- Konu Sahibi Balbxoxcxuxxux
-
Zeycane Allah bebeğine sağlıklı uzun ömürler versin. Yanlış anlamadıysan bebeğin 2 hafta kadar küvezde kalmış. Kaç kilo doğmuştu, doğduğunda solunum sıkıntısı var mıydı. Ben de şu an 31 haftalık hamileyim. Bende de preeklemsi var yalnız erken farkettik bir atak geçirmedim 3 haftadır tansiyon hapı kullanıyorum, hapla tansiyonu biraz kontrol altına alabildik ama karaciğer enzimlerim yükselmeye başlamış. Benim bebeğimde de bu hafta karın çevresinde gerilik başladı henüz total bir gerileme yok. Çarşamba günü hastaneye yatıyorum inşallah bir kaç hafta daha gebliği devam ettirebiliriz.
canım benim geçmiş olsun Allah bebğini analı babalı büyütmeyi nasip etsinbi kaç sorum olacak ilk hamilelliğinmiydi hipotiroidimisin ne zaman farkettin tiroidi bende aynı senin gibi 30. haftanın içinde 29artı 5 te bebğimi gebelik zehirlenmesinden acilen alındı geçen nisanın 6 sında benimde karaciğer tansiyondan dolayı iflas etmek üzereydi şükür bende bi sorun kalmadı ama yinede biz sizn kadar şanslı değildik çünkü bebeğim 1100 gr doğdu 45 gün hastanede geçirdik hala daha o günlerinin hüznünü yaşıyom unutulmuyo hep içimdekaldı bebeğimi doyasıya emzirmek şuan çok şükür oğlum düzeltilmiş 6 ayını bitirdi 8kiloya yakın çok sağlıklı ama hala daha hassaas bi bebek bebğine nasıl tiroid geçti analamadım ne zaman farkettin sen tiroidini ben çok merak ediyorum acaba hipotiroididen dolayımı bu erken doğum oldu çünkü hamileliğimin 3 ayını bu tiroididden dolayı endişe etmekle geçirdim anca 2 aya ayarladık tiroidi diyorum belki bu dengesizlikten dolayı olmuş olabilirmi hatta ben tansiyondan dolayı sürekli kontrol altındaydım hastaneye yatıp yatıp çıkıyodum o sıralarda bi doçent hipotiroidi işte tetiklemiş tir dedi preeklampsiyi şimdi çok korkuyorum tiroit için hala hap kullanıyorum her gün acaba 2 . bebktede aynı sorunları yaşarmıyım diyorum senin bu konuda bilgin varmı bide buarada sana tavsiyem sütünü 2 kilo olmadan verme emzirme yani hatta 4 -5 kilo oluncaya kadar sen sağ ver aralarda emzir tabi ama genelde sağ ver bizimkilerin erken kilo alması çok önemli düzenli olarak sağ 3 saatte bir yemene çok dikkat et kiloyu sorun etme hepsi gidiyo sağmanı önermemmin sebebi bende sütümün azalmasına rağmen 3 ay boyunca sağdım tabi sütüm hastane günlerinden dolayı çok azalmıştı ama sen şanslısın gece bile sağ çünkü memyi emerken o küçücük bedenler çok kilo kaybediyo kendini toparlayıp güçlü çekmeye baişlayıncaya kadar enerjisini boşa harcatma Allah yardımcın olsun
canım benim sütünü sürekli değil ama gitmemsi için her gün mutlaka 5er dakika emzir ki onla anca kalır yoksa tamamaen gider çok dikkaatli ol sağmaya vedüzenli beslenmeye devam et bak mantı ve bulgurlu şeyler sarımsaklı yoğrtlu şeyler ye üstüne komposto iç ayva çok getirir mutlaka gelir yani göğsünün tekraar kaynamasını sağla daha senin çok erken çok dikaat et gece gündüz sağ dolaba at bide makineyle sağ daha garanti soracağın bişey olursa yardımcı olurum seve seve
Merhaba arkadaşlar..
