Premature Bebekler Preeklampsi Geçiren Anneler

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

merhaba arkadaşım bende 26 haftalıkken preaklampsiden bebeğini kaybeden ve 2.hamileliğimde preaklampsiyle savaşan biri olup bebeğini 20 gün önce kucağına almış biiri olarak sana bazı tavsiyelerim olacak.öncelikle nerede oturduğunu bilmiyorum ama bu konularda uzmanlaşmış doktorlar var benim 2.hamileliğimdeki doktorum 16 haftalıkken bu hamileliğimde preaklampsi yaşama riskimin sadece %10 olduğunu söylemişti.ve her kontrole gittiğimde bebeğe giden kan akımını kontrol ediyordu.bebeğin beslenip beslen mediğine bakmak için.bende öncelikle sana perinatoloji doktoruna gözüküp kan akımına baktırmanı tavsiye ederim.her doktora gittiğimde kan akımına baktığını anlar ve heyecandan bayılacak gibi olurdum ya kan akımı zayıflamış der diye.ama şükürler olsun yaşamadım bu sefer böyle bir sorun.alfamet benim ilk hamileliğimde kullandığım bir ilaçtı ama hastalığın son safhasında olduğumdan hiç fayda etmedi dil altı hapıda kullandım o da fayda etmedi doktorumun durumumu rahatından fark etmemesinden dolayı çok zor şeyler yaşadım yaşadıklarımı daha önceki yazılarmdan okuyabilirsin.başından beri hep sorunlu bir hamilelik yaşıyodum ama doktorum çok rahattı eğer baştan sana dediğim perinatoloji doktoruna gitmiş olsaydım durumum çok erken dönemlerde belli olacakmış.sağlıklı ve sorunsuz bir hamilelik yaşarsın inşallah.

sevgiciğim bana hitaben yazmışsın ama diğer arkadaşlar çok iyi bilgi vermişler.ben hastalıkla aniden karşılaştığımdan net hatırlayamıyorum bile yaşadıklarını.ama kulüpte çok arkadaş var bu olayı yaşamış.hatta ankarada preeklampsi yaşayanlar yada ankarada riskli gebelik perinatoloji şeklinde başlık açabilirsin...kan değerlerin düşükset trombosit değerini de ölçtürmeyi unutma.bizim hayatımız ege üniversitesi doktorlarının çabasıyla kurtuldu fakat antalyada üniversitede riskli gebelik uzmanına danışmaya gittiğimde sadece siz bebek sahibi olmak istiyorsanız ben bir şey diyemem.olursa takip ederiz.hastalığı yaşama riskin %50 hastalığı yaşarsan kurtulma şansın%75 gibi bana çok basit gelen bir cümle kurdu.doktoruna güvenmek de önemli....şu anda preeklampsi riskin bile yok ama yine de lütfen ayrıntılı ultrason takibi yapabilen farklı doktorlarda takip ettir diyorum....sağlıkla kalın....

sevgicim 6. sayfada ankaralı hıfzıys rumuzlu arkadaş var 20. haftada preeklampsiye yakalnıp sağlıklı doğum yapmış...takibini kim yapmış görüşebilirsin....bir kez daha şanslısın çünkü ban antalyada bunu yaşayan bir arkadaş bulamadım ben ce önemli...

canım beni bulmuştun ya unuttunmu ben sana telefon nomuda vermiştim

canım öncelikle 20 günlük bebeğini güle güle sağlıklıca büyütmeni dilerim inşallah.tavsiyelerin içinde teşekkürler. 2.hamileliğinde nasıl bir tedavi uygulandı? beslenmen nasıldı ?stresden uzak durabildin mi? hastalığın hangi belirtilerle seyretti anlatırsan sevinirim. bana destek olabilecek birilerinin olması beni mutlu ediyor.bebeğinle mutlu sağlıklı bir ömür diliyorum.

destinacığım seni unuturmuyum hiç...antalyada bir tek sen varsın...neler yapıyorsun...düzenli takip edebilecek uzman bulabildinmi ....ben yine gel gitler deyim...butik açmayı düşünüyorum...bir açabilsem 2. bebeği silerim sanırım o zaman...

meryn hoş geldin aramıza kaç haftalık hamilesin hangi dr.gidiyorsun ben Hacettepe ünv.hast.gitmeye karar verdim orada uzmanlık alanı riskli gebelikler olan bir kaç dr. araştırdım internetten senin tavsiye edeceğinbir dr. varmı.kendine iyi bak.Allah'ımızın izniyle inşallah sorunsuz atlatırız hamileliklerimizi...

