- Konu Sahibi Balbxoxcxuxxux
-
daha öncede yazmıştım ama okumayan arkadaşlar olduğunu düşünerek tekrar yazmak istedim...
ben 2 gebeliğimde de yaşadım bu sorunu...
ilk gebeliğimde 4. ayda başlayan yüksek tansiyon sorunum....2. gebeliğimde daha tecrübeli olmamdan dolayı sanırım 6.ayın sonuna doğru baş gösterdi..
ilk doğumumda zaten dr um bana her gebelikte bu sorunu yaşayacağımı söylemişti....durumun ciddiyetini bildiklerinden dolayı ailemde hiç istemedi ikinci gebeliğimi ama oğlum 9 yaşına gelmişti ve sürekli kardeş istiyordu bende annelik iç güdüsüyle BİR KERE YENDİK BİR DAHA YENERİZ düşüncesiyle ikinci oğlumu dünyaya getirdim...ALLAHIM ömür versin ikisinede
ben bu soruna şöyle bakıyorum;
evet stresten uzak durulmalı......bol bol ekşi tüketmeli şekersiz yada az şekerli limon suyu çok ama çok işe yarıyor......tansiyon yükseldiği zaman soğuk duş çok iyi geliyor özellikle kafanızı soğuk suyla yıkamak çok rahatlatıyor...hatta hayat kurtarıyor ki ben 2. bebeğimden hemen sonra lohusalığımın 3 .gününde felçin eşiğinden kafama dükülen soğuk su sayesinde döndüm:)
ilk gebeliğimde kesinlikle tansiyon düşürücü ilaç kullanmamıştım gerçekten dr um harika biriydi......ilaç kullanmamamda lohusalık dönemimi çok rahat geçirmemi sağladı ÇÜNKİ
2.hamileliğimde farklı bir dr a gitmiştim(eşek kafam) tansiyon yükseldi diye hemen ilaça başlattı...istemesemde içtim...doğum gerçekleşene kadar düzenli kullandım tabi dr um doğum sonrasıda dozu düşürerek içmem gerektiğini söylemediği için ben bebiğimi emziriyorum diye hiç almadım ilaçı birden ilaçı kestiğim için tansiyon altüst oldu.....Allahtan bilinçli biriyimde felç geçirmedim..(Allahıma şükürler olsun)
son olarak bir kaç bişi daha yazmak istiyorum tecrübelerime dayanarak;
bu sorunu yaşayan arkadaşlarım lütfen dayandığınız kadar dayanın bebeğiniz ne kadar çok anne karnında kalırsa okadar sağlıklı doğar....bir gün bile çok önemli..
birde çok ama çok önemli bir konu var bunuda yazmak istiyorum;
eğerki bu sorunu yaşıyorsanız şunu asla unutmayın NORMAL DOĞUM SONUNUZ OLUR....sancılar tansiyonu 2 katına çıkarır buda annede kalıcı hasar bırakır yada hayatıyla öder....SANCI BAŞLAMADAN SEZARYANLA ALINMALIDIR BEBEK........ŞİMDİDEN HERKESE GEÇMİŞ OLSUN ....ben herşeyi unuttum sağlıklıyım ve çocuklarımda sağlıklı herşey geride kaldı..inşaallah sizlerde böyle olursunuz:)
[
merhaba öncelikle allah bebeklerinizi size bağışlamış bende tam girerken alındı oğlum zaten doğumum beklenen sezeryan günüde gelişti ama o sabahın gecesi tansiyonum çok yükselki eğer bir iki gün daha kalsaymış bebek çok kötü şeyler olacakmış bende tansiyon ilacı aldım ilaç olmasa benimki çok farklı boyutlara gidecekti
ben hala alıyorum 02 haziranda doğum yaptım lohusayken ilacı bıraktım anında tansiyonum geri yükselmeey başaldı sanırım sizinde yükselmiş bu yükseliş ortalama kaç ay sürdü ben tansiyon üstmde kalacak diye çok endişeliyim çünkü hamileliğimin son dönemlerinekadar hiç yoktu
normal doğum konusunda aynen katılıyorum benimki sezeryan olduğu halde o anki 5 dakikalık heyecanla tansiyonum çıktı beni hemen bayılttlargözümü açtığımda çift serum ve dil altı veriyorlardı
eğer normal yapsaydım sonunu tahmin bile edemiyorum
Bende ikiz gebeliğimde preeklempsi teşhisiyle acil sezeryana alındım neyseki 38. haftadaydım o yüzden bebeklerin sağlığı açısından çok şükür bir sorun yoktu tansiyonum 19 a çıkmıştı ve ben hala evde çok iyi olduğumu,muhtemelen tansiyon aletininde sorun olduğunu ve hastaneye gitmeye gerek olmadığını söylüyordum,tabi o anda sanki büyük bir güç beni omuzlarımdan bastırıyormuş gibi hissediyordum ve zaten hastaneye giderken müthiş bir çene ve başağrısı başladı daha sonra şiddetli bir şekilde bulantı ardından kendimi doğumhanede buldum...hala hastaneye gitmemek için ısrar etmemi aklım almıyor ben artık suyumun gelmesini filan beklerken başka bir sebeple olması belkide korkuttu beni ve doğumdan sonra farkettim ki ödemden ayak bileklerimde çatlaklar oluşmuş...
