- 29 Haziran 2015
- 2.806
- 4.279
- 133
- Konu Sahibi Balbxoxcxuxxux
-
Neden ölçmüyorsun kiMeraba arkadaşlar uzun zamandır kimse yazmamis..Ben de preeklampsi geçirdim ve 1 hafta önce bebeğim 35+3 iken alındı
2kg 48 cm doğdu. 4 gun kuvezde kaldı ve taburcu olduk.eve geldiğimizin ertesi günü tekrar tansiyonum çıktı. .geri düştü şimdi yine ara ara çıktığını hissediyorum. Ama olctur meye cesaretim yok.günde 3 kez alfamed kullanıyorum.
Doktorum 1 hafta alfamed kullan ve kardiyoloğa git demişti. Ben derbi. Kaç gün sonra gidicem
Size sorum sizinde doğum sonrası tansiyonunuz nasilsi
Benimki gibi tekrar yükseldi mi .yukselen lere doktor ne dedi.
Cevap yazarsanız çok sevinirim
Tek düşündüğüm bebeğim.
Çok korkuyorum.
Evdeki tansiyon aleti bilekten olcuyo ve bilek ten ölcunce herzaman daha yüksek çıkar dedi doktorNeden ölçmüyorsun ki
Benim gergin olduğum zamanlarda biraz yükseliyor. Evet bilekten ölçen tansiyon aletlerini çöpe atın arkadaşlar ben preeklampsi geçirdiğim gece bilekten ölçtüm. 13 çıktı dirsekten 17-11. O kadar yanıltıyor yani. Tuz hala kullanmıyorum. Şeker un yemiyorum. Zaten 20 kilo verdim. Kilo fazlalığınız varsa mutlaka verin arkadaşlar. Kilo tetikliyor preeklampsiyi. Ayrıca D vitamininizi ölçtürün düşükse takviye alın. D vitamini eksikliği de preeklampsi ye sebep oluyormuş. Omega 3 takviyesi de öneririm. Tansiyonu dengeliyor.Evdeki tansiyon aleti bilekten olcuyo ve bilek ten ölcunce herzaman daha yüksek çıkar dedi doktor
Kendimi iyi hissettiğim zaman ölcsem bile 18 lerde cikti daha çok moralim bozuldu
Yazalı 3 ay oldu zaten cnm
Suan norvasc diye bi ilac kullanıyorum 6 ay kullan gel dedi doktor
Tuzlu yemeye de başladım biraz düzene girdi şükür
Öyle oluyo cnmBenim gergin olduğu
Benim gergin olduğum zamanlarda biraz yükseliyor. Evet bilekten ölçen tansiyon aletlerini çöpe atın arkadaşlar ben preeklampsi geçirdiğim gece bilekten ölçtüm. 13 çıktı dirsekten 17-11. O kadar yanıltıyor yani. Tuz hala kullanmıyorum. Şeker un yemiyorum. Zaten 20 kilo verdim. Kilo fazlalığınız varsa mutlaka verin arkadaşlar. Kilo tetikliyor preeklampsiyi. Ayrıca D vitamininizi ölçtürün düşükse takviye alın. D vitamini eksikliği de preeklampsi ye sebep oluyormuş. Omega 3 takviyesi de öneririm. Tansiyonu dengeliyor.
Benim de tansiyonum dengesiz 22 haftalik hamileyim kilo verirsem duzelir miBenim gergin olduğu
Benim gergin olduğum zamanlarda biraz yükseliyor. Evet bilekten ölçen tansiyon aletlerini çöpe atın arkadaşlar ben preeklampsi geçirdiğim gece bilekten ölçtüm. 13 çıktı dirsekten 17-11. O kadar yanıltıyor yani. Tuz hala kullanmıyorum. Şeker un yemiyorum. Zaten 20 kilo verdim. Kilo fazlalığınız varsa mutlaka verin arkadaşlar. Kilo tetikliyor preeklampsiyi. Ayrıca D vitamininizi ölçtürün düşükse takviye alın. D vitamini eksikliği de preeklampsi ye sebep oluyormuş. Omega 3 takviyesi de öneririm. Tansiyonu dengeliyor.
