Premature Bebekler Preeklampsi Geçiren Anneler

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
merhaba arkadaşlar

benimde 20. hafatada yapılan detaylı ultrasonumda arterlerdeki kan akışımın bozuk olduğu ve preeklampsi ve plesantanın erken ayrılması riskimin yüksek olduğu söylendi. Sürekli tansiyonumu ölçüyordum en fazla 13-9 oluyordu. Ama geçenler 15-10 oldu bol limonlu suyla düşürdüm. Şimdi ise alfamet isimli tansiyon ilacını günlük 3 tane alıyorum ama gene tansiyonum 14-9 veya 13-9 acaba bu ölçümler normalmi

cnm benimde en büyük korkum preeklempsi. geçenlerde tansiyonum 14/8 çıktı elim ayağım şişti ama çok erken diye biliyorum ben. dr.uma sordum şimdi hergün ölçüyorum.allahtan normale döndü o bir anlıktı yoruldum filan heralde. benim için erken 25-26 .haftada genelde ortaya çıkıyormuş ve tek yolu doğummuş. yoksa anne ve bebek kaybedelebiliyomuş. duyunca daha bi dikkat etmeye başladım. allah hepimize bebişlerimizi zamanında sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. benim tansiyonum mesela kilolu olmama rağmen hep 11/7 civarındadır. şimdide öyle. gebelikten önceki tansiyonda önemli galiba üst sınırı belirlemek için. çünkü bana dr sana 14/9 sınır olur dedi. ama baıları için bu sınır daha yüksek olabilir. yada düşük. bence hergün limonlu soda yada su iç,dengeliyorsa ihmal etme, allah yardımcın olsun cnm endişe etme maşallah 37 haftaya girmişsin bak demekki değerlerin normal eğer öle olmasaydı bukadar zaman beklemezdi, dr.un.

Merhaba arkadaşlar, öncelikle herkese geçmiş olsun.
Ben de 36.haftamdayım. Hafif preeklempsi teşhisi kondu. Bu durumda tansiyonda sınır 14/9 dur.. ıstirahat ve tuz alımını önemli derecede kısmak faydalı oluyor. Benim 15/10 kadar çıkıyor ayağa kalktığım zaman. 16/11 i görürsek hemen alıcaz dedi dr.um. Ama tabi tansiyon bebeğimin kilosunu da etkiliyor. Henüz 2 kiloda. Zaten 37.yi doldurunca doğum gerçekleşecek..yani 10 gün sonra. Bu durumda normal doğum yapan arkadaşlar var mı acaba?

Merhaba arkadaşlar benim de tansiyonum şu aralar 13-8,5 gibi çıkıyor sınır durumunda, gebelik diyabeti de cabası. Bebeğim de 2 kg civarında yaklaşık 5-6 gün geri gibi. Doktor bana da tutabildiğimiz kadar tutup, en ufak bir sıkıntıda alacağız dedi. Bu durumdaki annelere normal doğum yaptırmıyorlar. Küçük olması değil bebeğin haftalarını tamamlaması çok önemli. Allah herkese yardım etsin. Benim de hedefim 37. haftayı görmek, ilk oğlumda sadece diyabetim vardı ve 36 haftalık 3.140 gr doğdu.

27 ekim günü tam 7 ay 1 güngük hamileyim ve 28 ekim evlilik yıldönümümüz 27 ekm günü çıktım alışveriş yaptım evlilik yıldönümüne sonra akşam oldu bir mide ağrısı anlatamam dayanılamayacak derecede eşim aldı beni hastaneye götürdü hastanede durum vahim dediler başka bir şehre ambuansla gönderdiler o gece sabaha kadar kan aramış eşimle kardeşlerim.sabah saat 10 gibi ameliyate girdim kaçta çıktım bilmiyorum teşhişreeklempsi artı heppl sendromu ölümden döndüm 4 gün yogun bakımda yattım bebeğim 1 kilo doğdu oda 37 gün küvezde kaldıktan sonra evemize geldi suan yarın tam 7 aylık olacak ve 6200 gram çk tatlı bir kızım var o benim mucize bebeğim.hep 2 .ocugum olsun isterdim ama bu korkuyla 1 çocuk yeter diyorum.4-5 sene sonra korkularım geçerse ancak o zaman bebek düşünebilirim. allah kızıma sağlık sıhhat versinde.

benim 5 sene oldu hala korkularım geçmedi
nisan ayında doğum yaptığım hastaneye gittim 2.bebek için kafam çok karıştırdılar

Arkadaşlar, bende ilk hamileliğimde 24 haftalıkken preeklemsi den kaybettim bebeğimi. 7 ay sonra 2. kez hamile kaldım, 5 haftalıktan itibaren bebek aspirini kullanmaya başladım, demir ve multivitamin dışında başka ilaç kullanmıyorum. şuanda 27+1 günlük hamileyim tansiyonum şuana kadar normal seyirlerde 10-15 günde bir idara tahlili yaptırıyorum çok şükür temiz çıkıyor. Dün kontrolüm vardı şuan için tek sorunum gebelik suyum fazlaymış, şeker yükleme testim 113 çıktı yani problem yok. Şimdilik suyun fazla olmasının sebebi belli değil 16 haziranda daha ayrıntılı bakılacak ozamana kadar doktorumun yapmamı istediği şey, düzenli tansiyon ölçümü yapmam ve portakal suyu, üzüm, armut gibi su miktarı fazla meyve yememem vede tatlıdan uzak durmam olacak. Rabbimden tek istediğim hayırlısıyla bebeğimi sağlıklı olarak kucağıma almak. Allah herkesin bebeğini kucağına almasını nasip etsin.