daha öncede yazmıştım ama okumayan arkadaşlar olduğunu düşünerek tekrar yazmak istedim...
ben 2 gebeliğimde de yaşadım bu sorunu...
ilk gebeliğimde 4. ayda başlayan yüksek tansiyon sorunum....2. gebeliğimde daha tecrübeli olmamdan dolayı sanırım 6.ayın sonuna doğru baş gösterdi..
ilk doğumumda zaten dr um bana her gebelikte bu sorunu yaşayacağımı söylemişti....durumun ciddiyetini bildiklerinden dolayı ailemde hiç istemedi ikinci gebeliğimi ama oğlum 9 yaşına gelmişti ve sürekli kardeş istiyordu bende annelik iç güdüsüyle BİR KERE YENDİK BİR DAHA YENERİZ düşüncesiyle ikinci oğlumu dünyaya getirdim...ALLAHIM ömür versin ikisinede
ben bu soruna şöyle bakıyorum;
evet stresten uzak durulmalı......bol bol ekşi tüketmeli şekersiz yada az şekerli limon suyu çok ama çok işe yarıyor......tansiyon yükseldiği zaman soğuk duş çok iyi geliyor özellikle kafanızı soğuk suyla yıkamak çok rahatlatıyor...hatta hayat kurtarıyor ki ben 2. bebeğimden hemen sonra lohusalığımın 3 .gününde felçin eşiğinden kafama dükülen soğuk su sayesinde döndüm:)
ilk gebeliğimde kesinlikle tansiyon düşürücü ilaç kullanmamıştım gerçekten dr um harika biriydi......ilaç kullanmamamda lohusalık dönemimi çok rahat geçirmemi sağladı ÇÜNKİ
2.hamileliğimde farklı bir dr a gitmiştim(eşek kafam) tansiyon yükseldi diye hemen ilaça başlattı...istemesemde içtim...doğum gerçekleşene kadar düzenli kullandım tabi dr um doğum sonrasıda dozu düşürerek içmem gerektiğini söylemediği için ben bebiğimi emziriyorum diye hiç almadım ilaçı birden ilaçı kestiğim için tansiyon altüst oldu.....Allahtan bilinçli biriyimde felç geçirmedim..(Allahıma şükürler olsun)
son olarak bir kaç bişi daha yazmak istiyorum tecrübelerime dayanarak;
bu sorunu yaşayan arkadaşlarım lütfen dayandığınız kadar dayanın bebeğiniz ne kadar çok anne karnında kalırsa okadar sağlıklı doğar....bir gün bile çok önemli..
birde çok ama çok önemli bir konu var bunuda yazmak istiyorum;
eğerki bu sorunu yaşıyorsanız şunu asla unutmayın NORMAL DOĞUM SONUNUZ OLUR....sancılar tansiyonu 2 katına çıkarır buda annede kalıcı hasar bırakır yada hayatıyla öder....SANCI BAŞLAMADAN SEZARYANLA ALINMALIDIR BEBEK........ŞİMDİDEN HERKESE GEÇMİŞ OLSUN ....ben herşeyi unuttum sağlıklıyım ve çocuklarımda sağlıklı herşey geride kaldı..inşaallah sizlerde böyle olursunuz:)
merhaba öncelikle allah bebeklerinizi size bağışlamış bende tam girerken alındı oğlum zaten doğumum beklenen sezeryan günüde gelişti ama o sabahın gecesi tansiyonum çok yükselki eğer bir iki gün daha kalsaymış bebek çok kötü şeyler olacakmış bende tansiyon ilacı aldım ilaç olmasa benimki çok farklı boyutlara gidecekti
ben hala alıyorum 02 haziranda doğum yaptım lohusayken ilacı bıraktım anında tansiyonum geri yükselmeey başaldı sanırım sizinde yükselmiş bu yükseliş ortalama kaç ay sürdü ben tansiyon üstmde kalacak diye çok endişeliyim çünkü hamileliğimin son dönemlerinekadar hiç yoktu
normal doğum konusunda aynen katılıyorum benimki sezeryan olduğu halde o anki 5 dakikalık heyecanla tansiyonum çıktı beni hemen bayılttlargözümü açtığımda çift serum ve dil altı veriyorlardı
eğer normal yapsaydım sonunu tahmin bile edemiyorum
bende geçtiğimiz şubat ayında bir erkek çocuk dünyaya getirdim.bu hastalığa yakandığım için 2 gebeliği istemiyorum Eşim hernekadar istesede sağlımızı tehlikeye atmıyacağım .nedeni eşimin bu hastalığı benim kadar önemsememesi öyle zor geceler geçirdimki ölümlerden döndüm malesef 8 ay oldu oğlum çabuk kilo alıyor bağırsakları tembel ek gıdalarını hazırlarken zeytin yağı kullanıyorum.bunun dışında aylık kontrolleri gayet normal .Bu hastalığa yakanma sebebi yaş olarak gösterdi doktorum 33 yaşındayım allah oğluma sağlıklı bir ömür versin 2. çocuğu düşünmek bence bir intihar bile bile o sebeple eşimden gizli önlemler alıyorum.
