- 13 Şubat 2016
- 1.281
- 1.741
- 133
- 35
- Konu Sahibi Balbxoxcxuxxux
-
Canim ben konyadayim. Normalde ozele gidipdum. Doktorum doplerim temiz cikmayinca tip fakulte hastanesine yonlendordi. Ilk geldigimdw idrar kan tahlili yaptilar temiz vikti cok sukur. Insallah canim tansoyonumuz da yukselmezse belki carsamba gunu cikariz. Buraya yazarim canim cok tesekkur ederim ilgin icin. Diger basliklara da yazdim ama kimse cevap yazmadi inan.Ne semek tabiki ederim. Ama özel bi hastaneye gitme derim. Hangi şehirdesin bilmiorum ama kanuniye giymeni ravsiye ederim istanbuldaydan. Beş gün yattım ben. Sürecimi çok uzattı. Bife 24saatlik idrarda orotein kaçağı bakılıyor. Bunu özrl hastaneley bi tahlille bakıor.özelde kaçak yoktu ama egitim araştırmada çıktı ona göre önlem alıyolar. Zor bi durum gerçekten ama moral çok önemli. Mıralini yüksk tut. Ciger geliştirici iğne iyi olmuş. Bizde olmuştuk. Faydası olur. Bi sıkıntın olursa seve seve yardımcı olurum. Bebiş biraz küçük ama dogunda hiç belli olmaz. Daha kilolu çıkabilir. Ayrıca artık 500grmlik bebekleri yaşatıyorlar. Örnekleri dolu. Doktorunu ihmal etme sakın. Dogumun oluncada güzel haberi paylaş muhakk :)
Canim doktorum durumumda bir sikinti olmadigini, erken dlgum gibi bi durumun simdilik olmadigini soyledi. Bugun cok sukur taburcu olduk. C.tesi ve pazar nts icin gidicez. Haftaya bugun de yatiş icin. Doktorum tedbir amacli olarak yatis yapmami uygun buldu insallah kilosunu da bu esnada biraz olsun artiririz canim.İnsan ilk etapta kafasında bir sürü soru bi destek cevap arıyor anlıyorum. Allah yardımcınız olsun canım. GüZel haberler alcağıma eminim :)
Insallqh canim. Sana bisey danismak istiyorum doktoruma sormayi unuttum. Bazilari bal şerbetinin bebegin kilosunu artirdigini yazmis acaba ben de icsem nasil olur ki. Tansiyonum icin bi sikinti olusturur mu bilemedim.Cok sevindim canım. Tedbir amaçlı yatman iyi olmuş.bebişini saglıkla kucağına alırsın inş :))
Meraba canım .sen de benim gibi özel hastane mağduru imis sin. Doktorum sişleri mi önemsemedi.tansiyon hast olduğumu biliyordu ama kontrollerde olcmuyodu. Kilo takibi yapmiyodu.sonuç bu oldu.Merhabalar agirpreeklamsi teshisi ile 4gun hastanede yattim. Ozel bir hastanede duzenli kontrollerim yapiliyodu. Yaklasik bi yirmi gun once tansiyonumun yuksekligini farkettim. 34.haftamdaydim ozelde yapilan kan ve idrar temiz cikti tansiyon ilaci ve magnezyum ile eve gonderildim. Bebegim onbes gun kadar geri kalmis beslenememisti. Bizde solugu kanuni egitim arastirmada aldik ki iyi ki almisiz beni hemen dogumhabeye aldilar magnezyum nts tansiyon yaklasik bes alti saat sonra dogumhabeden normalodaya alindim. Uc gun surekli idrar kan tansiyon nts takibim yapildi. Bebege ciger gelistirici igneler vuruldu ozelde taptirdigimuz degerlerin tersine protegin kacagi da oldu. Magnezyum tedavisi surekli tetkiklerle eve cikartildim. Suan evde istrahat halinde beslenmeme dikkat editorun. Cok sukur ki bebegimde bende suan iyiz tansiyon ilacsiz 12 13 -7civari devam ediyoruz. Insallah bir sikinti olmadan 37.haftami tammlamayi umuyirum. Gercekten cok zor bir hastalik rabbim herkese sifa versin. Bebisini kycagina saglikla almayi nasip etsin.
Herseyden onemlisi tam donanimli iyi bir hastaneye gitmeniz cok onemli. Ve ist bunu karsilyan ozel hastane sayisi iki. O yuzden muhakk kanuni gb egitim arastirmaya ayrintili terkiklerinizi yaptirin.
Canım araştırdım .kimisi 1 haftaya duzeldi. Kimisi 40 gun sürdü diyo.Canim benim durumum da ayni dogum yapali iki ay oldu tansiyon ilaci kullaniyorum. Emzirirken kullanilabilen ilaclar var. ilk bir hafta daha kuvvetli bi ilac vermislerdi emzirememistim. Tansiyon ilaci ile tansiyonum normal sukur. Bu ay tekrar kontrolum var. muhakkak bi kardiyologa gorun derim.
Canım bu hastalıktan sonra tansiyon bazen kalıcı olabiliyo . eğer tansiyon Yüksek seyretseydi zaten doktor sana kardiyoloğa git derdi yada senin tansiyon yukselir di .hastanelik olurdun.Merhaba arkadaslar bende 2015 eylül de kizimi preklampsi nedeniyle 34 haftalik doğurdum ama cok zor günler geçirdim 33 haftalikken farkettik preklampsiyi ve sadece 1 hafta dayanabildik bebegimin gelişimi geriydi 1.800 doğdu kizim 25 gün de kuvozde kaldi.ben dogumdan sonra hic kadin dogumdan baska doktora gitmedim vucudumun baska yerleri hasar gordumu falan diye 1 yil oldu ama sizce gitmeli miyim cevaplarsaniz cok sevinirim
Ya cnm böbreklerim falan agiriyor baya bu aralar bende bi kontrole gitmeyi düşünüyorum ama tansiyonum benim doğum dan sonra hemen düştü yükselmedi cok şükürCanım bu hastalıktan sonra tansiyon bazen kalıcı olabiliyo . eğer tansiyon Yüksek seyretseydi zaten doktor sana kardiyoloğa git derdi yada senin tansiyon yukselir di .hastanelik olurdun.
1 sene geçmiş bu zamana kadar olacak olurdu
İçin rahat değilse bi doktora git bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?