Premature Bebekler Preeklampsi Geçiren Anneler

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Facebookta preeklampsi eklampsi help sendromu geciren annelerın oldugu grubumuz var
Katılabilirsiniz ismi
Preeklampsi+help sendromu geçiren anneler

Merhaba arkadaşlar 11. Haftadayım bebek gayet iyi fakat idrarda azda olsa protein çıkıyo tansiyon şuan için normal ödemimde oluyo oğlumdaki kadar değil ama bu haftalar için fazla alyansımı çıkardım mesela özellikle sabahları dudaklarım ve burnum Şiş oluyo doktorum sanırım aynı şeyleri yaşıyacağız dedi 16. Haftadan sonra iyice belli olur 20. Haftadan sonra film kopuyo zaten bende erken preeklampsi geçirdiğim için bekleyip göreceğiz

İnşallah sorun yaşamassınız vaktinde doğar allah uardımcımız olsun sağ salim kucağımıza alırız inşallah

Merhaba arkadaslar dogumdan sonra bu hastaliga yakalanan var mi acaba? Ben doguma 13 9 tansiyonla girdim rahim acilmam baslamisti diye epidural sezeryan ile acil aldilar bebeklerimi.. 3 gun oldu tansiyonum oturuken 15 10 larda yatarken duzeliyor! Dr tansiyon hapi verdi ama pek bi faydasi olmadi! Sizce bu normal mi ne zaman duzelirim?

4 gün önce preeklamsi ile 32. Haftada doğum yaptım.Hala tansiyonum ara ara yükseliyor.Ne zaman düzene döner?

Merabalar bende 15 gün önce yüksek tansiyondan hastaneye yattım 27+6 olarak 8. Gün doğum yaptım bugün bir hafta oldu tansiyon ilacima devam ediyorum bebeğim küvezde dr makinadan kurtulamadı hala riski atmış değil dedi bağırsakların da problem varmış iltihapda varmış kaninda antibiyotik yoğun veriyorlarmış inşallah ALLAHIM sağlıkla kucağımıza almak nasip eder. 2. Gebelikde aynı şeyler olup olmayacağı belli olmazmış drum bana öyle söyledi sizin bebekleriniz kaç gün kaldı küvezde sağlıklarında bir problem varmı bu tarz rahatsizlikla gerçekleşen dogumlarda bebeklerde sağlık sorunu oluyor mu?

Vallaha o kadar sorular varki, bu hastalığı yaşayan kişilerde.
Benim bebeğimde şmdlik sorun yok ama tabi yarın ne getirir bilemeyiz.Tansiyon hala stabil hale gelmedi.Sizinde mi öyle oldu?

Allahım sağlık versin inşallah sorun olmaz bebişlerimizde benimde hala dengesiz drumun dediğine göre 1 ay kadar surebilirmis ben haftaya dahiliyeye gidicem kontrole bakalim ordan ne çıkacak

Merhaba arkadaşlar ben 19 haftalık üçüzlere hamileyim. 4-5 gündür tansiyonum yüksek çıkıyor. Ve 1 haftadır kendimde değişiklijler hissetmeye başladım. Cuma günü tedirgin olup doktora gittim. Çok şükür bi problem yok dedi kasılmalarım için ilaç yazdı. Akşamında gene çok kötü oldum midem bulandı ve istifra ettim. Cumartesi günüde kendimi iyi hissetmedim. Akşam eşimle acile gittik. Tansiyonumu ölçtüler. İdrar kan tahlili yapıldı ve nstye bağlandım. Çok şükür tahlillerimde bir sıkıntı çıkmadı. Yüksek tansiyon sebebiyle yatışım yapıldı. Serum verildi. 24 saatlik idrar takibiniz neden yapılmadı şimdiye kadar dediler. Hafta sonu olduğu için yapılamaıyormuş. Bende kendi isteğimle hastaneden taburcu oldum. Tuz tüketimini yasakladı doktor vr mutlaka gözetim altında olmalısınız dedi. Sürekli tansiyon ölçüyorum. Ara ara düşüp ara ara çıkıyor. Yarında 24 saatlik idrar vericem inşallah bir problem çıkmaz. Doktor beni perinatoloji uzmanına yönlendirdi. Şimdi çok korkuyorum bebeklerime bişey olacak diye. Çünkü zaten erken doğum riskim vardı bu gebelik zehirlenmesi yüzünden daha erken doğum yapmak beni korkutuyor

