- 16 Aralık 2014
- 1.961
- 1.211
- 168
- Konu Sahibi Balbxoxcxuxxux
-
Herkese hayırlı akşamlar. 22 aralıkta ben de preeklampsi nedeniyle 34 haftalik dünyaya getirdim yavrum. Çok zor zamanlar yasadik.bebegim 3 da ameliyatoldu. 2 ay hastanede yattı. Şimdi Rabbim şükürler olsun ikimiz de iyiyiz. Tansiyonum uzun süre dengelenmedi. Kaç defa doktora gittim. Her gittiğim farklı ilaç verdi. Hiçbirine guvenemedim .sorunu ilaçsız çözmeye karar verdim. Artık her sabah aç karnına bir tatlı kaşığı Çörek otu yağı iciyorum. Şükür eski değerine dondu. Çok korktum kalıcı olacak diye ama Rabbime şükürler olsun ilaçsız hallettim bu sorunu. Allah kimseye yasatmasin böyle bir durumu hem bizlere hem kuzularimiza sağlık sıhhat versin.Merhaba hangi terstleri yaptırdınız acaba?
bende aynen sizin gibi yaşadım ilk gebeliğimi.
Devlet hastanesinin hematoloji bölümülerinde yapılırmıki o test?
merhaba arkadaşlar bende bu hastalıkla hamileliği zehir olanlardanım. 3 günde bir takip ve 3 ayrı doktor görüşüyle 34. haftamda doğum yaptım. 22.haftada teşhis konuldu ve haftalar boyunca sizlerin yazdıklarını okuyup bir umut ışığı aradım. şimdi merak edenlere deneyimlerimi ve doktorlarımdan aldığım bilgileri aktarabilirim. preeklampsi özelliklede erken preeklampsiyle savaşan bütün anne adaylarının allah yardımcısı olsun.
Merhaba sezer hanım bende gebelik zehirlenmesi gecirmiştim ve şimdi 23 haftalık hamileyim biz facebookta bu rahatsızlığı geciren annelerle bir grup kurduk oraya katılırsanız çok seviniriz bilgi ve tecrübelerimizi paylaşıp birbirimize umut olmak için grubun ismi: preeklampsi+help sendromu geçiren annelermerhaba arkadaşlar bende bu hastalıkla hamileliği zehir olanlardanım. 3 günde bir takip ve 3 ayrı doktor görüşüyle 34. haftamda doğum yaptım. 22.haftada teşhis konuldu ve haftalar boyunca sizlerin yazdıklarını okuyup bir umut ışığı aradım. şimdi merak edenlere deneyimlerimi ve doktorlarımdan aldığım bilgileri aktarabilirim. preeklampsi özelliklede erken preeklampsiyle savaşan bütün anne adaylarının allah yardımcısı olsun.
Çok sevinirim canım.
facebook kullanmıyorum ama çok isterdim orda sizinle olmayıMerhaba sezer hanım bende gebelik zehirlenmesi gecirmiştim ve şimdi 23 haftalık hamileyim biz facebookta bu rahatsızlığı geciren annelerle bir grup kurduk oraya katılırsanız çok seviniriz bilgi ve tecrübelerimizi paylaşıp birbirimize umut olmak için grubun ismi: preeklampsi+help sendromu geçiren anneler
24 saatlik idrar toplama tam kan tahlilleri falan yapıldı mı karaciğer enzimlerine bakıldı mı gelişme geriliğinde haftalık ölçüm yapılması gerekir aslında 2 hafta uzun bir süreherkese iyi geceler selamlar çok geçmiş olsun ben 20 haftalık hamileyim bugun deraylı usg de preeklapsi tanısı kondu çok üzüldüm bebekte 19 haftalık göründü gelişim geriliği olabilir dedi doktorum moralim çok bozuk yıllar sonra tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım çok üzülüyorum bebeğime bişey olacak diye 2 hafta sonra kontrol dedi doktor bugun ölçtüm tansiyonum 120/80 hergün ölçücem doktor bişey demedi
