Premature Bebekler Preeklampsi Geçiren Anneler

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
premete canım benim çok geçmiş olsun bende geçen nisan ayında preeklampsi ve sonrası help sendromuna giden yolda son anda ameliyata alındım bebeğim 29artı 5 te 1100 gr olarak doğdu benimde 25-26 haftalarda gayet bebk iyiydi ama ben tansiyonun ne zaman arttığını farkedemedim ve 28. haftada gittiğimde bebğimin geri olduğunu anladı doktorum tansiyonumu ölçmeye başlayınca yüksek olduğunu ve ani artışlarla düşüp çıktığını farkettik benimkinde bence tansiyonun geç farkedilmesi ve geç hap kulllanmaya başlamam onun kontrol altına alınamamasına ve buna bağlı protein kaybının hızlı bi şekilde artmasına neden oldu çünkü ben tansiyonun arttığını farkettiğimde bile 1 hap falan kullanıyodum sonra en fazla 4 hap kullandım ve kontrol altına alınamadı birazda sebep bendim diyet çok ağır geldi hastanede kalmakta sürekli çıkayım bişey olursa geleyim diyodum halbuki tansiyonun sürekli ölçümlerle kontrol altında tutulması gerekir bence seninkide preeklampsi ama tansiyonun kontrol altına alınabilmesi sayesinde protein atımın olmamış bide ben tansiyonumun arttığı dönemlerde farkına varmadığım için harıl harıl okulda koşturuyodum öğrencilerim için vücudumu da hırpalamışım o hafta çok kötü grip olmuştum çünkü oda daha fena yaptı ve benim en sonunda protein atımım 2 civarındayken 1 hafta boyunca karaciğerin üstünde diyafram tarafında inanılmaz bir ağrı yediğim sırtıma gidiyo orda ağrı yapıyodu sanki nefes almakta bile zorlanıyodum ve bu halde yine evde kalayım gidersem erken alırlar daha çok küçük diyodum kendi kendime ama en son ağrılarıma dayanamazken hasataneye gece acilen gittik ve karaciğer patlamak üzereymiş trombosit sayısı sırlamak üzereymi acilen alındım tansiyona şuna buna bakılmadan sonuç deddiğim gibi help sendromuymuş gidişat çok şükür bende hiç bi sorun kalmadı bebğim de sağlıklı şuan ama yaşanılanları unutmak çok zor o yüzden sana tavsiyem hastanede keyfine bak zaten tehlikeli dönemi atlatmışın
gerekli tahlilleri zaten onlar yaparlar inşalalh zamanaına yakın bebğin dünyaya gelir sakın hastaneden çıkma çünkü evde insan çok kafaya takıyo ama hastanede hemen öğreniyon bu arada bebişin kızmı erkekmi şuan kilosu nekadar Allah size bağışlasın ve yardımcınız olsun

canım haftan iyi,hiç korkma..İNŞALLAH MELEK OĞLUNUN KARDEŞİNİ SAĞLIKLA KUCAĞINA ALACAKSIN..

İnşallah canım

Canım sana da çok geçmiş olsun. Büyük badire atlatmışsın ama çok şükür sonu güzel olmuş. Ben de ilk başta hastaneye yatmak istememiştim ama doktorum bizi çok korkuttu, daha önceden kaybım olduğu için aşırı titiz davranıyor şimdi de iyi ki yatmışım diyorum hatta çıkaralım derse kendi isteğimle kalmaya devam etmeyi bile düşünüyorum. Benim en büyük şansım çok sıkı takip edildiğim için hastalığı erken evrede yakalayıp önlem alabilmemiz oldu. Dediğin gibi bu hastalık ilerledikten sonra hiçbir tedavi fayda etmiyor. Kısmetse melek oğluma bir erkek kardeş geliyor. Şu an bebeğim 1700 civarında.

