Premature Bebekler Preeklampsi Geçiren Anneler

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Bende ikiz gebeliğimde preeklempsi teşhisiyle acil sezeryana alındım neyseki 38. haftadaydım o yüzden bebeklerin sağlığı açısından çok şükür bir sorun yoktu tansiyonum 19 a çıkmıştı ve ben hala evde çok iyi olduğumu,muhtemelen tansiyon aletininde sorun olduğunu ve hastaneye gitmeye gerek olmadığını söylüyordum,tabi o anda sanki büyük bir güç beni omuzlarımdan bastırıyormuş gibi hissediyordum ve zaten hastaneye giderken müthiş bir çene ve başağrısı başladı daha sonra şiddetli bir şekilde bulantı ardından kendimi doğumhanede buldum...hala hastaneye gitmemek için ısrar etmemi aklım almıyor ben artık suyumun gelmesini filan beklerken başka bir sebeple olması belkide korkuttu beni ve doğumdan sonra farkettim ki ödemden ayak bileklerimde çatlaklar oluşmuş...

merhaba öncelikle allah bebeklerinizi size bağışlamış bende tam girerken alındı oğlum zaten doğumum beklenen sezeryan günüde gelişti ama o sabahın gecesi tansiyonum çok yükselki eğer bir iki gün daha kalsaymış bebek çok kötü şeyler olacakmış bende tansiyon ilacı aldım ilaç olmasa benimki çok farklı boyutlara gidecekti

ben hala alıyorum 02 haziranda doğum yaptım lohusayken ilacı bıraktım anında tansiyonum geri yükselmeey başaldı sanırım sizinde yükselmiş bu yükseliş ortalama kaç ay sürdü ben tansiyon üstmde kalacak diye çok endişeliyim çünkü hamileliğimin son dönemlerinekadar hiç yoktu

normal doğum konusunda aynen katılıyorum benimki sezeryan olduğu halde o anki 5 dakikalık heyecanla tansiyonum çıktı beni hemen bayılttlargözümü açtığımda çift serum ve dil altı veriyorlardı

eğer normal yapsaydım sonunu tahmin bile edemiyorum[/QUOTE]

canım öncelikle çok geçmiş olsun....benim doğum sonrasında tansiyonum kısa bi süre yükselme gösterdi..sonrada hep düşüktü..hamilelik öncesindede hep tansiyonum 11/8 olurdu lohusalık sonrasındada böyle oldu......çok şükür ki tansiyon kalmadı bende hatta bazen fazla düşük bile oluyor:)...
ama ilk gebeliğimde doğumdan 2 ay sonra sağ gözümde ani körlük yaşadım ve tedavi gördüm...çok şükür oda kalıcı olmadı....tabi bu körlük eklemsidenmiydi başka bişimiydi tanı konamadı.......gelip geçti ama körlük geçsin diye verdikleri yoğun kortizon yüzünden bebeğimi emziremedim...neyse onada şükürler olsun diyorum anne sütü alan bebeklerden çok daha sağlıklı ve gelişim açısındanda hepsinden ileriydi....
daha önce yazmıştım tekrar yazıyorum...
lütfen tansiyon problemi olanlar normal doğuma heves etmesinler hatta sancı bile çekmeden bebeğini aldırsınlar...

tansiyon yükseldiği zaman bol bol limon suyu tüketsinler...

kafanızı soğuk suyla yıkamakta hayatınızı kurtara bilir....

olabildiğince ekşi tüketmeye çalışın aklıma gelenler bunlar...

ha birde bol bol gülümseyin kızlaryerimsenibenyerimseniben

çok geçmiş olsun canım.....

evet hamilelik tansiyonu kendni çok fazla hissettirmiyor...

bende rutin kontrollerim için gittiğim bir gün hemşire tansiyon 17/10 diyince bende ona "YOK ARTIK CANIM "demiştim:):)

kendimi son derece iyi hissediyordum..