arkadaşım ben 2 hamileleğimde aynı hastalığı geçirdim, ilkinde bebeğim 1 gün yaşadı, 2, doğumu 13 eylül 2010 da yaptım, şuan bebeğim küvezde, inşaallah kucağıma alıp evime götürmek nasip olur, 2, doğumdan sonra 1 gece yoğun bakımda kaldım, ölümden döndüm resmen, bu evladımı rabbim bana bağışlasın, bir daha düşünmüyoz, 1 bu dünyada, 1 cennette 2 oğluşum var yeter
ylmznrmn merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun vede inşallah bu sefer her şey çok güzel olur.bende pereklemsiden ilk bebeğimi kabettim şuan ikinciye hamileyim.merak ediyorum ilkinde kaçıncı haftada ikincide kaçıncı haftada gelişti.ikincide tedavi yöntemi olarak ne denediniz.............
merhaba arkadaşlar hala bu konuya abonemisiniz yoksa yeni bir başlıkta mı sormalıyım bilmiyorum ama şansımı deneyi :)) bir şey dikkatimi çekti bu rahatsızlığı olanlar genelde hamilelik başında klasik hamilelik sendromlarını yaşamamışlar.rahat geçmiş ilk dönemler.ben de çok rahat geçirdim.bir kere bile mide bulantısı yaşamadım ya da uyku sorunu yani hiçbirşey şimdi 29.haftadayız mide yanmam bile olmadı ama suyum azmış tansiyonumda sorun yok hatta 10/5 felan çıkıyor .idrar testinin sonucunu bekliyorum.başlarda sizlerde de mi böyleydi .tansiyon sonradan mı çıkıyor ve su azlığı oldumu ..cevaveerirsseniz sevinirim herkese geçmiş olsun diyorum :))
canım konu pek ilerlemiyor nedense aynen canım ben 26 haftalık preeklemsi nedeniyle doğum yaptım dediğin gibi ta ki 20 haftaya kadar hiçbir şikayetim yoktu ne bulantı ne kusma çok rahat bir hamilelik geçiriyordum birden ellerim ve ayaklarım davul gibi şişmeye başladı hemen doktoruma gittim meğerse tansiyonda yükselmiş 17/10 olmuş hemen beni hastaneye yatırdı tuzsuz diyet ve simsiyah perdeli odada yattım birde 24 saatlik idrar tahlilinde protein çıktı hastanede yatarak en fazla 26 haftaya kadar dayanabildim 780 gr ağırlığında kızım dünyaya geldi yardımcı olduysam canım ne mutlu geçmiş olsun canım
merhaba arkadaşlar hala bu konuya abonemisiniz yoksa yeni bir başlıkta mı sormalıyım bilmiyorum ama şansımı deneyi :)) bir şey dikkatimi çekti bu rahatsızlığı olanlar genelde hamilelik başında klasik hamilelik sendromlarını yaşamamışlar.rahat geçmiş ilk dönemler.ben de çok rahat geçirdim.bir kere bile mide bulantısı yaşamadım ya da uyku sorunu yani hiçbirşey şimdi 29.haftadayız mide yanmam bile olmadı ama suyum azmış tansiyonumda sorun yok hatta 10/5 felan çıkıyor .idrar testinin sonucunu bekliyorum.başlarda sizlerde de mi böyleydi .tansiyon sonradan mı çıkıyor ve su azlığı oldumu ..cevaveerirsseniz sevinirim herkese geçmiş olsun diyorum :))
Siteyi uzun zamandır takip ediyorum bende preeklemsi annesiyim.2006 yılında şiddetli preeklemsi nedeniyle 26 haftalık 780 gr ağırlığında bir kızım oldu.Çok zor günler geçirdik.2.5 ay küvezde kaldı şu an 5 yaşında gayet sağlıklı yaşıtlarını yakalamış durumda 2. bebeği düşünüyoruz ama korkulurımız var.Esracen kaç haftalık hamilesin lütfü önderoğluna mı gidiyorsun nasıl bir tedavi uyguluyor
ayını ne zaman yakaladı benim kızımda 2300 doğdu şuan 6 aylığız 5700 kilosu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?