premete maşallah oğluşuna epey olmuş inşalalh dahada büyür sağlıcakla zamanına yakın kucağına alırsın ciğer geliştirici iğnesi vuruluyosundur inşalalh şu saatten sonra daha rahat olursun güzel haberlerini bekliyorum

canım çok geçmiş olsun allahım evladın sana bağışlamış dediğn gibi yiyecek ekmeği varsa yaşıyor canım ne kadarlık doğum yaptın kilosu ne kadar doktorun kimdi canım ay ne çok soru sordum ben ikinci gebeliği düşünüyorum eşim istemiyor allahım hakkımızda hayırlısını versin umarım 2011 hepimiz için iyi bir yıl olması dileğiyle

canım çok geçmiş olsun allahım en kısa zamanda bebeğini kucağına almayı nasip eder allahım bebeğini sana bağışlasın hiç merak etme gayet sağlıklı şekilde hastaneden taburcu olursunuz inşallah benim kızım da 75 gün küvözde kaldı şimdi gayet sağlıklı bir çocuk oldu canını hiç sıkma günden güne toparlanır ve en kısa zamnda kucağına alırsın canım sütünü mutlaka vermey çalış anne sütü çok önemli

saol cnm allah razı olsun 31 haftalık doğum oldu 1590 doğdu küvezde 1400 e düştü 20 gün yattı kilosu 1680 olunca taburcu olduk bugün 30 günlük az önce göz kontrolünden geldik göz damarları gelişmemiş daha haftaya cuma tekrar çağırdılar erken doğan bebklerde normal bu devamlı bakılcak dediler cnm doktorumun ismini vermeyim bi daha asla ona gitmem defalarca şişmem normal değil bi bakın dedim ilgisiz davrandı halbuki önlem alınabiliyomuş bu zehirlenmeye bana ikinci bebk yasaklandı doktor hayatınla oynarsın dedi ama tabi herşey allahtan ondan başkası bilemez dediğin gibi 2011 hepimize hayırlı gelir inşallah

canım çok geçmiş olsun göz muayenesini ihmal etme mutlaka yaptır evet doktorun çok acemice davranmış şişmelerden tansiyondan anlayabilirmiş allahım evladını sana bağışlamış kısa zamanda toparlanır merak etme hoşçakal

merhaba
bende help sendromu nedeniyle erken doğum yaptım. sırtımdaki müthiş ağrı nedeniyle acile gittim. ve teşhis eder etmez doktorum bebeği aldı. şimdi 5,5 yaşında oğlum. ben ikinci çocuğu çok istememe rağmen cesaret edemiyorum. hem de öyle çok istiyorum ki düşünmekten beynim çıkacakmış gibi oluyor. sağlıklı bir çocuğum var. ama burada yazılanları okudukça bile bile lades denir mi bilmiyorum. sen ne düşünüyorsun bu konuda.

Arkadaslar canim cok skkin idrarimda protein gözlendi. Suan tansiyonum düzenli kontrol ediliyor. Preeklampsiden süpheleniliyor. Belirtilerin büyük kismini tasiyorum. Pazartesi kan tahli yapilacak kesin teshis konulcak. 33 haftalik gebeyim. Ilk bebegimi 3 aylikken kaybetmistim bunuda kaybetmeye dayanamam. Suan icim icimi yiyor. Pazartesiye kadar nasil vakit gececek bilmiyorum. Benim merak ettigim sey preeklampsi teshisinden sonra noluyo. Hemen bebegi aliyorlarmi sezeryanla. Daha cigerleri gelismemistir ki..

geçmiş olsun canım..bende 33 haftalıkken doğum yaptım preeklampsiden dolayı..gece tansiyonumun fırlamasıyla acile gittim,doktorumu çağırdılar..hemen gerekli önlemleri aldı ve beni ambulansla ankaraya yolladı..sabahta 9 da sezeryana alındım hemen..ama 27 haftalıkken ciğer geliştirici iğnemi olmuştum..bence doktorunla görüş ve hemen iğneni yapsınlar ve bence seni gözlem altında tutmak için hastaneye yatırsınlar..eve yollamaları ve bekletmeleri çok ilginç..seni korkutmak istemiyorum ama bu hastalık önce bebeğin sonra annenin hayatını ciddi tehlikeye sokuyor..zaman kaybedilmemeli..

