- Konu Sahibi Balbxoxcxuxxux
-
canım haftan iyi,hiç korkma..İNŞALLAH MELEK OĞLUNUN KARDEŞİNİ SAĞLIKLA KUCAĞINA ALACAKSIN..
premete canım benim çok geçmiş olsun bende geçen nisan ayında preeklampsi ve sonrası help sendromuna giden yolda son anda ameliyata alındım bebeğim 29artı 5 te 1100 gr olarak doğdu benimde 25-26 haftalarda gayet bebk iyiydi ama ben tansiyonun ne zaman arttığını farkedemedim ve 28. haftada gittiğimde bebğimin geri olduğunu anladı doktorum tansiyonumu ölçmeye başlayınca yüksek olduğunu ve ani artışlarla düşüp çıktığını farkettik benimkinde bence tansiyonun geç farkedilmesi ve geç hap kulllanmaya başlamam onun kontrol altına alınamamasına ve buna bağlı protein kaybının hızlı bi şekilde artmasına neden oldu çünkü ben tansiyonun arttığını farkettiğimde bile 1 hap falan kullanıyodum sonra en fazla 4 hap kullandım ve kontrol altına alınamadı birazda sebep bendim diyet çok ağır geldi hastanede kalmakta sürekli çıkayım bişey olursa geleyim diyodum halbuki tansiyonun sürekli ölçümlerle kontrol altında tutulması gerekir bence seninkide preeklampsi ama tansiyonun kontrol altına alınabilmesi sayesinde protein atımın olmamış bide ben tansiyonumun arttığı dönemlerde farkına varmadığım için harıl harıl okulda koşturuyodum öğrencilerim için vücudumu da hırpalamışım o hafta çok kötü grip olmuştum çünkü oda daha fena yaptı ve benim en sonunda protein atımım 2 civarındayken 1 hafta boyunca karaciğerin üstünde diyafram tarafında inanılmaz bir ağrı yediğim sırtıma gidiyo orda ağrı yapıyodu sanki nefes almakta bile zorlanıyodum ve bu halde yine evde kalayım gidersem erken alırlar daha çok küçük diyodum kendi kendime ama en son ağrılarıma dayanamazken hasataneye gece acilen gittik ve karaciğer patlamak üzereymiş trombosit sayısı sırlamak üzereymi acilen alındım tansiyona şuna buna bakılmadan sonuç deddiğim gibi help sendromuymuş gidişat çok şükür bende hiç bi sorun kalmadı bebğim de sağlıklı şuan ama yaşanılanları unutmak çok zor o yüzden sana tavsiyem hastanede keyfine bak zaten tehlikeli dönemi atlatmışın
gerekli tahlilleri zaten onlar yaparlar inşalalh zamanaına yakın bebğin dünyaya gelir sakın hastaneden çıkma çünkü evde insan çok kafaya takıyo ama hastanede hemen öğreniyon bu arada bebişin kızmı erkekmi şuan kilosu nekadar Allah size bağışlasın ve yardımcınız olsun
canım çok geçmiş olsun allahım evladın sana bağışlamış dediğn gibi yiyecek ekmeği varsa yaşıyor canım ne kadarlık doğum yaptın kilosu ne kadar doktorun kimdi canım ay ne çok soru sordum ben ikinci gebeliği düşünüyorum eşim istemiyor allahım hakkımızda hayırlısını versin umarım 2011 hepimiz için iyi bir yıl olması dileğiylebende 31 haftalıkken doğum yaptım benimki çok zordu çünkü son anda beni kurtardılar ölümden döndüm bir anda tansiyonum fırladı hemen yatırdılar gebelik zehirlenmesi yaşıyosun bebeğin çok küçük gözetim altında tutalım dediler bir hafta yattım sonra sunni sancı verdiler bebek direnebiliyomu diye bakıyoruz dediler bebeğim direndi ama bi kaç saat sonrası benim kalb zorlamaya başladı nabız falan derken acil ameliyata alıyoruz deyip götürdüler beni sonrası işte allaha kaldı artık bebek yaşamaz dendi sen kurtuldun ona sevin tekrar olur bebeğin dediler 20 gün oldu daha çok yeniyiz bebeğim geriden geliyomuş protein kaybı yüzünden yani gelişimi 29 haftalık dediler ikinci bebektede aynısı olurmuş çok kesin söylediler bunu 4 gün önce küvezden çıktı oğlum şimdi gayet iyi yiyecek ekmeği varsa yaşıyo rabbim onu bana bağışladı allah kimseye yaşatmasın çok zor
canım çok geçmiş olsun allahım en kısa zamanda bebeğini kucağına almayı nasip eder allahım bebeğini sana bağışlasın hiç merak etme gayet sağlıklı şekilde hastaneden taburcu olursunuz inşallah benim kızım da 75 gün küvözde kaldı şimdi gayet sağlıklı bir çocuk oldu canını hiç sıkma günden güne toparlanır ve en kısa zamnda kucağına alırsın canım sütünü mutlaka vermey çalış anne sütü çok önemliMerhaba arkadaşlar..
