Premature Bebekler Preeklampsi Geçiren Anneler

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kızlar bende preelampsiden erken doğum yaptim.çok şükür bebeğim yaşıyor bendede bi sıkıntı yok.
Şimdi ikinciye hamileyim ve aynı risk var.
20 haftadan sonra bu sıkıntı kendini gösterebiliyormuş.yani bu haftalardan sonra doktorun beni ayda bir değilde daha sık çağırması gerekli değilmii!

Bugün ikili test icin aradigimda 32 haftadan sonra daha sık cagiricagini soyledi bana saçma geldi.normal gebeliklerde zaten bu haftalardan sonra daha sık çağırıyor.

Ben zaten 32 haftada dogum yapmısım ya bu sefer daha erken doğum yaparsam ne olucakk.
Kafam çok karıştı

Offf doktordan bende muzdaribim.bana gore bizleri daha sık kontrole çağırmaları lzmm

merhaba cnm
şuan kaçıncı haftadasın bir oncekı durumunu doktorun biliyor degıl mi ? yanı söyle düşünüyorum ; biz tabıkı sıkı kontrolde olalım istiyoruz. ancak allah korusun zaten 5-6. aylarda bu sorun olursa zaten yavaş yavaş başlıyor gittikçe ağırlaşıyor sanırım. yanı dr sık da görse aslında bırsey yapamıyor. ancak annenin sağlığını tehdit edecek ciddi bir semptom olursa müdahale etmek gerekiyor ve öyle bir durumda da zaten anne su rahatsızlığım var deyip dr a ulaşıyor. öte yandan sanırım bebek belli bir haftaya ulaştığında bu rahatsızlık var ise o zaman bebeği daha sıkı kontrol edip gerekıyorsa dışarda yasayabilecek büyüklüğe ulaşması icin ekstra takviye uygulamalar yapıyorlar. ve erken doğurtup kuvezde bakıyorlar. zaten bebek doğunca annenin rahatsızlıkları azalarak geçiyor.
yanı iyi düşünürsek doktorun belkı 1 ay sonrasına kadar sende farklı bir olumsuz durum olmaz ıse bebegın buyumesine bakacak , belki ona göre daha sıkı takibe başlayacak. gelişimi iyi ıse normal kontrole devam edecek. ama olumsuz düşünürsek de dr pek umursamıyor gıdısata bırakıp bir sorun olursa nasıl olsa beni arayacak diye rahat davranıyor olabilir. doktoruna güvenmen onemlı. daha önce böyle bir durum basına geldiğine göre perınatolog ıle devam etmek daha mantıklı olmaz mi? en azından adamlar bu konularda uzmanlar. normal doktorun farketmedigi detayları görebiliyorlar. bir rısk varsa da ona göre takip ediyorlar. ben henüz 16. haftadayım ve ne ıle karşılaşacağımı bılmıyorum. haftaya kontrole gittiğimde bu konuyu sormak istiyorum çünkü hep kendim okuyup araştırdım. papp a değeri dusuklugu benim şuanki ana konum.
senın şimdiki gebeliğinde preeklempsi olabilecehjni doktorun mu soyledı kan sonucunda mi yoksa bir oncekı gebeliğinden dolayı mi rısklı diye düşünüyorsun ?
bir oncekı gebeliğinde ıkılı test papp a mom değerin kaç çıkmıştı ?

13. Haftadayım daha önceki durumumu biliyor doktorum epikriz raporu almıştım daha önce.

Daha önceki ikili testin sonucunu inan bilmiyorum 32. Haftada sırt ağrısıyla başladı benim sıkıntım ve acil doğum yaptım.

Aslında dediğun gibi perinatolog takibi önemli perinatologda özellerde yok çevremde bir hastanede var ama zaten oralarin fiyatı bizi aşarr.

Devlette var ama kadın doğumuyla ilgili hep bi problemler duyduğum için oraya gitmekte istemedim.
Bu sıkıntı 20. Haftalardan sonra başlıyor ve ben ona göre idrar takibini daha sık yapar diye düşünmüştüm.tansiyon sıkıntısı olabilir onu ben takip edicem tabii.
Ama ne bileyim bana 32. Haftadan sonra takipler iki haftaya düşüyor diyince bi şaşırdım.
Ilk gebelikte yaşadıgım için bu gebeliğimdede preelampsi gecirme olasılıgı var.internette gördügüm kadariylada çoğu ikinci gebeliğindede geçirmiş.

haklısın endişelenmekte cnm. kendi kendinin doktoru olacaksın o zaman. zaten biliyorsun en önemli şey tansiyon sanırım. yıne de perınatologa gidemiyorsan da en azından başka bir dr u deneyebilirsin. yaklaşımı ni beğenirsin belki , rahatlatır seni.. umarım herşey yolunda gider. gelişmeleri paylaşırsan sevinirim. mesela ıkılı testin yapılırsa oradaki değerine bakalım belkı de düşük gelmez illa ikinci gebeliğinde olacak dıye bir kaide yok sonuçta.

