikler doktoru bulduk.daha hamile kalmadan gittik ve ne yapmamız gerekiyor diye sorduk.hiç bi şey yapamayız gebe kal gel dedi.fakat bazı tahliler istedi.yaptırdık.bi sorun görmedi.ama bu preaklampsiyle ilgili testler değildi.çünkü preaklampsi oluşup oluşmayacağı ancak hamile kalındığı zaman anlaşılan bir hastalık.hamile kaldım daha bebeğimin kalp atışlarını duymadan bile ne olur bana ilaç verin tansiyonum yükselmesin dedim.ne kadar yalvarsamda vermedi.16 haftalık hamileyken bana preaklampsi yaşama riskin sadece %10 dedi.bebeğe giden kan akımına bakarak.bebeği besleyen eş yani plasenta tam oluşamadığı için bebeği besleyemiyor buda preaklampsiye sebep olduğu için bunun kontrolü 16.haftada yapıldı .yani daha önceki hamileliğimdede eğer bu şekilde ayrıntılı bakılsaydı preaklampsi yaşayacağım anlaşılacakmış.eğer bu hamileliğimdede böyle bir risk görseydi o zaman nasıl bir yol izlerdi bilmiyorum ama önceden alınacak hiç bir tedbirin olmadığını biliyorum.ve her gitmemde bu kan akımını ara ara kontrol etti.yani hiç bir ialç tedavisi uygulamadan diet bile yapmadan allaha şükürler olsun bebeğimi kucağıma aldım.bu preaklampsi sonradan olan bişey değil daha hamilelik oluşurken doğan bişey.

betumutlu benimde 33.haftaya kadar çok rahat bir hamileliğim oldu.aşerme olayı bile sıkıntılı değildi.yaklaşık 2 ayda bir doktor kontrolüne giderdim.açıkçası bu kadar bilinçli de değildim hamilelik konusunda .en son 28 haftada doktorum kan tahlili bile yapmadan yüzünüz nekadar sarı gibi bir ifadeyle kan şurubu verdi.ama ben yine bir rahatsızlık hissetmiyordum ta ki 32. haftada o mide ağrısı başlayana dek.o yüzden stresle ilgili olduğunu düşünüyorum.sanırım her bünyede çok farklı seyreden bir hastalık.çoğu kişide bebekte gelişme geriliğine sebeb olurkenbenim oğlum 33. haftada 2100 gr doğdu.ben de 2 prof.a gittim tıpta.her ikisi de yaşama şansın %50 bebek sahibi olmak istiyorsan hamile kal öyle gel dediler aklım çok karışık....

bende aşırı stres yoktu taki hastaneye yatana kadar ama benim doktorda anlamadı ona sürekli şiştiyimi fazlasıyla kilo aldığımı söyledim durdum umursamadı bile tabsiyonumda sürekli normal çıkıyodu taki ben şişip patlama neticesine gelene kadar bide bende nasıl bi ifade kullanacağımı bilemediyim için açık açık yazıyorum kızlar artık kusura bakmayın çok akıntı oluyodu ama resmen su gibiydi öyle bi akıntıki pantolon eşofman ne giysem ıslatıyodu bunu söyledim doktor hanıma oda renkli ve kokulu deyilse korkma dedi bende hayatımda dını bile duymadığım bu hastalığı başıma gelince duydum doktora sordum hastanede yatarken çıktıktan sonra çok araştırdım ve bunların herbiri preklampsinin işaretiymiş doğumdan sonra kızım kuvöde olduğu için aklım pek yerinde deyildi sağlıklı düşünemiyodum ama kızım eve çıkınca eşime çok ısrar ettim doktor hakkında şikayette bulunmak için ama o boşver dedi aynı şeyleri tekrar yaşayıpyıprancaz bide ben hastanedeyken bi arkadaş dfaha doktorunu şikayet etmiş bi şekilde olay kamufle edilmiş muhtemelen bizde öyle olcak dedi ama benim içimde hala bi uhde kaldı şikayet etmediyim için çok

