Premature Bebekler Preeklampsi Geçiren Anneler

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
bende 31 haftalıkken doğum yaptım benimki çok zordu çünkü son anda beni kurtardılar ölümden döndüm bir anda tansiyonum fırladı hemen yatırdılar gebelik zehirlenmesi yaşıyosun bebeğin çok küçük gözetim altında tutalım dediler bir hafta yattım sonra sunni sancı verdiler bebek direnebiliyomu diye bakıyoruz dediler bebeğim direndi ama bi kaç saat sonrası benim kalb zorlamaya başladı nabız falan derken acil ameliyata alıyoruz deyip götürdüler beni sonrası işte allaha kaldı artık bebek yaşamaz dendi sen kurtuldun ona sevin tekrar olur bebeğin dediler 20 gün oldu daha çok yeniyiz bebeğim geriden geliyomuş protein kaybı yüzünden yani gelişimi 29 haftalık dediler ikinci bebektede aynısı olurmuş çok kesin söylediler bunu 4 gün önce küvezden çıktı oğlum şimdi gayet iyi yiyecek ekmeği varsa yaşıyo rabbim onu bana bağışladı allah kimseye yaşatmasın çok zor

Zeycane Allah bebeğine sağlıklı uzun ömürler versin. Yanlış anlamadıysan bebeğin 2 hafta kadar küvezde kalmış. Kaç kilo doğmuştu, doğduğunda solunum sıkıntısı var mıydı. Ben de şu an 31 haftalık hamileyim. Bende de preeklemsi var yalnız erken farkettik bir atak geçirmedim 3 haftadır tansiyon hapı kullanıyorum, hapla tansiyonu biraz kontrol altına alabildik ama karaciğer enzimlerim yükselmeye başlamış. Benim bebeğimde de bu hafta karın çevresinde gerilik başladı henüz total bir gerileme yok. Çarşamba günü hastaneye yatıyorum inşallah bir kaç hafta daha gebliği devam ettirebiliriz.

cnm çok geçmiş olsun ben doğumdan bir hafta öncesi hastanede yatarken tansiyonu kontrol altına almaya çalıştılar günde 8 tane ilaçla bile düşmedi ani bir çıkışla ameliyata girdim oğlum 1590 gram doğdu 29 haftalıkken de aynı kilodaydı ama protein kaybettiği için hiç ilerlememiş doğunca hemen yoğun bakıma aldılar solunum cihazına bağlandı 3 gün boyunca sonra deneme yaptılar cihaz olmadan nasıl olcak diye dayandı bebeğim o sırada 1450 gram oldu ödemi inince ondan sonra normal küveze aldılar 15 gün hiç dokunamadım bebeğime ondan sonrada beşiğe bi alıp bakalım dediler bu arada hep sütümü sağdım makinayla allahtan sütüm yaradı 1680 gram oldu yavaş yavaş biberonu çekmeye başlayınca taburcu ettiler bende troit var bebeğimede geçmiş kontolleri devam etcek şu an emziremiyorum 2 kilo olmadan emzirmek yasakmış allahtan hayırlısı inş çabuk toparlanır sende inş erken doğum yapmazsın dualarım senle cnm