Hamileyken kilo vermemen lazım. Doktorun da anlatmıştır. Gereksiz kilo almaman lazım. Hamilelikte aşırı kilo almakta şekeri ve tansiyonu çıkarıyor. Doktorun beslenme konusunda bilgi verir sana zatenBenim de tansiyonum dengesiz 22 haftalik hamileyim kilo verirsem duzelir mi
Tuzu sekeri hamur işini kes dedi bunlari kesince ben otomatikmen zayifliyorumHamileyken kilo vermemen lazım. Doktorun da anlatmıştır. Gereksiz kilo almaman lazım. Hamilelikte aşırı kilo almakta şekeri ve tansiyonu çıkarıyor. Doktorun beslenme konusunda bilgi verir sana zaten
Geçmiş olsun. Bende 31+4' te fark edildi zaten ertesi gün hemen ameliyata alındım. 1160 gr bebeğim oldu. Şükürler olsun şimdi gayet iyi herşey 34 gün kuvözde kaldı.Merhaba arkadaslar bende 2015 eylül de kizimi preklampsi nedeniyle 34 haftalik doğurdum ama cok zor günler geçirdim 33 haftalikken farkettik preklampsiyi ve sadece 1 hafta dayanabildik bebegimin gelişimi geriydi 1.800 doğdu kizim 25 gün de kuvozde kaldi.ben dogumdan sonra hic kadin dogumdan baska doktora gitmedim vucudumun baska yerleri hasar gordumu falan diye 1 yil oldu ama sizce gitmeli miyim cevaplarsaniz cok sevinirim
Amin cnm allah yardımcın olsun o kadar sabır isteyen bir süreç ki rabbim bir daha yasatmasin aynı şeyleri inşallahHerkese merhaba,
Salı günü 18/10 tansiyonla sezeryana alınarak 32. haftalık oğlumu dünyaya getirdim..doktor ağır preeklampsi geçirdiğimi ve hayati tehlikemin olduğunu söyledi doğumdan sonra.. bir gece öncesi de değerlerim sapıtmış sürekli kan alıyolardı ve birşey söylemiyolardı çol tedirgindim ömrümde daha zor zaman geçirmemişimdir, o gece uyuyamadım... oğlum şuan küvezde durumu iyi şimdilik..benim tansiyon ameliyattan sonra odaya geldiğimde 19 a çıktı..kontrol altına aldılar taburcu oldum, geçen gün 16/10 olunca acile gittim, sonrada kardiyolojiye..şimdi novarsc kullanıyorum onunla kontrolde 6 hafta sürer dediler dalgalanmalar.. bir an önce düzelip oğluma konsantre olmak istiyorum... tansiyon aleti fobisi oluştu ölçeceğim zaman panik atak oluyorum:))..gebelik öncesi 10/6 dı tansiyonlarım hep bir an önce o günlere dönmek istiyorum..Allah kimseye bu illeti yaşatmasın.. ömrümden ömür gitti..
Aynı hikayeyi bende yaşadım kızım şimdi 1 yaşında,haberim bile yoktu ani hastaneye yattım zor bir gece ve sonrası doğum.31+5 te 1160 gr doğdu.Şimdilik bir sıkıntısı yok kızımın.İnş devamı gelirHerkese merhaba,
Salı günü 18/10 tansiyonla sezeryana alınarak 32. haftalık oğlumu dünyaya getirdim..doktor ağır preeklampsi geçirdiğimi ve hayati tehlikemin olduğunu söyledi doğumdan sonra.. bir gece öncesi de değerlerim sapıtmış sürekli kan alıyolardı ve birşey söylemiyolardı çol tedirgindim ömrümde daha zor zaman geçirmemişimdir, o gece uyuyamadım... oğlum şuan küvezde durumu iyi şimdilik..benim tansiyon ameliyattan sonra odaya geldiğimde 19 a çıktı..kontrol altına aldılar taburcu oldum, geçen gün 16/10 olunca acile gittim, sonrada kardiyolojiye..şimdi novarsc kullanıyorum onunla kontrolde 6 hafta sürer dediler dalgalanmalar.. bir an önce düzelip oğluma konsantre olmak istiyorum... tansiyon aleti fobisi oluştu ölçeceğim zaman panik atak oluyorum:))..gebelik öncesi 10/6 dı tansiyonlarım hep bir an önce o günlere dönmek istiyorum..Allah kimseye bu illeti yaşatmasın.. ömrümden ömür gitti..