Preeklamsi annelerine selamlar
arkadaşlar siteyi uzun zamandır takip ediyorum ama aranıza ancak katılabildim aslında yaşadıklarımı anlatma cesaretine yeni sahip oldum.bende bir preeklamsi annesiyim malesef.öncelikle hepinize çok geçmiş olsun diyorum inşallah bizde bebeğimizi sağsalim kucağımıza alabileceğiz.......ben çok güzel bir hamilelik dönemi geçiriyordum.o kadar sağlıklıydımki neredeyse koşuyordum.tek sorunumuz kansızlıktı.onun içinde demir hapı kullanıyorduk.27 haftalıktık rutin kontrolümüze gitmiştik.samsunda ana klıniğe gidiyorduk.o hafta ayak şişmeleri başlamıştı.doktor bir idrar birde kantahlili istedi tansiyon başından beri 11-6 idi ogünde aynen 11-6 olrak ölçüldü.kan değeri 9 idi.doktorum eğer 8 e düşerse davul gibi şişeceğimi önlem için 2 şişe kan ilacı almamızı söyledi.bizde doktora güvenerek tabi dedik.ertesi sabah klıniğe yattık ve bir şişi serumla kan ilacını aldık.akşam hastaneden çıkarken sadece ateşimi ölçtüler.normaldi.dışarı çıkar çıkmaz istfra ettim bir anda titreme geldi.anlayamadık tabi ne olduğunu doktoru aradık allah allah böyle tepki vermez ama neyse dedi iyisimi 2. Serum için bir gün ara verelim dedi dinlen ertesi gün hiç kalmadan yattım.sonra tekrar klıniğe yattık ve bir şişe daha kan ilacı aldık.bu kez bir önceki gibi rahatsız etmemişti.sadece bir az şişmiştim.ama biz hiç adını dahi duymadığımız bu hastalığın belirtisi olduğunu nereden bilebilirdik.o akşam yatmadan önce tartıldım sonuç 71 kilo çıktı.ben 56 kiloyla hamile kaldım ve 7 ayda topu topu 6 kilo almıştım.şaşırdım bir haftada nasıl olurda 10 kilo alırım dedim ama hiç böyle birşeye yormuyoruz.artık nasipmidir cahillikmidir bilemiyorum.gece saat 2,5 du uyandım ama nasıl bir baş ağrısı peşine istifra edince dedim bu tansiyon hemen eşimi kaldırdım doğru ana kliniğe gittik.tansiyonu ölçtüler 15 çıktı.meğer 21 lere kadar yükselmişte sonradan söylüyorlar dğru fakülteye sevk ettiler.ve bebeğimi benden aldılar.onunda ömrü nefesi 3 günlükmüş o küçücük haliyle bu kadar dayanabildi.evet bizler preeklemsi şanssızlarıyız.artık geçmişe değil geleceğe bakmalıyız.her işte bir hayır vardır diyerek yüreğimizi ferah tutmalıyız ki bundan sonra ki hamileliğimizde inşallah daha rahat olalım.artık hepimiz bu riski ve neler yapmamız gerektiğini biliyoruz.en azından kendi canımız için.bizler sağlıklı olursak herzaman bebeğimiz olabilir.şu anda hem samsunda hemde ankarada profesöre gidiyorum.samsundaki doktorum hiç birşey yapmayacağımızı sadece sıkı bir kontrolle takip edeceğimizi söyledi.ankaradaki doktorum yaptığı tetkikler sonucunda kan pıhtılaşması buldu.onun için aspirin tedavisine başladık.hamile kalırsamda her gün iğne olmalıymışım.şimdi hem korkuyorum hem sabırsızlıkla bekliyorum.tüm dualarım hepimiz için.inşallah bi sonrakinde bu sıkıntıları yaşamayacağız.o sıkıntılı dönemi sizlerin yazılarını okuyarak attlattım.bundan sonra yaşayacaklarımı sizlerle paylaşacağım.sevgilerrrrrr..........

mecbue teşekkürler canım herşey bizler için iyi olur inşallah. 24 saatlik idrar tahlilinde 240mg.protein atılımı var fakat çok yüksek olmadığını söyledi nefroloji dr. bu arada tansiyonun 14/9 ve üstünde olursa mutlaka gel dediler.hem kadın doğum dr. hemde nefroloji dr.takibe aldı. inşallah bu süreci en sorunsuz bi şekilde bebeğimle atlatırız. Allaha emanet olun.

çok geçmiş olsun canım Ankarada gittiğin dr. adını bana da yazarmısın canım özelden

inşallah sorunsuz doğum yaparsın sevgiciğim,300 küsüre kadar normal demiş bana da nefrologlar,hep düşük seyreder inşallah

destina0706 canım çok teşekkürler iyi dileklerin için inşallah tüm hamileler ve hamile kalmak isteyenler sorunsuz sağlıklı zamanında bir doğum gerçekleştirirler...

kızlar ben 24saatlik idrar vermiyorum idrar kültürü ve tam idrar analizi veriyorum niye acaba

gülaycım bende küçük bir özel hastaneye gitmiştim başlarda banada sadece günlük idrar tahlili verdirmişti doktorum.daha sonra gittiğim üniversite hast.prof.dr.um beni nefrolojiye yönlendirdi.orada ileri tetkiklere bakıldı. koldan 24 saat gözlenmesi için tansiyon aleti birçok kan tahlili ve 24 saatlik idrar toplama tahliline bakıldı. yani senin anlayacağın dr.ların bazıları tansiyon yükselmesini sıradan görürlerken bazılarıda çok ciddiye alıyorlar. tavsiyem ünversite hastanelerine yada tam teşekküllü bir büyük hastaneye gitmen çünkü olası bir erken doğumda küvez vs. gerekebilir. inşallah hepimiz sorunsuz sağlıklı zamanında bir doğum yapıp sağlıklıca bebeklerimizi kucaklarız.kendine iyi bak.

sev76 inş hep böyle seyreder casnım hamileliyin sen ve burdaki bütün arkadaşlar sorunsuz alırsınız inş bebeklerinizi kucaklarınıza

destina ben bugün antalyada sinan kurşunla görüştüm.çok memnun kaldım.sorularımı cevapladı...karar yine bana kaldı.sevgicim iyi haberlerini almak çok güzel...hepinizi çok seviyorum...byyy

destina ben bugün antalyada sinan kurşunla görüştüm.çok memnun kaldım.sorularımı cevapladı...karar yine bana kaldı.sevgicim iyi haberlerini almak çok güzel...hepinizi çok seviyorum...byyy

sinan Kurşun kim canım Prof mu hangi hastanede çalışıyormuş?

bilgin için teşekkür ederim canım

cancagızım bende üniversite hastanesine gidiyorum nefrolojiye ayda bir tabi birde sıkı sıkı söylüyorlar büyük 14 küçük 90 olursa hemen acile gel diye şükür okadar çıkmıyor şuanda 15günde birde kadın doguma gidiyorum 30 haftadan sonra haftada bir kadın dogum 15günde birde nefrolojiye gidecegim allah izn verirse ayın beşinde randevum bi soracagım doktora 24 saatlik idrar benden neden istenmiyor diye cevap yazdıgın için teşekkür edrim canımopuyorumnanaktan

destina0706 canım çok teşekkürler iyi dileklerin için inşallah tüm hamileler ve hamile kalmak isteyenler sorunsuz sağlıklı zamanında bir doğum gerçekleştirirler...

aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…