Premature Bebekler Preeklampsi Geçiren Anneler

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
destina006 canım çok teşekkür ederim özelden göndermeye çalıştım ama olmadı.ben ankarada prof.lütfü önderoğluna gidiyorum.özel çalışma alanıymış riskli gebelikler.istersen telefonlarınıda yazarım.çankayada muaynanesi.

Destina sinan kurşun yar.doç.dr.yeni açılan tüp bebek merkezinin yanında antalya kadın doğum hastanesinde çalışmaya başlamış.daha çok tüp bebek tedavisinde eğitim almış.akdeniz üniversitesi geçmişi var.ilgisi çok iyi ama bir hassas tansiyon aleti aldım bende tansiyon rahatsızlığı yokken 13/10 dan aşağı inmiyor.eşimi 2. Bebek konusunda kesinlikle ikna edemiyorum.inanç bey için çok fazla yorum yapmamış olsa dahi doktor para kazanmak istese bu hastalığı yaşarsan %75 kurtulma şansın%25hayatını kaybetme riskin var demezdi diyor.üzgünüm ama yinede hayırlısı diyorum...

sağol canım aldım ismini arkadaşlık isteğini onayladım canım..

bebekciğim şu an mı tansiyonun 13/10 çıkıyor.......öyle ise bencede riske atma canım bitanem ya
sonuçta benim annem çocuğuna kardeş mi daha önemli annesimi daha önemli der doğru
bana d.elif hanım bu alanla ilgili bir dr. değil ama o da çok riskli demişti
kardeşi yanında olacağına annesi yanında olsun,demişti Allah hakımız da ne hayırlısı ise onu versin

Alsebe sizi takdir ediyorum. bende sizinle aynı şeyleri paylaşıyorum. Tanışırsak memnun olurum.alkisalkisalkis

destinacığım aslında bebek sahibi olmak da ben de ısrarcı değilim sadece oğlumu yanlız kardeşsiz bırakmam doğrumu onu düşünüyorum.yaşda 34 olunca ...bakalım oğluş da ikna oldu gibi...

destinacığım aslında bebek sahibi olmak da ben de ısrarcı değilim sadece oğlumu yanlız kardeşsiz bırakmam doğrumu onu düşünüyorum.yaşda 34 olunca ...bakalım oğluş da ikna oldu gibi...

seniçok iyi anlıyorum canım bende oğlumu yanlız
kardeşsiz bırakmak istemiyorum hatta rüyalarıma giriyor,dua ediyorum Allaha

hayırlısı olsun diye çok zor bu karar:1no2::çok üzgünüm:

benim kız kardeşimde ilk gebeliğinde bir problem yaşamadı.ama ikincide 13/ 19 -20 lerde dolaştı tansiyonu.ilk 3 ay birsorun yoktu geriye kalan aylarda bütün aile dokuz doğurduk çok zor bişey...bence de çocuklarınızın kardeşten çok bir anneye ihtiyaçları var kızlar .kendinize dikkat edin

selam kızlar:
Bende preaklampsi geçirerek 28 haftalık bebeğimi kaybettim.Ama o zamanlar gebelik zehirlenmesinin ne demek olduğunu bilmiyordum çok zor günler geçirdim.Bu hastalılarda doktor seçmek çok ama çok önemli.Araştırma hastaneleri bu hastalık için birebir. Bebeğim öldükten 10 ay sonra tekrar hamile kaldım ve cerrahpaşa hastanesi riskli gebelikler bölümünde pof. Rıza Madazlı ya gittim.(allah razı olsun bu doktoru betumutlu tavsiye etmişti)12 haftalık gebeliğimden itibaren cerrahpaşada rıza hocaya kontrole gittim.Ama ne günlerdi ha şimdi bebeğim ölecek diye kendi kendimi bitirdim.ama canı veren allah alanda.şimdi nur topu gibi bir oglum var.Allah kimsenin kucagını boş bırakmasın.Bana deseler bebeginle eve geleceksin şaka gibi geliyordu ve diyodum allahım bebeğinle evime gelicem mi diye.Şimdi oglum kucagımda allah acısını göstermesin...Ama ölen bebeğimde bir an olsun aklımdan çıkmıyor...
sadece bu hastalıkta doktor seçimine çok ama çok dikkat edin.Allah kimseye acı vermesin...