Vallaha o kadar sorular varki, bu hastalığı yaşayan kişilerde.
Benim bebeğimde şmdlik sorun yok ama tabi yarın ne getirir bilemeyiz.Tansiyon hala stabil hale gelmedi.Sizinde mi öyle oldu?
Benim tansiyonum doğumdan sonra on gün kadar yüksekti sonra eğer daha uzun sürerse kardiyolojiye git demişti doktorum

Kizlar bende preklemsiden dolayi gecen hafta carsamba dogum yaptim 32+6 da. Ogullarim suan hastanedelrr biri kuvezde digeri dis ortamda tedavi ediliyor.canim cok skliyor oglislarimdan birinde kalbinde pihtilasma goruldu simdilik tedavi ediliyor ama cok uzuluyorum sizlerde bubtarz birsey yasayan var mi

Kizlar bende preklemsiden dolayi gecen hafta carsamba dogum yaptim 32+6 da. Ogullarim suan hastanedelrr biri kuvezde digeri dis ortamda tedavi ediliyor.canim cok skliyor oglislarimdan birinde kalbinde pihtilasma goruldu simdilik tedavi ediliyor ama cok uzuluyorum sizlerde bubtarz birsey yasayan var mi

Bu arada bende tansiyon hep 18/12 cikiyordu suan tansiyon ilaci kuklaniyorum hem de plesanta previa vardi zor bir ameliyat gecirdim

Cnm hepimiz aynı durumdayız benimde kızım küvezde.31+5 de 19-11 tansiyonla 2 hafta önce ameliyat oldum.Lahusalık döneminde herkes zaten sıkıntı yaşıyor, bizim sıkıntımız diğerlerine göre 2 kat artıyor.
Durduk yere ağlıyorum sürekli.

herkese merhaba

bende iki gundur suren bas agrisi sebebiyle tansiyonumu takip ettim.nor alde 12yi gecmezdi ama 13 olunca doktoruma yazdim.hemen idrarda protein istedi.dun tahlilde 0 150 arasinda olan ref degerde 99 cikti.tabi beni korku aldi.doktorum da preeklampsi baslangici dedi.surekli takip edilecekmisim.1 hafta sonra tahlil yenilenecek.ben evde tansiyon olcucem.bebegimin hareketlerini sayicam.33+2deyiz bugun.cok korkuyorum.rabbim hakkimda hayirlisini versin

31. Haftam bitti preklampsi ve yüksek tansiyon yüzünden erken dogum yaptim bebeğim 29 haftalik 1245 dogdu yani 1 ay geri kalmisti karnimda ve daha da zayiflamisti ve 56. gunu ve hala kuveste
O kadar zor anlar yaşadım şok gecirdim acil ameliyat oldum suan tek duam kizimla inşallah iyi olurda elime verirler

Benim tansiyonum en son 16 cikti bas ağrısı mide ve sirt agrisi şiddetli sekilde gordum acil ameliyat alindm doktor 1 2 gun daha geciksen sende bebekte ölebilirdnz dedi preklampsi tek çözümü ameliyat cnm hemn doğum daha iyiyms bebegin karnında durmasndan cok dikkat et

Bende senin gibi mide ağrısı çektim.Benim tansiyonum 19_11 di.Aniden aldılar şoka girdim resmen.Banada Dr. Tam zamanında aldık, sende bebekte ölebilirsiniz dedi.Hellp sendrom teşhisi kondu.
Çok zor bir durum gerçekten,3 ay geçti üstünden ama ara ara aklıma gelince ağlıyprum.Kızım şükür şimdi iyi.1160 gr doğmuştu.Şuan normal kilosundayız (3800 gr).
Hiç bir sıkıntım yoktu tansiyon hastası değildim.Neden oldu anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…