canım çok sağol paylaşımın için bende
hamileliğimde preklampsi help sendromu geçirdim..
şimdi oğlum 6 yaşına giremek üzere bnede ona kardeş istiyorum..
senin dediğin gibi annelik iç güdüsü inanılmaz bir istek var içimde 2.bebek sahibi olmak için bunu için tekrar dr. gittim
ilkinde geçirme sebebim araştırıldı kalp kapağımda mitral darlık ortaya çıktı
ve 2. hamileleiğimi sorun olmasın diye kapağıma balonlama tedavisi yapılıp açıldı.
benim tansiyonum hep düşüktü bir tek sezeryan sırasında aşırı korkudan tavan yaptı
ama protein kaçağı sorunum vardı ve bebeğin baskısından karaçiğer değerlerim
biraz etkilenmişti..doğumdan sonra hepsi normale döndü..
şimdi nisanda tekrar aynı hastaney bu sefer prof.a gittim bir sürü
tahlillerim yapıldı vücudum 2. gebeliği kaldırabilir mi diye ona baktı
beni kardiyolağa ve iç hastalıkları dr.na da yönlendirdi..zaten kalp kapağıma balonlama
ya o yönlendirmede kardiyoloji doç.ti karar verdi..
ve sonrasında karaçiğer böbrek ultrasyon ve tetkiklerim yapıldı hepsi
normal çıktı çok şükür.iç hastalıkları dr.değerlerin çok iyi
şöyle düşün dedi strese girmeyeceksin dedi stres o an hormon dengeni bozar
ve bünyen hassassa bu gebelik zehirlenmesi olarak karşına çıkar dedi
ve benim açımdan 2. hamileliğe bir engelin yok dedi bünyen bu değerlere
göre kaldırır dedi ve şunu düşün sana bir yerde araba çarptı diye
2.kere aynı yerde aynı araba aynı saatte aynı şöför çarpacak diye bir kural yok demi
dedi...
jinekolog prof.da kalp olayını çözüme kavuşturduk en azından 2 riskle
çıkarız yola geçirebilirsinde geçirmiye bilirsinde dedi,ama daha dikkatli oluruz dedi.
3 kalp dr. 2 si doçent biri uzman biz onay veriyoruz bizim açımızdan
hiç sorun yok dediler..hamileyken seni bizde takip ederiz dediler

sırada geldi ben matmazel zatın hadi bir cesaret taşın altına elimi koymaya
ve içimde bu kadar dayanılmaz bir istek ve dürtü ye engel olamazken
artık sürekli rüyalarıma girerken 2. bebeğim kucağımda yanımda oğlum
onları severken,dr.ların onayını almışken sırtımı Allah yaslayıp bu kutsal yolcuğa
çıkmaya hazırlanacağım...
artı çok hareket edip kendini yormayacaksın dediler...
belki cesareti olmayanlarda olabilir...ama 2. bebek haberleri alıncada insan daha bir cesaret kazanıyor muhakkki:Saruboceq:

canım öncelikle çok geçmiş olsun....benim doğum sonrasında tansiyonum kısa bi süre yükselme gösterdi..sonrada hep düşüktü..hamilelik öncesindede hep tansiyonum 11/8 olurdu lohusalık sonrasındada böyle oldu......çok şükür ki tansiyon kalmadı bende hatta bazen fazla düşük bile oluyor:)...
ama ilk gebeliğimde doğumdan 2 ay sonra sağ gözümde ani körlük yaşadım ve tedavi gördüm...çok şükür oda kalıcı olmadı....tabi bu körlük eklemsidenmiydi başka bişimiydi tanı konamadı.......gelip geçti ama körlük geçsin diye verdikleri yoğun kortizon yüzünden bebeğimi emziremedim...neyse onada şükürler olsun diyorum anne sütü alan bebeklerden çok daha sağlıklı ve gelişim açısındanda hepsinden ileriydi....
daha önce yazmıştım tekrar yazıyorum...
lütfen tansiyon problemi olanlar normal doğuma heves etmesinler hatta sancı bile çekmeden bebeğini aldırsınlar...