Ben de preklemsi sebebiyle erken doğum yapanlardanım.. Hamileyken we preklemsi olmadığımı bilmeden hep bu topiği okurdum we içimden Allah ım ne zor şeyler yaşıyorlar derdim.. Hamileliğimin beşinci ayına kadar tansiyonum hep sağlık ocağı we dr kontrollerimde normal çıktı.. 5 aya kadar çok yoğun bulantılar yaşadım we 20. haftama kadar hiç kilo almadım.. 30 haftalık doğum yaptım. 26. haftaya kadar herşeyimiz normaldi. Bebeğimin kilosu,haftası,gelişimi.. Benim tahlillerim, tansiyonum herşey süperdi.. 4 hafta sonra kontrole gittiğimizde bebeğim sadece 300 gr almış we 28 haftalık olarak çıkıyordu oysaki 30 olmalıydık. Dr çok önemsemedi yawaş gelişiyor demekki zayıf bir bebek olcak dedi. Ama 2 hafta sonra tekrar kontrole çağırdı. 2 haftam dolmadan ben doğuma alındım.. Ewe geldiğimde bir kaç gün sonra çok yoğun el ayak we yüzümde şişmeler oldu. Kendimi kötü hissetmeye başladım. Ne zmn hastaneye gitsek hep tansiyonum normal çıktı.. Ewdeki tansiyon aletinde sık sık ölçmemle bebeğimde bende kurtulduk diyebilirim. Çünkü tansiyonum anlık yükselip anlık düşüyordu. we sağ kolumla sol kolum arası ölçümlerde çok fark çıkıyordu. Biri 17 çıkarken diğeri 11 çıkıyordu we bu çok rastlanmayan bir durummuş. Hastaneye gittik yine we oradada tansiyonum 16 çıktı we yatış werdiler.. Ertesi gün Edirne tıpa sewk edildim. Yatış werildi tekrar we 3 gün içinde sezeryanla doğuma alındım.. Tansiyonum 20 lerdeydi. İdrarda protein sonucu gebelik zehirlenmesi yaşıyormuşum we bebeğim bu yüzden anne karnında sıkıntıya girmiş beslenememiş. Gebelik haftam 32 olmasına rağmen bebeğim 30 haftada takılı kalmış. Şuan 15 gündür bebeğim küvezde.. 1.390 doğdu doğum şişlikleri inince 1.280 e kadar düştü. Şuan 1.500 kilo. Bu akşam ilk kez kucağıma aldım.. Kokusunu,sıcaklığını hissettim.. Allah ım bu hastalığı yaşayan herkesin inş bebeklerini bağışlar.. Çok zor bir süreç ama günden güne toparlanmaları mucize we herşeye değer...
Ne olur tek doktora bağlı kalmayın, sık sık kontrollerinizi yaptırın.. İdrar tahlillerinizi sakın ertelemeyin we ellerinizde,ayaklarınızda,yüzünüzdeki şişlikleri sakınnnnn önemsemeyip aman hamilelikten normaldir demeyin. Biz bir kaç gün daha geç kalsaymışız hem bebeğimizi hem de beni kaybedebilirmişiz. Allah bize yardım etti. Allah a binlerce kez şükürler olsun ki bebeğim hayatta.. Dilerim herkes bebeklerini waktinde sağlıkla kucaklarına alır.
hepinize geçmiş olsun arkadaşlar..yaşadıklarımız zor şeyler..birde herşey normalken birden bire ortaya çıkması çok kötü..özellikle şişliklere lütfen dikkat edin..bir çok kişi bunun normal olduğunu düşünür ama değildir aslında..birde hepimizin yaşadıklarına bakınca sanırım genelde 30.haftadan sonra ortaya çıkıyor bu rahatsızlık..
Premete canım senen hikayeni biliyorum..çok geçmiş olsun ama değerlerin normalse preeklampsi nasıl yaşıyor olabilirsinki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?