bujra canım çok geçmiş olsun haftan iy endişelenme bu halinle kontrol altında tutlursan 35 hatta 36 kadar devam edersin idrarında protein olması demek tansiyonunun yüksek olması demektir çünkü vücudunda boşluklarda tutulan su nedeniyle protein oatılıyo ben protein atımının başlamasıyla 2 hafta dayanabildim ama az daha help sendromuna gidiyodum bence hemen hastaneye yat hatta yatırmıyorlarsa bi yardoç yada prof doktora git hemen yatırır seni diyet yapıyomusun bu konuda bilgilendirmişlerdir gerçi git hsataneye üniversite hastaneseine yat herşeyin kontrol altında olsun içinde rahat olsun birebir takip edilip en uygun zamanındada bebeğini dünyay getiriler bennim hatam hastanede duramamam ve kendi isteğimle onlar çıkarmamasına rağmen kendim çıkmambak premete arkadaşta aynı senin gibi o hastaneye yattı ve şimdi güvende Allah yardımcın olsun bence bekleme evde bu arada protein atımın ne kadar

Geçmiş olsun. Beybi34 bahsetmiş ben de seninle aynı durumdayım hem haftamız da aynı. Ben hastanede yatıyorum ve çok memnunum kendimi burada güvende hissediyorum, hergün bebeğim kontrol ediliyor. Preeklemsi teşhisinden sonra hemen bebek alınmıyor anne ve bebeğin hayatını tehlikeye atmayacak son noktaya kadar bekliyorlar ondan sonra doğum planlanıyor. Zaten hastaneye yatar yatmaz sana ciğer geliştirici iğne yaparlar bana 2 hafta önce yapmışlardı. Benim doktorum ilk hedefimiz 34. haftayı tamamlamak diyor ondan sonra bebeğin organ gelişimi tamamlanıyormuş o zaman daha rahat hareket edebiliriz diyor ama 34. hafta bitti diye de beni apar topar doğuma almak gibi bir niyeti yok bebeğimin ve benim sağlığımın müsade ettiği yere kadar gideceğiz. İnşallah Allah bebeklerimiz sağlıklı bir şekilde küveze gerek kalmadan kucağımıza almayı nasip eder. Senin bebeğin şimdi kaç kilo, kilo alımı yavaşlamaya başladı mı? Benimki en son 1800 çıktı artık fazla kilo alamıyor.

Cok tesekkur ederim öncelikle. Benim tansiyonum suanda normal. O yüzden sanirim yatirilmadim hastaneye bende anlamadim. Yurtdisindayim suan istanbuldaki doktorumla gorustum pzrtesi testlerini yaptir sonuclara gore hareket ederiz dedi. Igneyide pazartesinden sonra yapacaklar sanirim. Suan evde dinleniyorum. Moralim cok bozuk yalniz. Doktor stres yapma dedi ama elimde degil. Insallah bir sorun cikmaz. Ben hep normal dogum isterdim ama sezeryan olmak zorundaymisim. Buda beni cok üzdü. Ne biliyim. Inanin cevap yazacak morali daha yeni yeni kendimde buluyorum. Ama cok sükür bu haftalara kadar gelebildik.