Herkeze geçmiş olsun. allah yardımcınız olsun.tansiyon çok kötü benim kontrol altına alınamadı.
gün içinde yükselip düşebiliyordu.alfameti günde 6 taneye çıkarmışlardı.yinede olmadı en son kontrole gittiğimde 28 haftalıktım ve bebek 26 haftalıktı. iki hafta gelişmesi geçti.Kontrolden sonra 5 dakika içinde acil olarak doğum yaptım.yoksa bebeği kaybedecektim.şimdi24 gün oldu doğum yapalı bebeğim 840groldu. şu anda 1kg 50 gr . bende sabırsızlıkla kucağıma alacağım günü bekliyorum.

benim şu an hep yükselmeye başladı çok nadir 13-8 oluyor benimde ilk ellerim şişti bende son aylar diye yordum şimdiye kadar 7 kilo aldım ve hergün bardak bardak su içiyorum hiç ödemim olmadı

ama ellerim şişip acıması beni endişendirdi onla berbaer tansiyonum çıkış gösterdi hamile kalamdan önce benim şekerim tokluk bile 80 90 civarıydı tansiyon büyük 9-10 küçük 5-6 idi zaten 15-10 olunca hemen hissettim bir tuhaf görmeye başladım sanki alata doğru çift gibi önümüzdeki hafata doğumum var ama bir daha 15 olursa hemen bebeği alacakmış dr

o kadar kötü bir hamilelik geçridimki son dakka aniden bişey olacak diye çok korkuyorum inşallah sende hamileliğini sağ salim tamamlar bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın

arkadaşlar yazılarınızı okuyorum.Tuza dikkat diyorlar ya tansiyon için evt sıfır tuz ve gerçekten su içebildiğiniz kadar. Benim doktorum soda bile içmeyeceksin dedi.tuz varmış.Herkezin bünyesi bir olmuyor ama benim kadar kimsen,n yükselmesin 22 15 le doğuma girdim.ben kurtuldum .sakın kafanıza takıp ne olacağınızı düşünmeyin.

iyiki buldum bu konuyu sanırım bende de başladı preeklamsi drum telafuz etmiyor sanırım panik yaparım diye ama tansiyonum 13-8 den aşağı düşmüyorum 29. haftamdayım ve tabiki korkuyorum rabbim bebeğimi korusun

bu başlığı görrdüğümde yaşadığım tüm sıkıntılar gecti aklımdan kızımı 36 haftalık dünyaya getirdim 2.340 gr doğdu meleğim şu anda 5 ayımızaa girdik çok zor günlerdi bebeğimi kaybedecem endişesiyle dr gitmek allah yardımcımız olsun

arkadaşlar hiç endişelenmeyin...bu hastalığın en önemli tetikleyicisi stres.bende 12 yıl önce yaşadım.33. haftada aniden gelişti ve preeklampsi+help sendromu.oğlumuzu 2 kilo dünyaya getirdim.çok hızlı da gelişti çok şükür.geçen yıla kadar hiç düşünmemiştim 2. bebeği.üniversite hastanesinde prof. la görüştüm yeniden tekrarlama riski var dedi.artık bu konuyu kapattık.allahım oğlumuza sağlıklı ömür versin diyoruz...şu anda hamile olanlar hiç endişelenmesin.tıp artık çok gelişti arkadaşlar.kardeşiminde 2 aylık ikizleri var.onlarda 32 haftalık doğdular.tansiyon yoktu ama 2. bebeğe giden kan akışındaki yavaşlamadan dolayı.paylaşmak istedim.kib.

Merhaba kızlar,benim 2 li testimde ve 3 lü testimde hcg değerlerim çok yüksek çıktı.ıkisindede yüksek hcg değeri şüphelidir yazıyodu.Doktorum yüksek hcg nin preeklampsiye neden olabileceğinden bahsetti.yani preeklampsi geçiren annelerde yapılan istatstikler yüksek hcg değeri olduğunu gösteriyomuş.ilerleyen haftalarda takip edeceğiz dedi ama daha öyle özel bi takip başlamadı.Benim 4. aydan itibaren ayaklarım ve bacaklarım şişiyor.Tansiyonum normal ama bu preeklampsi korkutuyor beni.
Preeklampsi geçiren anneler siz hcg değerinizi hatırlıyormusunz

bende Preeklampsi geçirip 33.haftamda doğurdum bebeklerimi.şimdi iyiyiz Şükürler olsun.çok sinsi gelişen bir rahatsızlık.dikkat etmek lazım kızlar.