Mediha74 selam;
canım çok geçmiş olsun sonrada hayırlı olsun .sana bişey sormak istiyorum.peki 2. De 9 ayda mı geldi bebeğin.hiç preeklemsi belirtisi varmıydı.kontrol olarak doktorun ve sen nelere dikkat ettiniz.yazarmısın..............

evet bende merak ediyorum bu soruyu.30 haftalıkken bende preeklemsiden bebeğimikaybettim. subatta. aralıkta yani 10 aysonra tekrar hamile kaldım 10. haftamda bebeklerin ikizvetek yumurtada monoamniyotik olduğunu öğrendim. yani aynı sıvı içindeler birbiriyle temas halindeler yapışık değiller çok şükür ama kordonlarının dolanma riskivar. ve benim tekrar preeklemsi olma riskim. aspirinve iğnekullanıyorumbunuengellemekiçin ama yinede rabbime emanetler. nasip olacaksaeğer ölen kızımın yerine iki tane verdi rabbim. sen ikinci gebeliğinde preeklemsi riski yaşadınmı? neler yaptın?

kızlar herkese geçmiş olsun, bu çok ciddi bir rahatsızlık...benim tansiyonum gebeliğin en başlarında 11 6, 11 7, 12 7 ölçülüyordu...son ikisinde 13 8 ölçüldü...doktor biraz yüksek buldu, akşam üzeri tekrar görüşeceğiz. çok canım sıkıldı...bu risk sizce bende de var mı? 13 8 ile başlayıp yükselen var mı acaba

benc her tansiyon yüksekliği preklamsi değildir gibi geliyor canım ama genede dr.la konuş sor.çünkü protein kaçağı en belirgin belirtisi ona bakılmasını iste,benimde gebelik zehirlenmesi idi ama tansiyonum
sezeryena alındığım masaya yatınca yükseldi ona ana kadar hep düşüktü

evet bilse bizim gittiyimz doktorlar en başından bilirdi neyse bende 14 9 gibiydi ilk gün sonrada hastaneye yattım zaten ama 1 günlük idrar testi yapılıyo protein kaçağı varmı ve ne kadar kaçak var diye

merhaba.Ben 6,5 aylık doğum yaptım şu anda.Kızım 840gr oldu.22 ,15 doğuma girdim. herşeyim kontrol altında olmasına rağmen tansiyonun önüne geçemiyorsunuz.Arkadaşlar çok dikkatli olun yaşadıklarım hiç kolay değil.allah herkezin bebeğini kucağına almasına nasip etsin. Birde söylemek istediğim hamileyken tansiyon hapı kullanıyprsanız doğumdan sonra hapı hemen kesmeyin. bende kestiler beyin kanaması geçiriyordum. herkese şifa versin yarabbim.

Allah bu olayı yaşayan herkese yardım etsin.bende ikinci gebeliğimde hemde şiddetli preeklampsi ile karşılaştım.o kadar sağlıklıydım ki, hamileliğimde de düzenli olarak dr.uma gittim.zaten dr.umda şaşırdı, 3 hafta içerisinde birdenbire oldu, 30 haftalık doğdu bebeğim, 1344,-gr. en son bana söylenen tansiyon 18-5 idi, yada bana öyle söylediler, çünkü gözlerim falan görmemeye başlayınca acil doğuma aldılar.sebep kanın koyulaşması, başka bişey bulunamadı.çok şükür şimdi bebeğim 2 yaşında, çok çektik ama şimdi ikimizde sağlıklıyız. çok çok zor bi olay, sadece yaşayanlar bilir,Allah herkese bebeğini sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin. sağlıcakla kalın....::))

Arkadaşlar ben ilk bebeğimi 27 haftalıkken preeklemsi nedeniyle erken doğumdan kaybettim,tüp bebekti, şimdi doğal yollardan tekrar hamileyim, ara ara korkularım oluyor, tekrar aynı şeyleri yaşamaktan, yapılan genetik testi sonucu bana clexan isimli ilaç başlandı, preeklemesiyi biraz önleyebilir dediler, bakalım hayırlısı , inşaallah bir daha o günleri yaşamam, güzel bir gebelik geçiririm, dualarım tüm anne adayları için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…