- 26 Şubat 2015
- 44
- 15
- 88
- 33
- Konu Sahibi Balbxoxcxuxxux
-
Bende senin gibi mide ağrısı çektim.Benim tansiyonum 19_11 di.Aniden aldılar şoka girdim resmen.Banada Dr. Tam zamanında aldık, sende bebekte ölebilirsiniz dedi.Hellp sendrom teşhisi kondu.
Çok zor bir durum gerçekten,3 ay geçti üstünden ama ara ara aklıma gelince ağlıyprum.Kızım şükür şimdi iyi.1160 gr doğmuştu.Şuan normal kilosundayız (3800 gr).
Bende yuksek tansiyon sorunuHiç yoktu tansiyon hastası değildim.hatta 20 gun once gittim dedi hic problem yok Neden oldu anlamadım.
Hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız, 35de bir kıntrolde 14/9 çoktı tansiyonum iki gün takip ettik ve hiç düşmedi acil sezeryabla alındı hamdolsun hiç bir sorun yaşamadık ama herşey okadar hızlı oldu ki ben idrak bile edemedim, şimdi ikinciyi istiyoruz Rabbim birdaha yaşatmasınBende preeklempsi nedeniyle 36. Haftamda dogum yaptim sezeryan oldum. 35. Haftaya kadar hersey iyi gidiyordu ne tansiyon ne protein kacagi ne odem.. hic bir seyim yokken 35. Haftada normal kontrolumde tansiyonum yuksek cikti 14 8 . Saglik ocaginda idrarda protein bakilmisti +2 cikti, daha sonra gittigim ozel hastanede bakildi ve negatif cikti. Dr um ne olur ne olmaz diyip 24 saatlik idrar istedi ve sonuc almaya gittigimde 304 cikti. Nts falan hersy normaldi. Dr yarim saat dinlendirip oyle tansiyonuma bakti 15 9 cikti. Durumun ciddiyetini anlatti tabi hemen yatisimi yaptilar ertesi gun dogumum gerceklesti. Bende hicbir belirti yoktu tansiyondan dolayi basim bile agrimuodu. 2900 dogdu bebegim 48 cm. Cok sukur kuveze girmedik. 1 hafta icersinde nasil preeklempsi gerceklesti hala anlamis deilim. Su an 40imiz çıktı 40indaki muaynede 4400 olmus bebegim boyuda 59 cm. Simdilik gelisimi iyu gidiyor.. insallah bebisleriniz vaktinde ve saglikli dogar. 2. Icinde bende korkuyorum insallah ondada preeklempsi gerceklesmez
Bizim gib8 bir anda olup bitince iyi oliyor acikcasi ama aylarca kontroller cok zor. Erken donemde preeklempsi baslangici yasayanlar cok zor bir surecten geciyorlar. Sanirim bu konuda biraz daha sansliyiz. 2. Icin insallah tez vakitte gelir. Rabbim tum isteyen lere versin inşallahHemen hemen aynı şeyleri yaşamışız, 35de bir kıntrolde 14/9 çoktı tansiyonum iki gün takip ettik ve hiç düşmedi acil sezeryabla alındı hamdolsun hiç bir sorun yaşamadık ama herşey okadar hızlı oldu ki ben idrak bile edemedim, şimdi ikinciyi istiyoruz Rabbim birdaha yaşatmasın
Ben de aynı şeyi yaşadım sizinle. 34. Haftada kontrolde tansiyonum 14/9 çıkınca, ki o zamana kadar her şey normaldi, doktorum bir hafta takip önerdi. Ama bi hafta boyunca hiç düşmedi, 35+0 da acil doğum yaptım ben de. Şükürler olsun kızım da sağlıklı. Sizin bebeğiniz ne kadar doğdu? Kilosu boyu? Şimdi kaç aylık?Hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız, 35de bir kıntrolde 14/9 çoktı tansiyonum iki gün takip ettik ve hiç düşmedi acil sezeryabla alındı hamdolsun hiç bir sorun yaşamadık ama herşey okadar hızlı oldu ki ben idrak bile edemedim, şimdi ikinciyi istiyoruz Rabbim birdaha yaşatmasın
Bizim gib8 bir anda olup bitince iyi oliyor acikcasi ama aylarca kontroller cok zor. Erken donemde preeklempsi baslangici yasayanlar cok zor bir surecten geciyorlar. Sanirim bu konuda biraz daha sansliyiz. 2. Icin insallah tez vakitte gelir. Rabbim tum isteyen lere versin inşallah[/QU
Amiin inşAllah sağlıkla gelsin kardeşler
Ben de aynı şeyi yaşadım sizinle. 34. Haftada kontrolde tansiyonum 14/9 çıkınca, ki o zamana kadar her şey normaldi, doktorum bir hafta takip önerdi. Ama bi hafta boyunca hiç düşmedi, 35+0 da acil doğum yaptım ben de. Şükürler olsun kızım da sağlıklı. Sizin bebeğiniz ne kadar doğdu? Kilosu boyu? Şimdi kaç aylık?