Beybi34 sana da cok tesekkur ederim. Istanbuldaki doktorumda senin soyledigini aynen soyledi. 2 3 hafta daha dayanabilirsek cok guzel olur dedi. Dedigim gibi simdi hersey test sonuclarina kaldi. Bende saat sayiyorum artik. Daha diyet fln vermedi buradaki doktor testi pazartesi acil yaptir gel dedi. Bende hastane ortamini sevmem ama heralde yatarim suan hic itiraz edecegimi sanmiyorum. Protein atiliminin ne kadar oldugu konusunda sevgili doktorum bilgilendirme yapmadi. Hatta preeklampsiden süpheleniyoruz bile demedi. Sadece idrarda protein gozlemledik git bu testleri yaptir dedi. Hatta ben sordum bisey olurmu diye. Yok tansiyonun normal bisey olcagini sanmiyorum dedi.. Ben ellerimdede 1 haftadir sismeler var geceleri yüzügüm canimi acitiyo diyince bu testleri acilen pazartesi yaptir dedi. Ben eve gelince öle meraktan baktim preeklampsi oldugunu ögrendim. Istanbuldaki doktorumla ve bir kac tanidigim doktorla görüstüm. Onlar bilgilendirme yapti. Buradaki doktorumdanda cok memnundum güvenim kirildi. Bilmiyorum belki telas yapmayayim diye birsey dememistir. Tesekkur ederim tekrardan bilgilendirmen icin.

Öncelikle cok gecmis olsun canim benim. Bende hastaneye yatcagim sanirim. Daha teshisi koymadi doktor. Yazdiklarin cok rahatlatti beni. Insanin böyle durumlarda yalniz olmadigini bilmesi umut oluyor. Bende bu hastalik varsada büyük ihtimalle cok yeni. En son 3 hafta önce kontrole gittigimde bebegim 1800 grdi yaklasik. Iri bir bebekti haftasina gore 10 15 gun ilerideydi. Suan 2100 gr dedi doktor haftasiyla tam uyumlu cikti. Elhamdülillah kilosu suan iyi ama bir yavaslama söz konusu. Cünki bebgim ilk defa haftasiyla uyumlu cikti hep 1 2 hafta önden gidiyordu. Ben üzüldüm besleyemedim heralde diye ki doktor protein atilimi var dedi. Sanirim bundan sonra yavaslamalar baslayacak.. Insallah saglicakla aliriz bebislerimizi kucagimiza. Onlar saglikli olsunlarda varsin biz hastanede haftalarca yatalim. Suan icimde hareket ettikce gözlerim doluyor. Yavrum daha dogmadan sikinti cekmeye baslayacak. Rabbim onlara dayanabilme kuvveti versin. Tekrardan gecmis olsun canim benim. Insallah en saglikli bir bicimde birbirinize kavusursunuz..

cnm geçmiş olsun geçmişi okuduysan yakın tarihte benim de durumumu okumuş olman lazım bugün 41 gün oldu bende 31 haftalık doğum yaptım akciğerlerini geliştirici iğne oldum ama iki gün sonra almak zorunda kaldılar çok şükür bebeğim gayet iyi küvezde falan yattı solunum cihazına bağlanmıştı senin durumun bana göre maşallah daha iyi akciğerleri 34 haftada tamamlanıyo zaten hiç korkma yiyecek ekmeği varsa hayata tutunur zaten herşey allahtan bana doktor bebeğin yaşamayabilir dedi ama şu an çok çok iyi eğer bu zehirlenme ilerlerse sende inş bi iki hafta daha dayanırsın ama şu an bile doğacak olursa korkma tehlike geçmiş zaten 700 gram bebekler bile yaşıyo inş önlerler senin ilerlemesinide beklenen günde gelir bebeğin dünyaya tekrar geçmiş olsun