Bende ilkinde 35de doğumu preeklampsi ile erken yaptım şimdi 2.yi bekliyoruz,
Geçmişimi bildiği halde drum ayda 1devam etmeyi uygun gördü,
Bende ayda bir ona gidip 15gün sonra da devlet hastanesine gidiyorum böylece 15günde bir kontrolüm olmuş oluyor,

dr takibi tabii ki önemli ama kontrolün ertesi günü eklampsi krizi geçireni de gördüm maalesef, o yüzden biraz kendi kendimizi pozitif motive edip biraz da vücut belirtilerimizi kendimiz takipte olucaz,
Sağsalim kucağımıza almak nasip olur inşAllah

Iki testi yaptirdim telefondan sonucun iyi olduğunu öğrendim.en kısa zamanda gidip sonucumu alıcamm.
Teşekkür ederim.

Amin inşallah.
Pekii devlete hangi hastaneye gidiyorsun.

Nasıl bir diyet programı uyguladınız? Benim sağ ana arterde çentiklenme var ve riskim var en azından şimdiden yapabileceğimiz bir şeyler varsa yapalım..

Nasıl bir diyet programı uyguladınız? Benim sağ ana arterde çentiklenme var ve riskim var en azından şimdiden yapabileceğimiz bir şeyler varsa yapalım..

Benim de sağ damarda 19.haftada görülmüştü,
Bana bol protein tüketmeyi , her yemek sonrası sola yatıp dinlenmeyi, günde en az 15dk yürüyüş ve bol su içmemi önermişlerdi, 25.haftada kendiliğinden kayboldu, inşAllah sizin de öyle olur

Inşallah benimki de geçer. Yürüyüş yapıyorum su iciyorum. Benim de detaylı usg de belli oldu. Haftaya kontrolum var o zamana geçmiş olur ins.

Benim degerlerim bunlsrr cnm.normalmi sence

Eklentiler

• 20170504_105945.webp
    9,7 KB · Görüntüleme: 216
  • 20170504_105912.webp
    6,6 KB · Görüntüleme: 172
canim selam değerlerin gayet güzel görünüyor niye panik yaptın kı ? zaten doktorun söyler ama icin ferah olsun..
Zaman ilerledikçe panik yapmaya başladım ben.kilo alımımda biraz hızlı gidiyor.
Dikkat etmeye başladım 70 ile başladım 76 kiloyum şu ann.
Offf be bileyim panik başladı bi kaç gündür başim agriyor.tansiyonumda bir sıkıntı yokk çok şükürr.

canim sakin olmaya çalış. daha yol uzun. benım de haftaya persembe detaylı ultrasonum var çok korkuyorum bir yandan. son kontrolümden bu yana olumsuz bir durum olmadı rahat rahat geçirdim zamanı. umarım detaylıda bir şey çıkmaz yoksa yine başlıcam panik yapmaya. sen de şuan bariz bırsey yok iken biraz rahat olmaya çalış derım. ben bugun 19+5 oldum bakalım başlıyor herhalde preeklempsi icin rısklı donem. dr düşük papp a değerim icin şuan takılmaya gerek yok sadece bir değer dedı. dopplerden bakicaz ayrıntılı gorucez zaten herseyı dedı. umarım herşey yolunda gider..

Merhaba Bayanlar,
1. hamileliğinde Preeklampsi geçiren anne adayları kaç kilo ile hamile kaldınız? ve kaç kilo ile acil doğum yapmak zorunda kaldınız? Ben şuana kadar 1 kez doğum yaptım ve preeklampsi oldum doktorum maalesaf ihmal etti ve son anda bu rahatsızlığımı farketti 34.4 te 210 tansiyon ile sezeryana alındım sonrasında da Kepra vermedikleri için nöbet geçirdim.Çok şükür bebeğimiz 1 ay küvözde kaldıktan sonra sağlıklı birşekilde taburcu oldu.Ben 73 kg ile hamile kalmıştım ve 100 kg civarındaydım sezaryene giderken.Son 3 hafta haftad nerdeyse 3-4 kg almıştım Tabi bu kilo değil ödemmiş.
Sorum şu az kilolu olduğu halde preeklampsi olan var mı? 1. hamileliğinde preeklampsi olup 2. hamileliğinde sorun yaşamadan hamilelik geçiren var mı?

cnm umarım sağlıkla kucağına alırsın.
benım ılk hamılelıgım oldu. preeklempsi olmadım. ancak ıkılı tarama testındekı düşük papp a değeri yüzünden rısklı ıdım. çok şükür korktugum olmadı. bebegım şuan 15 günlük. allahım ısteyen herkese sağlıkla nasıp etsın ınsallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…