Merhaba arkadaşlar ben 38 haftalık doğum yaptım. Son bir ayda bende gebeliğe bağlı yüksek tansiyon çıktı. Günlük 3 tane tansiyon ilacı aldım. 14-10 tansiyonla gebeliğimi devam ettirdim ilaçlara rağmen. Sezeryan olacağım sabahın gecesi tansiyonum yükselmeye başladı ve kusma moldu. Sabaha kadar idare ettik. Doğum sonrası dr um preeklampsiye girmeye başladığımı söyledi. Doğum sonrasıda tansiyonum yüksekti dil altıyla düşürmeye çalıştılar. Ordada ilaçalra devam etti. 28 gün önce doğum yaptım hala ilaç alıyorum bıraktığım zaman tansiyonum 11-6 veya 11-7. Geçenlerde ilacı bıraktım tekrar 14-10 oldu.Hamile kalmadan önce tansiyonum çok düşüktü. Şimdi arada hala çıkışlar gösteriyor. Normalmi bu durum tekrar eski haline hemen döndümü yoksa zaman aldımı?

Lütfen cevalarınızı bekliyorum

konuyu çok takip eden yok sanırım aslında bu kadar çok paylaşımın olduğu bi sitede eminim çok fazla kişi bu rahatsızlığı yaşamıştır ama kimse eskiye dönmek istemiyor sanırım
benimde protein 1 ken 2 ye çıktı ki o kadarda dikkat ediyorum protein ağırlıklı besleniyorum etten başka bi şey yemiyorum ama yinede çıktı protein evde tansiyon iyi drun yanına gidince fırlıyor neyseki 35. haftadayım o yüzden biraz daha rahatım keşke dr haftaya alalım sezeryanla dese ve bu stres bitse

daha öncede yazmıştım ama okumayan arkadaşlar olduğunu düşünerek tekrar yazmak istedim...
ben 2 gebeliğimde de yaşadım bu sorunu...
ilk gebeliğimde 4. ayda başlayan yüksek tansiyon sorunum....2. gebeliğimde daha tecrübeli olmamdan dolayı sanırım 6.ayın sonuna doğru baş gösterdi..
ilk doğumumda zaten dr um bana her gebelikte bu sorunu yaşayacağımı söylemişti....durumun ciddiyetini bildiklerinden dolayı ailemde hiç istemedi ikinci gebeliğimi ama oğlum 9 yaşına gelmişti ve sürekli kardeş istiyordu bende annelik iç güdüsüyle BİR KERE YENDİK BİR DAHA YENERİZ düşüncesiyle ikinci oğlumu dünyaya getirdim...ALLAHIM ömür versin ikisinede

ben bu soruna şöyle bakıyorum;

evet stresten uzak durulmalı......bol bol ekşi tüketmeli şekersiz yada az şekerli limon suyu çok ama çok işe yarıyor......tansiyon yükseldiği zaman soğuk duş çok iyi geliyor özellikle kafanızı soğuk suyla yıkamak çok rahatlatıyor...hatta hayat kurtarıyor ki ben 2. bebeğimden hemen sonra lohusalığımın 3 .gününde felçin eşiğinden kafama dükülen soğuk su sayesinde döndüm:)

ilk gebeliğimde kesinlikle tansiyon düşürücü ilaç kullanmamıştım gerçekten dr um harika biriydi......ilaç kullanmamamda lohusalık dönemimi çok rahat geçirmemi sağladı ÇÜNKİ
2.hamileliğimde farklı bir dr a gitmiştim(eşek kafam) tansiyon yükseldi diye hemen ilaça başlattı...istemesemde içtim...doğum gerçekleşene kadar düzenli kullandım tabi dr um doğum sonrasıda dozu düşürerek içmem gerektiğini söylemediği için ben bebiğimi emziriyorum diye hiç almadım ilaçı birden ilaçı kestiğim için tansiyon altüst oldu.....Allahtan bilinçli biriyimde felç geçirmedim..(Allahıma şükürler olsun)

son olarak bir kaç bişi daha yazmak istiyorum tecrübelerime dayanarak;

bu sorunu yaşayan arkadaşlarım lütfen dayandığınız kadar dayanın bebeğiniz ne kadar çok anne karnında kalırsa okadar sağlıklı doğar....bir gün bile çok önemli..

birde çok ama çok önemli bir konu var bunuda yazmak istiyorum;

eğerki bu sorunu yaşıyorsanız şunu asla unutmayın NORMAL DOĞUM SONUNUZ OLUR....sancılar tansiyonu 2 katına çıkarır buda annede kalıcı hasar bırakır yada hayatıyla öder....SANCI BAŞLAMADAN SEZARYANLA ALINMALIDIR BEBEK........ŞİMDİDEN HERKESE GEÇMİŞ OLSUN ....ben herşeyi unuttum sağlıklıyım ve çocuklarımda sağlıklı herşey geride kaldı..inşaallah sizlerde böyle olursunuz:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…