Ben de preklemsi sebebiyle erken doğum yapanlardanım.. Hamileyken we preklemsi olmadığımı bilmeden hep bu topiği okurdum we içimden Allah ım ne zor şeyler yaşıyorlar derdim.. Hamileliğimin beşinci ayına kadar tansiyonum hep sağlık ocağı we dr kontrollerimde normal çıktı.. 5 aya kadar çok yoğun bulantılar yaşadım we 20. haftama kadar hiç kilo almadım.. 30 haftalık doğum yaptım. 26. haftaya kadar herşeyimiz normaldi. Bebeğimin kilosu,haftası,gelişimi.. Benim tahlillerim, tansiyonum herşey süperdi.. 4 hafta sonra kontrole gittiğimizde bebeğim sadece 300 gr almış we 28 haftalık olarak çıkıyordu oysaki 30 olmalıydık. Dr çok önemsemedi yawaş gelişiyor demekki zayıf bir bebek olcak dedi. Ama 2 hafta sonra tekrar kontrole çağırdı. 2 haftam dolmadan ben doğuma alındım.. Ewe geldiğimde bir kaç gün sonra çok yoğun el ayak we yüzümde şişmeler oldu. Kendimi kötü hissetmeye başladım. Ne zmn hastaneye gitsek hep tansiyonum normal çıktı.. Ewdeki tansiyon aletinde sık sık ölçmemle bebeğimde bende kurtulduk diyebilirim. Çünkü tansiyonum anlık yükselip anlık düşüyordu. we sağ kolumla sol kolum arası ölçümlerde çok fark çıkıyordu. Biri 17 çıkarken diğeri 11 çıkıyordu we bu çok rastlanmayan bir durummuş. Hastaneye gittik yine we oradada tansiyonum 16 çıktı we yatış werdiler.. Ertesi gün Edirne tıpa sewk edildim. Yatış werildi tekrar we 3 gün içinde sezeryanla doğuma alındım.. Tansiyonum 20 lerdeydi. İdrarda protein sonucu gebelik zehirlenmesi yaşıyormuşum we bebeğim bu yüzden anne karnında sıkıntıya girmiş beslenememiş. Gebelik haftam 32 olmasına rağmen bebeğim 30 haftada takılı kalmış. Şuan 15 gündür bebeğim küvezde.. 1.390 doğdu doğum şişlikleri inince 1.280 e kadar düştü. Şuan 1.500 kilo. Bu akşam ilk kez kucağıma aldım.. Kokusunu,sıcaklığını hissettim.. Allah ım bu hastalığı yaşayan herkesin inş bebeklerini bağışlar.. Çok zor bir süreç ama günden güne toparlanmaları mucize we herşeye değer...
Ne olur tek doktora bağlı kalmayın, sık sık kontrollerinizi yaptırın.. İdrar tahlillerinizi sakın ertelemeyin we ellerinizde,ayaklarınızda,yüzünüzdeki şişlikleri sakınnnnn önemsemeyip aman hamilelikten normaldir demeyin. Biz bir kaç gün daha geç kalsaymışız hem bebeğimizi hem de beni kaybedebilirmişiz. Allah bize yardım etti. Allah a binlerce kez şükürler olsun ki bebeğim hayatta.. Dilerim herkes bebeklerini waktinde sağlıkla kucaklarına alır.
ilk gebeliğinde preeklemsi yaşayıp ikincisinde de yaşayan varmı?
