Premature Bebekler Preeklampsi Geçiren Anneler

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canim ben konyadayim. Normalde ozele gidipdum. Doktorum doplerim temiz cikmayinca tip fakulte hastanesine yonlendordi. Ilk geldigimdw idrar kan tahlili yaptilar temiz vikti cok sukur. Insallah canim tansoyonumuz da yukselmezse belki carsamba gunu cikariz. Buraya yazarim canim cok tesekkur ederim ilgin icin. Diger basliklara da yazdim ama kimse cevap yazmadi inan.

İnsan ilk etapta kafasında bir sürü soru bi destek cevap arıyor anlıyorum. Allah yardımcınız olsun canım. GüZel haberler alcağıma eminim :)

İnsan ilk etapta kafasında bir sürü soru bi destek cevap arıyor anlıyorum. Allah yardımcınız olsun canım. GüZel haberler alcağıma eminim :)
Canim doktorum durumumda bir sikinti olmadigini, erken dlgum gibi bi durumun simdilik olmadigini soyledi. Bugun cok sukur taburcu olduk. C.tesi ve pazar nts icin gidicez. Haftaya bugun de yatiş icin. Doktorum tedbir amacli olarak yatis yapmami uygun buldu insallah kilosunu da bu esnada biraz olsun artiririz canim.

Cok sevindim canım. Tedbir amaçlı yatman iyi olmuş.bebişini saglıkla kucağına alırsın inş :))
Insallqh canim. Sana bisey danismak istiyorum doktoruma sormayi unuttum. Bazilari bal şerbetinin bebegin kilosunu artirdigini yazmis acaba ben de icsem nasil olur ki. Tansiyonum icin bi sikinti olusturur mu bilemedim.

Meraba canım .sen de benim gibi özel hastane mağduru imis sin. Doktorum sişleri mi önemsemedi.tansiyon hast olduğumu biliyordu ama kontrollerde olcmuyodu. Kilo takibi yapmiyodu.sonuç bu oldu.
Tansiyon 18 e 11 e cikip acİLİ boyladim.corum dev hastane sinde de preeklampsi olduğumu teşhis edemedi.tokat gop univ hast sevk edildi. Allah yüzümüze baktı. Doktor riskli gebelik uzmanı imiş 4 .4 luk ilgileniyor zeki bey.şimdi takip deyim.
Allah kimseye yasatmasin

A AslihanBatuhan benim tansiyon olcumlerim hic yuksek cikmadi doktorum hala anlamadi neden boyle oldugunu. Bir turlu kilosunu artiramiyoruz ne yapsam olmuyor. Ama cok sinsi bir hastalikmis. Sana ozelden mesaj atmistim simdi burada gordum mesajini. Allah yardimcimiz olsun.

çok geçmiş olsun canım. Aynen benim tansiyonum ölçülmüyordu. Kedim farkettim allahtan. İnşallah saglıkla kucağınıza alırsınız bebişiniZi :)

Meraba arkadaşlar uzun zamandır kimse yazmamis..Ben de preeklampsi geçirdim ve 1 hafta önce bebeğim 35+3 iken alındı
2kg 48 cm doğdu. 4 gun kuvezde kaldı ve taburcu olduk.eve geldiğimizin ertesi günü tekrar tansiyonum çıktı. .geri düştü şimdi yine ara ara çıktığını hissediyorum. Ama olctur meye cesaretim yok.günde 3 kez alfamed kullanıyorum.
Doktorum 1 hafta alfamed kullan ve kardiyoloğa git demişti. Ben derbi. Kaç gün sonra gidicem
Size sorum sizinde doğum sonrası tansiyonunuz nasilsi
Benimki gibi tekrar yükseldi mi .yukselen lere doktor ne dedi.
Cevap yazarsanız çok sevinirim
Tek düşündüğüm bebeğim.
Çok korkuyorum.

Canim benim durumum da ayni dogum yapali iki ay oldu tansiyon ilaci kullaniyorum. Emzirirken kullanilabilen ilaclar var. ilk bir hafta daha kuvvetli bi ilac vermislerdi emzirememistim. Tansiyon ilaci ile tansiyonum normal sukur. Bu ay tekrar kontrolum var. muhakkak bi kardiyologa gorun derim.

Canım araştırdım .kimisi 1 haftaya duzeldi. Kimisi 40 gun sürdü diyo.
Geçen günlere göre daha iyiye gidiyo gibiyim inslh.ama arada bi yokladigini hissediyorum. Salı günü kardiyologa gidicem.ama işi bilen birine rastlarmiyim bilmiyorum. Bulunduğum ildeki doktorlara güvenim çok sarsıldı.
Doktor sana ne dedi
İlacı azaltarak mı birakicak sin
Buarada ben lohusaligim bitsin hemen hacamat yaptiricam.migren için yaptırdım çok fayda gördüm. Tansiyon. İçinde yaptiricam inslh .

Ilaci azaltmadan bahsetmedi. Pzt kontrole gidicem o zaman brlli olur tazarim muhakkak. Ihmal etme. Kadin dogumcum ve kardiyologum ortak karae veriyolar. dort aya kadar surebilir demislerdi. Hacemati bilmiyorum hic denemedim

Canım sen hangi şehirdesin.özel e mi gidiyosun devlet hastanesine mi.hangisine guvenmeliyim bilmiyorum. Corum devlet hastanesi beni tokat tip a sevk etmişti. Dogumum orda oldu.kadın doğumcum orda.
Dört aya kalmaz inslh canim.Rabbim sifasini versin.miniklerimizin yüzüne baksin

Merhaba bende 18haftalik ikizlerimı suyunun gelmesi ile kaybettim aklıma takılan bir şey de preaklemsi bir gün önce burun kanaması ile doktora acile gittim ve 14 8di burnum kanadı gi için de düşmüş halini olabilir bidahaki gebeligin de bunu da takip ettir dedi var mı benm gibi olan

Merhaba arkadaslar bende 2015 eylül de kizimi preklampsi nedeniyle 34 haftalik doğurdum ama cok zor günler geçirdim 33 haftalikken farkettik preklampsiyi ve sadece 1 hafta dayanabildik bebegimin gelişimi geriydi 1.800 doğdu kizim 25 gün de kuvozde kaldi.ben dogumdan sonra hic kadin dogumdan baska doktora gitmedim vucudumun baska yerleri hasar gordumu falan diye 1 yil oldu ama sizce gitmeli miyim cevaplarsaniz cok sevinirim

Canım bu hastalıktan sonra tansiyon bazen kalıcı olabiliyo . eğer tansiyon Yüksek seyretseydi zaten doktor sana kardiyoloğa git derdi yada senin tansiyon yukselir di .hastanelik olurdun.
1 sene geçmiş bu zamana kadar olacak olurdu
İçin rahat değilse bi doktora git bence

Ya cnm böbreklerim falan agiriyor baya bu aralar bende bi kontrole gitmeyi düşünüyorum ama tansiyonum benim doğum dan sonra hemen düştü yükselmedi cok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…