- Konu Sahibi Balbxoxcxuxxux
-
kızlar merhaba bende şu anda 2.bebeğime hamileyim 19+4 haftalık oldum geçen hafta tansiyonum 14/9 kadar yükseldi.dr.um alfamed ilacına başladı ve kesinlikle tuzsuz yememi önerdi.ilk gebeliğimde böyle bir sorun yaşamadım çünkü 20 yaşlardaydım belkide o yüzden. bu hastalığın yaşla ilgisi varmı şu anda 33 yaşındayım.daha önce preeklampsi geçiren arkadaşlar tansiyonunuz süreklimi yüksekti yoksa arada birmi yükseliyordu.sizce başarabilecekmiyimdoğuma henüz çok var.inanın çok korkuyorum.2.bebeğimi 13,5 senedir bekliyorum.pcos hastasıyım tedaviyle hamile kalabildim.yaşımda ilerlediği için sanki bu benim son şansım gibi çoooook korkuyorum.bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.herkese bol sağlıklı günler diliyorum.İnşallah hepimiz çocuklarımızı sağlıklıca kucaklarımıza alabiliriz.
sevgicim 6. sayfada ankaralı hıfzıys rumuzlu arkadaş var 20. haftada preeklampsiye yakalnıp sağlıklı doğum yapmış...takibini kim yapmış görüşebilirsin....bir kez daha şanslısın çünkü ban antalyada bunu yaşayan bir arkadaş bulamadım ben ce önemli...
merhaba arkadaşım bende 26 haftalıkken preaklampsiden bebeğini kaybeden ve 2.hamileliğimde preaklampsiyle savaşan biri olup bebeğini 20 gün önce kucağına almış biiri olarak sana bazı tavsiyelerim olacak.öncelikle nerede oturduğunu bilmiyorum ama bu konularda uzmanlaşmış doktorlar var benim 2.hamileliğimdeki doktorum 16 haftalıkken bu hamileliğimde preaklampsi yaşama riskimin sadece %10 olduğunu söylemişti.ve her kontrole gittiğimde bebeğe giden kan akımını kontrol ediyordu.bebeğin beslenip beslen mediğine bakmak için.bende öncelikle sana perinatoloji doktoruna gözüküp kan akımına baktırmanı tavsiye ederim.her doktora gittiğimde kan akımına baktığını anlar ve heyecandan bayılacak gibi olurdum ya kan akımı zayıflamış der diye.ama şükürler olsun yaşamadım bu sefer böyle bir sorun.alfamet benim ilk hamileliğimde kullandığım bir ilaçtı ama hastalığın son safhasında olduğumdan hiç fayda etmedi dil altı hapıda kullandım o da fayda etmedi doktorumun durumumu rahatından fark etmemesinden dolayı çok zor şeyler yaşadım yaşadıklarımı daha önceki yazılarmdan okuyabilirsin.başından beri hep sorunlu bir hamilelik yaşıyodum ama doktorum çok rahattı eğer baştan sana dediğim perinatoloji doktoruna gitmiş olsaydım durumum çok erken dönemlerde belli olacakmış.sağlıklı ve sorunsuz bir hamilelik yaşarsın inşallah.
merhaba.ben yeni üye oldum ve çok memnun oldum. benim iki oğlum var. ilk oğlumda herşey normaldi.şuan 5 yaşında.ikinci oğlumu 29 haftalıkken doğurdum.çok kötü günler geçirdim.(preeklemsi) 31 gün küvezde kaldı. şükürler olsun şimdi iyi.15 aylık oldu.ikigündürde hamile olduğumu öğrendim. doktora gittim tekrar preeklemsiyi yaşama olasılığının % 80 olduğunu söyledi.baya üzüldüm ama. rabbim verdi o bebeği.ne olusa olsun doğurmaya karar verdim.teknoloji gelişti.doktor kontrolunde umarım herşey güzel olur. dua ile...
destinacığım seni unuturmuyum hiç...antalyada bir tek sen varsın...neler yapıyorsun...düzenli takip edebilecek uzman bulabildinmi ....ben yine gel gitler deyim...butik açmayı düşünüyorum...bir açabilsem 2. bebeği silerim sanırım o zaman...
merhaba.ben yeni üye oldum ve çok memnun oldum. benim iki oğlum var. ilk oğlumda herşey normaldi.şuan 5 yaşında.ikinci oğlumu 29 haftalıkken doğurdum.çok kötü günler geçirdim.(preeklemsi) 31 gün küvezde kaldı. şükürler olsun şimdi iyi.15 aylık oldu.ikigündürde hamile olduğumu öğrendim. doktora gittim tekrar preeklemsiyi yaşama olasılığının % 80 olduğunu söyledi.baya üzüldüm ama. rabbim verdi o bebeği.ne olusa olsun doğurmaya karar verdim.teknoloji gelişti.doktor kontrolunde umarım herşey güzel olur. dua ile...
selm arkadaşlar 19 şubat 2009 da bende preeklemsiden dolayı 8 aylık bebeğimi kaybettim. tansiyonum 22 ye fırladı. sezeryanla doğum yaptırdılar ama kurtaramadılar bebeğimi.böbreğim durdu gözümde ödem oluştu ama hiç biri kalıcı olmadı çok şükür onun acısından başka.herşeyi hazırdı odasında. nasip olmadı kucağıma bile almak.. 11 ay oldu atlatamadık.şimdi yeniden hamileyim.6 haftalık daha. kalp atışı için gideceğiz doktora. daha sonrada iğnelere başlayacağız.aspirin içiyorum şuan.kan pıhtılaşmasını engellemek için. Rabbimden herşeyin hayırlısını vermesini diliyorum cümlemiz için.
çok teşekkürler arkadaşllar. iyi dilekleriniz tavsiyeleriniz ve dualarınız için. inşeallah sağlıklı bir şekilde kucağıma alırım bu bebeğimi. cuma günü kalp atışı duymak için gidicez. umarım duyarız o hızlı minik sesi... umarım hissederim yine o minik tekmeleri.. ve umarım alıp kucağıma koklarım kokusunu doyasıya..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?