canım çok geçmiş olsun allahım evladın sana bağışlamış dediğn gibi yiyecek ekmeği varsa yaşıyor canım ne kadarlık doğum yaptın kilosu ne kadar doktorun kimdi canım ay ne çok soru sordum ben ikinci gebeliği düşünüyorum eşim istemiyor allahım hakkımızda hayırlısını versin umarım 2011 hepimiz için iyi bir yıl olması dileğiyle
saol cnm allah razı olsun 31 haftalık doğum oldu 1590 doğdu küvezde 1400 e düştü 20 gün yattı kilosu 1680 olunca taburcu olduk bugün 30 günlük az önce göz kontrolünden geldik göz damarları gelişmemiş daha haftaya cuma tekrar çağırdılar erken doğan bebklerde normal bu devamlı bakılcak dediler cnm doktorumun ismini vermeyim bi daha asla ona gitmem defalarca şişmem normal değil bi bakın dedim ilgisiz davrandı halbuki önlem alınabiliyomuş bu zehirlenmeye bana ikinci bebk yasaklandı doktor hayatınla oynarsın dedi ama tabi herşey allahtan ondan başkası bilemez dediğin gibi 2011 hepimize hayırlı gelir inşallah
premete canım benim çok geçmiş olsun bende geçen nisan ayında preeklampsi ve sonrası help sendromuna giden yolda son anda ameliyata alındım bebeğim 29artı 5 te 1100 gr olarak doğdu benimde 25-26 haftalarda gayet bebk iyiydi ama ben tansiyonun ne zaman arttığını farkedemedim ve 28. haftada gittiğimde bebğimin geri olduğunu anladı doktorum tansiyonumu ölçmeye başlayınca yüksek olduğunu ve ani artışlarla düşüp çıktığını farkettik benimkinde bence tansiyonun geç farkedilmesi ve geç hap kulllanmaya başlamam onun kontrol altına alınamamasına ve buna bağlı protein kaybının hızlı bi şekilde artmasına neden oldu çünkü ben tansiyonun arttığını farkettiğimde bile 1 hap falan kullanıyodum sonra en fazla 4 hap kullandım ve kontrol altına alınamadı birazda sebep bendim diyet çok ağır geldi hastanede kalmakta sürekli çıkayım bişey olursa geleyim diyodum halbuki tansiyonun sürekli ölçümlerle kontrol altında tutulması gerekir bence seninkide preeklampsi ama tansiyonun kontrol altına alınabilmesi sayesinde protein atımın olmamış bide ben tansiyonumun arttığı dönemlerde farkına varmadığım için harıl harıl okulda koşturuyodum öğrencilerim için vücudumu da hırpalamışım o hafta çok kötü grip olmuştum çünkü oda daha fena yaptı ve benim en sonunda protein atımım 2 civarındayken 1 hafta boyunca karaciğerin üstünde diyafram tarafında inanılmaz bir ağrı yediğim sırtıma gidiyo orda ağrı yapıyodu sanki nefes almakta bile zorlanıyodum ve bu halde yine evde kalayım gidersem erken alırlar daha çok küçük diyodum kendi kendime ama en son ağrılarıma dayanamazken hasataneye gece acilen gittik ve karaciğer patlamak üzereymiş trombosit sayısı sırlamak üzereymi acilen alındım tansiyona şuna buna bakılmadan sonuç deddiğim gibi help sendromuymuş gidişat çok şükür bende hiç bi sorun kalmadı bebğim de sağlıklı şuan ama yaşanılanları unutmak çok zor o yüzden sana tavsiyem hastanede keyfine bak zaten tehlikeli dönemi atlatmışın
gerekli tahlilleri zaten onlar yaparlar inşalalh zamanaına yakın bebğin dünyaya gelir sakın hastaneden çıkma çünkü evde insan çok kafaya takıyo ama hastanede hemen öğreniyon bu arada bebişin kızmı erkekmi şuan kilosu nekadar Allah size bağışlasın ve yardımcınız olsun
Arkadaslar canim cok skkin idrarimda protein gözlendi. Suan tansiyonum düzenli kontrol ediliyor. Preeklampsiden süpheleniliyor. Belirtilerin büyük kismini tasiyorum. Pazartesi kan tahli yapilacak kesin teshis konulcak. 33 haftalik gebeyim. Ilk bebegimi 3 aylikken kaybetmistim bunuda kaybetmeye dayanamam. Suan icim icimi yiyor. Pazartesiye kadar nasil vakit gececek bilmiyorum. Benim merak ettigim sey preeklampsi teshisinden sonra noluyo. Hemen bebegi aliyorlarmi sezeryanla. Daha cigerleri gelismemistir ki..