tansiyon yükseldiği zaman bol bol limon suyu tüketsinler...

kafanızı soğuk suyla yıkamakta hayatınızı kurtara bilir....

olabildiğince ekşi tüketmeye çalışın aklıma gelenler bunlar...

ha birde bol bol gülümseyin kızlaryerimsenibenyerimseniben

[/QUOTE]

gerçekten ucuz atlatmışsın ilk gebeliğinden sonraki sıkıntıyı sanırım ik gebeliğinden 2 ay sonrasındada tansiyonda yükselme görüldükü böyle bir şey çıktı

bende geçtiğimiz şubat ayında bir erkek çocuk dünyaya getirdim.bu hastalığa yakandığım için 2 gebeliği istemiyorum Eşim hernekadar istesede sağlımızı tehlikeye atmıyacağım .nedeni eşimin bu hastalığı benim kadar önemsememesi öyle zor geceler geçirdimki ölümlerden döndüm malesef 8 ay oldu oğlum çabuk kilo alıyor bağırsakları tembel ek gıdalarını hazırlarken zeytin yağı kullanıyorum.bunun dışında aylık kontrolleri gayet normal .Bu hastalığa yakanma sebebi yaş olarak gösterdi doktorum 33 yaşındayım allah oğluma sağlıklı bir ömür versin 2. çocuğu düşünmek bence bir intihar bile bile o sebeple eşimden gizli önlemler alıyorum.

Son düzenleme:
:içelim:vereliniortakvereliniortakvereliniortakvereliniortakvereliniortak

arkadaşım ben 2 hamileleğimde aynı hastalığı geçirdim, ilkinde bebeğim 1 gün yaşadı, 2, doğumu 13 eylül 2010 da yaptım, şuan bebeğim küvezde, inşaallah kucağıma alıp evime götürmek nasip olur, 2, doğumdan sonra 1 gece yoğun bakımda kaldım, ölümden döndüm resmen, bu evladımı rabbim bana bağışlasın, bir daha düşünmüyoz, 1 bu dünyada, 1 cennette 2 oğluşum var yeter

ylmznrmn merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun vede inşallah bu sefer her şey çok güzel olur.bende pereklemsiden ilk bebeğimi kabettim şuan ikinciye hamileyim.merak ediyorum ilkinde kaçıncı haftada ikincide kaçıncı haftada gelişti.ikincide tedavi yöntemi olarak ne denediniz.............

Siteyi uzun zamandır takip ediyorum bende preeklemsi annesiyim.2006 yılında şiddetli preeklemsi nedeniyle 26 haftalık 780 gr ağırlığında bir kızım oldu.Çok zor günler geçirdik.2.5 ay küvezde kaldı şu an 5 yaşında gayet sağlıklı yaşıtlarını yakalamış durumda 2. bebeği düşünüyoruz ama korkulurımız var.Esracen kaç haftalık hamilesin lütfü önderoğluna mı gidiyorsun nasıl bir tedavi uyguluyor

merhabalar. ben de bundan yaklaşık 3.5 ay önce preaklampsi sebebiyle 35 haftalık doğum yaptım. benim zaten hep yüksekti tansiyonum sürekli ilaıç kullanmama rağmen 15 10 dan aşağıyı görmüyordu. en son kontrole gittiğimde şiddetli bi mide bulantımın olduğunu söledim. test yapılınca idrarda proteine rastlandı ve ertesi günde doğuma alındım. oğlum 2140 gram ve 45 cm doğdu. şu anda 3.5 aylık 5700 gr ve 56 cm.

slm aranıza yeni katıldım.bende 2006 yılında preeklampsi nedeniyle 35 hftalık doğum yaptım.oğlum 1800gr 40 cm doğdu.12 gün küvezde kaldı.ben onu doğduktan 10 gün sonra görebildim.zor günler geçirdik.Allaha şükür oğlum sağlıklı önümüzdeki salı günü 4 yaşını bitiriyor.yaşıtlarını yakalamış durumda çok zeki sosyal birçocuk.Allah yavrularımıza sağlıklı uzun ömürler versin.Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın.