canım benim geçmiş olsun Allah bebğini analı babalı büyütmeyi nasip etsinbi kaç sorum olacak ilk hamilelliğinmiydi hipotiroidimisin ne zaman farkettin tiroidi bende aynı senin gibi 30. haftanın içinde 29artı 5 te bebğimi gebelik zehirlenmesinden acilen alındı geçen nisanın 6 sında benimde karaciğer tansiyondan dolayı iflas etmek üzereydi şükür bende bi sorun kalmadı ama yinede biz sizn kadar şanslı değildik çünkü bebeğim 1100 gr doğdu 45 gün hastanede geçirdik hala daha o günlerinin hüznünü yaşıyom unutulmuyo hep içimdekaldı bebeğimi doyasıya emzirmek şuan çok şükür oğlum düzeltilmiş 6 ayını bitirdi 8kiloya yakın çok sağlıklı ama hala daha hassaas bi bebek bebğine nasıl tiroid geçti analamadım ne zaman farkettin sen tiroidini ben çok merak ediyorum acaba hipotiroididen dolayımı bu erken doğum oldu çünkü hamileliğimin 3 ayını bu tiroididden dolayı endişe etmekle geçirdim anca 2 aya ayarladık tiroidi diyorum belki bu dengesizlikten dolayı olmuş olabilirmi hatta ben tansiyondan dolayı sürekli kontrol altındaydım hastaneye yatıp yatıp çıkıyodum o sıralarda bi doçent hipotiroidi işte tetiklemiş tir dedi preeklampsiyi şimdi çok korkuyorum tiroit için hala hap kullanıyorum her gün acaba 2 . bebktede aynı sorunları yaşarmıyım diyorum senin bu konuda bilgin varmı bide buarada sana tavsiyem sütünü 2 kilo olmadan verme emzirme yani hatta 4 -5 kilo oluncaya kadar sen sağ ver aralarda emzir tabi ama genelde sağ ver bizimkilerin erken kilo alması çok önemli düzenli olarak sağ 3 saatte bir yemene çok dikkat et kiloyu sorun etme hepsi gidiyo sağmanı önermemmin sebebi bende sütümün azalmasına rağmen 3 ay boyunca sağdım tabi sütüm hastane günlerinden dolayı çok azalmıştı ama sen şanslısın gece bile sağ çünkü memyi emerken o küçücük bedenler çok kilo kaybediyo kendini toparlayıp güçlü çekmeye baişlayıncaya kadar enerjisini boşa harcatma Allah yardımcın olsun

cnm aniden gelişti 35+5 günlüktüm aylık kontrele gitmiştim tansiyonum 17 çıktı derken acil hastaneye gitim doğumhaneye yattım 21 tansiyonla doğuma girdim kızım2.200 gr doğdu şükür ki hiç küveze bile konmadı şimdi 11 aylık 11 kilo bazı yaşıtlarını kiloda da boydada geçti bile maşaallah zihinsel gelişimide iyi...

ama benim korkum kızıma kardeş yaptığımdada aynı olayla karşılaşırmıyım bu olayı yaşayan ama ikinci gebeliği iyi geçen varmı bende onu merak ediyorum...:26:

geçmiş olsun canım maşallah sen bize göre şanslıymışın bebişinede maşallah sanırım anne sütü vardı senin inan bende 2. bebeği çok istiyorum hatta şartlarım müsait olsa 3.yü bile düşünürüm ama gel görki çok korkuyom bende hipotiroidi de var şuan kontrol altında ama hep diyorum sebep o muydu diye ama henüz kesin bi sonuç alamadım öğrenemedim sende tiroid falan varmıydı neden tansiyonun yükselmiş öncesinde hiç farketmedinmi bebğin geriliğini falan ilk bebğinmiydi

cnm benim bende troid falan yoktu zannettmiyorum ki sende de o sebeb olsun bu çok sinsi gelişen bir hastalık benim tek belirtim ödem olmasıydı vucudumda insan bir haftada 4 ilo alırmı...bebeğimde de hiç gerilik yoktu ya haftasıyla uyumluydu yada 4 -5 gün önde gidiyordu...

cnm kusura bakma geç yazdım annemde kalıyoruz eve arada bi uğruyorum ancak cvplıyorum durumu şöyle açıklayım ben geçen yıl boş gebelik yaşadım sonra doktor bi kanına bakalım bu genelde troid hastalarındada oluyo dedi ve gerçekten varmış bu yüzden olmuş o sıralar tedaviye başlıycaktık çünkü adetlerim 6 ayda bi falan oluyodu levetrona başladık düzene girdim ve arkasından 4 ay sonra hamile kaldım bu gebelik zehirlenmesinin troidle alakası yok cnm bünye kabul etmediği için oluyomuş bana ikinci bebek yasaklandı ölebilirsin dediler yapıp yapmamak sana kalmış diye çünkü bunu aynısından beter yaşarmışım ve geneldede ikincide oluyomuş zaten çok araştırdım şu an bebeğime süt veremiyorum çünkü bebeğim küvezden çıkıp eve geldi ve benim sütüm gitti onun için neler yapıyorum tekrar aksın diye ama olmuyo damla damla getiriyorumki bebeğim emmeye başlayınca gelir diyolar şu an güç kaybederse gramında düşüş olurmuş yanımda yatan gebelerden biliyorum onlarda troid yoktu bununla alakası olduğunu sanmıyorum kaç doktora sordum bünyeden kaynaklı dediler ama herşeyden önemlisi allahtan geliyo herşey onun takdiri kaderimizmiş diyorum