o zaman nasıl tanı koyabiliyorlar preeklampsi tanısı konması için tansiyonun 14/9 olması, 24 saatlik idrar toplamada milimum 350 mlg protein atılımı olması ve aşırı ödem yani kabaca normalin üstünde kilo alımı gibi üç bulgunun aynı ayda görülüyor olması gerekiyor internette preeklampsi üzerine yazılmış bütün yazıları okuyabilirsin.Dediğiniz tahliller yapılmadı Kendi doktorum kongredeymiş gelir gelmez gidicem 2 hafta bekleyemem ki dediğiniz gibi 2 hafta uzun bir süre
Merhaba Sezers Hanım. Ben 36 haftalık hamileyken bebeğimi kaybettim ve nedeni bulunamıyor. Bebek ölümlerinin büyük bir kısmı preeklampsi hastalığından kaynaklanıyormuş. Bende de acaba bu olabilir mi diye düşünüyorum. Çünkü doktorum 28.haftadan sonra idrar tahlili yapmamıştı hiç. Sadece 34.haftamda kan testi yapılmıştı (sonuç listesi oldukça uzundu). Ayrıca tansiyonum da hiçbir zaman yüksek çıkmadı. Acaba sadece kan testinden preeklampsi tanısı konulabiliyor mu ve tansiyon yüksek olmasa da preeklampsi olabiliyor mu? İnternetten araştırdım hep aynı şeyler çıkıyor. Bende belirti olarak sadece ödem vardı.o zaman nasıl tanı koyabiliyorlar preeklampsi tanısı konması için tansiyonun 14/9 olması, 24 saatlik idrar toplamada milimum 350 mlg protein atılımı olması ve aşırı ödem yani kabaca normalin üstünde kilo alımı gibi üç bulgunun aynı ayda görülüyor olması gerekiyor internette preeklampsi üzerine yazılmış bütün yazıları okuyabilirsin.
yoksa preeklampsiden söz edilemez yasemin hanım muhtemelen başka bir sebebe bağlıdır kaybınız allah yardımcınız olsun umarım tekrar böle acı bi olay yaşamazsınızMerhaba Sezers Hanım. Ben 36 haftalık hamileyken bebeğimi kaybettim ve nedeni bulunamıyor. Bebek ölümlerinin büyük bir kısmı preeklampsi hastalığından kaynaklanıyormuş. Bende de acaba bu olabilir mi diye düşünüyorum. Çünkü doktorum 28.haftadan sonra idrar tahlili yapmamıştı hiç. Sadece 34.haftamda kan testi yapılmıştı (sonuç listesi oldukça uzundu). Ayrıca tansiyonum da hiçbir zaman yüksek çıkmadı. Acaba sadece kan testinden preeklampsi tanısı konulabiliyor mu ve tansiyon yüksek olmasa da preeklampsi olabiliyor mu? İnternetten araştırdım hep aynı şeyler çıkıyor. Bende belirti olarak sadece ödem vardı.
allah allah ne hekimler var demekki benim gittiğim üç doktorda sizinki kadar iyi değil çünkü üçüde her 3 günde bir preeklampsinin tıp litaretürlerinde yer alan evrensel tetkiklerini yaptırıp durdular bana baksanıza ultrasondan bakınca görülüyormuş...bilmiyorum elif hanım bu işte bir terslik varGenel ultrasonda doktor bakıp söyledi nasıl anladı bilmiyorum kendi doktoruma Sordum korkulacak bişey yok rahat ol diyo anlamadım usg yi çeken prenatolog praeklampsi yazdı rapora
Bende anlamadım gitti 2 haftadır kafayı yedim çok üzüldüm neyapabilir diye çarşamba tekrar çağırdı bakalım ne diyecekallah allah ne hekimler var demekki benim gittiğim üç doktorda sizinki kadar iyi değil çünkü üçüde her 3 günde bir preeklampsinin tıp litaretürlerinde yer alan evrensel tetkiklerini yaptırıp durdular bana baksanıza ultrasondan bakınca görülüyormuş...bilmiyorum elif hanım bu işte bir terslik var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?