Oh maşallah epey büyümüş sizinki. Benim kızım da 13 aylık oldu şimdi. 2170 gr 46,5 cm doğdu benim ufaklık da. Şükür o da 5-6 aylarda yaşıtlarına yetişti.Geçmiş olsun size de
Benim oğlumda tam 35+0 daydı 2650g 46cm doğdu, 6aylıkken yaşıtlarıyla aradaki farkı kapattı hamdolsun, şimdi 3,5yaşında neredeyse
Sizinki nasıl nekadarlık
Sağlıkla büyüsünler inşAllahOh maşallah epey büyümüş sizinki. Benim kızım da 13 aylık oldu şimdi. 2170 gr 46,5 cm doğdu benim ufaklık da. Şükür o da 5-6 aylarda yaşıtlarına yetişti.
Canım ben yukarıda durumumu yazdıktan sonra 35+5te acil sezwryana alondım tansiyon hep yüksekti görme kaybı ve mide bulantıaıda eklenmişti. Senin bu belirtilerib yok çok şükür. Benimde kızum iki hadta geriden geliyor dediler iki kilo civarı doğar dediler çok şükür 2650 doğdu. Küveze gerek kalmadı. Hiç saglık sorunu yok. Diyecegım ciddi durum ama moral bozma. Senin belirtilerin daha az. İnşallah bebişini saglıkla kucaklarsın. Benım kızım bunları yazarken suan beni emiyor. Sende saglıkla emŞreceksin inşallahArkadaslar litfen yatdimlarinizi bekliyorum. Ben bugun itibariyle 33 hafta 6 gunlugum yarin 34 haftam olacak. Bebegim 1620 gram. Doktorum benege giden kan damarlarindan birinin az kan goturdugunu bu yuzden bebegin kilosunjn az oldugunu ve 2 hafta geride oldugunu soyledi. Simdi hastanedeyim 2 gundur. Tansiyonuma bakilar normal cikio. El ayaklarda bellice abartili sisme yok. Nts normal cikio. Doktor tam preeklamsi diyemeyiz kontrol altinda 2 gun daha dur dedi ve ben coo korkuyorum. Kotu bisey olursa hemen sezeryanle alacaklarmis. Alirlarsa daha 1620 gram minicik ve yaşar mi kuvezde mi kalir bilmiyorum. Coger gelisitirici igne yapttilar lutfen deneyimlerinizi paylasir misiniz coo korkuyorum
Canim beni cok mutlu ettin insallah Rabbim kucagima almami nasp eder. 2 hafta geride olmasi beni cok endiselendiriyor bir de kilosu cok kucuk degil mi canim ya. Valla 2 kiloyu bi bulsak bir de senin haftalrinda olsak o kadar mutlu olacagim ki. Nolur bana dua et. Doktprum carsambaya kadar gozetimdesin carsambaya kadar bir sorun olmazsa taburcu ederiz dedi. Bugun sabah da dopler den bakti acil durum gerektiren bisey yok dedi. Lutfen dua et bana ve cocuguma.Canım ben yukarıda durumumu yazdıktan sonra 35+5te acil sezwryana alondım tansiyon hep yüksekti görme kaybı ve mide bulantıaıda eklenmişti. Senin bu belirtilerib yok çok şükür. Benimde kızum iki hadta geriden geliyor dediler iki kilo civarı doğar dediler çok şükür 2650 doğdu. Küveze gerek kalmadı. Hiç saglık sorunu yok. Diyecegım ciddi durum ama moral bozma. Senin belirtilerin daha az. İnşallah bebişini saglıkla kucaklarsın. Benım kızım bunları yazarken suan beni emiyor. Sende saglıkla emŞreceksin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?