Arkadaslar canim cok skkin idrarimda protein gözlendi. Suan tansiyonum düzenli kontrol ediliyor. Preeklampsiden süpheleniliyor. Belirtilerin büyük kismini tasiyorum. Pazartesi kan tahli yapilacak kesin teshis konulcak. 33 haftalik gebeyim. Ilk bebegimi 3 aylikken kaybetmistim bunuda kaybetmeye dayanamam. Suan icim icimi yiyor. Pazartesiye kadar nasil vakit gececek bilmiyorum. Benim merak ettigim sey preeklampsi teshisinden sonra noluyo. Hemen bebegi aliyorlarmi sezeryanla. Daha cigerleri gelismemistir ki..
geçmiş olsun canım..bende 33 haftalıkken doğum yaptım preeklampsiden dolayı..gece tansiyonumun fırlamasıyla acile gittim,doktorumu çağırdılar..hemen gerekli önlemleri aldı ve beni ambulansla ankaraya yolladı..sabahta 9 da sezeryana alındım hemen..ama 27 haftalıkken ciğer geliştirici iğnemi olmuştum..bence doktorunla görüş ve hemen iğneni yapsınlar ve bence seni gözlem altında tutmak için hastaneye yatırsınlar..eve yollamaları ve bekletmeleri çok ilginç..seni korkutmak istemiyorum ama bu hastalık önce bebeğin sonra annenin hayatını ciddi tehlikeye sokuyor..zaman kaybedilmemeli..
bujra canım çok geçmiş olsun haftan iy endişelenme bu halinle kontrol altında tutlursan 35 hatta 36 kadar devam edersin idrarında protein olması demek tansiyonunun yüksek olması demektir çünkü vücudunda boşluklarda tutulan su nedeniyle protein oatılıyo ben protein atımının başlamasıyla 2 hafta dayanabildim ama az daha help sendromuna gidiyodum bence hemen hastaneye yat hatta yatırmıyorlarsa bi yardoç yada prof doktora git hemen yatırır seni diyet yapıyomusun bu konuda bilgilendirmişlerdir gerçi git hsataneye üniversite hastaneseine yat herşeyin kontrol altında olsun içinde rahat olsun birebir takip edilip en uygun zamanındada bebeğini dünyay getiriler bennim hatam hastanede duramamam ve kendi isteğimle onlar çıkarmamasına rağmen kendim çıkmambak premete arkadaşta aynı senin gibi o hastaneye yattı ve şimdi güvende Allah yardımcın olsun bence bekleme evde bu arada protein atımın ne kadar
Geçmiş olsun. Beybi34 bahsetmiş ben de seninle aynı durumdayım hem haftamız da aynı. Ben hastanede yatıyorum ve çok memnunum kendimi burada güvende hissediyorum, hergün bebeğim kontrol ediliyor. Preeklemsi teşhisinden sonra hemen bebek alınmıyor anne ve bebeğin hayatını tehlikeye atmayacak son noktaya kadar bekliyorlar ondan sonra doğum planlanıyor. Zaten hastaneye yatar yatmaz sana ciğer geliştirici iğne yaparlar bana 2 hafta önce yapmışlardı. Benim doktorum ilk hedefimiz 34. haftayı tamamlamak diyor ondan sonra bebeğin organ gelişimi tamamlanıyormuş o zaman daha rahat hareket edebiliriz diyor ama 34. hafta bitti diye de beni apar topar doğuma almak gibi bir niyeti yok bebeğimin ve benim sağlığımın müsade ettiği yere kadar gideceğiz. İnşallah Allah bebeklerimiz sağlıklı bir şekilde küveze gerek kalmadan kucağımıza almayı nasip eder. Senin bebeğin şimdi kaç kilo, kilo alımı yavaşlamaya başladı mı? Benimki en son 1800 çıktı artık fazla kilo alamıyor.
