Premature Bebekler Preeklampsi Geçiren Anneler

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
benim kızımda da gelişim geriliği olmuştu.
nedenide annedeki şişkinlik ödem damarları tıkıyormuş ve çocuk beslenemiyormuş.
2-3 hafta geriden gidiyordu kızım o yüzden o değil ben kilo almıştım :)
20 kilo alıp 2 kilo doğum yapmıştım

kızlar sizdede karnınızda inanılmaz şişlik gerginlik uyuşma gibi birşey oluyormuydu.dr.sordum birşey söylemedi.yatak istirahati verdi.preeklampsiden olabilir mi?

sevgi76 canım yeni üye olduğum için özel msj gönderemedim.sorularını buradan cevaplayım.öncelikle ben o zaman bursada yaşıyordum bebeğim doğduktan 7 ay sonra ankaraya taşındık.ilk 3 ayımı yatarak geçirdim kanamam olmuştu düşük tehlikesi vardı sonra herşey normale dönmüştü 24 haftamda kasılmalar ve ardından doğum sancıları başladı doktorum hemen hastaneye yatırdı. bir sürü tetkikler yapıldı ama hiçbirşey bulunamadı.doktorum bir ihtimal yaşla alakalı olabilir 28 den sonraki ilk doğumlarda olabiliyormuş bazen ben 30 yaşındaydım.diğer bir ihtimalse genetik.ablamda 2 çocuğunu erken doğurdu görünürde elle tutulan birşey yoktu anlayacağın.çok yıpratıcı bir süreçti ama allaha şükür rabbim onu sağlıkla kucağıma almayı nasip etti buna uzun ömürler versin inşallah başka çocukmu aslaaaa.senin içinde söyleyebileceğim onu kucağına alacağın günü düşünerek olumlu pozitif düşünmen çok zor biliyorum anlıyorum ama bunu onun için yapmalısın.gelişmelerini ne olur aktarmaya devam et merakta bırakma.bu arada cinsiyeti nedir yazarsan sevinirim öpüyorum

semircan cevabın için çok teşekkür ederim. canım benim bebeğim nasip olursa erkek dediler.ama önemli olan burada sağlıklı ve hayırlı olması.birde gene bu sitede okudum erken doğumlarda kız çocukların yaşama şansı daha fazlaymış yani erkek çocukların hayata tutunmaları daha zor.Rabbim inşallah 22.haftaya kadar gelmişken beni yarı yolda bırakmaz.yarın kontrolüm var bakalım dr. ne diyecek.Allahım kimseyi yarı yolda bırakmasın.bebeklerimizle sağlıklı mutlu ömürler diliyorum. bende öptüm canım.

sevgi76 geçmiş olsun öncelikle canım senin hissettiklerin kasılma falan olmasın bide gerçekten bunu anlamıyorum erkek bebek annesi bisürü var burda çoğuda 1 kiloyla doğmuş bende 28 haftalık doğurdum preklampsi yüzünden arkadaş genetik demişya çoğu öyleymiş banada sordu doktorlar ama ne annemde ne ablamda erken doğum yok hatta kuzenlerim 40 haftayı geçmişlerdi bi tek bende oldu bişey daha ekleyim benim kızım kuvözdeyken bisürü erkek bebekte vardı erken doğan yani bunları düşünüpte sıkma canını tam olarakta okumadım gerçi ama sendedemi preklampsi var eyer öyleyse kesinlikle moralini yüksek tutup bol bol sıvı alıp dinlenmen lazım ben tutumamıştım o dönem o ayrı

mecbue cim merhaba bende ablam ve benden başka kimsede yok demiştim doktoruma oda bana 7 kuşak önce birinde olup arada kimsedede olmasa etkilenmiş olabilirsiniz demişti.nasıl birşeydir bilemem.hatta bunu söyleyen doktoru tanıyor olabilirsin bende bursada oturuyordum o dönemlerde doktorum cenk aşkalliydi

