Premature Bebekler Preeklampsi Geçiren Anneler

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Son düzenleme:
Benim en yüksek tansiyonum 12-8 di.Kızım 34 gün kaldı.Ben psikolojik desteğe başladım ilaç kullanıyorum hala.Yaşayan bilir. Yoğun bakımda küvözdeydi gidip ağlıyordum yaşar mı diye.Sebebi belli değil benimkinin günlerce ağrı çektim hiç kimse anlamadı akilleri gittim ağrı kesici vurdular eve geldim yine aynıyım en son kadın doğumcuya gittim acil şekilde tansiyonun hastaneye yattım öyle anladılar.

Arkadaşlar yine de çok şanslısınız. Çok şükür ki bebekleriniz sağ. Ben 36.haftada kaybettim bebeğimi. Tansiyonum hep normaldi. Hatta bebeğimi kaybetmeden 3 gün önce hareketlerini hissetmiyorum diye Dr.a gittim ama bir şey yok deyip gönderdiler. (Tansiyonumu da ölçmüşlerdi, 12-8 çıkmıştı.) 3 gün sonra kontrole gittiğimde gece kalbi durmuş dediler.

Suni sancı ile normal doğumu bekledim 12 saat, o sırada idrarımı sonda ile toplayıp, teste göndermişler. 100 mg/dl protein çıkmış idrarımda. Meğer preeklampsi geçiriyormuşum ben de. Ama bende ne ağrı ne başka bir şey. Hiç bir belirti vermedi. Sadece oğlumun hareketleri azalmıştı ve ellerim ayaklarım çok şişmişti. Bunlara da normal dedi Dr. ve beni eve geri gönderdi. İdrar testi yaptırsaydı proteini tespit edecek ve takibe alacaktı ve belki de oğlum kurtulacaktı

Bunları şundan dolayı anlatıyorum, ben oğlumu kaybettikten sonra bir sürü genetik test yaptırdım ve kan pıhtılaşması hastası olduğum ortaya çıktı. Kan pıhtılaşması olan hastalarda preeklampsi de gelişiyormuş. Sizin de bu testi yaptırmanızı tavsiye derim. Bir sonra ki gebeliğinizde aynı şeyi yaşama olasılığınız çok yüksek çünkü. Ben şuan kan sulandırıcı iğne ve hap kullanıyorum hem pıhtılaşmayı önlemek hem de preeklampsiyi önlemek için.

Rabbim bebeklerinize, sağlıklı, uzun ömürler versin...

Merhaba ben de hamileligimin 27 haftasında bebegimi kaybettim preeklempsi den dolayı sezeryanla aldılar bebeğimi 3 hafta oldu ama hala protein kaçağım devam ediyor bunu yasayan var mi aranızda tansiyonumda arada yükseliyor. Simdi nefroloji uzmanına görünmeye baslicam ne çıkacak sonuç bekliyorum.

Merhabalar agirpreeklamsi teshisi ile 4gun hastanede yattim. Ozel bir hastanede duzenli kontrollerim yapiliyodu. Yaklasik bi yirmi gun once tansiyonumun yuksekligini farkettim. 34.haftamdaydim ozelde yapilan kan ve idrar temiz cikti tansiyon ilaci ve magnezyum ile eve gonderildim. Bebegim onbes gun kadar geri kalmis beslenememisti. Bizde solugu kanuni egitim arastirmada aldik ki iyi ki almisiz beni hemen dogumhabeye aldilar magnezyum nts tansiyon yaklasik bes alti saat sonra dogumhabeden normalodaya alindim. Uc gun surekli idrar kan tansiyon nts takibim yapildi. Bebege ciger gelistirici igneler vuruldu ozelde taptirdigimuz degerlerin tersine protegin kacagi da oldu. Magnezyum tedavisi surekli tetkiklerle eve cikartildim. Suan evde istrahat halinde beslenmeme dikkat editorun. Cok sukur ki bebegimde bende suan iyiz tansiyon ilacsiz 12 13 -7civari devam ediyoruz. Insallah bir sikinti olmadan 37.haftami tammlamayi umuyirum. Gercekten cok zor bir hastalik rabbim herkese sifa versin. Bebisini kycagina saglikla almayi nasip etsin.
Herseyden onemlisi tam donanimli iyi bir hastaneye gitmeniz cok onemli. Ve ist bunu karsilyan ozel hastane sayisi iki. O yuzden muhakk kanuni gb egitim arastirmaya ayrintili terkiklerinizi yaptirin.