bujra canım benim hiç endişelenme gerçekten bebğinin haftası ve maşallah kilosu çok iy eğer gerçketen tansiyon yoksa ki yine kendin evde ölç bence çünkü benim ilk başlarda hastanede normal çıkyodu evde belli olmuyodu bi bakıyodum 14-9 bi bakıyodum normal kendin ölç bence 2 saatte bir bebğim doğar doğmaz zorluk çekecek demişin ama bence gerçekten bizim bebeklerim,izle karşılaştırınca hiç zorluk çekmez annesi inşalalh ciğer geliştirici iğneyi 37 hafta ve öncesi için vuruyolar seninkinede vururlar ve hiç küveze girmeden kollarına alırsın varsın kilosuda az olsun heemen toparlar şimdiden sitres yapma sütün falan olmaz gider dikaatli ol bizim bebeklermizi aklına getir bak benim oğluşum 1100 gr dı şimdi maşallah aynı aydakileri yakaladı yavaş yavaş büyüyo ve çok sağlıklı seninki sütünle daha iy olur inşallah ereken doğsa bile seninki 2liloyu geçtiği için çok rahat emer ve anne sütüyle doğum zamanına tombiş bi bebek our herşeyi Allaha bırak Alllaha emanet ol

herkese geçmiş olsun. umarım bebişlerinizi sağ salim kucağınıza alırsınız. beni bebeğimde 1500 gramdı. şimdi 5,5 yaşında. 16 kilo. sağlığı da gayet yerinde. ben daha önce de sormuştum ama cevap alamdım. bu nedenle affınız sığınıp tekrar sormak istiyorum. ben hellp sendromu geçirdim. preeklampsinin daha ileri hali. sizler 2 çocuğu düşünüyor musunuz. ben çok korkuyorum. düşünmekten beynim sulandı artık. lütfen fikirlerinizi payşaşın. çok sevinirim.

İnşallah ben bu bebeğimi sağ salim kucağıma alırsam bir daha çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum. Zaten biri Cennette de olsa iki yavrum var. Allah bu yavruma ömür versin. Millet keyfiyetten ya da ekonomik nedenlerle tek çocuk yapıyor, biz ikinci çocuk için hayatımızı tehlikeye atacağız bence gerek yok.

canım çok geçmiş olsun preeklemsi teşhisi konulmak için tansiyon yükselmesi vücudunun şişmesi ve 24 saatlik idrarda protein gözlenmesi gerekir.benim şahsi düşüncem hastaneye yat preeklemsi evde olacak bir tedavi değil çünkü saatde bile değerler değişiyor canım ben 26 haftalık doğum yaptım benimki şiddetli preeklemsiydi allahım beni ve kızımı korudu 780 gr ağırlığında seninki maşallah bana göre bayağı iyi hastaneye yatki ciğer geliştirici iğne yapsınlar benim düşüncem mutlaka ve mutlaka hastaneye yat herşey güzel olur inşallah canım canını hiç sıkma bak bebeğin de etkilenir umarım bebeğini sağ salim kucağına alırsın
canım sanada çok geçmiş olsun görmemişim mesajını benim kızımda 780 gr doğdu benimkide 5 yaşında 16 kilo sağlığıda gayet iyi yaşıtlarını yakalamış durumda valla ben ikinciyi düşünüyorum gebelik öncesi genetik tahlillerim yapıldı kanda pıhtılaşma çıktı bunun için gebelikte iğne kullanacakmışım birde sıkı takip olacak şu an korunmayı bıraktım bakalım hakkımızda hayırlısı sende ünüversite hastanesinde iyi bir prof bul riskli gebelik uzmanı hangi şehirdesin bilemiyorum ama bu şekilde düşünebilirmisin her gebelik aynı olacak diye bir kural yok diğer gebelere göre biraz daha riskliyiz canım bende çok korkuyordum ve korkularımı biraz yendim umaraım sende düşünebilirsin kendine iyi bak.

Son düzenleme:

slm yazına cvp vermek istedim bende senle aynı durumdayım doğumum çok yeni henüz ama benim düşünmemden çok bana yasaklandı ikinci bebek doktor bundan ağırda olabilir dedi ama hiç belki daha iyi geçer demedi sadece ikinci bebek yok hayatınnla oynarsın dedi ikinci bebeğim olmasını bende çok istiyorum ama riske girmekte saçma olur bunun canı saolsun o yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…