canım benim sütünü sürekli değil ama gitmemsi için her gün mutlaka 5er dakika emzir ki onla anca kalır yoksa tamamaen gider çok dikkaatli ol sağmaya vedüzenli beslenmeye devam et bak mantı ve bulgurlu şeyler sarımsaklı yoğrtlu şeyler ye üstüne komposto iç ayva çok getirir mutlaka gelir yani göğsünün tekraar kaynamasını sağla daha senin çok erken çok dikaat et gece gündüz sağ dolaba at bide makineyle sağ daha garanti soracağın bişey olursa yardımcı olurum seve seve

çok saol cnm sütüm için herşeyi yiyorum ama çok az geliyo bebeğim küvezdeyken hastanede sağdığımda çok güzel geliyodu bebeğim çıktı benim süt azaldım zaten ilk gün makina aldım devamlı sağıyorum ama 30 cc bile gelmiyo bide hemen işe başladım galiba sıtrestende oldu bakalım hayırlısı artık

Merhaba arkadaşlar..
Ben de preklemsi sebebiyle erken doğum yapanlardanım.. Hamileyken we preklemsi olmadığımı bilmeden hep bu topiği okurdum we içimden Allah ım ne zor şeyler yaşıyorlar derdim.. Hamileliğimin beşinci ayına kadar tansiyonum hep sağlık ocağı we dr kontrollerimde normal çıktı.. 5 aya kadar çok yoğun bulantılar yaşadım we 20. haftama kadar hiç kilo almadım.. 30 haftalık doğum yaptım. 26. haftaya kadar herşeyimiz normaldi. Bebeğimin kilosu,haftası,gelişimi.. Benim tahlillerim, tansiyonum herşey süperdi.. 4 hafta sonra kontrole gittiğimizde bebeğim sadece 300 gr almış we 28 haftalık olarak çıkıyordu oysaki 30 olmalıydık. Dr çok önemsemedi yawaş gelişiyor demekki zayıf bir bebek olcak dedi. Ama 2 hafta sonra tekrar kontrole çağırdı. 2 haftam dolmadan ben doğuma alındım.. Ewe geldiğimde bir kaç gün sonra çok yoğun el ayak we yüzümde şişmeler oldu. Kendimi kötü hissetmeye başladım. Ne zmn hastaneye gitsek hep tansiyonum normal çıktı.. Ewdeki tansiyon aletinde sık sık ölçmemle bebeğimde bende kurtulduk diyebilirim. Çünkü tansiyonum anlık yükselip anlık düşüyordu. we sağ kolumla sol kolum arası ölçümlerde çok fark çıkıyordu. Biri 17 çıkarken diğeri 11 çıkıyordu we bu çok rastlanmayan bir durummuş. Hastaneye gittik yine we oradada tansiyonum 16 çıktı we yatış werdiler.. Ertesi gün Edirne tıpa sewk edildim. Yatış werildi tekrar we 3 gün içinde sezeryanla doğuma alındım.. Tansiyonum 20 lerdeydi. İdrarda protein sonucu gebelik zehirlenmesi yaşıyormuşum we bebeğim bu yüzden anne karnında sıkıntıya girmiş beslenememiş. Gebelik haftam 32 olmasına rağmen bebeğim 30 haftada takılı kalmış. Şuan 15 gündür bebeğim küvezde.. 1.390 doğdu doğum şişlikleri inince 1.280 e kadar düştü. Şuan 1.500 kilo. Bu akşam ilk kez kucağıma aldım.. Kokusunu,sıcaklığını hissettim.. Allah ım bu hastalığı yaşayan herkesin inş bebeklerini bağışlar.. Çok zor bir süreç ama günden güne toparlanmaları mucize we herşeye değer...
Ne olur tek doktora bağlı kalmayın, sık sık kontrollerinizi yaptırın.. İdrar tahlillerinizi sakın ertelemeyin we ellerinizde,ayaklarınızda,yüzünüzdeki şişlikleri sakınnnnn önemsemeyip aman hamilelikten normaldir demeyin. Biz bir kaç gün daha geç kalsaymışız hem bebeğimizi hem de beni kaybedebilirmişiz. Allah bize yardım etti. Allah a binlerce kez şükürler olsun ki bebeğim hayatta.. Dilerim herkes bebeklerini waktinde sağlıkla kucaklarına alır.

ben gebelik zehirlenmesinin biraz daha ileri olan bir safhasını yaşadım. hellp sendromu. oğlum 5,5 yaşında. 2. bebeğiçok istiyorum. ama nasıl korkuyorum anlatamam. 2. çocuğunu da sağlıkla kucağına alan yok mu aramızda.