38. haftamda sezeryan oldum preeklemsı yuksek tansıyondan dolayı 30 kılo almıstım dusnuyorumda gercekten zor gunlerdı sımdı oglum tam 6 aylık hersey gerıde kaldı kalbınızı ferah tutun tum anne adayları kendınıze cok ıyı bakın
hepsı gecıyor aldıgınız kılolarda dahıl

semrican evet biliyorum cenk aşkalliyi görümcemin doktoruydu çok iyi diye bahsedeiliyo benim malesefki ilk doktorum jale gürlüerdi bendeki preklampsiyi farketmedi sonra talihsiz olaylar peşpeşe gelişti neyseki medicale sevk ettiler beni ahmet yılmaz doğum yaptırdı ALLAH ondan razı olsun

sevgicim iyi haberlerini bekliyorum.biliyorsun benim oğlum 33 haftalık 2 kg. dünyaya geldi çok şükür.12 yıl önce tıp bu kadar gelişmemişken...üstelik kontrollerimde takip altında değildim.birden gelişti.belki de önceki haftalarda vardı ben farketmemiştim.kız yada erkek olayını kafana takma. dualarını eksik etme.bende sağlıkla kucağına alman için dua ediyorum....

valla hanımlar bu kilo işine çare bulan varmı acep.tostombalak oldum yaa..:teselli:boshayallersmile
dogum yapacak olanlarada allah yardım etsin inş kolylıkla dogum yapar dönersiniz,
:ecrin_bebek:

canım teşekkür ederim moral verdiğin için.bende dün kontrol için dr. gittim 15 günlük ölçtüğüm tansiyon tablomu gösterdim.detaylı bir incelemeye aldılar beni nefroloji iç hastalıkları bölümüne yönlendirdi.24 saat idrar tahliline bakılacak birçok kan tahlili istendi ve birde 24 saat koluma takılacak ambulatuvar kan basıncı monitörizasyonunu bugün takacaklar çünkü tansiyonum ilaç kullanmama rağmen 15/10 görmesinin normal olmadığını belirttiler. çıkan sonuçlarla tekrar dr.değerlendirecek.hakkımızda hayırlısı.

bebek07,semrican ve burda bana destek veren herkes çok teşekkür ederim.inanın bu siteye üye olmanın değerini birkez daha anladım.çevremden bile bu kadar destek görmezken benim dilimden konuşan beni anlayan yüzünü görmediğim ama varlıklarını yanımda hissettiğim siz değerli insanlarla tanıştım.yazdığınız her kelime, her bilgi benim için çok değerli. zaten tüm hastalıkların başı stres. eşim yanımda olmasa destek vermese ne yapardım bilmiyorum. dr.lar yatak istirahatine devam diyorlar ama bana gelipte bana moral verecek bir nebzede bana yardım edecek bir Allahın kulu yok. kalabalığın içinde yanlızlık demek bu oluyor. oysa ben kim olursa olsun bugüne kadar (hasta olduklarında, maddi yardıma ihtiyaç duyduklarında vs. ) hep birilerinin yardımına koştum. ilk hamileliğimdede düşük tehdidi yaşarken 1 ay yatmak zorundayken bile kimse yoktu yanımda. yani sizin anlayacağınız iki tarafdanda fayda yok.varsa eşim. ana baba kardeş kimseden fayda yok....bazılarının da anneleri kızlarının yanından ayrılmaz, yalansız dolansız, çıkarsız istese canını verir hep imrenmişimdir bu anne kız ilşikilerine. kusura bakmayın diyeceksiniz ki bu kız bunları niye yazmış. inanın insan hastayken yada zor durumdayken en yakınlarının desteğini alıp güç toplamak istiyor oysaki ben çevremdekileri düşündükçe daha çok sıkıntıya giriyorum. hep ben fedakarlık yapmaktan bıktım.ama şuda var kızlar Yüce Allahım benim gibilerin kendilerini yalnız hissedenlerin hep yanında biliyorum zaten önemli olanda o. sizlerle içimdeki sıkıntıları paylaştım kusura bakmayın konunun biraz dışına çıktım. dertlerini paylaşma sitesi gibi oldu senağlama ama merak etmeyin bebeğim için güçlü olmaya çalışacağım. hepinize selamlar kendinize iyi bakın

merhaba arkadaşlar bende ikinciye hamileyim bir kızım var 12 yaşında ben 30 yaşındayım şuan 24 haftalık hamileyim ve tansiyonum yükseliyor ilk ögrendigimizde yani baş agrısıyla gitmiştim 180 100 dü o zaman tanıştım tansiyonla şükür şimdilerde okadar yüksek deyil tuzsuz yemeye çalışıyorum alfamet kullanıyırum ayda bi nefroloji 2 haftada birde kadın doguma gidiyorum ve daha öncedende pırtılaşmadan dolayı iki bebeyimi kaybettigim için kan sulandırıcı kullanıyorum ve burayı görüncede çok sevindim yanlız deyilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…