merhaba arkadaşlar hala bu konuya abonemisiniz yoksa yeni bir başlıkta mı sormalıyım bilmiyorum ama şansımı deneyi :)) bir şey dikkatimi çekti bu rahatsızlığı olanlar genelde hamilelik başında klasik hamilelik sendromlarını yaşamamışlar.rahat geçmiş ilk dönemler.ben de çok rahat geçirdim.bir kere bile mide bulantısı yaşamadım ya da uyku sorunu yani hiçbirşey şimdi 29.haftadayız mide yanmam bile olmadı ama suyum azmış tansiyonumda sorun yok hatta 10/5 felan çıkıyor .idrar testinin sonucunu bekliyorum.başlarda sizlerde de mi böyleydi .tansiyon sonradan mı çıkıyor ve su azlığı oldumu ..cevaveerirsseniz sevinirim herkese geçmiş olsun diyorum :))

canım konu pek ilerlemiyor nedense aynen canım ben 26 haftalık preeklemsi nedeniyle doğum yaptım dediğin gibi ta ki 20 haftaya kadar hiçbir şikayetim yoktu ne bulantı ne kusma çok rahat bir hamilelik geçiriyordum birden ellerim ve ayaklarım davul gibi şişmeye başladı hemen doktoruma gittim meğerse tansiyonda yükselmiş 17/10 olmuş hemen beni hastaneye yatırdı tuzsuz diyet ve simsiyah perdeli odada yattım birde 24 saatlik idrar tahlilinde protein çıktı hastanede yatarak en fazla 26 haftaya kadar dayanabildim 780 gr ağırlığında kızım dünyaya geldi yardımcı olduysam canım ne mutlu geçmiş olsun canım

kızım dünyaya geldi demişsin canım sonrasından da bahsetsen biraz süreç nasıl işledi .benim daha çok şişim yok ama suyum az tansiyonda normal protein de belli olacak artık ((

bende preeklampsi geçirmiş ve bu yüzden 33 haftalık doğum yapmış bir anneyim..33.haftama kadar tansiyonum süperdi,ikiz gebelikti ve doktorum hep şaşırıyordu tansiyonumun bu denli iyi olmasına..suyum az değil tam tersi 30.haftaya kadar fazlaydı ama sonra normale dönmüştü..bir gece burun kanaması başladı ve durduramadık..acile koştuk hemen,tansiyonum fırlamıştı ve o sabah doğuma alındım..aniden oldu herşey..

sana da geçmiş olsun canım..İnşallah bu tip bir sorunun yoktur..

ayını ne zaman yakaladı benim kızımda 2300 doğdu şuan 6 aylığız 5700 kilosu

ayını ne zaman yakaladı benim kızımda 2300 doğdu şuan 6 aylığız 5700 kilosu

öncelikle geçmiş olsun allah bir daha yaşatmasın benim kızımın biraz yeme problemi var anne sütüde almadı daha yeni yakalayabildik ama çok zeki birde hiperaktif seninkide en kısa zamanda yakalar canım merak etme öptüm

merhaba kızlar bende preklemsi nedeniyle erken doğum yapanlardanım .24 haftalık doğum yaptım.oğlum 780 kızım 700 gram doğdu uzunca bir süre yoğun bakım süreci geçirdik .malesef ki kızımı 49 gün sonra kaybettik.oğlum şimdi 6,5 yaşında gayet sağlıklı ama biraz yaşıtlarımızdan küçüğüz.öncelikle ilk bebekte preeklemsi varsa 2. olma ihtimali yüksek hamilelik planladığın zaman mutlaka ön bir tedavi olman gerekiyor.burdaki bütün annelere geçmiş olsun diyorum.hepiniz eminim ki çok zor bir süreçten geçtiniz .allah size ve bebişlerinize sağlık versin sevgiler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…