Bende gel gitlerdeyim bebekim kafam bir oraya bir buraya takılıyor canım...
bazen bende mi kazaylan hamile kalsam diyorum ama bilmiyorum
bbazen aman noşver bir tane yeter diyorum...Allah ona ömür versin

bazende evlatlık bir kız çocuğumu alsam diyorum kendime...

yani bayağı gelgitteyim..Antalyada bir o ömer mendilcioğlumu neydi onu dediler canım
ama Akdeniz hastanesine güvenip gitmem ben..Oradaki dr.da vicdan kalmamış diyor her duyan..
belki olsa sanmıyorum ama Konyada ailemin yanında bakarım..ama
riske atmaya korkuyor insan kendini arkanda sana muhtaç yavrun olduktan sonra...

destina evet mendilcioğlu banada ilgisiz geldi anlatmıştım sana doğru iz üzerindeyim demekki...fikir değiştirirsen yaz olur mu...sevgicim senin adınada çok sevindim...haccettepe büyük üniversite...allahım yolunu açık etsin...

arkadaşım cesaretinden dolayı tebrik ederim...herşey yollunda gider inş..hangi dr gidiyorsun...ben sanırım yapamam....ölmekden korkmuyorum...bir daha o günleri yaşamakdan çok korkuyorum....

selm arkadaşlar 19 şubat 2009 da bende preeklemsiden dolayı 8 aylık bebeğimi kaybettim. tansiyonum 22 ye fırladı. sezeryanla doğum yaptırdılar ama kurtaramadılar bebeğimi.böbreğim durdu gözümde ödem oluştu ama hiç biri kalıcı olmadı çok şükür onun acısından başka.herşeyi hazırdı odasında. nasip olmadı kucağıma bile almak.. 11 ay oldu atlatamadık.şimdi yeniden hamileyim.6 haftalık daha. kalp atışı için gideceğiz doktora. daha sonrada iğnelere başlayacağız.aspirin içiyorum şuan.kan pıhtılaşmasını engellemek için. Rabbimden herşeyin hayırlısını vermesini diliyorum cümlemiz için.

inş sen ve burdaki bütün hamile arkadaşlar zamanında doğurursunuz preklampsi çok kötü gerçekten ve doktorlarında elinden bişey gelmiyo ben yaşadıklarımı hala unutamıyorum kızım hayatta ama çok zamanlar geçirdim ki sen evladını kaybetmişsin kendinizi topralayamamanız gayet doğal ama bak rabbim sana bi melek daha nasip etmiş niş götürebildiyin kadar uzun haftalara götürürsün sağlıkla doğurursun hem sen hemde burdaki bütün arkadaşlar

nagehancım çok geçmiş olsun...sağlıkla bbebeğini kucağına alman dileğiyle...ben 12 yıl önce izmirde otururken 33. haftada aniden preeklampsinin ileri hali help sendromu teşhisiyle ege üniversitesinde hayatımız kurtuldu.doğum raporlarımda adı geçen doktor doç.dr.murat ulukuş halen üniversitede .ikinci bebeği düşünür gibi oldum yeniden...1 kaç ay önce telefonla görüştüm..ama artık 34 yaşıma gireceğim.benim için 2. bir risk....kendisine minnettar olduğumu belirttim.takibini üniversite hastanesinde yaptırmanı dilerim.sağlıkla kalın...