Kizlar bende ultrasona gore 19+ 2 gunluk hamileyim benim de sag duvarimda bi aciklik gordu doktor 24 saatlik idrar testi istedi protein kacagi 90 cikti tansiyonumda 10 falan doktir suan normal dedi ama gene de insann endiseleeniyo bide kan uyusmazligi var bende onda da indrekt coombs 1.8 cikti haftaya perinotoloji bolumununde tedavi olcam

Bende preeklempsi nedeniyle 36. Haftamda dogum yaptim sezeryan oldum. 35. Haftaya kadar hersey iyi gidiyordu ne tansiyon ne protein kacagi ne odem.. hic bir seyim yokken 35. Haftada normal kontrolumde tansiyonum yuksek cikti 14 8 . Saglik ocaginda idrarda protein bakilmisti +2 cikti, daha sonra gittigim ozel hastanede bakildi ve negatif cikti. Dr um ne olur ne olmaz diyip 24 saatlik idrar istedi ve sonuc almaya gittigimde 304 cikti. Nts falan hersy normaldi. Dr yarim saat dinlendirip oyle tansiyonuma bakti 15 9 cikti. Durumun ciddiyetini anlatti tabi hemen yatisimi yaptilar ertesi gun dogumum gerceklesti. Bende hicbir belirti yoktu tansiyondan dolayi basim bile agrimuodu. 2900 dogdu bebegim 48 cm. Cok sukur kuveze girmedik. 1 hafta icersinde nasil preeklempsi gerceklesti hala anlamis deilim. Su an 40imiz çıktı 40indaki muaynede 4400 olmus bebegim boyuda 59 cm. Simdilik gelisimi iyu gidiyor.. insallah bebisleriniz vaktinde ve saglikli dogar. 2. Icinde bende korkuyorum insallah ondada preeklempsi gerceklesmez

Merhaba arkadaslar bu konuyu tesadufen gordum halbu ki daha once cok arastitma yapmistim burda ben de preklampsi gecirdim asiri derecede odemim vardi ozel bi hastanede kontrillere gidiyofum doktoruma defalarca odemlerimi sordugum halde hicbir tahlil yapmadi bende baska bi doktora gittim anlatir ankatmaz hen idrar kan tahlili yapti ve idrar tahlilimde bi sorun oldugunu ve 24saatlik idrar testi istedi soyledi bende biriktirdim ve hastanrye goturdum sonucu doktora verdigimde beni direk yatirdi cunku cok fazla protein kacagi vardi doppler muayne oldum bebegimde bi sorun yada gerilik yoktu ama plesenta da kan dolasimi yavaslamaya baslamisti ciger gelistirici igne yapildi 4gun hastanede yattim bu arada 24 saatlik idrar tekrar verdim doktor cok fazla atim oldunu soyledi beni kucuk ve karanlik bi odaya atti ve sesten isiktan uzak durmami hatta tv bile izlememi soyledi tansiyonum yuselmesin diye surekli yattim ve yattik ca sislerim iniyodu ama bi dus aldigimda tekrar sisiyodum doktorum kiziyodu bana ayaga kalkinca surekli tuzsuz yagsiz yiyekler yiyodum tansiyon ilaci aliyodum gunde 4kere buna ragmen buyugu 14 / 16 kucugu 9/11 arasiydi sporcularin kullandigi protein haplarindan aldirdi doktor her yemekle beraner iki tane iciyodum buna ragmen protrin kacagim cok du ve 4.gunde saat 3de ameliyata alindim bebegim 30+5de dunyaya geldi dogumdan sonra hersey normale fondu sisliklerim indi tansiyonum duzeldi bi kac gun icinde dogumdan sonra 5gun daha yattim hastanede daha da yatmak istedim cunku bebegim ordaydi cok kucuktu nasil yasardi nasil tutunurdu Allahin mucizesi iste 1615gr 40cm dogdu 30gun kuvezde kaldi bana en vok koyamsa herkesin odasi suslu hos geldin bebek konseptliydi bense bebegim icin sadece 2saatte bir sut sagabiliyodum her Allahin gunu agladim ama Rabbim melegimi bana bagisladi cok sukur cok saglikli bi bebek biraz geriden geliyo ama hic onemi yok saglikli olmasi yeterli Rabbime binlerce sukur simdi 9aylik oldu ve cok hareketli bab bab bab ba diye bagiriyo geveze iste bak buyut o tutdun baba desin neyse cani saolsunda :))onu cok seviyorum rabbim yoklugunu gostermesin

Hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız, 35de bir kıntrolde 14/9 çoktı tansiyonum iki gün takip ettik ve hiç düşmedi acil sezeryabla alındı hamdolsun hiç bir sorun yaşamadık ama herşey okadar hızlı oldu ki ben idrak bile edemedim, şimdi ikinciyi istiyoruz Rabbim birdaha yaşatmasın

Bizim gib8 bir anda olup bitince iyi oliyor acikcasi ama aylarca kontroller cok zor. Erken donemde preeklempsi baslangici yasayanlar cok zor bir surecten geciyorlar. Sanirim bu konuda biraz daha sansliyiz. 2. Icin insallah tez vakitte gelir. Rabbim tum isteyen lere versin inşallah

Ben de aynı şeyi yaşadım sizinle. 34. Haftada kontrolde tansiyonum 14/9 çıkınca, ki o zamana kadar her şey normaldi, doktorum bir hafta takip önerdi. Ama bi hafta boyunca hiç düşmedi, 35+0 da acil doğum yaptım ben de. Şükürler olsun kızım da sağlıklı. Sizin bebeğiniz ne kadar doğdu? Kilosu boyu? Şimdi kaç aylık?