Cnm oncelıkle hıc stres yapma hersey olacagna varıo.bnmde papp-a degerm duşuktu okdr araştrmstmkı bı dr.kadar makale okudm dr.hic önemlı degıl rıskı degerlndırıorz dedı ewham yaptıımı soledı.nese ama erkn doğum yaptm bebışm kanala erkn gırdı.onla ılgılımydı bn cok mu hareket ettm bılmıorm hamılelık uzun bı sureç negatıf selerı hıc ustune cekme..ve hep kndını gec doğurmaya sartla inş.hayırlısyla elıne alırsn kuzunukızlar merhaba
ben şuan 15. haftadayım. ıkılı test sonucumda papp a mom değeri 0,25 gıbı çok düşük bir değer çıktı. ben bunu araştırdım ve preeklemsi icin belirti olabileceği bilgisine ulaştım. ıkılı testim kotu çıkmıştı. cell free dna testi yaptırıp çok şükür içimizi rahatlattık. ancak sımdı ben de ilerde basıma ne gelecek diye düşünmeye başladım.
yaşım gereği ve tup bebek olduğu icin perınatologa gıdıyorum baştan beri.
sanırım bu hastalık 20. haftalardan sonra başlayabiliyormus. şuan tansiyonum 10/6 falan herhangı bır sıkıntım yok. bebe aspirini ve claxene ıgne kullanıyorum.
bu hastalığı geçirenlerin ıkılı test sonuçlarında papp a mom degerlerı nasıldı onu merak ediyorum.. yardımcı olursanız çok sevınırım. ılk gebeliğim bu. 40 yasında 6. tup bebek denememde ilk kez hamileyim. bu yüzden herseyı göz önünde bulundurmaya ve kendimi hazırlamaya çalışıyorum.
allahım herkese sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. bebislerinize de sağlık versin
sağol canım ınsallah güzel seyler bizi bekliyordur.Cnm oncelıkle hıc stres yapma hersey olacagna varıo.bnmde papp-a degerm duşuktu okdr araştrmstmkı bı dr.kadar makale okudm dr.hic önemlı degıl rıskı degerlndırıorz dedı ewham yaptıımı soledı.nese ama erkn doğum yaptm bebışm kanala erkn gırdı.onla ılgılımydı bn cok mu hareket ettm bılmıorm hamılelık uzun bı sureç negatıf selerı hıc ustune cekme..ve hep kndını gec doğurmaya sartla inş.hayırlısyla elıne alırsn kuzunu
hamilelik takviminin durduğunu görünce daha önceki hamileliğinden bahsediyorsun sanmıştım :) sağlıkla büyüsün ınsallahCnm ben 32+5te dogurdm bile17gun kuvozde kaldk insallah siz vaktnde alirsnz
Benim de 2li testte hcg değerim norman papp a mom değerim 0.37 çıktı. Ben de araştırmıştım o zaman bu durumu ve 22. Haftadaki ayrıntılı ultrasonumda iki damarımda da çentik çıktı. Prof ilerde ransiyon problemin olabilir, beneğin de karın çevresi 1 hafta geride kalmış dedi. Ben de korkuyorum aynı şekilde her gün tansiyon ölçüyorum. Senin beneğinde de geriden gelme gibi bir durum oluştu mu?kızlar merhaba
ben şuan 15. haftadayım. ıkılı test sonucumda papp a mom değeri 0,25 gıbı çok düşük bir değer çıktı. ben bunu araştırdım ve preeklemsi icin belirti olabileceği bilgisine ulaştım. ıkılı testim kotu çıkmıştı. cell free dna testi yaptırıp çok şükür içimizi rahatlattık. ancak sımdı ben de ilerde basıma ne gelecek diye düşünmeye başladım.