çok teşekkürler arkadaşllar. iyi dilekleriniz tavsiyeleriniz ve dualarınız için. inşeallah sağlıklı bir şekilde kucağıma alırım bu bebeğimi. cuma günü kalp atışı duymak için gidicez. umarım duyarız o hızlı minik sesi... umarım hissederim yine o minik tekmeleri.. ve umarım alıp kucağıma koklarım kokusunu doyasıya..

canım öncelikle çoook geçmiş olsun.bu bebeğini inşallah tüm içtenliğimle sağlıklıca kucağına alırsın da bir nebzede olsa ilk bebeğinin acısını dindirirsin. canım ilk bebeğinde tansiyon ilacı vs. tedavi görmedin mi? hamileliğinin kaçıncı haftasında preeklampsi olduğunu fark ettiler. hani bebek için tedbir alamazlarmıydı hastanede yatırma gözetim altında tutma filan vs..canım bende 22 haftalık hamileyim tansiyonum geçen hafta 15/10 ları gördü ilaç ve yatak istirahati tedavisi yapıyorum.19 haftalıkken birden fenalaştım tansiyonum 14/9 a çıkmıştı.burda yazan arkadaşlar bu hastalığın çok sinsi ilerlediğini hatta bazen tansiyonun çok yükselmesine rağmen anne adaylarının hiçbir şey hissetmediklerini o yüzdende çok geç olmuşken hastalığı dr.larının farkettiğini yazmışlardı.açıkcası bebek için çok erken haftalar olduğu için çok endişeliyim ve korkuyorum ayrıca tedavi görmeme rağmen tansiyonumun her geçen hafta yükseldiğinin farkındayım.. Allahım inşallah hiçbirimize korktuklarımızı yaşatmaz.bebeklerimizi sağsalim mutlu sağlıklı bir şekilde kucaklarımıza almamızı nasip eder.

canım ben doğum yaptığımda aynı bölümde senin yaşadıklarını yaşayan biri vardı..şimdi kocaman bir oğlu var sağlıklı bu günler geçicek emin ol

ben ilk gebeligimi 35 haftalıkken pre eklemsiden dolayı erken dogurmak zorunda kaldım.tansiyon ilacı kullanıyodum ama idrarda protein yoktu.bir hafta olmuştu kontrole gideli.bi akşam elim ve dilim uyuştu.acile gittik.sonra sırayla devlet hastanelerinin hepsine kimse kabul etmek istemedi.devlet hastanesinin hastası olmadıgım için risk almak istemediler.ama durumum agır oldugu için 1 saat içinde gebelik sonlandırılması gerekiyo anna ölmek üzere dediler.ve göztepede dogum yaptım.
iilkinden sonra doktorlarla görüştüm yaşım 20 nin altında oldugu için pre eklemsi olmam normal sayılabilirmiş.dediler ve 5 sene sonra ikinci gebelikte doktorum çok iyiydi allah razı olsun hiç daha tansiyonum yokken aspirine bşladım.son aylarda da iğne kullandım.pre eklemsi olmadım.
ancak bu seferde internette gezinirken pre eklemsi ile doğum yapanların ikinci gebelikte bebekte gelişim geriliği olabilecegi ni okudum.pek oaralı olmadım ama 35 haftalıkken gelişme geriliğinden dolayı yine erken doğum yaptım.şu an kızım 2 aylık.allah yardım etsin çok stresli bir dönemdi.bir daha çocuk falan düşünmüyorum zaten ,böyle olacagını bilseydim gebelik için birdaha düşünürdüm.

merhaba kızlar bende 33+5 de doğum yaptım. bende gizli prelampsi oluşmuştu
doğum zamanına kadar hiç bir şekilde belli olmadı inanılmaz şişliklerim vardı ama tansiyonum hep 9-5
max 10-7 oluyordu her şey normaldi ama son doğumdan önceki hafta çocuk sıkıntıya girmiş ve beyne giden damar tıkanmıştı acil sezeryan oldum.
dr gizli prelampsi dedi bu daha tehlikeliymiş. doğumdan sonra bir süre yoğunbakıma aldılar tansiyonum 26 ya ateşimde 40 ın üstüne çıkmıştı 1 gün boyunca düşüremediler
malesef bu lanet olasıca hastalığın gizliside varmış.
2. gebeliğim riskli takip gerekecek
kızım 8 aylıkken 2.ye hamile kaldım ama süprizdi kalbi durduğu için kürtaj oldum.
şimdi çok korkuyorum hamilelikten aynı sıkıntıları yaşamaktan
drum devamlı bebe aspirini kullanacaksın demişti. tek tedavisi oymuş malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…