herkese geçmiş olsun. umarım bebişlerinizi sağ salim kucağınıza alırsınız. beni bebeğimde 1500 gramdı. şimdi 5,5 yaşında. 16 kilo. sağlığı da gayet yerinde. ben daha önce de sormuştum ama cevap alamdım. bu nedenle affınız sığınıp tekrar sormak istiyorum. ben hellp sendromu geçirdim. preeklampsinin daha ileri hali. sizler 2 çocuğu düşünüyor musunuz. ben çok korkuyorum. düşünmekten beynim sulandı artık. lütfen fikirlerinizi payşaşın. çok sevinirim.
canım çok geçmiş olsun preeklemsi teşhisi konulmak için tansiyon yükselmesi vücudunun şişmesi ve 24 saatlik idrarda protein gözlenmesi gerekir.benim şahsi düşüncem hastaneye yat preeklemsi evde olacak bir tedavi değil çünkü saatde bile değerler değişiyor canım ben 26 haftalık doğum yaptım benimki şiddetli preeklemsiydi allahım beni ve kızımı korudu 780 gr ağırlığında seninki maşallah bana göre bayağı iyi hastaneye yatki ciğer geliştirici iğne yapsınlar benim düşüncem mutlaka ve mutlaka hastaneye yat herşey güzel olur inşallah canım canını hiç sıkma bak bebeğin de etkilenir umarım bebeğini sağ salim kucağına alırsınArkadaslar canim cok skkin idrarimda protein gözlendi. Suan tansiyonum düzenli kontrol ediliyor. Preeklampsiden süpheleniliyor. Belirtilerin büyük kismini tasiyorum. Pazartesi kan tahli yapilacak kesin teshis konulcak. 33 haftalik gebeyim. Ilk bebegimi 3 aylikken kaybetmistim bunuda kaybetmeye dayanamam. Suan icim icimi yiyor. Pazartesiye kadar nasil vakit gececek bilmiyorum. Benim merak ettigim sey preeklampsi teshisinden sonra noluyo. Hemen bebegi aliyorlarmi sezeryanla. Daha cigerleri gelismemistir ki..
canım sanada çok geçmiş olsun görmemişim mesajını benim kızımda 780 gr doğdu benimkide 5 yaşında 16 kilo sağlığıda gayet iyi yaşıtlarını yakalamış durumda valla ben ikinciyi düşünüyorum gebelik öncesi genetik tahlillerim yapıldı kanda pıhtılaşma çıktı bunun için gebelikte iğne kullanacakmışım birde sıkı takip olacak şu an korunmayı bıraktım bakalım hakkımızda hayırlısı sende ünüversite hastanesinde iyi bir prof bul riskli gebelik uzmanı hangi şehirdesin bilemiyorum ama bu şekilde düşünebilirmisin her gebelik aynı olacak diye bir kural yok diğer gebelere göre biraz daha riskliyiz canım bende çok korkuyordum ve korkularımı biraz yendim umaraım sende düşünebilirsin kendine iyi bak.herkese geçmiş olsun. umarım bebişlerinizi sağ salim kucağınıza alırsınız. beni bebeğimde 1500 gramdı. şimdi 5,5 yaşında. 16 kilo. sağlığı da gayet yerinde. ben daha önce de sormuştum ama cevap alamdım. bu nedenle affınız sığınıp tekrar sormak istiyorum. ben hellp sendromu geçirdim. preeklampsinin daha ileri hali. sizler 2 çocuğu düşünüyor musunuz. ben çok korkuyorum. düşünmekten beynim sulandı artık. lütfen fikirlerinizi payşaşın. çok sevinirim.
herkese geçmiş olsun. umarım bebişlerinizi sağ salim kucağınıza alırsınız. beni bebeğimde 1500 gramdı. şimdi 5,5 yaşında. 16 kilo. sağlığı da gayet yerinde. ben daha önce de sormuştum ama cevap alamdım. bu nedenle affınız sığınıp tekrar sormak istiyorum. ben hellp sendromu geçirdim. preeklampsinin daha ileri hali. sizler 2 çocuğu düşünüyor musunuz. ben çok korkuyorum. düşünmekten beynim sulandı artık. lütfen fikirlerinizi payşaşın. çok sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?