yaşım gereği ve tup bebek olduğu icin perınatologa gıdıyorum baştan beri.
sanırım bu hastalık 20. haftalardan sonra başlayabiliyormus. şuan tansiyonum 10/6 falan herhangı bır sıkıntım yok. bebe aspirini ve claxene ıgne kullanıyorum.
bu hastalığı geçirenlerin ıkılı test sonuçlarında papp a mom degerlerı nasıldı onu merak ediyorum.. yardımcı olursanız çok sevınırım. ılk gebeliğim bu. 40 yasında 6. tup bebek denememde ilk kez hamileyim. bu yüzden herseyı göz önünde bulundurmaya ve kendimi hazırlamaya çalışıyorum.
allahım herkese sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. bebislerinize de sağlık versin
canim ben henüz 15. haftamı bitirdim. şuan bırsey yok ama zaten bu rahatsızlıklar 20. haftadan sonra çıkıyormuş diye anladım. türkçe forumlarda bırsey bulamadım ama yabancı sitelerde çok okudum genelde erken doğum falan olmuş ama sonuç olarak bebekler de anneler de iyiydi. zaten papp a dusuklugu sonuçlarında erken doğum bebekte anne karnında gelısme gerılıgı ve preeklempsi olabilir yazıyor. çünkü bu protein plasenta tarafından üretiliyormuş. düşük olması plasentanın yeterince büyumedigini ve/veya gorevini tam olarak yapamadığını gösterebiliyormuş. yanı bunlar kesin olacak degıl ama plasentanın yaratabileceği sorunlara hazırlıklı olmak lazım. mutlaka doktorun bu risklerin farkında olup takiplerini ona göre yapması gerekiyor. daha sık kontrol olmalı. sen de perınatolog dr. mutlaka görünBenim de 2li testte hcg değerim norman papp a mom değerim 0.37 çıktı. Ben de araştırmıştım o zaman bu durumu ve 22. Haftadaki ayrıntılı ultrasonumda iki damarımda da çentik çıktı. Prof ilerde ransiyon problemin olabilir, beneğin de karın çevresi 1 hafta geride kalmış dedi. Ben de korkuyorum aynı şekilde her gün tansiyon ölçüyorum. Senin beneğinde de geriden gelme gibi bir durum oluştu mu?
canim ben henüz 15. haftamı bitirdim. şuan bırsey yok ama zaten bu rahatsızlıklar 20. haftadan sonra çıkıyormuş diye anladım. türkçe forumlarda bırsey bulamadım ama yabancı sitelerde çok okudum genelde erken doğum falan olmuş ama sonuç olarak bebekler de anneler de iyiydi. zaten papp a dusuklugu sonuçlarında erken doğum bebekte anne karnında gelısme gerılıgı ve preeklempsi olabilir yazıyor. çünkü bu protein plasenta tarafından üretiliyormuş. düşük olması plasentanın yeterince büyumedigini ve/veya gorevini tam olarak yapamadığını gösterebiliyormuş. yanı bunlar kesin olacak degıl ama plasentanın yaratabileceği sorunlara hazırlıklı olmak lazım. mutlaka doktorun bu risklerin farkında olup takiplerini ona göre yapması gerekiyor. daha sık kontrol olmalı. sen de perınatolog dr. mutlaka görün
dsmarimda çentik dedıgın kordonda mi onu tam anlamadım. dr ne kadar sonra tekrar kontrole çağırdı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?