Merhaba arkadaşlar. Ben 4 gündür preeklemsi tanısıyla hastanede yatıyorum. İlk hamileliğimde rahim içi gelişme geriliğiyle 29 haftalık doğum yapmıştım, oğlum 830 gram doğdu, 2,5 ay küvezde yaşadıktan sonra onu cennete uğurladık. Yüksek riskli gebelik grubunda olduğum için bu hamileliğimin başından beri günlük tansiyon ölçümü yapıyorum ve tansiyonum hep 11-7 civarındaydı yalnız 28. haftada bir gece şiddetli baş ağrısı yaşadım ölçtüm tansiyonum 16-10 çıktı ondan sonraki günlerde de hiç 14-9'un altına inmedi. O zaman doktor takip amaçlı 3 gün hastaneye yatırmıştı tahlillerim normal çıkınca günde 3 kere alfamet kullanmamı söyleyerek beni taburcu etti. Hapı kullanmaya başlayınca tansiyonum12-8 civarında sabitlendi sadece arada en fazla 13-9'a kadar çıktığı oluyordu. 31. haftamdaki kontrolümde bebeğin karın çevresinin haftasına göre bir hafta gerilediğini gördük, dopplerde kan akımlarındaki direnç yükselmiş, kan tahlili sonucumda da karaciğer enzimlerim yüksek çıktı (AST, ALT, Alkalen Fosfataz) , bu durumda doktor tekrar hastaneye yatırdı. Yalnız durumumda bir ilginçlik var tansiyonum her ölçümde normal çıkıyor, idrarda protein çıkmıyor, ödemim yok yani aslına bakarsanız tablo preeklemsiyle de birebir örtüşmüyor. Gastroya yönlendirdiler onlar gebelik kolestazından (gebelik nedeniyle safra kesesi kanallarının daralması) şüphelenerek ona yönelik tedavi başlattılar. Bakalım şimdilik takipteyiz, bebekte acil doğum gerektiren bir sıkıntı görülmüyor ben de idare eder vaziyetteyim. Nereye kadar götürebilirsek kar kardır diye düşünüyoruz. Sizin kan tahlili sonuçlarınız nasıldı hangi değerlerde düşme ya da yükselme vardı hatırlıyorsanız yazarsanız çok sevinirim.

cnm çok geçmiş olsun benle aynı durumu yaşamışsın yazdıklarını okurken kendim yazmış gibi oldum allah bebeğine uzun ömür versin rabbim bize bağışladı bebeklerimizi çok dikkat et bakarken benim şu an 28 günlük oldu bebeğim 4 ocakta beyin kontolü var inş iyi çıkar bakımları çok zor çok hızlı kilo aldıkları gibi çokta çabuk kilo veriyolar

hepinize geçmiş olsun arkadaşlar..yaşadıklarımız zor şeyler..birde herşey normalken birden bire ortaya çıkması çok kötü..özellikle şişliklere lütfen dikkat edin..bir çok kişi bunun normal olduğunu düşünür ama değildir aslında..birde hepimizin yaşadıklarına bakınca sanırım genelde 30.haftadan sonra ortaya çıkıyor bu rahatsızlık..

Premete canım senen hikayeni biliyorum..çok geçmiş olsun ama değerlerin normalse preeklampsi nasıl yaşıyor olabilirsinki?

Sağol Firdos. Benim tansiyonum hapla normal değerlerine düştü ama karaciğer enzimlerim yüksek yani tansiyondan karaciğerim zarar görmeye başlamış. Sanırım benim durumuma ılımlı preeklemsi deniyormuş ama yine de her an herşey olabilir, her an değerlerde ani bir artış olabilir diye gözetim altında tutuluyorum.

canım haftan iyi,hiç korkma..İNŞALLAH MELEK OĞLUNUN KARDEŞİNİ SAĞLIKLA KUCAĞINA ALACAKSIN..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…