Geçmiş olsun size de
Benim oğlumda tam 35+0 daydı 2650g 46cm doğdu, 6aylıkken yaşıtlarıyla aradaki farkı kapattı hamdolsun, şimdi 3,5yaşında neredeyse
Sizinki nasıl nekadarlık

Geçmiş olsun size de
Benim oğlumda tam 35+0 daydı 2650g 46cm doğdu, 6aylıkken yaşıtlarıyla aradaki farkı kapattı hamdolsun, şimdi 3,5yaşında neredeyse
Sizinki nasıl nekadarlık
Oh maşallah epey büyümüş sizinki. Benim kızım da 13 aylık oldu şimdi. 2170 gr 46,5 cm doğdu benim ufaklık da. Şükür o da 5-6 aylarda yaşıtlarına yetişti.

Arkadaslar litfen yatdimlarinizi bekliyorum. Ben bugun itibariyle 33 hafta 6 gunlugum yarin 34 haftam olacak. Bebegim 1620 gram. Doktorum benege giden kan damarlarindan birinin az kan goturdugunu bu yuzden bebegin kilosunjn az oldugunu ve 2 hafta geride oldugunu soyledi. Simdi hastanedeyim 2 gundur. Tansiyonuma bakilar normal cikio. El ayaklarda bellice abartili sisme yok. Nts normal cikio. Doktor tam preeklamsi diyemeyiz kontrol altinda 2 gun daha dur dedi ve ben coo korkuyorum. Kotu bisey olursa hemen sezeryanle alacaklarmis. Alirlarsa daha 1620 gram minicik ve yaşar mi kuvezde mi kalir bilmiyorum. Coger gelisitirici igne yapttilar lutfen deneyimlerinizi paylasir misiniz coo korkuyorum

Canım ben yukarıda durumumu yazdıktan sonra 35+5te acil sezwryana alondım tansiyon hep yüksekti görme kaybı ve mide bulantıaıda eklenmişti. Senin bu belirtilerib yok çok şükür. Benimde kızum iki hadta geriden geliyor dediler iki kilo civarı doğar dediler çok şükür 2650 doğdu. Küveze gerek kalmadı. Hiç saglık sorunu yok. Diyecegım ciddi durum ama moral bozma. Senin belirtilerin daha az. İnşallah bebişini saglıkla kucaklarsın. Benım kızım bunları yazarken suan beni emiyor. Sende saglıkla emŞreceksin inşallah

Canim beni cok mutlu ettin insallah Rabbim kucagima almami nasp eder. 2 hafta geride olmasi beni cok endiselendiriyor bir de kilosu cok kucuk degil mi canim ya. Valla 2 kiloyu bi bulsak bir de senin haftalrinda olsak o kadar mutlu olacagim ki. Nolur bana dua et. Doktprum carsambaya kadar gozetimdesin carsambaya kadar bir sorun olmazsa taburcu ederiz dedi. Bugun sabah da dopler den bakti acil durum gerektiren bisey yok dedi. Lutfen dua et bana ve cocuguma.

Ne semek tabiki ederim. Ama özel bi hastaneye gitme derim. Hangi şehirdesin bilmiorum ama kanuniye giymeni ravsiye ederim istanbuldaydan. Beş gün yattım ben. Sürecimi çok uzattı. Bife 24saatlik idrarda orotein kaçağı bakılıyor. Bunu özrl hastaneley bi tahlille bakıor.özelde kaçak yoktu ama egitim araştırmada çıktı ona göre önlem alıyolar. Zor bi durum gerçekten ama moral çok önemli. Mıralini yüksk tut. Ciger geliştirici iğne iyi olmuş. Bizde olmuştuk. Faydası olur. Bi sıkıntın olursa seve seve yardımcı olurum. Bebiş biraz küçük ama dogunda hiç belli olmaz. Daha kilolu çıkabilir. Ayrıca artık 500grmlik bebekleri yaşatıyorlar. Örnekleri dolu. Doktorunu ihmal etme sakın. Dogumun oluncada güzel haberi paylaş muhakk :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…